Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! To nov 13, 2007 11:17 am

Vprašanje, koliko je kopiranja in koliko zahodne firme prodajajo licence...

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver To nov 13, 2007 11:48 am

Joie de vivre! je napisal/-a:Vprašanje, koliko je kopiranja in koliko zahodne firme prodajajo licence...

toyota. nissan, mitubishi, honda, isuzu,hyundai,suzuki,daewoo, itd...koliko sam ja informiran prodali su hrpu licenci po kini, također starije licence su prodali i mnogi europski proizvođači, peugeot, citroen,volkswagen,fiat

ali unatoč tim svim prodanim licencama nastaju razni auti koji često kopiraju jednu druge, a ponekad i nije tako, npr u nekoliko kompanija nama su ponudli sljedeće, kupite 5000 vozila, i prodat će se pod nazivom kako ti želiš, a dizajn će biti isti kao neko vozilo koje se prodaje

evo i primjera:
Slika
gonow victor
Slika
dadi shuttle

kupili su gotove aute i na mjesto gdje piše gonow, piše dadi, sve ostalo je isto, a glavna licenca je došla od toyote land cruzer koji u kini radi mislim da bejing works

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! To nov 13, 2007 11:59 am

To ni licenca od toyote Landcruiser, ampak od Isuzuja. 90% kitajskih poceni terencev temelji na Isuzuju TF (opel frontera). Toyotini so samo žarometi, ki pa so najbrž ukradeni.

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver To nov 13, 2007 12:23 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:To ni licenca od toyote Landcruiser, ampak od Isuzuja. 90% kitajskih poceni terencev temelji na Isuzuju TF (opel frontera). Toyotini so samo žarometi, ki pa so najbrž ukradeni.

FAW also has partnerships with Toyota and VW in China.
Evo našao sam tko je legalan, ovi ostali rade sve kopije, ali gdje je razlika među ovim kompanijama? Gonow i Dadi godišnje rade oko 20000 vozila, dok faw radi više od 500.000 vozila

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Kraj: Liberty City

Napisal/-a paskvale To nov 13, 2007 12:27 pm

testdriver je napisal/-a:
Joie de vivre! je napisal/-a:To ni licenca od toyote Landcruiser, ampak od Isuzuja. 90% kitajskih poceni terencev temelji na Isuzuju TF (opel frontera). Toyotini so samo žarometi, ki pa so najbrž ukradeni.

Evo našao sam tko je legalan, ovi ostali rade sve kopije, ali gdje je razlika među ovim kompanijama? Gonow i Dadi godišnje rade oko 20000 vozila, dok faw radi više od 500.000 vozila

Pusluš ti testdriver - a ne bi govoril slovensko? Saj so tvoji posti zanimivi, ampak mi gre nekam, ko moram povsod trpeti to balkanščino!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To nov 13, 2007 1:00 pm

To je prava "slovenska" balkanščina - take pripombe!! Človek se je že prej opravičil, da sicer razume slovenščino, a se v njej slabo izraža. Bi raje, da ne piše ali pa, da piše z dosti napakami? Zamisli se malo nad svojim odnosom do prijaznih in strokovnih gostov...

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! To nov 13, 2007 3:34 pm

paskvale je napisal/-a:

Pusluš ti testdriver - a ne bi govoril slovensko? Saj so tvoji posti zanimivi, ampak mi gre nekam, ko moram povsod trpeti to balkanščino!

Testdriver je iz Hrvaške in tam se slovenščine niso učili v šolah in je niso poslušali v vojski, zato je ne znajo! Možakar se trudi po svojih močeh, pa tudi če se ne bi je to povsem njegova stvar. Zaradi nacionalističnega izpada si prejel karton. Če se boš upiral moji odločitvi, boš takoj prejel še enega!

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Napisal/-a paskvale To nov 13, 2007 3:44 pm

esem je napisal/-a:To je prava "slovenska" balkanščina - take pripombe!! Človek se je že prej opravičil, da sicer razume slovenščino, a se v njej slabo izraža. Bi raje, da ne piše ali pa, da piše z dosti napakami? Zamisli se malo nad svojim odnosom do prijaznih in strokovnih gostov...

OFF TOPIC: Dol mi visi, če si mi dal opozorilo! Pa kaj pol. A je kaj narobe, če sem rekel, naj govori slovensko? Da pa ne razume slovenščine pa ni res, ker odgovarja na slovensko napisane stavke. + Nč me ne motjo balkanci, ki jih je v Ljubljani že skoraj tretjina, pa čeprav jih veliko ne spoštuje slovenske kulture in jezika. Ampak tip se niti ne trudi. Vidiš, ravno zaradi takšnega odnosa, te razne tete, ki živijo pri nas že 30 let, še vedno ogovarjajo; "Hej ti, dođi ovamo, imam jedno pitanje", namesto lepe in preproste slovenščine: oprostite...

Upam, da nisem koga žalil ali zmerjal, ker to ni bil moj namen. Dobro, demokracija tle pač ne šteje, ker bi se prehitro vse sprevrglo v anarhijo. Kar sem povedal pa je ŽAL res.

Sicer pa "testdriver" piše dobre članke, za kar sem ga že pohvalil. Očitno si ti ADM nestrpen, če kdo reče naj govori slovensko!

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! To nov 13, 2007 3:55 pm

paskvale je napisal/-a:
esem je napisal/-a:To je prava "slovenska" balkanščina - take pripombe!! Človek se je že prej opravičil, da sicer razume slovenščino, a se v njej slabo izraža. Bi raje, da ne piše ali pa, da piše z dosti napakami? Zamisli se malo nad svojim odnosom do prijaznih in strokovnih gostov...

OFF TOPIC: Dol mi visi, če si mi dal opozorilo! Pa kaj pol. A je kaj narobe, če sem rekel, naj govori slovensko? Da pa ne razume slovenščine pa ni res, ker odgovarja na slovensko napisane stavke. + Nč me ne motjo balkanci, ki jih je v Ljubljani že skoraj tretjina, pa čeprav jih veliko ne spoštuje slovenske kulture in jezika. Ampak tip se niti ne trudi. Vidiš, ravno zaradi takšnega odnosa, te razne tete, ki živijo pri nas že 30 let, še vedno ogovarjajo; "Hej ti, dođi ovamo, imam jedno pitanje", namesto lepe in preproste slovenščine: oprostite...

Upam, da nisem koga žalil ali zmerjal, ker to ni bil moj namen. Dobro, demokracija tle pač ne šteje, ker bi se prehitro vse sprevrglo v anarhijo. Kar sem povedal pa je ŽAL res.

Sicer pa "testdriver" piše dobre članke, za kar sem ga že pohvalil. Očitno si ti ADM nestrpen, če kdo reče naj govori slovensko!

Je narobe. Testdriver ne živi v Sloveniji in ni slovenski državljan, bedačino jedno.

Testdriver, oprosti.

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver To nov 13, 2007 4:32 pm

paskvale je napisal/-a:

tole pa mi se zdi zelo zabavno, ker mi to govoriš o balkanščini a tudi sem se vedeš kot katerikoli balkanec :lol: :lol: :lol:, totalno si off topic ;) kako bi tebi blo če bi se peljal čez hrvaško in nekatera budala ti bo rekla "vidi kekeca, idi nazad tancat u slovenijo", seveda da ni v redu, ja sam se v početku opravičil da ne vem zelo dobro pisat slovensko in da slovensko razmem, ker redovno gledim tv slovenijo, pop tv i kanal a, ampak pisanje mi ne gre kar od roke, ali trudim se da bi me razumeli

če je potrebno bom samo za tebe pisal po slovensko ali nemoj mi onda držat lekcije iz gramatike ;)

joie...ni zamer, ovakše rasprave mi se vedno zdiju kar zabavne :lol:

zdaj pa nazaj pri kitajcih lepo prosim... :lol:

Uporabniški avatar
paskvale
Novinec

Napisal/-a paskvale To nov 13, 2007 4:46 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:
Je narobe. Testdriver ne živi v Sloveniji in ni slovenski državljan, bedačino jedno.

Testdriver, oprosti.

Zdaj si daj pa še sebi rumeni karton, ker si me žalil, pa še enega, ker si me žalil po balkansko, čeprav si Slovenec in čeprav živiš v Sloveniji. :P

Testdriver - nič slabega nisem mislil, če ti slovenščina dela takšne težave (glede na tvoj odgovor), pa piši še naprej v domoljubnem jeziku. Pa brez zamere :oops:

+ Testdriver - normalno, da sem Balkanec, Slovenija ja balkanska država. Je pa zelo velika jama v kulturnem obnašanju, to sicer ne pomeni, da je južneje slabše, pač pa je drugače.

Uporabniški avatar
Media3
Stalni uporabnik

Napisal/-a Media3 To nov 13, 2007 5:15 pm

paskvale je napisal/-a:

tole pa mi se zdi zelo zabavno, ker mi to govoriš o balkanščini a tudi sem se vedeš kot katerikoli balkanec :lol: :lol: :lol:, totalno si off topic ;) kako bi tebi blo če bi se peljal čez hrvaško in nekatera budala ti bo rekla "vidi kekeca, idi nazad tancat u slovenijo", seveda da ni v redu, ja sam se v početku opravičil da ne vem zelo dobro pisat slovensko in da slovensko razmem, ker redovno gledim tv slovenijo, pop tv i kanal a, ampak pisanje mi ne gre kar od roke, ali trudim se da bi me razumeli

če je potrebno bom samo za tebe pisal po slovensko ali nemoj mi onda držat lekcije iz gramatike ;)

No tole si pa razumljivo napisal :!:

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan To nov 13, 2007 7:35 pm

Vsakič, ko se kakšen tujec prijavi na A.com in začne pisati v svojem jeziku, se oglasijo osebki, ki od njega zahtevajo pisanje v slovenščini (čeprav bi lahko dosti njih ponovilo lekcije iz pravopisa), namesto da bi pokazali, da je Slovenija odprta in tolerantna država. Testdriver, ne sekiraj se.

Pa nadaljujmo:
martin_krpan je napisal/-a:Roewe W2:
Slika
Slika

Roewejeva novost se bo imenovala Roewe 550 in bo izgledala približno tako:
Slika
Slika
Slika

Druga novost pa so špijonke zanimivega Geelyjevega malčka, pod kodnim imenom Aoo.
Slika
Slika
Slika
Slika
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver Sr nov 14, 2007 9:45 am

paskvale je napisal/-a:
Joie de vivre! je napisal/-a:

Testdriver, oprosti.

Zdaj si daj pa še sebi rumeni karton, ker si me žalil, pa še enega, ker si me žalil po balkansko, čeprav si Slovenec in čeprav živiš v Sloveniji. :P

Testdriver - nič slabega nisem mislil, če ti slovenščina dela takšne težave (glede na tvoj odgovor), pa piši še naprej v domoljubnem jeziku. Pa brez zamere :oops:

+ Testdriver - normalno, da sem Balkanec, Slovenija ja balkanska država. Je pa zelo velika jama v kulturnem obnašanju, to sicer ne pomeni, da je južneje slabše, pač pa je drugače.

seveda da ni zamer ;)

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver Sr nov 14, 2007 9:46 am

Media3 je napisal/-a:
paskvale je napisal/-a:

No tole si pa razumljivo napisal :!:

ja sem, ampak za tole sam potrošil kar pol ure ;) :D

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Sr nov 14, 2007 9:47 am

Testdriver, ti kar piši lepo po svoje, Slovenci imamo vedno manj priložnosti obnavljati svoje znanje hrvaščine...

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver Sr nov 14, 2007 9:48 am

martin krpan....u kini sam vozio taj roewe, ali model 750, mogu ti reči da su ga unatoč svemu kinezi odlično napravili, siguran sam da će i ovi auti biti ok, rekli su mi bili da bi se roewe u europi trebao prodavati pod brandom SSYANGYONG

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Sr nov 14, 2007 9:49 am

Ta bo težka... Ne morejo od Forda odkupiti ali si vsaj izposoditi nazaj ime Rover?

Uporabniški avatar
testdriver
Novinec

Napisal/-a testdriver Sr nov 14, 2007 1:36 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Ta bo težka... Ne morejo od Forda odkupiti ali si vsaj izposoditi nazaj ime Rover?

mislim da ne, da BMW ima pravo na ime rover..ako ne to ići će po roewe...ali barem po meni to bi bilo onda a vidi sad rover pa roewe? čak mi ovo s SSangyongom dobro zvuči

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Sr nov 14, 2007 8:24 pm

Tudi jaz sem že večkrat prebral, da naj bi se Roeweji v Evropi prodajali kot SSangyong, saj je to korejsko podjetje v last SAIC.

Predstavljam pa še proizvodni program podjetja Xinkai Automobile, ustanovljenega 1999. Podjetje ponuja cel kup SUV vozil, od katerih so nekatera oblikovno precej zanimiva.

Pickup:
Slika
Slika

SUV:
Slika

CUV:
Slika
Slika

SRV:
Slika

truck:
Slika