Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

matejxx
Uporabnik

Re: 2014 Citroën C4 Cactus

Napisal/-a matejxx Če sep 05, 2013 12:54 pm

Pa kaj Citroen res ne zna več naredit kak lep avto. C4 Picasso je že obupen, tole še pa zgleda da bo še slabši. Tako da je boljše, da Citroen dela še samo DS verzije, ker tiste jim pa res uspeva naredit izredno lepe.

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Če sep 05, 2013 5:04 pm

matejxx je napisal/-a:Pa kaj Citroen res ne zna več naredit kak lep avto. C4 Picasso je že obupen, tole še pa zgleda da bo še slabši. Tako da je boljše, da Citroen dela še samo DS verzije, ker tiste jim pa res uspeva naredit izredno lepe.

hjah... sej veš kaj pravijo... vsake oči majo svojega malarja... =P :mrgreen:

sicer še zmeraj "nisem na riti", moram pa reč, da mi je že malo bolj fajn, kot pa včeraj... mislim, še zmeraj sem mnenja, da to ni citroen z velikim C, kaj šele njihov koncept z velikim K... in bi, če bi recimo šlo za Land Roverjev avto rekel, "ok... pač nekaj za njihov low end... Citroena v klasičnem smislu pa v njem pač ne vidim... mi je pa po par ogledih teh videov...:

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... kCTY6_wr9E
in
http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... LyoGxoG004

...ratal malo bolj fajn. glede na to, da naj bi to bil "cenovno bolj dostopen" avto ma kar veliko "duha" =P ... in šarma tudi! lajkam recimo ravno, "plavajočo" streho, čiste in enostavne (pa vseeno ne dolgočasne) linije, nasplošno "vitkost" telesa, gledano bočno in še sploh in najbolj, njegovo notranjost.... komplet, kabino in armaturo! in ta "Visasta" armatura je tudi najbolj "citroenasta" stvar na njemu. vendar to ni razlog, da mi je všeč =P .... preprosto je fajn! angleži bi to naredili veliko hladneje, nemci pa neprimerljivo bolj dolgočasno!

žal pa bo produkcijski model izgubil večino tega "šmeka"... očitno je bolj debel (njegovi pragovi so glede na osovino veliko nižje kot na konceptu in za vsaj 25% višja je tudi linija bočnih oken), svojo pot pa bodo šli tudi LED žarometi, kar bo popolnoma spremenilo njegov nos.... :(
živeo drugmirkooooo!!!!

meganer
Uporabnik

Napisal/-a meganer Če sep 05, 2013 7:48 pm

Jaz sem gledal parkat video pa mi je huuuud k sv...
K bi bil vsaj podoben tistmu na video.
Kok pa naj bi bilo mal bol dostopen????
A to naj bi bil na osnovi C4?? pol sploh nebo tolk majhen,se pravi večji kot captur??

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Če sep 05, 2013 8:37 pm

še par fotk, ki so "omehčale" moje radikalno stališče do tega, kako naj bi zgledal "pravi" Citroen koncept... :)

Slika

Slika

in seveda notranjost, ki se mi zdi enostavna in enostavno odlična! :) :

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Če sep 05, 2013 8:48 pm

@meganer...

težko reč, kaj pomeni "cenovno malo bolj dostopen".... predvsem zato, ker je tale res malo preveč "koncepten" in je vprašanje kaj od videnega bo dejansko "preživelo" do produkcije, potem pa tudi zato, ker je vprašanje na kateri platformi ga bodo dejansko delali....

tole je dolgo 4,2m... in kot vemo, majo novo, ultra moderno platformo, na kateri so glihkar pokazali novega 308, ki je dolg 4,25m! glede na to, da je nova platforma lažja, trdnejša, boljša in bi, poleg nižjih stroškov že sama po sebi, nižala stroške še s tem, da množijo paleto modelov narejenih na njej, bi blo logično, da tudi serijskega Cactusa postavijo na njo!
po drugi strani pa majo od nedavno v prodaji tudi mali soft SUV 2008... in iz njega naredit Citroenovega klona, je tudi nekako "logično"... čeprav mislim, da bi blo dolgoročno boljše (za avto in za "firmo"), če bi ga delali na novi EMP2...

kakorkoli, če gre oziroma, bo šlo, za "2008 klona" in če držijo te silne Citroenove napovedi o (cenovno in drugače) bolj "esencialnih" modelih bodoče Citroenove C linije, bi jaz pričakoval, da bo serijski Cactus od Pugove 2008-ce cenejši za vsaj kakšna 2 jurja...
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Če sep 05, 2013 11:44 pm

Tole ga spet orenk lomijo, če mene vprašaš. S tem kaktus konceptom vnovič se grejo pa samo en velik teater. Sam sem pričakoval, da bo ta najnovejši koncept kaktusa blizu produkcijskemu izdelku, je pa v bistvu samo nekaj kar bodo po salonu v Frankfurtu zapeljali v muzej.

Samo barvne kombinacije in materiali, ki jih je v notranjosti deležen tale koncept, bi bile v serijskem pravi čudež. Kaj bo ostalo od koncepta? Platišča... :?

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage So nov 23, 2013 3:58 pm

Iz AutoBilda...

Slika
(Vir: worldscoop.forumpro.fr)

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko To nov 26, 2013 6:37 pm

so konceptnega Cactusa peljali malo naokrog... :D

Slika
Slika
Slika

najs.... čeprav mi je v "salonskem okolju" zgledal boljše kot tu v realnem svetu.... tisto kar mi je fajn je, da v primerjavi z DS5 in C4 AirCrossom ne zgleda velik oziroma visok, vsaj na teh fotografijah pa mi ta visoka hauba in njegov res debel in zabuhel nos nekako nista več fajn... mogoče gre samo za neposrečen kot fotografiranja, saj na predstavtvenih fotkah ta isti nos in hauba nista delovala tako glomazno.
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko So dec 21, 2013 12:01 pm

Lignage je napisal/-a:Slika

o, daaaa... lajkam zelo 8) ! sicer nisem nek ljubitelj SUV vozil in v njih najdem nekekga pretiranega smisla, ampak Cactus mi je bil pa, s svojo veselo enostavnostjo in nepretencioznostjo, všeč! kot je videt je, vsaj na kabini, veliko od tega ostalo tudi produkcijski verziji... :D

in, če je to res teaser končnega produkta, pa je opazit še eno zanimivo stvar, ki bo spet "razburkala" forume, "čudila" testerje po revijah in sprožala "plazove" nestrinjanja komentatorjev.... spet so naredili zadnja vrata s FIKSNIMI ŠIPAMI! :DDD :mrgreen:
...ker, zadnja šipa je očitno prevelika, da bi se lahko spustila v spodnji del vrat, poleg tega pa se na šipi nasprotnih vrat, tudi zelo jasno vidi "klipsna" za zračenje, s katero se pri trivratnih modelih včasih da malo "priškrnit" zadnja okna.... :mrgreen: .

mene to, kot sem že pri DS4 velikokrat povedal, ne moti... se pa strinjam, da je pri DS4, katerega ciljni kupci niso glih več članske družine, to veliko manj moteče, kot je/bo to tu... če si ljudje v večini želijo ali, če so iz nekega čudnega "predsodka" prepričani, da se morajo okna na zadnjih vratih spustit (čeprav tega -če sploh kdaj- ne počnejo več, kot parkrat na leto, pa še takrat bi blo bolj učinkovito, če bi odprli cela vrata (luftanje vročega avta)), jim je to treba omogočit... če ne so nesrečni in avtomobila tudi zaradi take banalnosti- ne kupijo! tole pa, za razliko od DS4, ni "nišni model"... ;)
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply To dec 24, 2013 7:47 am

Če bo že mogoče odpiranje naj bo le to avtomatsko z elektromotorjem - ter gumbi pri vozniku. Zna biti uporabno.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Sr dec 25, 2013 2:21 am

simply je napisal/-a:Če bo že mogoče odpiranje naj bo le to avtomatsko z elektromotorjem - ter gumbi pri vozniku. Zna biti uporabno.

tudi če ne bo, je ok... :)
............................................................
Drugače pa ja, tudi meni je všeč. Samo upam da potem, ko bo razkrit še spodnji del, ne bo izgledalo tako, kot da je prevelika karoserija na premajhnih kolesih. Skrbi me pa zaradi te fotografije na kateri je zakamuflirana produkcijska verzija kaktusa: http://s2.postimg.org/k8qgl9kmx/image.jpg

...čeprav v tem primeru se bo to dalo rešit s tisto gumo na vratih in črnimi obrobami okrog koles. Bomo videl kako jim bo kaj uspel...

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Če dec 26, 2013 11:25 am

jep... tudi mene rahlo skrbijo "produkcijsko" podrta razmerja koncepta in posledično debelajsasti izgled končne verzije, proti čemur niti 19" feltne ne bodo "pomagale"....
s tem, da je po francoskih citroenastih forumih že cel halo, da bo itak mel samo 15" in 16" kolesa... hvala bogu, je ene par spy shotov z očitno večjimi...
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko So dec 28, 2013 11:31 pm

what car je Cactus koncept kazal testni skupini in spraševal kaj lajkajo in kaj dislajkajo... :)

http://www.youtube.com/watch?v=3USvy2JlVus
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage To feb 04, 2014 8:30 pm

Uradno?

Slika

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma