Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Re: 2012 Kia Cee'd

Napisal/-a Renault VG So feb 09, 2013 5:36 pm

Prva uradna slika 5-vratnega GTja.
Slika

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran So feb 09, 2013 5:40 pm

Izgled je lep. Vprasanje pa je kaksno bo podvozje, volanski mehanizem, menjalnik.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 So feb 09, 2013 7:04 pm

dobro zgleda :shock:
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Ne feb 10, 2013 12:33 am

MBtouran je napisal/-a:Izgled je lep. Vprasanje pa je kaksno bo podvozje, volanski mehanizem, menjalnik.

Evo, naredil kar nekaj kilometrov z 1.6 CRDi (128 KM). Čez Ljubelj :D bi z največjim veseljem pograjal avto (zaradi določenega uporabnika), pa - roko na srce - nimam kaj veliko grajati. Avto na nivoju, precej "švabski", velik napredek napram predhodniku. Sportage je stopnjo slabši.

No, nekaj stvari mi ni čisto po godu. Motor je precej len in ima malce čuden prizvok. No, mogoče se zdi zgolj meni. In ozvočenje bi lahko bilo malo boljše. Glede volana - me veseli, da so na opcijo 3 stopnje jakosti pomožnega el. motorja. Na "comfort" stopnji je nekaj takega kot "city" volan na Puntotu. "Sport" stopnja je pa ravno prav "trda", a se tu zaključi. Feedback-a nobenega, ne od volana ne od avta*. Lega na cesti pa bistveno boljša, kot jo ima Veloster. Sem bil prav presenečen.

Kaj naj človek reče, za grajati je isto kot pri konkurenci... Lahko bi imel še avtomatski vklop luči in malce bolj diskreten senzor za dež. Aja, pa naslon za roke zadaj :D

*Kdor pozna - dovolil sem si malce pretiravanja na dvopasovnici, na poti iz Beljaka proti Ljubelju, kjer je cca 180°ovinek. Sem mislil, da je še nekaj lufta, ko je pričelo vse skupaj cviliti...
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne feb 10, 2013 2:19 am

odprti clio je napisal/-a: Motor je precej len in ima malce čuden prizvok. No, mogoče se zdi zgolj meni.

Potrjuješ uradne podatke, kjer Golf z 1.6 TDI 105 KM gladko naščije "Šibkejšo" različico in diha za ovratnik 128 KM, pa ni edini s takšnim "razmerjem" moč&navor/učinek. ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne feb 10, 2013 10:01 am

Nekaj naredi tudi teža, ki ceedu ni v pomoč. Medtem, ko ima golf 7 1,6 tdi 105 z M/T: 1295kg in A/T: 1313kg, je ceed težkokategornik. Uradni podatki za 1,6 crdi govorijo o masi z M/T: 1375-1499kg in A/T: 1385-1509kg. Bodo moral še kar nekaj naredit na področju zmanjševanja teže. Tudi razkorak mase od-do mi ni najbolj jasen :shock: Od kje taka razlika, ker kriteriji za merjenje so za vse enaki :idea:

Prav smešno je, ko vidiš, da ima najbolj opremljena nova mazda 6 z motorjem 2,0 dizel 173KM, ki se vozi v višjem srednjem razredu "lahkih" 1420kg.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Ne feb 10, 2013 11:15 am

Saj bi avto pograjal zaradi določenega osebka.... :roll:
Pa daj povej, da bi ga zaradi mene no. Saj ne bom hud :D Aja ne čaki -ne bom poslal maila :lol: :lol: :lol: :lol:

Avto pa ima avtomatski vžig luči, seveda višji paket:
http://www.netcarshow.com/kia/2013-ceed_sw/

Glede volana se bi strinjal, če bi bila konkurenca resnično boljša, pa (žal) ni. Glede teže se definitivno strinjam. Kia ima bajs vozila. Motor je res len, zato ne razumem zakaj ni več v ponudbi 2.0 CRDi-a, ki ga imajo in sicer 150KM. Vsaj 1.7 CRDi bi bil lahko na voljo iz Optime/i40.
Druge zamere jaz nisem dobil. Sem ga vozil, top opremeljenega in tudi 1.6 CRDI 128KM. Avto je imel AUTO funkcijo luči, v tunelu Golovec je lepo prešaltal na Xenon luči :-P
Senzorja za dež pa ne morem komentirat, sem imel sonček :D

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Ne feb 10, 2013 1:29 pm

Gosic je napisal/-a:Saj bi avto pograjal zaradi določenega osebka.... :roll:
Pa daj povej, da bi ga zaradi mene no. Saj ne bom hud :D Aja ne čaki -ne bom poslal maila :lol: :lol: :lol: :lol:

Glede volana se bi strinjal, če bi bila konkurenca resnično boljša, pa (žal) ni.

Verjemi, da iz tvoje strani nikakor ni smešno komentiranje na takšen način. Tista poteza je bila odraz tipične slovenske zaplankanosti in hinavščine, pa če še sto smajlijev nabiješ zraven! :roll: Poleg tega je bila zelo škodljiva za ta forum, ker imamo nekaj uporabnikov z "notranjimi" informacijami pri različnih znamkah, ki bodo verjetno dosti bolj previdni pri pisanju v "strahu", da jim tak k****n ogrozi službo. :roll:

Glede volana... si mogoče že slišal za Focusa, Mazdo3, Golfa? Konkurenca je resnično boljša, vem iz prakse, pa tudi novinarjem z dolgoletnimi izkušnjami (in po možnosti dirkaškim pedigrejem) vseeno nekoliko bolj verjamem kot tebi. ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Po feb 11, 2013 12:07 am

Nekaj si pozabil dodati. V hinavščini si ti tule gor med vodilnimi. Poglej zgodbico, katero kar naprej mečeš, čeprav resnice sploh ne poznaš. Zgodbici, ki jo odprti clio piše, lahko verjameš. Lahko verjameš meni, lahko verjameš, da je izmišljena. Lahko verjameš, da preprosto citiraš besedilo in dobesedno ustvariš zgodbo. Jaz sem samo prevzel ''odgovornost'' in ohranil čistost nekoga drugega. Vse kar je tu slabega in negativnega so tvoja dejanja. Kar naprej mečeš to zgodbico, zgodbico o pajku in odvozu avtomobila. Vem, da sem tvoj ''''avtomobilski''''' sovražnik in se že na daleč vidi, kam pes taco moli.

Tvojega dasa pa sem vozil in si upam trditi, da ne spada med tvoje naštete, če se že gremo ''kdo je bolj picajzlast''. In če veš iz prakse, kako veš, kakšno odzivnost volana ima cee'd če ga nisi niti vozil? Nekako ne gre skupaj s tvojim napisanim - praksa.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po feb 11, 2013 5:12 am

Gosic je napisal/-a: čeprav resnice sploh ne poznaš.....

...si jo poveda(napisal) nam razložil?
.....nikjer nisi napisal, ali si bil ti ali ne (oz. demantiral) ker to podlo dejanje te ne prikazuje v dobri luči, pa dejansko je skregano s pametjo nekoga tožarit zaradi brezvezne zadeve, ki se mimogrede dogaja v t.i. virtualnem svetu, kjer osebe niti ne poznaš_resnično današnja hinavščina nima meja, meni skoraj petdesetletniku taki ljudje in take "rabote" ne bodo nikoli jasne, pač verjetno odraz odraščanja v nekem drugem obdobju, da ne rečem "v nekem drugem svetu" kar niti ni daleč od resnice in od malega so me učili, kar prenašam tudi na svoje otroke - ne delaj nekomu nečesa, kar ne bi rad, da se tebi dela.....
Gosic je napisal/-a: V hinavščini si ti tule gor med vodilnimi......

vidiš tvoj problem! Kako lahko to napišeš? Na osnovi česa?......še kr ne zastopim.....Na osnovi tega, da človek poveličuje VW-ja :?: Pa naj ga, njegova pravica; ti ne paše_izogni se teme....prebereš, se nasmejiš_ciaoooo, gremo dalje...

Renault Co
Novinec

Napisal/-a Renault Co Po feb 11, 2013 6:43 am

odprti clio je napisal/-a:
MBtouran je napisal/-a:Izgled je lep. Vprasanje pa je kaksno bo podvozje, volanski mehanizem, menjalnik.

Evo, naredil kar nekaj kilometrov z 1.6 CRDi (128 KM). Čez Ljubelj :D bi z največjim veseljem pograjal avto (zaradi določenega uporabnika), pa - roko na srce - nimam kaj veliko grajati. Avto na nivoju, precej "švabski", velik napredek napram predhodniku. Sportage je stopnjo slabši.

No, nekaj stvari mi ni čisto po godu. Motor je precej len in ima malce čuden prizvok. No, mogoče se zdi zgolj meni. In ozvočenje bi lahko bilo malo boljše. Glede volana - me veseli, da so na opcijo 3 stopnje jakosti pomožnega el. motorja. Na "comfort" stopnji je nekaj takega kot "city" volan na Puntotu. "Sport" stopnja je pa ravno prav "trda", a se tu zaključi. Feedback-a nobenega, ne od volana ne od avta*. Lega na cesti pa bistveno boljša, kot jo ima Veloster. Sem bil prav presenečen.

Kaj naj človek reče, za grajati je isto kot pri konkurenci... Lahko bi imel še avtomatski vklop luči in malce bolj diskreten senzor za dež. Aja, pa naslon za roke zadaj :D

*Kdor pozna - dovolil sem si malce pretiravanja na dvopasovnici, na poti iz Beljaka proti Ljubelju, kjer je cca 180°ovinek. Sem mislil, da je še nekaj lufta, ko je pričelo vse skupaj cviliti...

In kako se kaj avto pelje vprimerjavi z npr golfom , novim cliom in ostalimi tekmeci?

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po feb 11, 2013 8:04 am

Renault Co je napisal/-a:In kako se kaj avto pelje vprimerjavi z npr golfom , novim cliom in ostalimi tekmeci?

Kje si ti sedaj našel clia v tem razredu :o
1992 Fiat Uno 60 SX

Renault Co
Novinec

Napisal/-a Renault Co Po feb 11, 2013 9:02 am

yashica je napisal/-a:
Renault Co je napisal/-a:In kako se kaj avto pelje vprimerjavi z npr golfom , novim cliom in ostalimi tekmeci?

Dobro naj bo golfov razred .

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po feb 11, 2013 10:14 am

Renault Co je napisal/-a:
yashica je napisal/-a:

Dobro naj bo golfov razred .

Ni treba, da je golfov razred, ker ne dominira v taki meri, da bi se moral razred imenovati po njem, no vsaj zame ne :mrgreen: Je spodnji srednji razred povsem dovolj ;)
Začuden sem zaradi tega, ker clio ni pripadnik tega razreda, ampak se vozi štengo nižje. Prava primerjava bi bil megane... se ti ne zdi :?:
1992 Fiat Uno 60 SX

Renault Co
Novinec

Napisal/-a Renault Co Po feb 11, 2013 10:27 am

Dobro koristno bi bilo ,da bi še kaj povedal kako se pelje sklepam ,da ga poznaš . Pustimo to primerjavo z razredi pri miru in tu ni mišljen karavanski ceed ampak limuzina , nevem in neda se mi zdaj ugotavljat ,kdo je njegov tekmec meni to nič ne pomaga , zanim ame samo kako se pelje . Če ti bo lažje ga lahko tudi primerjaš z meganom .

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po feb 11, 2013 10:42 am

Gosic je napisal/-a:Nekaj si pozabil dodati. V hinavščini si ti tule gor med vodilnimi. Poglej zgodbico, katero kar naprej mečeš, čeprav resnice sploh ne poznaš. Zgodbici, ki jo odprti clio piše, lahko verjameš. Lahko verjameš meni, lahko verjameš, da je izmišljena. Lahko verjameš, da preprosto citiraš besedilo in dobesedno ustvariš zgodbo. Jaz sem samo prevzel ''odgovornost'' in ohranil čistost nekoga drugega. Vse kar je tu slabega in negativnega so tvoja dejanja. Kar naprej mečeš to zgodbico, zgodbico o pajku in odvozu avtomobila. Vem, da sem tvoj ''''avtomobilski''''' sovražnik in se že na daleč vidi, kam pes taco moli.

Tvojega dasa pa sem vozil in si upam trditi, da ne spada med tvoje naštete, če se že gremo ''kdo je bolj picajzlast''. In če veš iz prakse, kako veš, kakšno odzivnost volana ima cee'd če ga nisi niti vozil? Nekako ne gre skupaj s tvojim napisanim - praksa.

Kaj je hinavskega, če si ustvarim mnenje na podlagi tvoje zgodbe iz resničnega življenja, zgodbe drugega uporabnika o tebi in kupa postov, ki pričajo o neki nenavadni "obsedenosti" s VW-jem, označevanju znamke kot da gre za kakšno nacistično stranki ipd. Imel si že več možnosti "dokazat", da se motim(o) o tebi, ampak vedno narediš podobno kot s tem postom, mešaš zrak in ne poveš nič jasnega ali pa sploh ne odgovoriš. BTW, zame nisi noben "avtomobilski sovražnik", ampak samo nesamostojen človek z vprašljivimi moralnimi načeli in izprijenimi subjektivno obarvanimi izjavami o materialnih rečeh, avtomobili niso pri tem nič krivi. ;)

Glede odzivnosti volana, sem "iz prakse" komentiral tri konkurente, ki bolj ali manj izstopajo na tem področju in sem jih vozil, ker ti si kar vse vključno s Ceedom dal v isti koš in napisal, da konkurenca ni boljša. In spet se vračam k prejšnji izjavi, ker očitno prvič ni zalegla:

... novinarjem z dolgoletnimi izkušnjami (in po možnosti dirkaškim pedigrejem) vseeno nekoliko bolj verjamem kot tebi. ;)

In ne boš verjel, Golfa postavljajo med avte z bolj "neposrednim" volanom, da o Focusu in Mazdi 3 sploh ne govorimo.
Slika

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po feb 11, 2013 11:09 am

Renault Co je napisal/-a:Dobro koristno bi bilo ,da bi še kaj povedal kako se pelje sklepam ,da ga poznaš . Pustimo to primerjavo z razredi pri miru in tu ni mišljen karavanski ceed ampak limuzina , nevem in neda se mi zdaj ugotavljat ,kdo je njegov tekmec meni to nič ne pomaga , zanim ame samo kako se pelje . Če ti bo lažje ga lahko tudi primerjaš z meganom .

Odebeljeno! A se hecaš :?: :lol: :lol: Iskreno upam, da se.

Ceeda še nisem peljal. V salonu sem si ga ogledal in pretipal, kaj več pa ve. Peljal sem češkega bratranca i30, ki je po tehniki isti in je na nivoju konkurentov.. Podrobe ocene ne bom dajal (prednosti,slabosti), ker v 50 prevoženih km ne more pokazati pravega obraza. Lahko rečem samo, da me ni razočaral ;)

Preberi si ta dva testa, avtorju gre zaupati ;) :
http://www.avtomobilizem.com/testi/kia- ... 4-09-2012/
http://www.avtomobilizem.com/testi/kia- ... 0-09-2012/
1992 Fiat Uno 60 SX

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po feb 11, 2013 11:32 am

V teh poimenovanjih segmentov vlada taka zmešnjava... Osebno mi je najbolj všeč črkovni sistem:
A - mestni malčki (Picanto, Up...)
B - malčki (Rio, Polo...)
C - ne več malčki (Cee'd, Golf...)
D - večja vozila (Optima, Passat...); no, naprej je sistem že jasen :D

Vsekakor se veselim dneva, ko bom v roke dobil njihovo idejo športnosti :) pričakovanja imam visoka :D
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Renault Co
Novinec

Napisal/-a Renault Co Po feb 11, 2013 11:38 am

yashica je napisal/-a:
Renault Co je napisal/-a:Dobro koristno bi bilo ,da bi še kaj povedal kako se pelje sklepam ,da ga poznaš . Pustimo to primerjavo z razredi pri miru in tu ni mišljen karavanski ceed ampak limuzina , nevem in neda se mi zdaj ugotavljat ,kdo je njegov tekmec meni to nič ne pomaga , zanim ame samo kako se pelje . Če ti bo lažje ga lahko tudi primerjaš z meganom .

Odebeljeno! A se hecaš :?: :lol: :lol: Iskreno upam, da se.

Ceeda še nisem peljal. V salonu sem si ga ogledal in pretipal, kaj več pa ve. Peljal sem češkega bratranca i30, ki je po tehniki isti in je na nivoju konkurentov.. Podrobe ocene ne bom dajal (prednosti,slabosti), ker v 50 prevoženih km ne more pokazati pravega obraza. Lahko rečem samo, da me ni razočaral ;)

Preberi si ta dva testa, avtorju gre zaupati ;) :
http://www.avtomobilizem.com/testi/kia- ... 4-09-2012/
http://www.avtomobilizem.com/testi/kia- ... 0-09-2012/

Kako to misliš je v mojih odgovorih zaslediti sarkazem ? A vseno hvala za povezavo do testov .

Renault Co
Novinec

Napisal/-a Renault Co Po feb 11, 2013 11:41 am

odprti clio je napisal/-a:V teh poimenovanjih segmentov vlada taka zmešnjava... Osebno mi je najbolj všeč črkovni sistem:
A - mestni malčki (Picanto, Up...)
B - malčki (Rio, Polo...)
C - ne več malčki (Cee'd, Golf...)
D - večja vozila (Optima, Passat...); no, naprej je sistem že jasen :D

Vsekakor se veselim dneva, ko bom v roke dobil njihovo idejo športnosti :) pričakovanja imam visoka :D

Hvala za obrazložitev , se pravi naj bi clio spadal v razred b?
ceed v c itd
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov