Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
avtomobil
Novinec

Napisal/-a avtomobil So jun 09, 2007 9:23 pm

Renault je itak sama reklama, in nič drugega.
Novi TWINGO je sam kič!
Avto,moj partner!!!!!!!!

Uporabniški avatar
had
Nov uporabnik

Napisal/-a had Sr jun 13, 2007 8:43 am

imel priloznost testirati novega twinga.. in priznam, da sem presenecen nad njim..
Blogerski test - novi Renault Twingo

Slika
Slika
Slika

VasjaS
Nov uporabnik

Kraj: Vrtojba

Napisal/-a VasjaS Sr jun 13, 2007 8:54 am

Mel sem šanso si malo od bližje pogledat novega Twinga, ampak sem bil malce razočaran.

Moja ocena po mojem ni ravno objektivna zaradi mojega slinjenja nad konceptom Twinga: http://www.xelopolis.com/photos/index.p ... mFilters=t
Jaz sem nezmotljiv! Enkrat sem mislu da sem se zmotil, ampak sem se motil!

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr jun 13, 2007 2:17 pm

sam neki me zanima, čist slučajno sm šel na francosko stran od renaulta pod konfiguracijo in opazu paket opreme INITIALE. Je to sam za francijo al bo to tud kdaj pr ns?
Slika

Uporabniški avatar
vepar
Poznavalec foruma

Kraj: nou mejst

Napisal/-a vepar Sr jun 13, 2007 2:22 pm

metallic je napisal/-a:A je že kdo vidu RSa?

Je kej podoben temu? Men zgleda odlično! :shock: 8)

Glede 500: najbrž bo res močnejši, bo pa najbrž tut dražji. Pa pri twingiču bojo zihr pr faceliftu mal navil motor (kva je 130km za 1.6, halo :P )

to je to ;) .. 130KM pa nič več!! aja pa druge feltne so :D

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Sr jun 13, 2007 3:42 pm

C4V4L13R je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:
C4V4L13R je napisal/-a:Kaj bo z rs verzijo ne vem...da bo pa lahko konkuriral, bo pa mogu bit 150-konjski...ker 130 v bistvu ni neka velika razlika od 100, pa še ostala konkurenca (fiesta st, prihajajoča corsa gsi...) je močnejša

sej corsa pa fiesta sta konkurenca cliotu in ne twingotu ;)
edin fiat 500 bo v njegovi klasi močen
lp

corsa OPC je konkurenca cliotu rs...corsa GSI pa bo malo švohnejša, napovedujejo 150 konjev...oz. je bla že predstavljena pred kratkim...ravn tko ma fiesta st 150 konjev...

od kdaj se pa primerja po km- primerja se najprej po razredih pol šele po km ;)
k tud 200km clio ni konkurenca 200km bmw 5 ;)
lp

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če jun 14, 2007 3:48 pm

evo, dons sm si tud jst vzel cajt in šel na testno vožnjo s twingičem. Bil je sicer expression 1.2 (75KM) in bil kr prijetno presenečen. "letel" je za svojo konjenico čist dost, sedenje lih tako, kot da bi bil v enoprostorcu (sm pomotoma naštimu tud mal višje sedenje, pa sm mel še useen nad glavo dost placa). Volan tud tok mehek, da bi loh z mezincem obraču brez problema, zanimiv mi je blo pr sklopki, k je sploh ni tok za prtisnt. Naslednič mam pa v isti avtohiši obljubljen test GT-ja (k bi ga drgač testiru, sam ga lih ni blo), da še tisto sprobamo :D

Pa u živo ful večji zgleda kot pa na slikah. Ne vem, a ga bom tud sam kupu (morm še premislt), oprema bo pa, če bo, dynamique al pa kr GT
Slika

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Pe jun 15, 2007 1:09 pm

kljukec je napisal/-a:
C4V4L13R je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:
C4V4L13R je napisal/-a:Kaj bo z rs verzijo ne vem...da bo pa lahko konkuriral, bo pa mogu bit 150-konjski...ker 130 v bistvu ni neka velika razlika od 100, pa še ostala konkurenca (fiesta st, prihajajoča corsa gsi...) je močnejša

lp

corsa OPC je konkurenca cliotu rs...corsa GSI pa bo malo švohnejša, napovedujejo 150 konjev...oz. je bla že predstavljena pred kratkim...ravn tko ma fiesta st 150 konjev...

lp

tud res...sam pol bo to edinstven avto v svojem segmentu?

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Pe jun 15, 2007 2:08 pm

C4V4L13R je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:
C4V4L13R je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:

lp

lp

tud res...sam pol bo to edinstven avto v svojem segmentu?

reno pa fiat
druzga pa praktično ni
lp

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe jun 15, 2007 5:43 pm

a C2 tud sem spada (glede na to, d je ful podoben twingiču oz. bi mogu lih kontra rečt)?
Slika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Pe jun 15, 2007 5:47 pm

IcEm4n je napisal/-a:a C2 tud sem spada (glede na to, d je ful podoben twingiču oz. bi mogu lih kontra rečt)?

maš prov- VTS verzija, vrjetno še kakšen drug navit malček...
lp

Uporabniški avatar
f.taunus
Uporabnik

Kraj: Ptuj-Ormož

Napisal/-a f.taunus Pe jun 15, 2007 5:52 pm

Kam pa spada Mini? Po moje tudi v to klaso ...

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R Pe jun 15, 2007 9:30 pm

no, no...sej nekej jih bomo pa nabral...lupo gti (nekdanji)
mini se mi zdi, da je pa že večji...pa še precej močnejši (cooper S)

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Pe jun 15, 2007 9:37 pm

C4V4L13R je napisal/-a:no, no...sej nekej jih bomo pa nabral...lupo gti (nekdanji)
mini se mi zdi, da je pa že večji...pa še precej močnejši (cooper S)

ja mini je večji- predvsem pa dražji
lupota ne delajo več- fox pa nima športnika
trojčki so tud brez športnika
ubistvu je že razred majhen- ker hitro prideš v cliotov razred
lp

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R Pe jun 15, 2007 9:44 pm

ja...glede na ceno, raje prestopiš razred višje...ravno tko kot med nizkim in srednjim razredom...

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So jun 16, 2007 5:51 am

C4V4L13R je napisal/-a:ja...glede na ceno, raje prestopiš razred višje...ravno tko kot med nizkim in srednjim razredom...

jp, iz A-segmenta skočš na C-segment :lol: :lol:
Slika

Uporabniški avatar
claus
Nov uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a claus Pe jun 22, 2007 12:53 pm

naj vm nekej povem da se testne mule novega rs-a že vozjo po novm mestu.
ene dva dni nazaj sm se pelou proti šentjerneju in sm na cikavi vidu enga twingota k se pele nasprot. pa si mislm eh bedn twingo pol pa vidm da je mau drgacn.
bil je rdece barve,blatnke je meu pa poserjene prb. tolk k na konceptu. blatnki niso bli prebarvani ampk sm pokitani,zadej je meu pa dvojni auspuh sm nevem al nasred al pr stran. pa seveda revozove testne tablce.
taku da bo vrjetn hmal ozunej
edit: zal je su prehitr mimo da bi si ga bul detajlno ogledau
Na cesti si vzemi čas, ne življenja.

speedfight
Stalni uporabnik

Napisal/-a speedfight Pe jun 22, 2007 2:14 pm

momo_46 je napisal/-a:naj vm nekej povem da se testne mule novega rs-a že vozjo po novm mestu.
ene dva dni nazaj sm se pelou proti šentjerneju in sm na cikavi vidu enga twingota k se pele nasprot. pa si mislm eh bedn twingo pol pa vidm da je mau drgacn.
bil je rdece barve,blatnke je meu pa poserjene prb. tolk k na konceptu. blatnki niso bli prebarvani ampk sm pokitani,zadej je meu pa dvojni auspuh sm nevem al nasred al pr stran. pa seveda revozove testne tablce.
taku da bo vrjetn hmal ozunej
edit: zal je su prehitr mimo da bi si ga bul detajlno ogledau

Enojni auspuh ma ;)

fifi
Novinec

Napisal/-a fifi Pe jun 22, 2007 3:21 pm

No, jaz sem bil s tem novim Twingičem(verzija GT) na testni vožnji in lahko rečem, da se zelo lepo pelje. Menjalnik je malce trši kot pri novem Cliu, vendar pa je natančen in prestavna ročka ima kratke hode prav tako pa je zelo lepo oblikovana. Mašinca 1.2 TCE je super odzivna, z mesta potegne, kot da bi imela 1600 kubično delovno prostornino. Merilniki so pregledni in dobro vidni tudi na soncu, klima hladi odlično in nikjer neprijetno ne piha. Sedeži so za ta razred zadosti udobni in nudijo tudi nekaj bočnega oprijema, manjka pa jim še vedno ledvena opora. Volan je električen in posledično precej posreden, vendar takšni so sedaj na skoraj vseh novih avtih. Zanimiv je pedal sklopke, ki ima zelo plitek hod, gotovo najkrajši od vseh avtov, kar sem jih do zdaj vozil. Posledično se da zelo hitro šaltat, s stopalko za gas pa je potrebno malce bolj nežno upravljati, saj ob malenkost odločnejšem pritisku na plin avto kar malce sune, znova podobno, kot da bi imel motor večje kubature(turbina pač naredi svoje). Z avtom sicer nikjer nisem vozil res hitro, mislim, da nad 120 km/h nisem nikjer šel(prodajalec je bil v avtu z mano) zaradi omejitev in gradbenih del na ljubljanski obvoznici, je pa jasno, da je avto zelo solidno zvočno izoliran in se tudi v ovinkih dobro drži ceste. Skratka ni problema tudi z vožnjo po avtocesti, po zagotovilih prodajalca prideš v vse klance brez problema v 5. prestavi tudi ob vklopljeni klimi in obteženem avtu seveda spet zahvaljujoč turbopuhalniku. :) Mislim, da je za Twingeca ta motor kar optimalna izbira, baje se v twingotu bistveno bolje obnese kot enak motor v novem cliu za katerega je po mnenju prodajalca bolj smotrna izbira 1.4 16v. Suma sumarum je tole zelo luštno vozilce pa še kvaliteta izdelave ni videt slaba, čeprav je res, da bi lahko vsaj za najboljše različice uporabili tudi kakšen kos mehkejše plastike in obložili vrata s kakšnim oblazinjenjem.
Don`t worry, be happy:)

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R Ne jun 24, 2007 7:47 pm

Kaj pa poraba? :roll:
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 3 gostov