Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To jan 26, 2010 3:08 pm

No končno sem si tudi jast vzel čas in šel pogledat astro. Vozil je nisem, ker te želje pač nisem imel ( so mi pa ponudili ). Sem pa si jo pogledal v salonu. Gledal sem jo z opremo n-joy in 1.6 16v bencincom.

Vem, da me boste popluvali ampak do vozil opel pač ne gojim nekih pretiranih čustev ( pa čeprav imam astro ) ampak vseeno mi avto kot celota za to ceno ni všeč. Motijo me galerija gumbov na armaturi, položaj za sedežem mi ne ugaja in pa cena, ki je bila malo čez 18.000 evrov. Pa še bi lahko našteval.

Kljub temu, da nisem nek res velik poznavalec vozil ( kot nekateri ) pa sem se vsedel v še tri konkurenčne avtomobile in moram rečt, da je po mojem mnenju ( moje mnenje, da ne bo pomote) pristala na tretjem mestu. Konkurentov ne bom poimenoval, ker bo tema zašla ( vsi vemo kam ). Vseeno je avto dober ampak mislim, da je bilo preveč pompa okoli nje kakšen avto to je. Osebno bi se raje odločil za kakšnega drugega pa tudi če bi moral doplačati kakšen evro več.
Seveda pa bo tudi čas pokazal koliko je avto ( astra) dobra v resnici in ne samo na papirju in nekih mnenj nepoznavalcev.

Vsem pa, ki jo imate ( tomzzi ), če se ne motim pa želim čim manj okvar in varno na cesti.

lp

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Ne mar 07, 2010 2:13 pm

Obujam temo.
Vidim, da ni še noben objavil.
Do zdaj že več kot 100.000 naročil nove Astre.

Več na: http://www.autoevolution.com/news/more- ... 17707.html.

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Po mar 08, 2010 12:16 am

položaj za sedežem mi ne ugaja in pa cena

Zanimivo. Meni osebno je pa v Astri med vso konkurenco (če odštejemo BMW/Audi) ravno sedenje daleč najboljše (športni sedeži so :tomidelej: ). Položaj za volanom (mimogrede: odličen volanski obroč) je super.
Mene in mojega kolega (v bistvu on kupuje avto tega razreda) je zelo navdušila. Pa sva si pogledala avte v tem zaporedju: Golf (vrtljivi gumbi na klimatski napravi so pa res adijo :roll: ), Megane (malce bleda oblika modela s 5 vrati), Astra.

Ni kaj, je najnovejši in trenutno najboljši avto v segmentu.
Izjave fanboyem gor ali dol. :EE

Cena je pa kvaliteti primerna. Za 20k EUR dobite dokaj močnega dizla in goro opreme. Bodo pa cene šle sigurno doli. Očitno je zaenkrat dovolj povpraševanja. Ter seveda - je povsem nov model!

Osebno bi se raje odločil za kakšnega drugega pa tudi če bi moral doplačati kakšen evro več.

A pri konkurenci pa nimaš problemov s ceno? Boga vaša glava, da zdrži vse te silne pritiske. :twisted:

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi To mar 09, 2010 5:29 pm

Lepa bo. Mislim, da najlepši karavan v razredu.

lukp
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lukp To mar 09, 2010 7:02 pm

Tudi meni ni všeč Astra enjoy, sport mi pa je. Mnogo boljše sedeže ima, pa el. ročno in tudi ni veliko dražji od enjoya.

Uporabniški avatar
Media3
Stalni uporabnik

Napisal/-a Media3 To mar 09, 2010 11:06 pm

Mogoče kdo ve, če pride gtc model?

Chris27
Novinec

Napisal/-a Chris27 Sr mar 10, 2010 12:28 am

tomzzi je napisal/-a:Lepa bo. Mislim, da najlepši karavan v razredu.

Tako ja, naj jo le naredijo, pa bo čez dve leti karavan moj ...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

sweeti
Nov uporabnik

Napisal/-a sweeti So mar 13, 2010 5:16 pm

lahko kdo pove ki je lahko preizkusil kako se obnese infinity sound sistem ter ergonomski športni sedeži ter a so ti sedeži serijsko zraven opreme sport?

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So mar 13, 2010 5:56 pm

infinity sound system sem slišal v Insignii in mislm, da se ga kr splača vzet :D
Slika

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan So mar 13, 2010 6:10 pm

Noben paket nima serijsko ergonomskih sedežev. So za doplačilo in sicer v tkanini ali usnju.
Pri Sport dobiš sedeže z izrazitimi bočnimi oporami in ožjim sedalnim delom, kot pri ostalih paketih. Predlagam, da jih stestiraš pred nakupom. Izgledajo tako:
Slika
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic Ne mar 14, 2010 8:47 pm

sedezi spljoh ne zgledaj slabo =)...
..::"Burn Ruber....Keiichi Tsuchiya.... Not Your Soul"::..

Loops
Novinec

Kraj: Koroška

Napisal/-a Loops Po mar 15, 2010 6:53 am

In že serijski so menda med naj udobnejšimi v razredu ;)

Uporabniški avatar
shaq32
Novinec

Kraj: NM

Napisal/-a shaq32 Po mar 15, 2010 11:19 pm

a je imel mogoče kdo že priložnost narediti kaj več kilometrov z 1.4 turbo motorjem?
Kako se obnese v tem avtu? Je dovolj? Poraba?....

lukp
Novinec

Napisal/-a lukp Po mar 22, 2010 2:09 pm

shaq32 je napisal/-a:a je imel mogoče kdo že priložnost narediti kaj več kilometrov z 1.4 turbo motorjem?

Pomoje je to najbolj optimalen motor v Astri na sploh glede vseh področij. Tudi sam bom izbral ta motor, če bom kupil Astro. Dizel 1.7 CDTI porabi 1 liter več od konkurence, 1.4 TURBO pa malo porabi v primerjavi s konkurenco, je bolj pri taspodnjih, tako da ni velike razlike v porabi med tema motorjema. Še najbolj pride do izraza pri mestni vožnji. Nisem ga (še) vozil, sem pa razbral iz testov. To je moje mnenje. Mislim da servisni interval pri novi Astri ni več 30.000km, ampak 15000km. Stroški 8-ih rednih servisov 120.000km pridejo 1.300EUR, kar je v povprečju 160EUR. Ta motor ima verigo in ne jermena. To je vse kar ti lahko povem, nekaj jih je že na Avto.net-u.

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko To mar 23, 2010 9:21 am

shaq32 je napisal/-a:a je imel mogoče kdo že priložnost narediti kaj več kilometrov z 1.4 turbo motorjem?

jaz sem po netu bral ene teste v kterih so na glas jamrali, da je avto občutno pretežek za ta motorček... :?
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To mar 23, 2010 10:56 am

drugmirko je napisal/-a:

jaz sem po netu bral ene teste v kterih so na glas jamrali, da je avto občutno pretežek za ta motorček... :?

hrvaški avtomagazin ( mislim, da je KS magazin) je objavil kritiko na ta motor češ je avto "pretežak" ter da je podvozje pretrdo glede na ceste, ki jih imajo oni.

Uporabniški avatar
shaq32
Novinec

Kraj: NM

Napisal/-a shaq32 To mar 23, 2010 11:49 am

adis je napisal/-a:
drugmirko je napisal/-a:

hrvaški avtomagazin ( mislim, da je KS magazin) je objavil kritiko na ta motor češ je avto "pretežak" ter da je podvozje pretrdo glede na ceste, ki jih imajo oni.

uf, nič kaj vzpodbudnega...
za 1.6 turbo pa berem da je mnogo preveč požrešen...

upam da dobim možnost kje tegale 1.4 turbo malo bolj sprobat...

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 So mar 27, 2010 12:29 am

Twin Top bi lahko zgledala nekaj takega:

Opel Astra TwinTop 2012: Somewhat successful ...

March 24, 2010 at 3:25

http://blogautomobile.fr/wp-content/uploads/2010/03/Opel-Astra-4-TwinTop.1.jpg

Here are previews of what could be the next Opel Astra TwinTop, which is scheduled for early 2012. An elegant self sufficient although as all competitors in the segment (except the VW EOS), she has a back a bit bulky somewhat unbalanced line in fact fairly successful.

A car that could then be created after the 2012 version and the version Tourer GTC. One imagines that this convertible coupe developed on the Delta platform will be powered with the new blocks or Ecotec turbo diesels of recent brand blitz.

http://blogautomobile.fr/wp-content/uploads/2010/03/Opel-Astra-4-TwinTop.2.jpg

The back is quite large although pleasant to watch and it keeps the momentum of the sedan involved in this charming self. A project that will follow by next year and discover first spyshots! A review.

http://blogautomobile.fr/wp-content/uploads/2010/03/Opel-Astra-4-TwinTop.3.jpg

Via Cochespias.

http://blogautomobile.fr/opel-astra-twintop-2012-plutot-reussi-56474

To bi bilo :twisted:

Lp
Sir Issac Newton: "To, kar vemo je le kaplja v morje."
Blaise Pascal: "Človekova veličina je v misli."
James Dean: "Dream as if you`ll live forever and live as if you`ll die today."
Spock: "Live long and prosper."

Slika
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten