xxl je napisal/-a:Ma te el.ročne zavore,raje bi klasično.
Infiniti,da,lep je,sem se spraševal,ali bi ga kupil,če bi bil takrat v ponudbi,namesto Kadjara,pa me je,kot rečeno,razočarala prostornost zadaj.Drugače pa,čestitam za odločitev.Motor?
Zadaj res ni ogromno placa za velike fante - mogoče grand verzija bi pa bila zate. Tiste pladnje zadaj so naredili zelo debele da imajo plac na temu - mala ima to rada pa ne bo problema za njo. Opremo sem vzel kar tole akcijsko Edition, ker ima vse praktično - dodal sem le večji R-link pa zatemnjene šipe, kljub temu da ima tudi v vrata vgrajene zavesice. Neka samodejna parkiranja, pa radarske tempomate ne potrebujem. Gledal sem tudi Bose, ki se od Edition razlikuje le v serijsko večjem Rlinku pa seveda BOSE ozvočenju, ampak ko sem sprobal ozvočenje obeh se mi ni zdelo vredno doplačila za malo jače base. Pravzaprav sem bil zelo presenečen nad zvokom v "serijskem", tako da sem si ga prišparal. Me je pa zmotilo, da celo najvišji paket nima serijsko gretja sedežev - če pa ga že hočeš pa moraš vzeti zimski paket, ker mi zopet ni vredno. Potem si pa že raje ob priliki raje omislim Webasto kar je kot kamin v primerjavi z svečami

Motor sem kar malo razmišljal - sprva sem hotel 130 TCe (dobra cena napram dizlom 130 KM), ampak jim ta motor nekako ni ratal, ker je res zelo požrešen za to kategorijo. Po testih, pa tudi pri nas ga recimo Chan ni uspel spraviti pod cca 8 litrov - mnogo preveč za te konje. Potem sem probal 110 DCi in me je navor res bolj prepričal v takšnem avtu karakterno. Pa tudi razlika v ceni ni tako velika, tako da ga bom obrnil v dveh letih kolikor bi prišparal pri nakupni za bencinarja.
Najbrž ga bom čipnil čez cajt za bolj ugodno vožnjo - dirkal z dojenčkom pa itak ne bom tako da super.
Barva - tale reklamna "med" je v živo meni razočaranje - zgleda otročje pa zenfasto. Beige je star fotr pridih, črna odpade ker je preobčutljiva. Bela perla je atraktiva, potem sem se spomnil ženinega cliota kak obup je ko se kaj umaže. Bordo ni za ta avto, potem sem pomislil temno sivo, ampak premalo kontrasta s črnimi deli in se linije kar porazgubijo. Ko sem pa videl platinasto srebrnega sem pa takoj vedel da je to-to. Pa tudi perfektno se ujema s črno streho in črno-poliranimi platišči. Bom videl če bi dal še spodnje robove zadaj špricniti v gloss črno namesto mat pa še kaj, da naredim vizuelno bolj perfect zadevo. Pa prvo skočim do AUDIja po glos črne plastične kapice za vijake na feltnah pa "skrite ventilčke" - taki detajli me motijo drugače.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi