Dacia Sandero Stepway bo na voljo z motorjem 1.6MPi (90km) ali dizelskim 1.5dCi (70km). Od opreme bo serijsko ABS, EBD, BAS, dva airbaga, alu platišča 16'', elektrika, kej več pa ne omenjajo. Piše še, da si deli 80 procentov delov z Renaultovim dvojčkom iz Južne Amerike, kjer je le-ta že nekaj časa naprodaj.
Po forumih berem, da bo stal od 10k eur dalje ter da bo na voljo tudi kot 4x4, vendar se meni to zdijo hudo nepreverjene informacije (vsaj kar se pogona tiče). Sem šel malo povohat na argentinsko stran od Renaulta in ugotovil, da stane Stepway okrog 30 procentov več kot primerljiv Sandero. Pri nas bi to pomenilo, da če upoštevam pri navadnemu Sanderu 1.4 laureate doplačilo za 1.6 motor in recimo lita platišča, pridemo na 9000 eur.
Sandero Stepway bi tako po formuli iz Argentine pri nas stal nekje
okrog 12k eur (+- 500eur)
Naj še omenim, da je v Argentini proti doplačilu na voljo precej stvari, na primer stranski vreči, dvd ter parkirna tipala.
Vsekakor bo tudi cenovno zanimiv kvazi SUV, čeprov bi šele s 4x4 pogonom dobil pravi smisel ... Nekaj je pa res, Fabia Scout deluje prav hecno proti temu všečnežu, vsaj meni
Lp!