JG2 je napisal/-a:Bat_zajla je napisal/-a:Lep je, ampak tehnološko zaostal. Večina ljudi ki je pripravljena dati toliko za nov avto, bo preizkusila avto in ne samo gledala. V tem primeru bodo nemci zagotovo bolj navdušili. Lepo se tudi vidijo prodajne številke. Po forumih vsi pišejo kako bi meli raje maseratije in jaguarje, ko pa je treba dati denar in se odločit za avto, so pa zahteve drugačne.
No tako, do sedaj sem si lastil dve znamki avtov (če odmislim R clio in Samaro kot študentska avta) in sicer Volvo (več avtov) in Maseratija 3200Gt. Ko se kupoval mi je bili od vsega najbolj važno to da na nosu ne bo nemška značka, pa čeprav je šlo veliko vijolic (še posebej takrat ko sem kupoval v tolarjih:)) s katerim bi si bp kupil kaj drugega.
Glede tehnike koliko so kateri od teh avtov bolj napredni pa "no comment" ker so vsi tam tam. Prodajne številke so pa take kot so in tako Jaguarja in Maseratija prodajajo dobro.
Potem si potrdil, da nisi potencialen kupec avtov tega ranga. Glede tehnike pa vrjemi da so zadaj. In ravno ta tehnika na koncu odloči kateri znamki bo šel denar. Ko je prišla ven Benglova 7mica, je bila grda ko hudič. Tehnološko pa je bila pred vsemi in zaradi tega so jih tudi toliko prodali. Pod tehnološko mislim razne igračke kot je skeniranje ceste in priprava podvozja, samodejna vožnja, naprednejša navigacija in še in še.
Pa ne govorim da je XJ slab avto, ravno nasprotno. Ampak večina ljudi ki se odloča za tak avto, daje dizajn pod nižjo prioriteto. Tisti ki pa nemarajo nemške značke, si pa pač izberejo kakega drugega.