Se strinjam. Subvencioniranje EV je kraja vsem in dajanje premožnejšim, ki si bodo EV lahko kupili zaradi imiđa.Locher je napisal/-a:Ko bo prodaja stekla in se bo koncept električnega vozila izkazal kot boljša izbira od klasike, bom z veseljem prestopil v ev tabor. Do takrat pa si lahko privoščim konzervativnost in prepuščam financiranje novitet drugim. Octavia za 22.000 EUR zame ni ekonomičen avto in tega nikjer nisem dejal.
odprticlio, brez subvencij cena verjetno ni več tako privlačna. Subvencioniranje teh avtomobilov pa se mi zdi nesprejemljivo. Vsi vzkipite, ko gre denar za banke, ko pa gre denar za (ravno) takšne neumnosti, kot so subvencije ev avtomobilov, je pa vse v redu. Dvojna merila.
Glede najema je potrebno posamično izračunati, kaj nejamati in kaj ne. Zaradi mene lahko posplošite novo religijo in najemate tudi žene in otroke, če vam je všeč. Jaz bom vseeno ostal pri zdravi kmečki pameti.
Energetik81 je napisal/-a:Se strinjam. Subvencioniranje EV je kraja vsem in dajanje premožnejšim, ki si bodo EV lahko kupili zaradi imiđa.Locher je napisal/-a: brez subvencij cena verjetno ni več tako privlačna. Subvencioniranje teh avtomobilov pa se mi zdi nesprejemljivo. Vsi vzkipite, ko gre denar za banke, ko pa gre denar za (ravno) takšne neumnosti, kot so subvencije ev avtomobilov, je pa vse v redu. Dvojna merila.
J.McLane je napisal/-a:Za nekatere je že sedaj EV boljša izbira za nekatere pa ne bo nikoli, je pa treba pospešiti zagon prodaje
subvencije so tu dobrodošle, pa četudi se izkaže, da je to slepa pot.
O dvojnih merilih pa tole, subvencije je lani šlo mislim da 1.600k €, ali manj kot 1€ na prebivalca. Sedaj pa še seštej koliko je šlo za reševanje bank, tu so zneski v miljardah ali v tisočih € na prebivalca. Namen je 100% bolj koristen za subvencijo tudi če bi šlo pri obeh zadevah za 1€/prebivalca.
Pa še to, lani je subvencij za pravne osebe zmanjkalo na prvi dan razpisa (avant-car), zato ta subvencija ni tako samoumevna zadeva za vsakega, ki se naprdne
J.McLane je napisal/-a:Ampak še vedno sem mnenja, da nam nič ne škodi, če damo tisti evro na leto za subvencijo v ta namen, biti proti temu ni nič drugega kot populizem.
~toMmy~ je napisal/-a:Vi in vaše pastirski fetiši na zmerjanje z ovcami, sama pamet vas je!Zakaj nisi kupil električnega oz. hibridnega ali pa vsaj bencinskega pick up-a, ovca? Me tudi zanima, kako zelo nujno potrebuješ takšen avto, da ostalim soliš pamet!
Edino kar bi pri naši bajti prišlo v poštev, je plug in hybrid, za vse ostalo je preveč kratkih in dolgih relacij. Kaj naj poberem par jurjev iz proračuna in še svojih 5-10 vržem v smeti, da za par pametnjakovičev ne bom ovca in se bom "ekonomično" vozil v 200 kil pretežkem avtu z bolj jalovim kompromisom med udobjem in voznimi lastnostmi ter omejeno uporabnostjo?
Pa pazi to foro, da bi zaslužil ta višek denarja v primerjavi z v večini pogledov boljšim dizlom, bi pokuril vsaj 5.000l nafte, lahko tudi krepko čez 10.000l. Če bi že imel namen toliko denarja brezveze zmetat v avto, bi si kupil nekaj za uživat, ne pa nek precenjen polizdelek.
Ko ponudijo neko finančno sprejemljivo alternativo brez kupa pomanjkljivosti, bom potencialen kupec, ampak tega ne bo, dokler s subvencijami pomagajo podjetjem z ogromnimi dobički in nešteto patenti ipd. v najmračnejših kotih arhivov. Subvencije my ass, bi videli kako hitro bi se obračala "desetletja" razvoja, če bi jih nekdo pošteno prijel za j***a, ovce!
Za lokalno drkarjenje po deželju je dost ena stara gajbica za par sto evrov, pa še noben problem ni it par sto kilometrov od doma, če je sila, ima 5 sedežev, normalno streho, nahrbtna laksarca gre v njo itd., za 20 in več tisoč kilometrov letno pa še vedno zmaga dizel.
~toMmy~ je napisal/-a:Vi in vaše pastirski fetiši na zmerjanje z ovcami, sama pamet vas je!Zakaj nisi kupil električnega oz. hibridnega ali pa vsaj bencinskega pick up-a, ovca? Me tudi zanima, kako zelo nujno potrebuješ takšen avto, da ostalim soliš pamet!
odprti clio je napisal/-a: Če bi se probleme v državi rešilo z ukinitvijo subvencij za EV, ki znaša 100.000 € sem takoj za. A sodeč po nedavno objavljenih honorarjih je to v naši državi drobiž. .
Po forumu brska: Majestic-12 [Bot] in 21 gostov