Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Pe sep 12, 2003 7:47 pm

pa saj te tehnične podatke dobiš v vsaki reviji.in,kaj zdaj :?: :shock:

[YuGo]
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Napisal/-a [YuGo] So sep 13, 2003 9:45 am

novi clio 2.0 16v ima od prenovitve dalje 16 colska platišča...

lp

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

VENOM

Napisal/-a _VeNoM_ So sep 13, 2003 4:21 pm

Glih zdele sm gledu prospekt od OCTAVIE RS , piše Največji navor 235 \ pri 1,950-5000

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 Ne sep 14, 2003 1:02 am

Jest ti lahko povem iz prve roke. Žal sem ga samo testiral in moram reči da je avto odličen.
Lega in menjalnik fantastičen. Zavoro res brutalne. O pospeških ni treba debatirat, saj so znani :). Avto je dobesedno znorel pri 5000 obratih. Zvečer se mi je še sanjalo o njem.
In tudi kar se tiče navora je v praksi kar spodobno vlekel, recimo tudi v 5 prestavi. Res sem bil presenečan nad navorom, posebaj, ker je to bila edina hiba dosedanjih Hond.
Takrat se spominjam, da sem bil posebaj pozoren na navor, ki sem ga jest v tedanjem V6 imel dosti več od te honde. Vendar ta razlika v praksi, niti ni bila tako velika.
Itak ni vse v številkah. Stvar je treba sprobat in pol ocenit. Pač, kaj komu ugaja.
Tudi notranjost je odlična, z športnimi Recaro sedeži. Edino problem je klima :?
Ćeprav ti jo pri nas vgradijo, žal to ni to.
V vsakem primeru če imaš denarce, najhitrejši mali bolid za to ceno. Seveda mislim na nov avto.
Žal se nisem mogel znebiti V6 (samo staro za novo :cry: ) in mi tale type-r ni bil usojen. Definitivno Type-r ali nekaj v tem stilu, moj naslednji voz. :)

Uporabniški avatar
pina`
Stalni uporabnik

Kraj: Žalec

Napisal/-a pina` Ne sep 14, 2003 12:25 pm

Fresh je napisal/-a:V bistvu pa sem se skor ze 100% ok ok recmo da sem se 99% odlocu da pade drug let Januarja... :twisted:

Mislm, da smo s svojimi argumenti,kar se izkušenj z Type R-om tiče, fresh-a prepričali v predčasen nakup, če sklepam po njegovih oglasih "Ce kdo ve da kdo prodaja Civic Type-R, naj sporoci..cimprej :) AJD Fresh " (vir: honda.si)

Drgač pa vsaka ti čast, če najdeš rabljenga.

Uporabniški avatar
GIA
Novinec

Napisal/-a GIA Pe okt 10, 2003 4:01 pm

HONDA=ZAKON,jebes navor,sej ma koncno..

Glede dieslov pa:CIP!!!!pa :-P :-P :-P :!:

Uporabniški avatar
cyclon
Nov uporabnik

Kraj: Zürich

Napisal/-a cyclon Ne dec 21, 2003 12:33 am

Nima smisla kupovati Civic Type R, ce pa se dobi Leon Cupra R z avdijevo turbo masino, boljsimi (brembo) bremzami, kot jih ima Honda, vec elektronskih pomocnikov, in za 80 Nm boljsim navorom, ki zagrabi malo po 2000 obratih.

Poraba goriva je med 8,5 - 12 litrov (mesto), honda popije vec, ker jo obvezno moras gnati, ce hoces kam priti...

Sam imam zdaj 7 mesecev Cupro R in sem zelo zadovoljen. Pa se 5 sedezev in vrat ima, honda ima le 4 sedeze! :roll:

Sportni karakter motorja samo zavede k nepotrebnemu turiranju...
Imel sem do zdaj 4 predelane alfe, zadnjo s kompresorjem in 24 ventilno masino,
pa vem, kako to primami nogo na gasu. :lol:

Pri navitih masinah rabis 5000 obratov, da si srecen.
S Cupro R se pa dost bolj na easy vozim, ker ima lep navor pri nizkih obratih, pa ni take hude potrebe dati stalno gas.

Facit:
Honda Civic Type R = igracka,
Leon Cupra R pa ni v nobenem pogledu slabsi, pa dost bolj prakticno uporaben.
LP cyclon

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Pe dec 26, 2003 1:43 pm

cyclon ti miren dečko ti...pa furaš cupro R :?: :shock: manj proteinčkov pa dodatkov pa zato mal več za benz ostane,ha? :twisted:

se strinjam s tvojim postom

lp

Uporabniški avatar
cyclon
Nov uporabnik

Kraj: Zürich

Napisal/-a cyclon Pe dec 26, 2003 3:11 pm

@Menjekul, :lol:
malo proteinov mora bit.
Se poznava s kakega sportnega foruma?
LP cyclon

p.s. Moj cupraR

Slika

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Pe dec 26, 2003 3:45 pm

oooo schwarze dinamit :twisted: .es sieht supa aus :wink:

ne samo berem te na maxximumu ( tam sem pisal.....zdaj že dolgo ne samo še berem) in tam ne prestavljaš tovrstnega športnika..sepravi človeka, ki ima potrebo po " hitrejši vožnjici " :wink:

lp

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: VENOM

Napisal/-a CupraR Pe dec 26, 2003 4:14 pm

_VeNoM_ je napisal/-a:Glih zdele sm gledu prospekt od OCTAVIE RS , piše Največji navor 235 \ pri 1,950-5000

Ja to je teorija iz prakse ti lahk povem da pr 3000 šele konkretno zagrab. CupraR je res huda samo predraga, za cca 1 mio navadnga leona 1.8T spravš čez unih 225 PS :lol: z vsemi dodatki seveda :lol: Moram sam še odbijač zamenat, Brembote, motor je pa že porihtan (zaenkat sam cca 230 ps) Poraba je pa res dost uredu za tok konjev( cca 11-po mestu). Je pa tko kar se užitka tiče; turbinca te pr 3000 kresne v zic, Hondico je pa tut uzitek poslušat k se vrti čez 7000 rp/m. Mam priliko obe varjanti vozt (dobr Honda je res dost bl švoh, sam se vsen vrti :lol: ) in ni ga čez feeling k da bi te en v hrbet kresnu. :lol: Jst sm za turbo :lol:

Uporabniški avatar
MGsax
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a MGsax Pe dec 26, 2003 6:16 pm

meni je tale cupraR izjemno všeč, je pa res da je kar nekaj dražja od civic typeR
SlikaSlika
če te zanima powerlifting ali strongman tekme klikni -
Stran za najmočnejše

Uporabniški avatar
Viper123
Uporabnik

Kraj: Jesenice

Napisal/-a Viper123 Pe dec 26, 2003 6:52 pm

CupraR v Sloveniji stane čez 7mio SIT!
CTR pa se dobi za 5.5mio.

Te dva avtomobila ne moreš direktno primerjat. CTR je NA (200KM), CupraR je turbo(225KM). CRT je brezkompromisni športnik, no skoraj. :D CupraR pa poleg športnosti (in to veliko športnosti :twisted: ) ponuja tudi udobje, praktičnost...
Poleg tega ima CTR nekoliko boljše podvozje :D , CupraR pa veliko, veliko navora :D

cyclon: WOW :shock: :shock: My favorite color 8)

LP
Slika

Uporabniški avatar
bOnZy
Novinec

Kraj: Breg pri Žirovnici (okolica Bleda)

Napisal/-a bOnZy Po dec 29, 2003 8:14 pm

sicer se pa da hondo type-r navit. za tist dnar k vi dajete za švabe k so 2mio vec kpa type-r se da u type-ra TURBINA kšne športn filtr, bati,glava se zniža,chip tuning, REMUSA od kolena do lonca,pa se mal drobiža ostane za benz pa za wooferja pa kšn bodykit pa gre honda mem švaba u 3h zjutrj če tko hočeš!

Tko da fantje, čeprov sm komi 15let str pa velik premld za predavat pa kregat z vm,vm morm rečt, da ste v nekaterh pogledh smotani! :) brez zamere!

Drgač je pa Honda Civic Type-R tut my dream car :) tko da psst!

tlele mate pa se slikco! NEJ SE VM SLINE CEDIJO :P

LP,Boris

Slika
pUt tHe pEdAl oN tHe mEtAl iN sEkAj oViNkE!! :>

Slika

Uporabniški avatar
tadejd
Uporabnik

Kraj: MARIBOR

Napisal/-a tadejd Po dec 29, 2003 8:27 pm

Men se ne cedijo sline sej je lep avto-samo čez švaba ga ni!!!

LP!!!

Uporabniški avatar
bOnZy
Novinec

Kraj: Breg pri Žirovnici (okolica Bleda)

Napisal/-a bOnZy Po dec 29, 2003 8:32 pm

TadejD je napisal/-a:Men se ne cedijo sline sej je lep avto-samo čez švaba ga ni!!!

LP!!!

slb si slb :P kukrkol stvar obrnes zmerj bo rt odzadej (usak ma svoj okus!)

LP :P
pUt tHe pEdAl oN tHe mEtAl iN sEkAj oViNkE!! :>

Slika

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Po dec 29, 2003 9:11 pm

bOnZy je napisal/-a:sicer se pa da hondo type-r navit. za tist dnar k vi dajete za švabe k so 2mio vec kpa type-r se da u type-ra TURBINA kšne športn filtr, bati,glava se zniža,chip tuning, REMUSA od kolena do lonca,pa se mal drobiža ostane za benz pa za wooferja pa kšn bodykit pa gre honda mem švaba u 3h zjutrj če tko hočeš!

Tko da fantje, čeprov sm komi 15let str pa velik premld za predavat pa kregat z vm,vm morm rečt, da ste v nekaterh pogledh smotani! :) brez zamere!

Drgač je pa Honda Civic Type-R tut my dream car :) tko da psst!

tlele mate pa se slikco! NEJ SE VM SLINE CEDIJO :P

LP,Boris

Slika

Kupš Leona 1.8 T za 4,6 mio, dodatno nabavš še brembote + 1 mio za tuning na 320 PS(najmanj), s tem da je avto normalno vozn in bo naredu brez problema čez 100000km. Sam tuning za Hondo (je res da vse dobiš) je dost dražji, kar se turbine tiče, vsi dobr vemo kaj je ratal z turbo Civicom-skos je neki crkaval, nakonc je šlo vse u tri pm.. Če daš turbo na Hondo-to ni več Honda :lol: ni več teranje čez 8000 rpm-ji uničš dušo :lol: :lol:

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Po dec 29, 2003 9:18 pm

Kje pa je problem če honda ima nizek največji navor? Sej ga obdrži skoraj celega do 7400 rpm. Jaz med mašino od Cupre in Honde verjetno bi izbral hondino prav zato, ker pride do 8000 rpm. Verjetno je tuki še veliko ljudi, ki ne ve kaj je navor.
PS: revija je testirala Hondo in tudi Leona 210km. Honda je kljub manjši moči šla precej bolje in je tudi pila manj bencina. :wink:
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR To dec 30, 2003 12:56 am

Sej pravm da je stvar okusa: a hočš da te pr 3000 zalima v rit al pa da treba motor v obrate gont. Tle nimaš sploh kej izbrat: al si za eno al pa za drugo varjanto. Navor pa tle sploh ni pomembn, vasj men, če ga rabš si nej folk dizla kup :lol: :lol:

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul To dec 30, 2003 10:38 am

ja ja vsi bi vse predeloval.sploh ni problema. kdo v sloveniji vam bo pa zrihtal tole mašinco ( recimo hondico ). pa res mislite da vam ne bodo dvojno za to računali :roll: . ni to tak drobiž. večje predelave ponavadi povlečejo še druge zadevice sabo in cena raste raste... :wink:
pa je res treba plačat remusa katerega uporabo nikjer ne zasledim več ( edino seveda v sloveniji ). pa chip tuning ? pri uporabi turbine? se mi zdi popolnoma nepotrebno .

lp vaš mirko
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov