Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Po jan 28, 2008 7:26 pm

Morda se ne zastopimo točno. :-P
Ni poanta v samem faceliftu. Ta je po 3-4 letih pričakovan. Problem je v tem, da je bil "facelift" (če mu tako lahko rečemo) praktično popolnoma nova zunanjost (s tem pa je jasno pred-faceliftan model degradiran po imidžu - precej bolj kot pa je to bilo npr. v primeru predprejšnje A4 in pa konkurence v stilu C klase in 3er), bolj podobna sedanjemu aktualnemu modelu, kot pa "originalu"!
Sicer je avtomobil zelo dober, tukaj ne gre Audiju nič očitati (govorim za B6). Samo malce pusti priokus. In upajmo da so sedaj z obliko zadeli, da se ne bo bistveno spremenila 6,7 let (obdobje mišljeno z normalnim faceliftom - spremenjene luči, morda odbijač...).

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Po jan 28, 2008 7:43 pm

Pa ga bodo res proizvajali v Braziliji:

http://www2.uol.com.br/bestcars/un13/270-03.htm

V beli barvi avto izgleda prav dobro:

Slika
Slika

Še vedno menim, da to Mercedesu ni v čast, ne vem no.

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Po jan 28, 2008 7:48 pm

Joie sprednji del že zgleda dobro ja, samo zadek pa je previsok in mi deluje prav kombijevski. Se pa strinjam s teboj, da Mercedesu to nemore biti ravno v čast :roll:
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Po jan 28, 2008 11:30 pm

=ZiAn= je napisal/-a:Joie sprednji del že zgleda dobro ja, samo zadek pa je previsok in mi deluje prav kombijevski. Se pa strinjam s teboj, da Mercedesu to nemore biti ravno v čast :roll:

x2
Slika

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Po jan 28, 2008 11:51 pm

=ZiAn= je napisal/-a:Joie sprednji del že zgleda dobro ja, samo zadek pa je previsok in mi deluje prav kombijevski. Se pa strinjam s teboj, da Mercedesu to nemore biti ravno v čast :roll:

Sprednji del v resnici ne bo dobro izgledal, še posebej ne v primerjavi z novim limuzinskim C-jem. Tudi zadek pri CLC-ju je star, le luči so drugačne. Še črta se vidi, kje so potekale stare luči zadaj. Bolj ga gledaš, bolj vidiš, da gre za poceni facelift. Takšne stvari je Hyundai počel pri prejšnjih generacijah Accentov. Izgleda, da pri Mercedesu s prodajo tega avta niso bili ravno najbolj zadovoljni :?:

lp

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec To jan 29, 2008 2:49 am

mislim, da se avto res ni najboljše prodajal
drugače pa - tudi peugeot je pri 307 naredil facelift, ko mu je ''na suho'' dodal nov nos- sicer avto res ni cenovno primerljiv pa vseeno
drugače ko govorite o 40.000 vrednem avtomobilu- je res samo full option- sport pack- s tamočnim motorjem
v osnovni konfiguraciji stane od 28.000 do 36.500- opremo ma pa že v osnovi več kot zadovoljivo
a motorji ostanejo isti?
al mu bodo dal kej močnejšega??

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To jan 29, 2008 3:02 am

Ob gledajnu CLCja dobim enake občutke kot pri gledanju Face Liftanega Polota. Sprednji in zadnji del zgledata precej nova, a ko pogledaš bočno linijo ti je takoj jasno kolko je avto star :)

Glede tiste blamaže pri A4 faceliftu. Se nekako bolj nagibam k mnenju Dr.M3jke. Me pa primer spominja na face-lift Alfe 156. Le ta je ob face liftu dobila precej drugačno, po konceptu Brera povzeto masko. S tem je 156ka pred FLjem izgledala malo zastarelo, sicer nevem kako so vozniki 156k to sprejeli.
Ampak zanimivo je predvsem to, da Audi A4 po FLju izgleda precej bolj podboben novemu A4, kot pa A4ki pred FLjem. In enako velja za Alfo 156, ki po FLju izgleda bolj podobna Alfi 159 kot pa modelu pred FLjem.

Evo sem vam naredil še slikce za boljšo predstavo, ker sem malo komplicirano spisal zadevo:
Slika

Sicer pa to je že vse preteklost ;)

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon To jan 29, 2008 10:43 am

Tale zadek CLCja je tak, kot bi kak garažni majster naredil še vidi se plastika, ki je namesto malega okna, kot bi jo hoteli samo prekriti. :lol:
Slika

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To jan 29, 2008 8:08 pm

ZELO lep avto... res podoben prejšnjemu coupeju ampak meni je zakon...

Grem kar v vrsto za nakup :D

Uporabniški avatar
Car-t-maN
Novinec

Napisal/-a Car-t-maN To jan 29, 2008 9:13 pm

No nehite se kregat. Dokler avto ne vidite v živo ne morete nič govoriti. Recimo se spomnem novega CLS-a ko je prisel ven na slikah se je folk kr krizov, govoril da bo katastrofa, potop mercedesa.... kaj pa sedaj? jah je eden najlepših in najbolj atraktivnih avtomobilov kadarkoli narejenih in vsi se obracajo za njim.
Tako da dokler ga ne vidite v živo ne morete nič govoriti! moje mnenje mora seveda biti da je lep :D (če ne bi v svojo skledo pluval) :P
Avto ni avto če nima trikrake zvezde na nosu

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage To jan 29, 2008 10:00 pm

Car-t-maN je napisal/-a: Recimo se spomnem novega CLS-a ko je prisel ven na slikah se je folk kr krizov, govoril da bo katastrofa, potop mercedesa.... kaj pa sedaj? jah je eden najlepših in najbolj atraktivnih avtomobilov kadarkoli narejenih in vsi se obracajo za njim.

Jst se nikoli ne obrnem za CLS-om. Mi je grd :?

Čeprav se mi je na prvih slikah zdel lep.

156-ka je po prenovi precej slabše izgledala in je kar precej izgubila na dobrem dizajnu. Enako bi lahko rekel za model 166 in 147.

lp

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid Sr jan 30, 2008 12:17 pm

Lignage je napisal/-a:
Car-t-maN je napisal/-a: Recimo se spomnem novega CLS-a ko je prisel ven na slikah se je folk kr krizov, govoril da bo katastrofa, potop mercedesa.... kaj pa sedaj? jah je eden najlepših in najbolj atraktivnih avtomobilov kadarkoli narejenih in vsi se obracajo za njim.

Jst se nikoli ne obrnem za CLS-om. Mi je grd :?

Čeprav se mi je na prvih slikah zdel lep.

156-ka je po prenovi precej slabše izgledala in je kar precej izgubila na dobrem dizajnu. Enako bi lahko rekel za model 166 in 147.

lp

CLS je eden najepših avtov
dizajn cel je bomba, kot celota izpade zakon

tale CLC bo pa mogoče na cesti zgedal lep, že zaradi xenona in diod
Slika Slika

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr jan 30, 2008 12:57 pm

CLS od naprej zgleda precej dobro, a tista čudno padajoča bočna linija in upognjen zadek ter celoten zadnji del vozila žal povari vse kar je pokvariti možno. Po drugi strani pa: De gustibus non est dispuntandum. ;)

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Sr jan 30, 2008 1:04 pm

Meni CLS ne izgleda nič pretirano posebnega. Ko sem ga videl prvič.. drugič že, sedaj ne. ;)
Ima MB v ponudbi zame precej bolj oblikovno impresivne, avantgardne modele, da o preteklosti ne govorimo (vsi SL-i, CL-i)...

Uporabniški avatar
Daimler
Nov uporabnik

Napisal/-a Daimler Po feb 11, 2008 4:45 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Tole pa je ŠKANDAL. Da si mercedes privošči obnoviti star model in ga prodajati pod novim imenom, je res nedoumljivo. To si lahko privošči ameriški Ford s svojim Focusom, ki stane 10.000€, tale škandal pa bo stal 40K €.

Poleg tega je še grd kot satan. Kdor bo tole res kupill, si zasluži, da ga razdedinijo in da mu socialna vzame otroke :P

Če si kdo zasluži, da ga razedinijo, si to ti, ki imaš take komentarje!
Kar nekaj pišeš, pa sploh pojma nimaš zakaj gre.

Mercedes-Benz CLC razred je avtomobil, ki se mi zdi enkraten.
Takoj bi ga imel. Krasno so naredili ta facelift.
Zakaj? Ravno zaradi odličnega zadka, meni osebno je zadek krasen, pa tudi če je vzet iz B razreda, nima veze, saj tudi Bju lepo pristajajo zadnje luči.
Povejte mi en facelift, pri katerem so spremenili toliko delov na avtu, le enega mi povejte.
In 40K €?? A si normaln? A vidiš, to me moti, ko kar nekaj pišeš...
Ta avto bo stal 25.000 EUR in bo končno lahko dejanski konkurent BMW 1 coupeju (ki pa je po mojem mnenju zares grd).
Z modelom CLC želi Mercedes-Benz pridobiti predvsem nove,mlajše, bolj sveže kupce, ki nimajo ravno 50.000 EUR, da bi si lahko privoščili Mercedes-Benz. Zato je tu CLC, ki bo imel prvič zares normalno in bistveno bolj dostopno ceno.
Slika

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Po feb 11, 2008 5:22 pm

Daimler je napisal/-a:
Joie de vivre! je napisal/-a:Tole pa je ŠKANDAL. Da si mercedes privošči obnoviti star model in ga prodajati pod novim imenom, je res nedoumljivo. To si lahko privošči ameriški Ford s svojim Focusom, ki stane 10.000€, tale škandal pa bo stal 40K €.

Poleg tega je še grd kot satan. Kdor bo tole res kupill, si zasluži, da ga razdedinijo in da mu socialna vzame otroke :P

Če si kdo zasluži, da ga razedinijo, si to ti, ki imaš take komentarje!
Kar nekaj pišeš, pa sploh pojma nimaš zakaj gre.

Mercedes-Benz CLC razred je avtomobil, ki se mi zdi enkraten.
Takoj bi ga imel. Krasno so naredili ta facelift.
Zakaj? Ravno zaradi odličnega zadka, meni osebno je zadek krasen, pa tudi če je vzet iz B razreda, nima veze, saj tudi Bju lepo pristajajo zadnje luči.
Povejte mi en facelift, pri katerem so spremenili toliko delov na avtu, le enega mi povejte.
In 40K €?? A si normaln? A vidiš, to me moti, ko kar nekaj pišeš...
Ta avto bo stal 25.000 EUR in bo končno lahko dejanski konkurent BMW 1 coupeju (ki pa je po mojem mnenju zares grd).
Z modelom CLC želi Mercedes-Benz pridobiti predvsem nove,mlajše, bolj sveže kupce, ki nimajo ravno 50.000 EUR, da bi si lahko privoščili Mercedes-Benz. Zato je tu CLC, ki bo imel prvič zares normalno in bistveno bolj dostopno ceno.

Dragi Safrane,

tebi bi očitno prodali samokolnico za 10.000€, če bi bila hergestellt in Sindelfingen...

Povprečno bo ta avto stal 30.000€, taki za 40K€ pa tudi ne bodo redki. Za ta denar bi Mercedes lahko razvil povsem nov avto na osnovi novega C, ne pa da ljudem podtika 7 let star dizajn. To lahko stori Opel, Ford, morda celo VW, v nobenem primeru pa ne MB. Še Dacia ne prodaja tako zastarelega vozila, zato še vedno menim, da je to škandal.

Želim ti še naprej lepo bivanje v Banovcih!
JdV

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a [SlasH] Po feb 11, 2008 5:46 pm

Škoda besed...
Let there be rock!

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Po feb 11, 2008 6:09 pm

C coupe je en res lepih avtomobilov, pač je nekako mladosten oz. namenjen maldostnim kupcem poudarja športnost, ni tako strog kot recimo limuzinske različice in je sigurno eden izmed favoritov pri mercedesu. Stranska linija je meni itak ubijalska, zato mi je pri novem CLC zelo všeč (C klasa je itak klasa zase 8) , fenomenaln dizajn), ker povzema linijo po predhodniku. ko sem zagledal ta avto, sem si reku, tazga pa moram enkrat met...dokler nisem videl slik zadka. mam občutek, da je to mercedesov kiks, sicer mi je avto še vedno všeč kot celota, ampak te luči se nekako ne skladajo s celotnim dizajnom...

ampak to je pač moje osebno mnenje, hvalabogu vsak malo drugače gleda na zadevo, vsem pa tud ne more bit všeč...

@Joie:
Tudi pri mercedesu so samo ljudje, oblikovanje je subjektivna zadeva, očitno pa je bila večini všeč, zato je bila oblika tudi izbrana, pa ker si tako nastrojen...1 mercedesov kiks pa 10 citroenovih ;) ali naj raje kar rečem francoskih :oops:

lp

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Po feb 11, 2008 6:46 pm

CLC ne povzema linij predhodnika, ampak JE predhodnik. 7 let star avto pod novim imenom, ki ga bodo proizvajali v Braziliji za še vedno drag denar.

Ljubitelji MB so se na ves glas zgražali, ker je l. 1993 takrat nova C-klasa dobila plastični pedal sklopke, tole pa jim je zdaj tako super?

Ali gre res za nadnaravno moč značke ali pa jaz vsega skupaj ne razumem več :shock:

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid To feb 12, 2008 5:35 pm

Na forumu je bolezen pluvanja po MBju. Že par tem
Pač mnenje uporabnikov, samo včasih se je treba zadržat pa ne koj postat.

Kaj če bi vsi postal "grd grdo" pri avtomobilih (renault, pežo...) Marsikateri potencjalni kupec bi bil užaljen, ter manj srečen z novim avtom.

Da bi pri twingu vsi napisali gniv, plastičn, podhranjen, gume ko šajtrga, diske pa kokr piškot, kar v primerjavi z CLCjem pač je

Osebno mi je pa twingo novi zlo ql ;)
Slika Slika
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov