Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Ne jun 14, 2009 8:47 pm

@esem: Meni je to tudi malo čudno oz. predvsem čudno mi je to, da ima v Citroenih tale 3.0 hdi 2 turbo polnilca, 240 konjev in "samo" 450 Nm navora, medtem ko skoraj enak motor v Jaguarju polni le en turbo in tale Jaguar doseže pravtako 240 konjev, a pomembnejših 500 Nm navora. Potem pa je tu še Jaguarjev 3.0 dizel z dvema turbinama in 275 konji ter 600 Nm navora.

Zelo zanimivo bi bilo videti krivulje navora in moči, a še vedno mi ni logično zakaj ima v Citroenih le 450 Nm, po vsej verjetnosti bomo krivca našli v menjalniku.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Ne jun 14, 2009 10:09 pm

lizard je napisal/-a:...po vsej verjetnosti bomo krivca našli v menjalniku.

verjetno res

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Po jun 15, 2009 7:21 am

xandrej je napisal/-a:
mihaing je napisal/-a:No tiski ki verjame da je ta motor plod razvoja Citroena je žalostno. Motor je v celoti BMW-jev in je popolnoma enak kot v 530d.

Ja veš da majster. Ker nimajo svojih VRHUNSKIH diesel motorjev... Tile motorji poganjajo Land roverje, Jaguarje pa še kaj... XF ima ta motor noter recimo... Sedaj ga bodo zamenjali z še bolj novim in čistejšim 3.0 HDI motrjem. Pripravljali pa naj bi tudi 4.0 HDI motor... Za Land roverje pa Jaguarja pa še kje bi se znal sukat.

Nekje sem prebral ja je XF en najbolj nezanesljivih avtov in da je razočaranje kupcev ogromno. Tako, da to, da XF ima HDija ni ravno neke hvale vredno.

http://www.autoblog.com/2009/03/09/repo ... jaguar-xf/

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Po jun 15, 2009 9:51 am

Ja sigurno motor laufa v Peugeojih pa Citroenih brez problema v jaguarju pa crkuje... Tota bo ja...

goranTNT
Novinec

Napisal/-a goranTNT Po jun 15, 2009 11:39 am

Tudi jaz sem ze precej bral o pokvarljivosti XF-a. Mislim da tukaj ni problematicen motor ampak ostale elektronske stvari in "malenkosti".

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Sr jun 24, 2009 3:31 am

Ceed je napisal/-a:
xandrej je napisal/-a:
mihaing je napisal/-a:No tiski ki verjame da je ta motor plod razvoja Citroena je žalostno. Motor je v celoti BMW-jev in je popolnoma enak kot v 530d.

Ja veš da majster. Ker nimajo svojih VRHUNSKIH diesel motorjev... Tile motorji poganjajo Land roverje, Jaguarje pa še kaj... XF ima ta motor noter recimo... Sedaj ga bodo zamenjali z še bolj novim in čistejšim 3.0 HDI motrjem. Pripravljali pa naj bi tudi 4.0 HDI motor... Za Land roverje pa Jaguarja pa še kje bi se znal sukat.

Nekje sem prebral ja je XF en najbolj nezanesljivih avtov in da je razočaranje kupcev ogromno. Tako, da to, da XF ima HDija ni ravno neke hvale vredno.

http://www.autoblog.com/2009/03/09/repo ... jaguar-xf/

Saj sami motorji (HDiji) niso problem, pač pa Jaguarjeva elektronika. Namreč, zakaj pa potem HDiji normalno delujejo v Citroenih in Peugeotih?

Lp
Sir Issac Newton: "To, kar vemo je le kaplja v morje."
Blaise Pascal: "Človekova veličina je v misli."
James Dean: "Dream as if you`ll live forever and live as if you`ll die today."
Spock: "Live long and prosper."

Slika

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 So jul 18, 2009 6:02 am

Očitno imajo pri Citroenu še načrte za C6 :wink: :
http://www.avtomanija.com/default.asp?rb=3&id=5093

Ekološki C6

Pri Citroenu razvijajo različico svoje admiralske ladje, ki bo na kilometer v ozračje izpustila manj kot 100 gramov ogljikovega dioksida.
Besedilo: Marko Hanželič
Za osnovo bodo tako vzeli hibridni pogonski sklop, ki ga je v konceptni obliki bilo mogoče najti tudi v Peugeotu Prologue. Hybrid4 sistem temelji na sodelovanju dizelskega agregata s 120 kW in elektromotorja, ki poganja zadnji kolesni par ter sistema start-stop in robotiziranega menjalnika. V prebijanju meje 100 g/km se bodo Citroenovi inženirji lotili tudi dodelav že tako aerodinamične oblike, tako da bi količnik zračnega upora padel pod 0,24. Novi eko-C6 naj bi dobil tudi dodatek CX, kot hommage nekdanjemu modelu iz sedemdesetih in osemdesetih let prejšnjega stoletja, ki je prav tako slovel po zelo aerodinamični obliki.

Mnenja :?:

Lp

Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem So jul 18, 2009 8:02 pm

CITROENAR ŠT 1 je napisal/-a:
Mnenja :?:

Lp

Komaj čakam!
C6 CX outside?

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 So jul 18, 2009 11:14 pm

Jep, tudi mene zelo zanima kakšen bo. :wink:
Sam nekaj esem: " C6 CX outside?" zakaj oznaka outside? Mogoče sem bebav (I hope not ;) ) ampak mi ni jasno zakaj outside :ue

Lp

Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Napisal/-a esem Ne jul 19, 2009 12:07 am

Aluzija na DS inside

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Ne jul 19, 2009 10:51 am

nizkoemisijski C6.... mislim, da C6 že itak jako malo onesnažuje okolje... je tako redek, da se njegov izpuh sploh ne pozna :P :P 8) ;)
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Ne jul 19, 2009 6:59 pm

drugmirko je napisal/-a:nizkoemisijski C6.... mislim, da C6 že itak jako malo onesnažuje okolje... je tako redek, da se njegov izpuh sploh ne pozna :P :P 8) ;)

:cry :cry :cry :rofl :rofl :rofl :noro :noro :noro :tomidelej: :tomidelej: :tomidelej:
HAHAHA, TA JE SVETOVNA, ko sem prebral prvi del tvojega komentarja, sem mislil, le kaj bo zdaj za ene podatke privlekel in ne vem še kaj vse, nato pa šok. Me je kar trebuh bolel od zvijanja.
Smo se nekaj časa nazaj zafrkavali s prijatelji, da tak izgovor uporabljajo npr. pri Ferrariju ipd. ;) :P
Dobra, ni kaj. :tomidelej:

Lp

Slika

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Po avg 31, 2009 12:58 pm

no... pa je počasi pricurljalo... francoski poslovni tedni La Tribune pravi, da C6 najverjetneje ne bo mel naslednika! in naslednik Puga 607 je zadržan do nadaljnega... če k temu pristavimo tudi dejstvo, da Renault ne razvija naslednika VelSatisa in da kvečjemu misli rebadgat kakega velikega Samsunga, je očitno, da so francozeljni vrgli puško v koruzo!

ko pride čas, bo reku pa, pa... :( :

Slika
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Po avg 31, 2009 2:06 pm

drugmirko je napisal/-a:no... pa je počasi pricurljalo... francoski poslovni tedni La Tribune pravi, da C6 najverjetneje ne bo mel naslednika!

Sej ta ekipa, ki je zdaj pri Citroënu, ga tako ali tako ne bi znala s čim pametnim nasledit, verjetno.

607-ico pa bodo tudi težko. Tiste ideje, ki so se pojavljale, so nakazovale vse prej kot pa kakšen lep in eleganten avto. Nos od 207-ice na 608 bi tako velik avto spremenil naravnost v pošast. Zato je vseeno, če počakamo še malo na boljše čase.

Renault je pa tako ali tako s Scenici in sedaj še s Fluencom postal po izgledu malo azijski in tisti arabski Safrane niti ne bi bil več evropskim očem tako moteč.

E91
Nov uporabnik

Napisal/-a E91 Po avg 31, 2009 3:21 pm

Francozi naj se osredotočijo na nižji in pa nižji srednji razred, razred prestižnih limuzin pa bolje, da pustijo nemcem. Pa ne zaradi tega ker ne bi znal nardit dobrega avta, temveč zaradi imidža, ki ga imajo premalo, da bi tak izdelek lahko dobro prodajali.Ustvarili si ga bodo pa v teh časih težko, ker so nemci trenutno premočni. Stroške razvoja takega avta naj rajše namenijo razvoju cliov, meganov, 207... skratka avtomobilom od katerih imajo posamezne znamke največji dobiček.

Lp

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Ne sep 06, 2009 2:21 am

drugmirko je napisal/-a:no... pa je počasi pricurljalo... francoski poslovni tedni La Tribune pravi, da C6 najverjetneje ne bo mel naslednika! in naslednik Puga 607 je zadržan do nadaljnega... če k temu pristavimo tudi dejstvo, da Renault ne razvija naslednika VelSatisa in da kvečjemu misli rebadgat kakega velikega Samsunga, je očitno, da so francozeljni vrgli puško v koruzo!

ko pride čas, bo reku pa, pa... :( :

Slika

A imaš še kakšen drug vir poleg omenjega, če je to res lahko rečem samo tole:
NNNNOOOOOOOOOOOOOO! :sadd
Ok, po eni strani mi je jasno, da nista C6 in 607 ravno največja dobičkarja, ampak, imidž je potrebno potrpežljivo graditi in traja kar nekaj časa, da si ga izgradiš. E91, zakaj pa misliš, da so se sploh spustili v to DS (Different Spirit)? Ravno zato, da zopet sčasom pridobijo sloves, ki ga je znamka uživala ene 40, 50 let nazaj. In to je zgolj začetek. Vem da bo trajalo kar nekaj časa in seveda ogromno denarja, ampak mislim, dajim moramo dati šanso in počakat kaj bo s to DS linijo za začetek (sprva bodo res zgolj DS3, DS4 in DS5 do 2011, vendar pa v naslednjih leti pridejo vsaj še trije DS modeli). Mogoče sem malo optimističen ampak, ne bi si drznil, zgolj na podlagi enega časopisa reči, da so vrgli puško v koruzo. Pa ne govorim samo o C6 in 608, da smo si na jasnem. ;)

Upam, da je moj optimizem upravičen. :roll:

Lp

Slika

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Pe nov 06, 2009 9:11 pm

no, kadar orenk štefnam po obskurnih Citroen pagih, se poleg poslastic, kot je tisti C4 Volcane prototip, najde tudi kej huronsko zabavnega :P !

Jeremy Clarkson je v testiranje super športnikov a'la Lambo, Ferarri, Bugatti, Koenigsseg&Co uspel zrinit Citrino C6-ko .... hilarijus do solz in bolečine :DDD :mrgreen: :mrgreen: :

http://www.youtube.com/watch?v=ndXk_scbp-4

"...don't du dis ju stjupid inglišmen...."
"aj em not super car, aj em a big, soft Citroen..."

škoda, da ne morem najt cele epizode al pa vsej celega inserta s C6 ...

:cry :cry :rofl
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Sandi
Novinec

Napisal/-a Sandi Pe nov 06, 2009 10:54 pm

Drugmirko: Ko sem jaz to gledal prvič gledal sem tudi umiral od smeha :D
če te pa zanima celoten film je pa naslov: ''Jeremy Clarkson Supercar Showdown'' mislim da 2007, definitivno vredno ogleda!:D Downloadaj si pa iz partisa ali piratebaya...
ontopic: upam da francozi ne vržejo puške v koruzo privelikih limuzinah!
lp,
Sicr bl mal pišm, sm pa skoz tuki

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Napisal/-a modri D. Pe nov 06, 2009 11:11 pm

Sj so Clarksonovi filmi ponavad vsi smešni :D

Drugače pa tule je še video testa na Top Gearu (če še ni bil):

http://videos.streetfire.net/video/042-Top-Gear-Citroen-C6_183687.htm

Zanimiva primerjava z Bmw-jem serije 5 na hipodromu, ni kej ;)

Uporabniški avatar
Sandi
Novinec

Napisal/-a Sandi Pe nov 06, 2009 11:31 pm

Ja od Jeremyja so itk smešni amapk mislm da ta supercar showdown še vsejen istopa :)
Sicr bl mal pišm, sm pa skoz tuki
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov