Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Če maj 07, 2009 5:39 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Kako za božjo voljo lahko naredijo avto brez stranskih letvic? Drugače pa lepo, paše mu tale predelava, na cesti bo zgledal kot čisto pravi terenec, saj je že navaden Sandero velik avto.

Madona ste folk čuden. Zmeraj opazite nekaj pri takšnih vozilih da ga lahko le potlačite še nižje.

Me zanima če je kdo opazil da tudi A4, BMW3, in kup drugih tudi ne premorejo teh nagravžnih letvic

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Če maj 07, 2009 7:16 pm

Lubčka moja, slabo me poznata... Jaz sem JdV, največji Daciamaniak tukaj na forumu, in ravno zato mi gre na živce, ker avto nima letvic. Hočem mu namreč dobro, kakor tudi vsem ostalim avtomobilom, ki jim proizvajalci ne privoščijo letvic.

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d Če maj 07, 2009 7:59 pm

nekako mi ne uspe pogruntat, a je rec 4x4 al ne? Ce ne, potem je brez veze v bistvu.

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Če maj 07, 2009 8:01 pm

Andraz3d je napisal/-a:nekako mi ne uspe pogruntat, a je rec 4x4 al ne? Ce ne, potem je brez veze v bistvu.

Ni 4x4 ampak ima samo zaščito in 2 cm višji od serijskega. Res prez veze kot pri scenicu

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Napisal/-a modri D. Če maj 07, 2009 10:35 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Kako za božjo voljo lahko naredijo avto brez stranskih letvic?

Pomoje mislijo, da jih ne rabi, ker je dvignjen in ima plastično zaščito na pragu? Drugače se pa strinjam, pomoje bi tudi lepo zgledale ob nekem smiselnem dizajnu. Je pa avto meni (še vedno) lep, lepši od dražje konkurence, ki ima tudi 4x4 pogon ...

mihaing je napisal/-a:Ni 4x4 ampak ima samo zaščito in 2 cm višji od serijskega. Res prez veze kot pri scenicu

Meni pa Scenic Avantura čisto solidno deluje, sem jih že kar nekaj na cesti videl, tko da po moje jih vsaj nekaj prodajo ...

Lp!

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass Če maj 07, 2009 10:43 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Lubčka moja, slabo me poznata... Jaz sem JdV, največji Daciamaniak tukaj na forumu, in ravno zato mi gre na živce, ker avto nima letvic. Hočem mu namreč dobro, kakor tudi vsem ostalim avtomobilom, ki jim proizvajalci ne privoščijo letvic.

Če je pri avtu funkcija podrejena obliki, je to razumljivo. Zamisli si npr. porša carrero s črnimi plastičnimi letvicami na vratih.
Tale bi jih pa res lahko imel... :roll:
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Če maj 07, 2009 10:47 pm

Naravni razvoj Dacie kot enostavnega, poceni, nezahtevnega in vzdržljivega avta za nezahtevne trge - kar pomeni tudi slabše ceste. In točno temu - slabim cestam oz brezpotjem (npr llano v Južni Ameriki a i šire (brdoviti Balkan?)) je ta avto namenjen. 4x4 bi avto za potencialne kupce preveč podražil, postal bi tudi bolj kvarljiv. Če se bo dobro prijel (verjetno), bo (spet verjetno) dobil tudi 4x4.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Če maj 07, 2009 11:22 pm

mihaing je napisal/-a:
Joie de vivre! je napisal/-a:Kako za božjo voljo lahko naredijo avto brez stranskih letvic? Drugače pa lepo, paše mu tale predelava, na cesti bo zgledal kot čisto pravi terenec, saj je že navaden Sandero velik avto.

Madona ste folk čuden. Zmeraj opazite nekaj pri takšnih vozilih da ga lahko le potlačite še nižje.

To varčevanje proizvajalcev pri letvicah tudi mene vedno zmoti :?

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Napisal/-a modri D. Pe maj 08, 2009 2:35 am

Dacia Sandero Stepway bo na voljo z motorjem 1.6MPi (90km) ali dizelskim 1.5dCi (70km). Od opreme bo serijsko ABS, EBD, BAS, dva airbaga, alu platišča 16'', elektrika, kej več pa ne omenjajo. Piše še, da si deli 80 procentov delov z Renaultovim dvojčkom iz Južne Amerike, kjer je le-ta že nekaj časa naprodaj.

Po forumih berem, da bo stal od 10k eur dalje ter da bo na voljo tudi kot 4x4, vendar se meni to zdijo hudo nepreverjene informacije (vsaj kar se pogona tiče). Sem šel malo povohat na argentinsko stran od Renaulta in ugotovil, da stane Stepway okrog 30 procentov več kot primerljiv Sandero. Pri nas bi to pomenilo, da če upoštevam pri navadnemu Sanderu 1.4 laureate doplačilo za 1.6 motor in recimo lita platišča, pridemo na 9000 eur. Sandero Stepway bi tako po formuli iz Argentine pri nas stal nekje okrog 12k eur (+- 500eur)

Naj še omenim, da je v Argentini proti doplačilu na voljo precej stvari, na primer stranski vreči, dvd ter parkirna tipala.

Vsekakor bo tudi cenovno zanimiv kvazi SUV, čeprov bi šele s 4x4 pogonom dobil pravi smisel ... Nekaj je pa res, Fabia Scout deluje prav hecno proti temu všečnežu, vsaj meni :)

Lp!

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Pe maj 08, 2009 2:37 am

Mene pa ne moti, če nima letvic.
Sedaj pa na splošno: če ima avtomobil letvice mi je zelo všeč, če so v barvi karoserije, če že ne celo kromorane (čeprav slednje morda ne paše prav vsem avtomobilom :roll: ).
Npr. me kar motijo tiste letvice pri Citroenu C4 (5 vrat), ker tudi, če imaš najboljšo opremo - Exclusive, jih ne dobiš v barvi karoserije, v barvi karoserije jih ima samo 3 vratni VTS in C4 by Loeb verziji. Kar mi je totalna bedarija z zgolj estetskega vidika in menim, da bi bile letvice serijsko v barvi karoserije, za doplačilo pa morebiti celo kromirane (vendar kot že napisano ne paše to vsakemu avtomobilu).
Če gledamo bolj pragmatično, sploh pri takih 4x4 avtomobilih je pa zelo zaželeno, da so črne, brez avto barve in laka čez.

Lp
Zadnjič spremenil CITROENAR ŠT 1, dne Pe maj 08, 2009 3:09 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Sir Issac Newton: "To, kar vemo je le kaplja v morje."
Blaise Pascal: "Človekova veličina je v misli."
James Dean: "Dream as if you`ll live forever and live as if you`ll die today."
Spock: "Live long and prosper."

Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe maj 08, 2009 2:44 am

Prej bo dobil ledice kot letvice! :P :lol:

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Pe maj 08, 2009 3:09 am

Ja ja, nevarno ja da se to zgodi, kot, da bi rekel da bo npr. Porsche začel delati udobne avtomobile. :P
Glede na to, da je Dacia v lasti Renaulta in še slednji nima niti (vsaj zaenkrat) enega avtomobila s LED-icami je težko verjetno, da bo katerakoli Dacia imela Led-ice. ;)

Lp
Sir Issac Newton: "To, kar vemo je le kaplja v morje."
Blaise Pascal: "Človekova veličina je v misli."
James Dean: "Dream as if you`ll live forever and live as if you`ll die today."
Spock: "Live long and prosper."

Slika

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Pe maj 08, 2009 6:25 am

No ledice ima Megane Sport
Slika

Glede letvic na boku: moral bi jih imet vsak avto, ki jih ima na odbijačih in to v enaki barvi in v enaki višini. Primer so Ibize:

Slika

Stare jih sploh niso imele (kar pri meni daje občutek, da se je na avtomobilu varčevalo in da jih niso montirali zaradi 5 EUR nižje cene). Si pa lahko doplačal zanje. Predzadnja verzija jih je sicer imela, a so bile nelakirane v nasprotju z pobarvanimi sprednjimi in zadnjimi. To pa ustvari vtis neskladnosti in spet nepotrebnega varčevanja.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d Pe maj 08, 2009 6:33 am

torej ocitno ni 4x4. Kar naredi ta avto samo drazjo sminko, kar nekako ubije smisel racionalnega nakupa, ki naj bi ga predstavljala Dacia.

Kar se mene tice, slabo.

bojan_l1
Nov uporabnik

Napisal/-a bojan_l1 Pe maj 08, 2009 11:54 pm

Še malo več o Dacii Sandero Stepway: http://www.autobild.si/article.php?t=1&a=286
Sploh ne zgleda tak slabo...
Priponke
dacia-sandero-stepway-1.jpg

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage So maj 09, 2009 5:53 pm

CITROENAR ŠT 1 je napisal/-a:Npr. me kar motijo tiste letvice pri Citroenu C4 (5 vrat), ker tudi, če imaš najboljšo opremo - Exclusive, jih ne dobiš v barvi karoserije, v barvi karoserije jih ima samo 3 vratni VTS in C4 by Loeb verziji. Kar mi je totalna bedarija z zgolj estetskega vidika in menim, da bi bile letvice serijsko v barvi karoserije, za doplačilo pa morebiti celo kromirane (vendar kot že napisano ne paše to vsakemu avtomobilu).

Meni je pa vseeno, če so pri osnovnih različicah črne oz. mi je pri C4 lepše, kot pa če bi bilo vse pobarvano. To, da je vse povsod pri vseh različicah v barvi karoserije mi deluje rahlo korejsko.

Uporabniški avatar
Doktor
Novinec

Napisal/-a Doktor Po maj 11, 2009 10:19 am

S podvozjem in dizel agregatom KANGOO-ja 4x4, cenovno primerljivostjo/konkurenčnostjo z PANDO 4x4 bi postal tržno zanimiv, predvsem pa bi upravičil zunanji izgled ter že serijsko robustno, praktičnosti in nezahtevnosti naravnano/izdelano notranjost.

Prav na račun omenjene konkurenčne ponudbe je težko pričakovati poseben tržni uspeh.

LP

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan So jul 25, 2009 10:48 am

Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! So avg 08, 2009 2:36 pm

V Franciji Dacia dosega že 8. mesto med najbolj prodajanimi znamkami, mesečno jih prodajo ca. 100 na 1.000.000 prebivalcev. Pri nas bi jih glede na razliko v standardu morali prodati 300, a jih samo 10...

http://es.autoblog.com/2009/08/08/venta ... 9-francia/

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! So avg 08, 2009 10:52 pm

Še en podatek: Nemčija, maj 2009, dacia sandero na 7., Logan na 26. mestu. 1. renault je šele na 33. mestu (clio)!

Če bi začeli prodajati tato nano, bi bila na 6. mestu, v Sloveniji pa bi v celem letu prodali 3 komade...
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost