Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany So jan 23, 2010 3:11 pm

lukp je napisal/-a:Bela barva mi je zelo všeč :lol:

http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=3451185&show=1

na isti strani sem gledal astro in od ponujenih treh na slikah, mi je prav tako najbol všeč bela. :D

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So jan 23, 2010 3:19 pm

davorz je napisal/-a:Tomzzi, kdaj pa boš predstavil novo pridobitev?

Včeraj sem videl novo astro še v živo, in mi je noro všeč. Osnovna cena je poštena, če pa dodaš par cukrov, močnejši motor pa si hitro na 25k€, ampak se mi še vseeno zdi vredno tega denarja.

Lahko bi jo že zdavnaj. Že pred mescom dni. Pa je vreme nonstop vsrano in je avto bolj kot ne umazan. Tako, da mi ni do tega, da bi fotkal cel vsran avto...
Je pa tudi to, da sam trenutno ne morem velik pucat, ker je mrzlo a v pralnico na krtače pa ne bi dal glih mesec starga avtomobila.

A se da na kakšni pumpi zment, da si samo spereš avto in recimo daš podvozje oprat brez uporabe krtač?

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz So jan 23, 2010 3:24 pm

tomzzi je napisal/-a:Lahko bi jo že zdavnaj. Že pred mescom dni. Pa je vreme nonstop vsrano in je avto bolj kot ne umazan. Tako, da mi ni do tega, da bi fotkal cel vsran avto...
Je pa tudi to, da sam trenutno ne morem velik pucat, ker je mrzlo a v pralnico na krtače pa ne bi dal glih mesec starga avtomobila.

A se da na kakšni pumpi zment, da si samo spereš avto in recimo daš podvozje oprat brez uporabe krtač?

Pranje podvozja ni možno brez pranja s krtačkami. Vsaj tako je bilo na pumpi kjer sem jaz delal včasih. Lahko pa si pral s krtačkami brez podvozja :)

Tudi jaz še nisem dal avta v avtomatsko pralnico, pa čeprav je že eno leto star. Ampak grem na pumpo, plačam 1,5€ za WAP, si ga sam sperem temeljito, peljem domov v toplo garažo, ter ga v garaži lepo operem do konca. 1x na mesec če vreme dopušča mi to ni problema opravit.
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So jan 23, 2010 3:33 pm

davorz je napisal/-a:
tomzzi je napisal/-a:Lahko bi jo že zdavnaj. Že pred mescom dni. Pa je vreme nonstop vsrano in je avto bolj kot ne umazan. Tako, da mi ni do tega, da bi fotkal cel vsran avto...

Pranje podvozja ni možno brez pranja s krtačkami. Vsaj tako je bilo na pumpi kjer sem jaz delal včasih. Lahko pa si pral s krtačkami brez podvozja :)

Tudi jaz še nisem dal avta v avtomatsko pralnico, pa čeprav je že eno leto star. Ampak grem na pumpo, plačam 1,5€ za WAP, si ga sam sperem temeljito, peljem domov v toplo garažo, ter ga v garaži lepo operem do konca. 1x na mesec če vreme dopušča mi to ni problema opravit.

Ne ne krtač pa ne. :? A potem se da zment, da si samo z wapom splahneš avto? Pol je to zaenkrat edina varianta, ker živim v bloku in nimam glih tople garaže za spucat...

Uporabniški avatar
davorz
Stalni uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a davorz So jan 23, 2010 3:39 pm

Še zadnji replay, da ne bo preveč OFFtopic, ker teme je le namenjena Astri 2009/2010.

Da, seveda se da zmenit. Vsaj na naših koncih, na vseh bencinskih servisih OMV in Petrol, razen na enem Petrol servisu. Vsi imajo cene 2,5€ samo pranje na WAP, če rečeš da si ga boš sam je pač pralec za okras poleg avta, na tisti Petrolovi, ki pa imajo 1,5€ pa ti ne pustijo, da si ga sam :roll:
zakaj imamo moški radi ženske v usnju?? ker dišijo po novem avtu :):)

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So jan 23, 2010 4:13 pm

Aha ok. Hvala ti.
Se pa opravičujem za rahel offtopic.
Sicer pa imam z astro trenutno prevoženih nekaj čez 3.000km. Kaj rečt druzga kot to, da še z nobeno astro h nisem bil pol toliko zadovoljen.
Je pa res slaba stran nove preglednost nazaj. Avto se pa pelje čez ovinke kot za šalo. Dnevno se vozim čez Gorjance in je avto velik bolj stabilen glede na prejšnjo. Nagibanja čez ovinke je velik manj. Skratka glede podvozja in volanskega mehanizma si zasluži vse pohvale tale astra. Motorček pa tudi ni slab. Poraba po BC je trenutno točno 6l/100km. A mislite, da bi znala še kaj past?

Napišem pa kaj več ko bom predstavil avtomobil. Upam, da kmalu.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ So jan 23, 2010 6:50 pm

ravno danes sem si jo sel pogledat tu v kopru...nekaj racunam da bi si jo kupu. 1.4T motor z cosmo opremo (kar je kar bogata oprema po moje) je cena 18.745. na to so mi brez vprasat dali teh 2.500 popusta. v ponedeljek pa grem z to ponudbo pogledat v postojno, kjer racunam na se malo popusta, saj smo gor kupili ze 4 avte in vedno smo kaj dobili. bomo videli kaj in kako bo. ceprau me mika tudi corsa opc za kateo so mi rekli da ji bojo cene spustili za okoli 17%. nevem no. :lol:

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko So jan 23, 2010 8:00 pm

tomzzi je napisal/-a:Aha ok. Hvala ti.
...Dnevno se vozim čez Gorjance ...

odki pa si? =P
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So jan 23, 2010 8:04 pm

tomzzi je napisal/-a:
Dnevno se vozim čez Gorjance in je avto velik bolj stabilen glede na prejšnjo.

pohvale tale astra. Motorček pa tudi ni slab. Poraba po BC je trenutno točno 6l/100km. A mislite, da bi znala še kaj past?

poleti, ko bo "normalna" nafta v uporabi....

čez Vahto?

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So jan 23, 2010 8:11 pm

@sašo5

Novo mesto - Suhor in potem proti Semiču...

@drugmirko

Bela krajina... Zakaj?

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 So jan 23, 2010 8:38 pm

Evo sprobal tole zadevo, nič pretresljivo novega ni, ima pa eno veliko napako :shock: plastika poleg opore za levo nogo ni fiksirana v oblogo :!: :shock: ima cca 2mm zračnosti. Torej velike št obutve + še malo roba na podplatih pa se čevelj zatakne kar oreng :evil: Zakaj niso plastiko nekam zataknili :roll: pa nimam pojma ;)
Glede opreme :ue ista v BTC ju LJ Citypark je 1.6 16v TURBO za 22.000€ pa je še brez zadnih el. stekel in usnja na sedežih.
Potem menjava žarnic :?: leva sploh ne prideš do pokrova ( tista ima Xenon) desno pa skoraj prideš poleg :lol: , torej se sname cela luč ???
Več pa napišem, ko je še zapeljem ........... :D

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Napisal/-a modri D. So jan 23, 2010 10:31 pm

Danes sem se mel prilko vsest v novo astro v Cityparku. Bla je črne barve in je prov hudo zgledala, sem pa zadnjič vidu sivo in je bla živ obup od avta - očitno je barva spet velik faktor ... Drugače pa je spredaj super za sedet, gumbov sploh ni toliko, kot sem se bal, edino preglednost je pa slaba, tudi naprej, saj ima preveč položno šipo, tisti dvojni stebrički spredaj pa zgolj poslabšajo vidljivost - nazaj je pa tudi obupno, vendar je to dandanes standard. Se pa strinjam, da ima zadaj (prtljažnika nisem gledal) precej malo prostora za tako velik avto. Še en avto za dva, tako kot na primer Bravo.

Lp, D.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So jan 23, 2010 10:38 pm

Med starješo astro in novo je notranjost za 1000000% lepša, seveda v prid noveše, samo kar meni ni preveč všeč 5 vratna različica, 3 vratna bo sigurno 8)

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 So jan 23, 2010 11:18 pm

ok, vidim da ste začeli opisovat

naj povem da prtljažnik ni prednost pri tem avtu. zgleda pa boljše ko se tista polica zloži (podobno kot corsa)

preglednost ? ne naprej in ne nazaj. nikakva. če recimo iščeš pešca na desni strani vidiš zelo malo zaradi visokega roba, ki pa je pozitivna stvar glede varnosti :?

čist si zablindiran v tem avtu. vsaj jaz mam utesnjen občutek

pa mimogrede, rdeča mu paše najbolj, pa petkrake 17" :lol:

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko So jan 23, 2010 11:24 pm

tomzzi je napisal/-a:@drugmirko

Bela krajina... Zakaj?

tak... fprašam... ja grem, ko še grem, v suhoru še malo ravno 8)

tomzzi je napisal/-a:Novo mesto - Suhor in potem proti Semiču...

v suhoru proti semiču? si morbit mislu na jugorju... kej se ni iz suhora dalo prit sam do dragumle vasi? če se praf spomnem, si v šokarijo lahko pršu iz jugorja al pa prek lokvice ... je pa res, da se je ex država še dobro mela, ko sm f suhoru nazadnje odmotou v un konc...* :mrgreen:

* - za neposvečene: gre za pogovor o naših lokanlnih pripi*dinah... sicer bi ga mirno lahko opravila prek ZSja ampak pol nebi blo niti pol tolko zabavno =P
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda So jan 23, 2010 11:26 pm

a4 je napisal/-a:ok, vidim da ste začeli opisovat

naj povem da prtljažnik ni prednost pri tem avtu. zgleda pa boljše ko se tista polica zloži (podobno kot corsa)

preglednost ? ne naprej in ne nazaj. nikakva. če recimo iščeš pešca na desni strani vidiš zelo malo zaradi visokega roba, ki pa je pozitivna stvar glede varnosti :?

čist si zablindiran v tem avtu. vsaj jaz mam utesnjen občutek

pa mimogrede, rdeča mu paše najbolj, pa petkrake 17" :lol:

To je zaradi majhih šip in širokih stebričov, pač to je prišlo v modo in recimo v novem meganu, bravotu,... je isto, pa brez park senzorjev je kar teško parkirat, sploh če je malo placa

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 So jan 23, 2010 11:34 pm

da ne bo pomote, meni je avto hudo všeč !!!!

drugače se sploh ne bi všel vsedat not, je pa res da sem vajen starejših avtov oops oops

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Po jan 25, 2010 9:15 pm

off:

@drugmirko

Jugorje sem mislu da. Ma nimam pojma kaj mi je blo. Jao. oops Valda.

on:

Tisti ko pravte, da je prostora zadaj malo. Ga ni tak zelo malo. In občutek prostornosti je boljši glede na prejšnjo generacijo. To je že marsikdo potrdil ki je v moji sedel. Tako stari kot novi. Seveda bi ga bilo lahko še več. Ampak je čisto ok.

Glede preglednosti pa ponavljam, da je za rikverc res slaba. Naprej pa niti ni tako slabo.
Utesnjenega občutka pa vsaj jaz nimam.

@Ivan36

Bom jutri preveril tisto plastiko poleg opore za levo nogo. Da bi se čevelj zataknil je pa pretiravanje. Razen če je folk tolk štorast.
Glede žarnic in menjave ti pa lahko pravtako jutri opišem.

Wicket
Nov uporabnik

Napisal/-a Wicket To jan 26, 2010 2:51 pm

Mogoče kdo ve, se bo tale 15% popust prijel, al to velja samo januarja?

Mašina
Nov uporabnik

Napisal/-a Mašina To jan 26, 2010 2:56 pm

Pri oplu se da dobiti 15% popust in še več skozi celotno leto. Pri oplu so konstantno akcije. Le na pravega trgovca se moraš obrniti. ;)
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov