Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Sarge
Novinec

Napisal/-a Sarge Ne jan 25, 2009 8:56 pm

kljukec je napisal/-a:
kolesar je napisal/-a:
simply je napisal/-a:Sam bi vzel Forda :
1. Boljše podvozje
2. Novejši motor
3. Ugodna cena pri izbiri osnovne različice oziroma "nižje opreme".

motor je ziher slabši in poraba večja! :twisted:
aja podvozje da je bolše? a s že vozu megana III?

ah focus ma pregovorno najboljše podviozje v klasi tu da je kotkaže tudi to slabše ;)
novi megan se res nobl pelje
jst če bi kupval bi ga kr kupu- smatram, da je glede na konkurenco in ceno best buy

Podpis 2x če treba.

Simply js pa nevem, kako to da nimaš nobenga kartona? Ker glede na tvoja obnašanje z konstantnim podpikovanjem je to res čudno.
Slika
Vive Le Sport!

Veyron
Nov uporabnik

Napisal/-a Veyron Ne jan 25, 2009 9:15 pm

Simply, a te moti moj avatar? Lahko ti povem da ga že videl in sedel v njem (sejem v Ženevi). Da pa ne boš preveč nevoščljiv ti povem, da zaenkrat nimam namena kupit Bugatti Veyrona ;) Vozim pa vseeno francoza

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne jan 25, 2009 9:51 pm

Ker glede na tvoja obnašanje z konstantnim podpikovanjem je to res čudno.

Kje sem te pa podpikoval? Daj no ne bit preveč otročji. Pač če se ne strinjava v avtomobilizmu - čeprav nisva na tako različnih bregovih, ni potrebno drugemu želet slabo. Ti boš zagovarjal eno, jaz drugo, tisto za katero misliva da je za oba bolje.
Kartona pa nimam, ker nisem nikogar žalil, no mogoče sem se s kom pohecal, ampak slabega mislil nisem. Nikoli pa nisem posegel v borbo Renault vs. VW, če pa že nikoli nisem napisal da je Renault kanta, oz. VW najboljši avtomobil, ki sem ga vozil.
In tega tudi ne bom nikoli napisal. Mogoče bo meni nemški avtomobil bolj odgovarjal kot francoski ( čeprav sem na začetku imel dva pristna francoza ( Talbot Sambo in Citroen AX 1.4 TRS - teh je bilo v SLO malo )). Še Golfa V GTI sem prodal - pa ne da ne bi bil zadovoljen z njim - pač takšnega avtomobila ne potrebujem več.
Če bi pa pogledal nekatere komentarje ostalih bi verjel, da je forum pester, kar je tudi bistvo foruma!

Templar : Nisem ti nevoščljiv, ah kje pa. Veseli me celo, da nekdo kupi avtomobil, ki je pred svojim časom . R. VS, čeravno ga ne delajo več.

In ne nisem še vozil Megana III - gladko priznam. Vendar predvidevam, da ima bolj mehko vzmetenje od FF, kar pri meni ne pride v poštev. Tudi glede motorja še vedno mislim, da je Fordov boljši, no glede porabe pa verjamem, da so Fordi požrešnejši.
Ne strinjam pa se, da je Megane BB, zame je to Ceed.

LP

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Ne jan 25, 2009 10:25 pm

megane je mnogo bolj direkten in trg glede na predhodnika- bolj nemški- kar je glede na njegovo konkurenco razumljivo- sploh kupe je trd
mislim, da megane trenutno nudi več od ceeda- za več denarja- načeloma sta isti ceni oz. zelo blizu, vendar imajo pri kii več popusta- kar je glede na starost modela razumljivo
p.s. proceed ima dejansko izredno mamljivo ponudbo, 5V ceed pa je dražji za kar 1500 eur- kar pa je zelo veliko- tako da ponudba ni več tako ugodna
p.s.s.
je pa ceed dejansko najcenejši ''pravi'' avto- ni malček ter ni špartansko narejen in kot tak morda res best buy
lp

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Ne jan 25, 2009 11:52 pm

Se globoko opravičujem za offtopic, sam a lah tuki prosim nehate z obtoževanjem Simply-ja, ki daje vtis, da debatira na nivoju, ki je par stopenj višje ne samo od vašega, ampak od večine a.com. (Sej ne da je to zadnje blazno težko dosešt, sam ok :) ) Veyron, malo poglej kakšne si pisal v temi o slovenskem avtu leta. Kje si zasledil da je Simply napisal kej v stilu, da je megane kmečki avto, za kmečki narod, tako kot si ti za golfa? In potem gre tak pisat o nivoju. Mislm.. neverjetno.
Še enkrat sory za oftopic.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po jan 26, 2009 1:05 am

W|zz je napisal/-a:.....

S tem se strinjam, simply je opran, zdaj pa dovolj o tem.

Veyron
Nov uporabnik

Napisal/-a Veyron Po jan 26, 2009 8:33 am

Tut jst se opravičujem za šeen offtropic, ampk stvar je v tem da se razčisti; simply je dal jasno vedt kolesarju, al komu že, ko je reku da je megane ni to kar golf (s tem se tut jst strinjam, saj je že osnovna cena vstopnega modela precej večja kot pri meganu) in da mu bo to, kar je priznal v bodoče naprej metal. Simply-a ne poznam, ne berem vseh njegovih postu, ampk tist odgovor mi je pač v oči pal.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po jan 26, 2009 3:09 pm

Da dokončno zaključimo - prihodnjič, ko ti kaj pade v oči, naj ti pade vse - npr tudi to ;) ! To je simply napisal Sarge-u (!!) in je bilo povsem jasno, da gre samo za en majhen prijazen štos, ti pa kar nadaljuješ svojo "mini vojno". Niti potem, ko je bilo vse večkrat razloženo, nisi mogel pogledat bolje in se ali samo opravičit ali biti tiho. Če boš še kdaj brez potrebe tako vlekel svoja čreva, boš verjetno dobil karton.

dovolj OFF-a!

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po jan 26, 2009 4:30 pm

W|zz je napisal/-a:Se globoko opravičujem za offtopic, sam a lah tuki prosim nehate z obtoževanjem Simply-ja, ki daje vtis, da debatira na nivoju, ki je par stopenj višje ne samo od vašega, ampak od večine a.com. (Sej ne da je to zadnje blazno težko dosešt, sam ok :) ) Veyron, malo poglej kakšne si pisal v temi o slovenskem avtu leta. Kje si zasledil da je Simply napisal kej v stilu, da je megane kmečki avto, za kmečki narod, tako kot si ti za golfa? In potem gre tak pisat o nivoju. Mislm.. neverjetno.
Še enkrat sory za oftopic.

PODPIS :!:
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
in tema: kot sem že parkrat napisal, tako po tistem, ko sem ga vozil(sedaj že drugič):je novi megan super avto, všečen na pogled, dostopen večini navadnih smrtnikov, ker je cena pošteno nastavljena(s popusti na revozovca, je nesramno ugodna) in kar je najvažneje; svetlobno leto je pred starim modelom: tukaj je napredek največji (pri golfu pa najmanjši: nekdo je celo napisal, da to ni 6 ampak 5,5)...

ima pa dejansko za moje pojme par pomankljivost: izredno slab voznikov sedež, hecen tempomat, in 1.6 16v 110 ps je eden najslabših motorjev, kar se tiče te kategorije, tako da mi najbolj "sede" 1.5 dci 105ps-pa verjetno stari 8ventilc 1.9 130, samo je že razlika v ceni občutna...

P.S. test na A.com se mi pa zdi dokaj dobro napisan, kakor tudi ocene.....

Uporabniški avatar
Sarge
Novinec

Napisal/-a Sarge Po jan 26, 2009 4:57 pm

sašo5 je napisal/-a:ima pa dejansko za moje pojme par pomankljivost: izredno slab voznikov sedež, hecen tempomat, in 1.6 16v 110 ps je eden najslabših motorjev, kar se tiče te kategorije, tako da mi najbolj "sede" 1.5 dci 105ps-pa verjetno stari 8ventilc 1.9 130, samo je že razlika v ceni občutna...

No tu se končno strinjam s tabo enkrat. Čeprav je 1.6 16v osnovni bencinc še zmeraj boljši tistega kar je v osnovnem golfu :roll: V vsakem primeru je za nezahtevnega uporabnika čisto okej.

Najslabši del celega Megana so čudni sedeži. Prejšni je imel boljše sedeže. Pomojem so zamenjali firmo, ki jim dela zice in so se zelo zasrali tukaj.
Slika
Vive Le Sport!

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Po jan 26, 2009 5:06 pm

Meni je hecno, da vsi grajate sedeže, ker, ko sem se jaz prvič v salonu vsedel v megana sem rekel "ohoho, teli cizi so pa k uliti" :)

Zgleda, da na moje telo res pašejo hehe.

Veyron
Nov uporabnik

Napisal/-a Veyron Po jan 26, 2009 5:10 pm

Da zaključmo še z moje strani: otročje smešn se mi zdi vseskup sploh! :lol:

Ugalvnem, dons sm prvič sedel v coupe-ju (city park - lj). Avto je na zunaj zelo privlačen za moj okus. Lega za volanom je super, armatura zanimiva, kar me pa fajn moti pri meganu je pa to, da imajo (še vedno) prekratki sedalni del na sedežih. Me zanima kako bo zgledal RS. En tak gokart bi kar bil za popoldansko vožnjo po ovinkastih cestah.

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Po jan 26, 2009 5:17 pm

Kar se bencinarjev tiče, j. te NA varjante, 1.4 TCE pa bo . Hvala bogu da so dal tudi konkurenčne male bencinarje in je izbira precej bolj pestra kot pri prejšni verziji.

Glede sedežov pa tko, vsaj kar se prejšne verzije tiče je sicer zadeva pr osnovnih verzijah bila ok, vendar me vedno po urci vožnji vse boli da je za popzd. Tako da prvi vtis je bolj tako, pravo sliko še le vidš po konkretni kilometraži.

Uporabniški avatar
tom2
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a tom2 Po jan 26, 2009 6:00 pm

Sedeži so v Meganu II res boljši kot pri ta-novem, tu ni dileme vsaj kar se z moje strani tiče. Tudi pri daljši vožnjah me nikoli ne razočarajo.
LP
tom2

Uporabniški avatar
Sarge
Novinec

Napisal/-a Sarge Po jan 26, 2009 6:33 pm

tom2 je napisal/-a:Sedeži so v Meganu II res boljši kot pri ta-novem, tu ni dileme vsaj kar se z moje strani tiče. Tudi pri daljši vožnjah me nikoli ne razočarajo.
LP

Hvala bogu, sm mislu da sm edini ki tako mislim. Upam da se popravi to z fazo 2.
Slika
Vive Le Sport!

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo Po jan 26, 2009 6:37 pm

Privilege ima super sedeže, dynamique pa tako tako. Kakšne so osnovne verzije pa pojma nimam. Dejstvo je, da oprema vedno naredi avto.

Kdo ve, kdaj hudiča mislijo začet prodajat 1.4 tce motor? Se bom naveličal čakat in kupil kakšen drug avto.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Po jan 26, 2009 10:53 pm

frgo je napisal/-a:Privilege ima super sedeže, dynamique pa tako tako. Kakšne so osnovne verzije pa pojma nimam. Dejstvo je, da oprema vedno naredi avto.

Kdo ve, kdaj hudiča mislijo začet prodajat 1.4 tce motor? Se bom naveličal čakat in kupil kakšen drug avto.

junija...
pojma nimam ka čakajo..

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Napisal/-a svetilnik To jan 27, 2009 5:03 am

Kar naj čakajo, da ne bo potem kup okvar in razočaranja...

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Napisal/-a svetilnik Če jan 29, 2009 7:04 am

To vam bo sedaj vse povedalo. "Stara" Mazda 3 je avtomobil, ki je star že 5 let, vmes pa je imela zelo rahlo prenovo... Trenutni megane je prišel ven konec leta 2008... po otročje, razlika je pet let... Zaključek, pet let star avtomobil šiba novega na vsej črti, po materjalih, po legi, po statusu enega najbolj kvalitetnih avtomobilov v svojem razredu... Tukaj mi ne more nihče nasprotovat, saj je oboje že preizkušeno, preberano, dokazano... Zaključek, megane še zdaleč ni dober avtomobil, glede na to, da je zelo "svež". Tudi Moto revija ne skače od zadovoljstva.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 29 gostov