Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

peroRS
Mojster foruma

Re: 2012 VW Golf VII.

Napisal/-a peroRS Po nov 19, 2012 9:16 pm

sašo5 je napisal/-a:
In dejansko bolj kot gledam, bolj mi je šestica všeč....tako spredaj, kot zadaj, tako z boka_rob na vrati, ki je sedaj spodaj, mi sploh ne sede........

Meni tudi. Čeprav sem na začetku zelo pohvalil notranjost 7-ke na slikah, mi po podrobnejšem ogledu v realnosti ta ni več tako všeč. Tudi ta mi je boljša pri 6-ki.

Če bi se trenutno odločal za nakup Golfa, bi verjetno kupil 6-ko iz zaloge (kar je še ostalo) ali pa leto dve starega, ker me 7-ka ne prepriča.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po nov 19, 2012 9:56 pm

Moram počasi it pogledat, če je res tako hudo! :D Sicer pa se petka še ni niti prav ulaufala (niti 200k km), tako da ni potrebe po menjavi! =P
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po nov 19, 2012 10:13 pm

@Tatto, tebe že razumem, zakaj zagovarjaš, obenem, pa nisi niti malo objektiven. So na forumih podobne osebe, recimo na Kii je Jekleni. In ja, zame si delničar.

@Tommy ti pa si res nenavadna pojava. Nasprotuješ dejstvom, ki jih osebe navajajo ( te osebe so se z vozilom že seznanile, kar ZATE NE VELJA - po opisanem sodeč ). Torej zate surova svinjina ni rdeča, vsaj dokler jo ne vidiš. Je pa zanimivo, kako rad pokomentiraš vse napakice pri ostalih znamkah, samo o napakicah svojega svetega iz Wolfsburga ni ne duha ne sluha. Mogoče bi ti sledeča stran pomagala, čemu bi se trudil:

http://sl.wikipedia.org/wiki/Objektivnost

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po nov 19, 2012 10:16 pm

Molo podrobneje preberi, kaj sem pisal. O tvoji "objektivnosti" pa raje ne bi... ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To nov 20, 2012 7:19 am

Tattoo- je napisal/-a::

yashica je napisal/-a:Avto ima nekaj čudnih konstrukcijskih rešitev (pesku in svinjariji izpostavljen spodnji del vrat)

Lahko to malo bolj podrobno razložiš?! Sem šel prav pogledati avto, pa res ne vem kaj je tebe tako zmotilo?!

Bom skušal biti bolj razumljiv. Na spodnji sliki sta za primerjavo mk6 in mk7. Medtem, ko ima šestica vrata umaknjena v prag ima sedmica spodnji rob zadnjih in sprednjih vrat izpostavljen letečemu kamenju izpod sprednjih koles. Testni avto, ki sem ga imel na probi je že imel na robu nekaj poškodb od kamenja pa se zimsko posipanje še sploh ni začelo. Tudi nasploh bo pri taki konstrukciji svinjarijo s ceste metalo direkt v notranji spodnji del vrat. Na prvi pogled mogoče nepomembno vendar zna biti problem, ker kjer je poškodba od kamenja je v nadaljevanju problem rjavenja.

Pri znamki, ki je znana po dobrih konstrukcijskih rešitvah mi je ta detajl nenavaden ni pa odločilen pri nakupu. Kot rečeno me je avto pozitivno presenetil v vožnji, nekoliko manj z obliko. Povsem razočaral me je testni primerek v natančnosti izdelave. Tam ni bilo ne duha ne sluha o nemški kakovosti. Očitno imajo v Zwickau-Mosel werk (sodeč po številki šasije) svoje poglede na kakovost. Iz iste tovarne in po istem kopitu je sestavljena tudi moja šestica.Upam, da gre za osamljen primer in ne postane to pravilo pri izdelavi mk7.

Slika

Glede na to, da delaš za VW me zanima, če mogoče veš kdaj bo v Sloveniji na voljo novi 1,4 tsi v verziji 122KM?

Lp
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- To nov 20, 2012 11:01 am

yashica je napisal/-a:Bom skušal biti bolj razumljiv. Na spodnji sliki sta za primerjavo mk6 in mk7. Medtem, ko ima šestica vrata umaknjena v prag ima sedmica spodnji rob zadnjih in sprednjih vrat izpostavljen letečemu kamenju izpod sprednjih koles. Testni avto, ki sem ga imel na probi je že imel na robu nekaj poškodb od kamenja pa se zimsko posipanje še sploh ni začelo. Tudi nasploh bo pri taki konstrukciji svinjarijo s ceste metalo direkt v notranji spodnji del vrat. Na prvi pogled mogoče nepomembno vendar zna biti problem, ker kjer je poškodba od kamenja je v nadaljevanju problem rjavenja.

Bomo videli, kaj bo čas prinesel...se pa vse prevečkrat pišejo take stvari in hkrati pozablja na tistih nekaj tisoč inžinirjev, ki so zadnjih štiri, pet let razvijali avto in vsak dan delali na tem, da odkrijejo in odpravijo take stvari. Pa ne govorim samo za Volkswagen...vse znamke vlagajo v razvoj in testiranja ogromne vsote denarja! Še ne dolgo nazaj sem bil tudi na enem izmed takih testnih poligonov...in ko vidiš, kaj vse se dela z avtomobili in čemu vse so avtomobili podvrženi z namenom testiranja se ti take opazke na podlagi (kratkega) salonskega ogleda zdijo žal precej neresne...

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

yashica je napisal/-a:Mogoče veš kdaj bo v Sloveniji na voljo novi 1,4 tsi v verziji 122KM?
Proti koncu leta oziroma v začetku prihodnjega leta...
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To nov 20, 2012 3:09 pm

Ga bom v soboto pretipal, da vidim, če je res tako hudo, kot nekateri tu gor pišete :mrgreen: :mrgreen:
Slika

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica To nov 20, 2012 4:51 pm

Tattoo- je napisal/-a:...in ko vidiš, kaj vse se dela z avtomobili in čemu vse so avtomobili podvrženi z namenom testiranja se ti take opazke na podlagi (kratkega) salonskega ogleda zdijo žal precej neresne...

Stvar lahko spodleti enemu ali stotim konstruktorjem, če vsi pihajo v isti rog. Ne vem koliko jih je "pililo" mk6 pa jim je na koncu uspelo zatesniti vrata tako, da voda nima prostega izhoda iz notranjosti vrat oziroma odteče šele takrat, ko so vrata odprta.
Enako kot na posnetku je tudi pri meni in vsakem lastniku mk6, ki ga poznam http://www.youtube.com/watch?v=mHyXDr2S ... r_embedded
Ker so drenažne luknje nekoliko višje, voda dokončno odteče preko čepkov s katerimi je pritrjeno spodnje tesnilo. Med proizvodnjo šestice so nekoliko spremenili zasnovo teh čepov oziroma povečali luknjo v čepu.

Na testnem vozilu je bil na robu vrat poškodovan lak/barva in to od kamenja izpod prednjih koles.Kakorkoli, čas bo pokazal ali imam prav ali ne.

Hvala za podatek o motorju. Morebiti prihodnje leto pade odločitev za novo sedmico v HL izvedbi in obveznim panoramskim oknom.

Lp
1992 Fiat Uno 60 SX

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran To nov 20, 2012 7:59 pm

Tudi audi q3 so ing. Testirali pa je vsem znan problem z umazanijo pri sprednjih vratih, takovda razni testi ocitno ne pokazejo dovolj

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To nov 20, 2012 10:15 pm

Gosic je napisal/-a:@Tatto, tebe že razumem, zakaj zagovarjaš, obenem, pa nisi niti malo objektiven. So na forumih podobne osebe, recimo na Kii je Jekleni. In ja, zame si delničar.

@Tommy ti pa si res nenavadna pojava. Nasprotuješ dejstvom, ki jih osebe navajajo ( te osebe so se z vozilom že seznanile, kar ZATE NE VELJA - po opisanem sodeč ). Torej zate surova svinjina ni rdeča, vsaj dokler jo ne vidiš. Je pa zanimivo, kako rad pokomentiraš vse napakice pri ostalih znamkah, samo o napakicah svojega svetega iz Wolfsburga ni ne duha ne sluha. Mogoče bi ti sledeča stran pomagala, čemu bi se trudil:

http://sl.wikipedia.org/wiki/Objektivnost

Talking 'bout irony :lol: Junak, ki deluje iz ozadja ;)

http://bos.zrc-sazu.si/cgi/a03.exe?name=sskj_testa&expression=junak&hs=1
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr nov 21, 2012 7:27 am

Če vas motjo kamenčki izpod koles, kupš zavesece pa je problem rešen. Golf itak mora met zavesce spredej :mrgreen:

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Sr nov 21, 2012 9:24 am

ban je napisal/-a:Če vas motjo kamenčki izpod koles, kupš zavesece pa je problem rešen. Golf itak mora met zavesce spredej :mrgreen:

:rofl

Ampak so pri VW zajebal ker ni več SDI, bi rekel da pri slednjem je kombinacija z zavesicam najbolj zmagovalna - stilsko dodelana.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr nov 21, 2012 9:46 am

sonic je napisal/-a:
ban je napisal/-a:Če vas motjo kamenčki izpod koles, kupš zavesece pa je problem rešen. Golf itak mora met zavesce spredej :mrgreen:

:rofl

Ampak so pri VW zajebal ker ni več SDI, bi rekel da pri slednjem je kombinacija z zavesicam najbolj zmagovalna - stilsko dodelana.

Jap, pa še tiste 14 colske feltne na IV z gumami v špico in slamnik zadaj na polici! :mrgreen:
Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr nov 21, 2012 2:27 pm

Mate kaj proti zavesicam? Jaz jih imam na vsakem avtu :D
Raje izpadem čuden, kot da imam popikane rjave prage po parih letih ;)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr nov 21, 2012 2:41 pm

peroRS je napisal/-a:Mate kaj proti zavesicam? Jaz jih imam na vsakem avtu :D

Slamnik je zadaj? =P :mrgreen:
Slika

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Sr nov 21, 2012 2:44 pm

6-ka in 7-ka imata navaden servo ali el. servo volan?

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr nov 21, 2012 2:50 pm

Že V ima električnega progresivnega.
Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr nov 21, 2012 3:28 pm

~toMmy~ je napisal/-a:

Slamnik je zadaj? =P :mrgreen:

Dobro da si me spomnil. Ga bom nabavil :mrgreen:

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr nov 21, 2012 5:32 pm

poznam enega, ki jih montira takrat kot zimske gume :arrow: 15 marca pa dol_in niti ni bedasto....

nevermind je napisal/-a:6-ka in 7-ka imata navaden servo ali el. servo volan?

elektrika.....(brez olja) tudi petica)) baje cenejša izvedba....
Zadnjič spremenil sašo5, dne Sr nov 21, 2012 5:33 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Sr nov 21, 2012 5:32 pm

Jp, povsem enako in to tako spredaj kot zadaj pa še folija na spodnjem delu vrat in pragu :mrgreen: Obvezni dodatek vsakega golfa od 1 do 7 =P

Slika
1992 Fiat Uno 60 SX
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 26 gostov