Lignage je napisal/-a:DaimlerFahrer-V8Power je napisal/-a:mislim, da glede na to, da so avto razvijali in risali ljudje, ki to študirali 10 let, nebi smel biti grd ...

Zdej sem se pa prou nasmejal
Pa še Mercedes je, ...res res ne more biti grd, hehe
Nisem mislil v takem smislu.
In tudi meni npr. niso všeč ogledala - vendar Mercedes odgovarja, da so odslej 'pripeta' na vrata, zaradi boljše vidljivosti iz avta, saj so prej prikrivala določen med a stebričkom in šipo v ogledalu - vse je narejeno z premišljenim in močno objasnenim razlogom.
Samo smešno se mi zdi, da tule na forumu pametujejo o proporcijah neki ljudje, ki Mercedesovim desigerjem ne sežejo do gležnov in nimajo pojma o zadevi.
Imel sem možnost biti enkrat tudi v njihovem design centru - če bi enkrat kdo od vas videl kako to izgleda, koliko ljudi se npr. samo ukvarja z obliko platišč, koliko samo z lučmi, blatniki, volanom etc. bi sami videli kako smešno ste izpadli, ko govorite da niso naredili dobrih proporcih ipd.
Ni to reno clio, pri katerem rečejo, dobro take feltne bojo ok, pri mercedes cls mora biti vse prej 300x premišljeno, na osnovi kdo ga bo vozil, kje se bo vozil, kako mora na tej osnovi izgledati. Pa sem dal platišča le za primer. In ja to so designerji, ki so doštudirali ali na college of art v pforzheimu ali pa v londonu in še marsikje drugje, ljudje ki rišejo avte že desetletja, imajo izkušenj več kot pa preveč - potem pa nek uporabnik iz slovenije na forumu avtomobilizem piše o proporcijah, kot da je pa on res kao top-designer,profesionalec in expert LOL sm skor iz stola padu... razen če se tu ne skriva kako hud designer, potem se seveda opravičujem (vendar nevem zakaj imam občutek da to ni tako)
Inm, da se razumemo, nočem nobenega prepira.
Ne rečem pa, da je oblika stvar posameznega okusa, zato ima čisto vsak vso pravico rečti da je lep ali pa ne. Seveda, vsake oči imajo svojega malarja.
Samo res prosim, ne govorite pa o proporcijah in designerskih pravilih, ker se res res totaaaalno smešte...