0
Sportivo je napisal/-a:Čestitam

. Napiši malo več podatkov. Od kje je uvožena? Koliko se kaj gibljejo cene teh zadev v naši bližini? Kakšna je oprema v avtu?
Lado Prioro sem kupil v Avstriji blizu znanega smučarskega središča Kitzbuhel. Prva registracija vozila je julij 2013. Ob nakupu je imela prevoženih 35.000 km. Zanjo sem odštel 5.400 EUR in pri nas sem plačal še DMV v višini 162 EUR in homologacijo 100 EUR. Avto sem šel iskat skupaj s prijatelejma iz Lada kluba in smo jo pripeljali v Slovenijo z avtriskimi tablicami. Pot me je stala še cca. 200 EUR. Tako je znašala končna cena do registracije cca. 5.900 EUR. Želel sem kupiti novo Lado Prioro, ampak so cene kar visoke in bi me stala do registracije cca. 11.000 EUR. Rabljene se da dobiti tudi kar nekaj ceneje, vendar so vse starejše in z več kilometri. Največ rabljenih Lad Prior je na Mobile.de in AutoScout24.com. Novejših Prior je v EU zelo malo.
Kar se tiče opreme pa je zadeva sledeča. Priora je opremljena z dvema prednjima varnostnima blazinama, ABS zavorami, električnim servo voloanom nastavljivim po višini, električnima prednjima šipama, centralnim daljinskim zaklepanjem z ločeno tipko za odpiranje prtljažnika, električnima ogrevanima zunanjima ogledaloma, potovalnim računalnikom, sredinskim naslonom za roke spredaj, avtoradiom s 4 zvočniki, klimatsko napravo, litimi platišči, strešnimi sanmi.
Motor je Ladin tip VAZ 21126 EURO 5, 1596 cm3, 4 valjni, 16V, 72 kW/98 KM, kombinirane emicije CO2 znašajo 150 g/km, povprečna poraba 6,5 l/100 km.