Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

SpeedyRS
večni novinec

Napisal/-a SpeedyRS To nov 25, 2008 9:02 pm

Vse mi je vseč v notranjosti. Razn teh čudnih sedežev. Zgledajo kot klopce. Megane II faza 2 ma boljše O.o

P.S. obvezno probat pelat novega megana. dCi-i majo izredno kratek hod menjalnika. Priporočam! Sm bil čisto navdušen. Bencinarji osnovni majo daljši hod. Od vsega skup me je prav menjalnik navdušil.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To nov 25, 2008 10:14 pm

se samo meni zdi nekam malo bočne opore na sedežih?
Slika

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar To nov 25, 2008 11:46 pm

IcEm4n je napisal/-a:se samo meni zdi nekam malo bočne opore na sedežih?

v živo so super zici, ena izmed boljših lastnosti avta..

Uporabniški avatar
Uribobo
Novinec

Napisal/-a Uribobo Sr nov 26, 2008 7:18 am

Clio III je napisal/-a:Megane na NCAP dosegel vseh 37 točk!
vir: http://carscoop.blogspot.com/2008/11/ne ... score.html

The new Renault Megane hatchback has scored the highest possible rating in Euro NCAP's latest crash tests gathering a perfect five stars and 37 points out of 37 - that's maximum points for protection of occupants in side and front impact tests. The only other vehicle to achieve a perfect score in adult occupant protection in Euro NCAP's 10-year long history is the Qashqai from sister company Nissan ,with which the Megane hatchback shares the same platform.

In the crash safety body's other tests, the French hatchback was awarded four stars for child occupant protection while we've yet to learn how many stars the Megane managed to gather for pedestrian protection.

Bravo! :clapclap

Uporabniški avatar
zoro_31
Nov uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a zoro_31 Sr nov 26, 2008 1:20 pm

Lep avtek, nekaj novega. Edino tote plastike nad pragom so obupne, iste so kot na DACIA Senderotu..

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ Sr nov 26, 2008 2:33 pm

kolesar je napisal/-a:
IcEm4n je napisal/-a:se samo meni zdi nekam malo bočne opore na sedežih?

v živo so super zici, ena izmed boljših lastnosti avta..

Sedeži so katastrofa in če bodo v močnejših rezličicah enaki, so zopet brcnili v temo. Ni mi jasno kdo razvija takšne sedeže, ki ne nudijo nobene opore, razen za hrbet. Sedalni del je popolnoma neuporaben kot, da sedim na klopci. Definitivno so mi v avtomobilih všeč sedeži, ki mi nudijo vsaj malo bočne opore in udobja. Boljša kot je opora, manj je "lomljenja" hrbta in posledično je sedež bolj "udoben".
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Sr nov 26, 2008 2:47 pm

kdo ima zdej prou?:)

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr nov 26, 2008 4:00 pm

Lepo notranjost pokvarijo grdi ( iz prvega megana ) gumbi za osvetlitev armaturne plošče ter pozicioniranje žarometov in dokaj "enostavni" gumbi za dvig stekel.
Recimo Opel Corsa ima lepše.

Je pa Coupe lep avtomobil. Petvratni pa mi ni všeč.

Sedaj še novi 1.4 tCe v razredu od 80kW do 100kW in je pripravljen na konkurenco!

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr nov 26, 2008 4:31 pm

berlonso je napisal/-a:kdo ima zdej prou?:)

Pnancho.....

Pravkar sem iz salona prišel, ki je "streljaj" od mene in sem samo sedel notri: katastrofa od sedežev, še večja pa ta, da prodajalec in prodajalka ne vesta, če se da opcijsko naročit "kaj boljšega" ...............sicer pa petvratni kr všečen(proti staremu, bilo kaj da so naredili, niso mogli zgrešit....)

legendarac
Novinec

Napisal/-a legendarac Sr nov 26, 2008 4:42 pm

Lep avto lepe pa so tudi cene.Jutri grem na testno vožnjo.

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Napisal/-a svetilnik Sr nov 26, 2008 4:43 pm

Clio III je napisal/-a:Megane na NCAP dosegel vseh 37 točk!
vir: http://carscoop.blogspot.com/2008/11/ne ... score.html

The new Renault Megane hatchback has scored the highest possible rating in Euro NCAP's latest crash tests gathering a perfect five stars and 37 points out of 37 - that's maximum points for protection of occupants in side and front impact tests. The only other vehicle to achieve a perfect score in adult occupant protection in Euro NCAP's 10-year long history is the Qashqai from sister company Nissan ,with which the Megane hatchback shares the same platform.

In the crash safety body's other tests, the French hatchback was awarded four stars for child occupant protection while we've yet to learn how many stars the Megane managed to gather for pedestrian protection.

Ja, saj to bi bilo pa čudno v današnjem času, da nebi dosegel vseh točk.

SpeedyRS
večni novinec

Napisal/-a SpeedyRS Sr nov 26, 2008 4:44 pm

Vsekakor neboš razočaran ;) Brezme tako prijemljejo da te kar na armaturo vrže :shock: Menjalnik je tudi pravi biser. Natančen, kratek. Boljšega si ne želim. Jooo js bi tudi enga novega coupeja, sam ni dnarja :)

jony
Novinec

Napisal/-a jony Če nov 27, 2008 5:49 pm

pred dvema urama fural 1.5 dci. Avto fl lepo gre, potihom, lega dobra, zelo udoben, armaturka lepa, skratka vse lepo.

LP

Uporabniški avatar
aygo
Novinec

Kraj: slovenija

Napisal/-a aygo Pe nov 28, 2008 4:40 pm

Predstavitev Megana na Avto.info:

http://www.avto.info/
Priponke
megane.jpg

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo So dec 06, 2008 1:39 am

dons opazu megane...oz sciroccota :roll:
Slika
Slika

Uporabniški avatar
KARL ABARTH
Stalni uporabnik

Napisal/-a KARL ABARTH So dec 06, 2008 8:02 am

Uradno bo tak MEGANE prišel na trg "z zamudo" - v začetku prihodnjega leta. Bo dražji kot BERLINE (5 vrat) izvedenka, imel bo tudi drugačno konfiguracijo opreme.

Včeraj sem imel krajšo (cca 50 km)testno vožnjo - za progo sem si izbral tri pogoje vožnje - odsek (ex) rally proge s poslastico v obliki serpentin ("gor" in "dol"), navadno cesto in krajši (cca 20 km) odsek AC.

Šlo je za 1,6 l bencin, DYNAMIQUE oprema - gre za posrečeno kombinacijo ( cena: lastnosti ), ki lahko računa na dober odziv kupcev, ki niso posebno zahtevni glede zmogljivosti. Na kar nakazuje (visoka) poraba pri dinamični vožnji - na rally odseku je po BC znašala +12l/100 km, pri visokih hitrostih pa "muka" pri "nabiranju" (višjih) hitrosti (posebno v "potovalni" 6 prest.)- za 170 km/h je potrboval kar lep čas.
Zmernim voznikom bo bolj ustrezal podatek, da se agregat pri 130 km/h "vrti" z 3500 vrt/min. Testno povprečje je znašalo +10 l/100 km, zmerni voznik lahko računa z 7-8 l/100 km povprečja.
Zahtevnejšim kupcem bo boljša izbira ostala, dražja ponudba dizel oz bencin različic. Zanimiva je dilema doplačila (cca 2000 EUR) za 1,5 dCi- 105 dizel. Še bolj pa izjava trgovca, da bo več povpraševanja po zmogljivejšem dizlu - z spodobno opremo cca 20.000 EUR.

V notranjosti je glede na predhodnika opaziti napredek - boljši so materiali, kakovost, počutje - podobno kot LAGUNA (in delno CLIO) postaja tudi ta RENAULT bolj "germansko" (predvsem glede podvozja) "nastavljen".

Prednosti/slabosti v primerjavi z konkurenco : ... no to bom raje izpustil (beri:sicer bi sledilo nekaj strani dolgo dokazovanje v stilu : zakaj/zato ... ), na račun "ljubega miru".

Sicer pa : danes so testne vožnje

LP

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee So dec 06, 2008 9:22 am

Včeraj sem sedel v kupeju :) Avto je res lep. Zanimiv tud, graja pa je na zadnjo klop. Placa je res zelooo malo, glavo sem imel pa čisto pod streho :o Večji ljudje zadaj sigurno ne bodo mogli normalno sedet. Torej je bol dvosed kakor 4 :) Za nekoga, ki ima pa otroka tudi ne bo prišel v poštev. Moj Megane ima velikooo več prostora :o
Slika

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar So dec 06, 2008 10:32 am

killah bee je napisal/-a:Včeraj sem sedel v kupeju :) Avto je res lep. Zanimiv tud, graja pa je na zadnjo klop. Placa je res zelooo malo, glavo sem imel pa čisto pod streho :o Večji ljudje zadaj sigurno ne bodo mogli normalno sedet. Torej je bol dvosed kakor 4 :) Za nekoga, ki ima pa otroka tudi ne bo prišel v poštev. Moj Megane ima velikooo več prostora :o

kje pa že majo kupuje?

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee So dec 06, 2008 11:17 am

V Bologni :) Na Motoshowu ;)
Slika

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar So dec 06, 2008 11:27 am

killah bee je napisal/-a:V Bologni :) Na Motoshowu ;)

aha, bom hitr skoču pogledat :P
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov