Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Re: 2012 Kia Cee'd

Napisal/-a tomzzi Po dec 31, 2012 7:45 pm

E=mc^2 je napisal/-a:
Veronika.borghesi je napisal/-a:Oblikovalce pri njihovem delu vedno omejujejo "ekonomi" iz uprave.

Oblikovalce omejuje tudi in predvsem fizika ter z njo povezana tehnologija izdelave stilističnih elementov vozila (razni odbijači, luči itd...). Se pa vidi, da ti ljudje živijo v svojem svetu, ker marsikdaj v konceptnih fazah vidiš oblikovne rešitve, ki so skregane z osnovnimi zakoni fizike. Nažalost pa opažam, da zadnje čase največkrat obvelja oblikovalčeva beseda, zato trpi dejanska funkcionalnost in kvaliteta izdelka, ker je važno samo to, da lepo zgleda...

Evo to tudi jaz opažam... Vse za dizajn... :?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To jan 01, 2013 7:31 am

tomzzi je napisal/-a:
E=mc^2 je napisal/-a:
Veronika.borghesi je napisal/-a:Oblikovalce pri njihovem delu vedno omejujejo "ekonomi" iz uprave.

Oblikovalce omejuje tudi in predvsem fizika ter z njo povezana tehnologija izdelave stilističnih elementov vozila (razni odbijači, luči itd...). Se pa vidi, da ti ljudje živijo v svojem svetu, ker marsikdaj v konceptnih fazah vidiš oblikovne rešitve, ki so skregane z osnovnimi zakoni fizike. Nažalost pa opažam, da zadnje čase največkrat obvelja oblikovalčeva beseda, zato trpi dejanska funkcionalnost in kvaliteta izdelka, ker je važno samo to, da lepo zgleda...

Evo to tudi jaz opažam... Vse za dizajn... :?

Pa še vedno se boš pridružil kritikam avtomobila, ki je bolj podrejen uporabnosti, kot dizajnu! =P
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI To jan 01, 2013 12:35 pm

Zanimiva poteza za Schreyerja - no vse dobro mu želim :)

Drugače pa ja končne dizajne omejujejo tudi razne regulative. Recimo na kateri višini se lahko nahaja tretja zavorna luč in še 1000 drugih zadev.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi Sr jan 02, 2013 2:33 pm

Zanimiva poteza za Schreyerja - no vse dobro mu želim

Tip je brez dvoma priplezal zelo daleč. Glede na to, da ni iz Koreje in da je v osnovi Nemec oziroma Evropejec, predstavlja dejstvo, da so ga postavili na prestol koncerna, ki je verjetno predvsem v korejski lasti, zelo velika čast. Sicer pa, roko na srce, pomemben del zgodbe o Kiini prodajni rasti predstavlja tudi dizajn in z njim povezane nagrade, kjer je Schreyer igral ključno vlogo. Seveda drži, da ni povsem sam oblikoval vseh novodobnih modelov, je pa verjetno Schreyer kot glavni oblikovalec dejansko tisti, ki se je moral v finalnem izboru med različnimi oblikovnimi koncepti odločiti za končnega in za to prevzeti del odgovornosti.
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Pe jan 04, 2013 7:59 pm

carloabarth je napisal/-a:
odprti clio je napisal/-a:Čudi me... Ker si lahko že clia II naštimal, da je samodejno vklapljal zasenčene žaromete (senzor za dež).

Na lastne oči videl žensko, ki je bila nalimana na sprednjo šipo. Logično, ker ni nič videla, ker je imela samo ledice prižgane. 8)

Kot kaže je bil problem v ♀, saj imajo vsi novi clioti po vrsti opcijo "auto" na ročici.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Mojster foruma

Kraj: Lj

Napisal/-a 2Fast&2Furious Pe jan 04, 2013 8:37 pm

odprti clio, nimajo vsi novi clioti (in ostali z ledicami) na ročici auto možnosti, ampak samo bolj opremljene različice. Je pač potrebno preklopiti ročno, problem je, če ob nakupu prodajalec tega ne pove!

lp

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Pe jan 04, 2013 9:14 pm

Potem mi je prodajalec danes lagal. Sem pa tam bezal iz čisto drugih razlogov, tako da sam nisem pogledal. Menim pa, da ne bi tu srali, če imajo (z izjemo čisto osnovnega modela) navigacijo praktično serijsko.

PS: a govoriš iz prve roke, ali pač sklepaš glede na druge?

Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Mojster foruma

Napisal/-a 2Fast&2Furious Pe jan 04, 2013 11:34 pm

Govorim iz prve roke, ker ga imamo doma, AUTO funkcijo ima samo oprema Dynamique, v Expressionu tega ni. Res neka smešna fora glede na serijsko navigacijo+bluetooth,esp,el.ogledala,potovalni računalnik,tempomat itd.

Tu bi morali prodajalci malo bolje razložiti stvar. Se ne čudim da tudi v nekaterih Ceedih ni senzorja za preklapljanje med ledicami in dnevnimi lučmi (sta berlingo/partner tudi takšna brez te funkcije).

lp

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ So jan 05, 2013 1:57 am

2Fast&2Furious je napisal/-a:odprti clio, nimajo vsi novi clioti (in ostali z ledicami) na ročici auto možnosti, ampak samo bolj opremljene različice. Je pač potrebno preklopiti ročno, problem je, če ob nakupu prodajalec tega ne pove!

lp

Glavni problem je, ČE SI KUPEC NE VZAME ČAS ZA PREŠTUDIRAT SVOJ NOVI AVTO OZ. PREBRAT NAVODILA! Izgovarjanje na prodajalca, proizvajalca ipd. je absurd. Ko enkrat kupiš tak avto, je tvoja dolžnost (in edina logična poteza), da ga dobro spoznaš, preden ga začneš redno uporabljat!
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi So jan 05, 2013 9:12 am

Izgovarjanje na prodajalca, proizvajalca ipd. je absurd. Ko enkrat kupiš tak avto, je tvoja dolžnost (in edina logična poteza), da ga dobro spoznaš, preden ga začneš redno uporabljat!

Če vse to narediš že v fazi nakupa, je pa vse skupaj še veliko boljše, da ni potem slabe volje in valjenja krivde na druge - to je pač najlažje. :x
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Mojster foruma

Napisal/-a 2Fast&2Furious So jan 05, 2013 10:24 pm

Sem malo čudno napisal. Seveda je vse to res in se strinjam z napisanim, a očitno nekateri vseeno po nakupu ne primejo navodil v roke in slepo verjamejo vsemu kar prodajalec pove (odprti clio je bil očitno deležen informacije, da se pri vseh luči prižgejo automatsko). Je pa logično, da vsak normalen človek prebere navodila novega avta.

lp

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Ne jan 06, 2013 12:34 pm

Navodila so pisana z vso opremo

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po jan 07, 2013 12:51 am

2Fast&2Furious je napisal/-a:odprti clio je bil očitno deležen informacije, da se pri vseh luči prižgejo automatsko

Bo držalo.

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth Po jan 07, 2013 7:21 am

~toMmy~ je napisal/-a:Glavni problem je, ČE SI KUPEC NE VZAME ČAS ZA PREŠTUDIRAT SVOJ NOVI AVTO OZ. PREBRAT NAVODILA! Izgovarjanje na prodajalca, proizvajalca ipd. je absurd. Ko enkrat kupiš tak avto, je tvoja dolžnost (in edina logična poteza), da ga dobro spoznaš, preden ga začneš redno uporabljat!

Glede na to, da je struktura kupcev različna, to pomeni, da so nekateri malo bolj, drugi pa malo manj tehnično izobraženi, ne bi bilo popolnoma nič odveč če bi si prodajalec vzel čas, da bi avto, vsaj osnovno predstavil (to kar se tiče luči pa je pomoje čista osnova). Saj nekateri kupci ne znajo še mobitela uporabljat, kaj šele preklapljati (ko je to potrebno) luči. 8)
Fiat klub Slovenija

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po jan 07, 2013 11:33 pm

In to zgoraj vpliva na starostno strukturo kupcev novega Clia. Se opravičujem, ker smetim v tej temi - a v duhu inspiracije: menda se starejši odločajo za predhodno različico Clia, ki je še naprodaj, ravno zaradi "infotainment" sistema. Čisto osnovni je namreč celo brez klime... In tu govorimo o razliki med novim in starim, ki ni tolikšna, da bi tako bistveno vplivala na prodajo.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To jan 08, 2013 12:00 am

carloabarth je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Glavni problem je, ČE SI KUPEC NE VZAME ČAS ZA PREŠTUDIRAT SVOJ NOVI AVTO OZ. PREBRAT NAVODILA! Izgovarjanje na prodajalca, proizvajalca ipd. je absurd. Ko enkrat kupiš tak avto, je tvoja dolžnost (in edina logična poteza), da ga dobro spoznaš, preden ga začneš redno uporabljat!

Glede na to, da je struktura kupcev različna, to pomeni, da so nekateri malo bolj, drugi pa malo manj tehnično izobraženi, ne bi bilo popolnoma nič odveč če bi si prodajalec vzel čas, da bi avto, vsaj osnovno predstavil (to kar se tiče luči pa je pomoje čista osnova). Saj nekateri kupci ne znajo še mobitela uporabljat, kaj šele preklapljati (ko je to potrebno) luči. 8)

Če na lastnem avtu ne znajo uporabljat luči, nimajo kaj delat za volanom! Kot prvo direktno ogrožajo vse okrog sebe pri slabi vidljivosti, kot drugo, če niso sposobni uporabljat ene najbolj osnovnih in nujnih funkcij avtomobila oz. ne opazijo, da jim niti spredaj luči ne svetijo (dovolj), kaj si lahko človek misli o njihovih ostalih vozniških sposobnostih. Se strinjam, da bi trgovci morali razložit osnovne stvari, ampak to ni noben izgovor za ogrožanje vseh okrog sebe.
Slika

meganer
Uporabnik

Napisal/-a meganer Če jan 10, 2013 10:22 am

lep pozdrav, zanime me če je že kdo probaval vgradit tempomat v nov model ceed. gledal sem novega pa je 12000 mogoče se kak evro manj pa mi čisto zadošča oprema razen tempomata, zato me zanima če ga je možno naknadno vgradit ker naslednji nivo opreme je pa kr dražje 2000eur :((

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če jan 10, 2013 2:24 pm

Vzameš i30, ki je v snovi enak kot Ceed, ni bistveno dražji in lahko doplačaš 200€ za tempomat.
Slika

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Pe jan 11, 2013 10:58 am

Splača se ti dodati tisočaka in vzet i30ko Comfort, ki ima dvoconsko klimo, senzorje zadaj, senzor svetlobe, luči v ovinek itd. Vsaj tempomat zahtevaj gratis.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Pe jan 11, 2013 12:51 pm

Pa se ga da sploh dobit izven paketa? Na papirju zgleda, kot da ne.
Slika
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov