Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

peroRS
Mojster foruma

Re: 2012 VW Golf VII.

Napisal/-a peroRS Po jan 07, 2013 4:24 pm

In ker je iz Bosne pa kao ni kvalitetno? ;)

Jaz imam zadnje diske na avtu made in BIH, pa po kvaliteti niso nič slabši kot so bili tovarniški nemški. :D

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Po jan 07, 2013 5:24 pm

tomzzi je napisal/-a:Koliko lahko kaj pričakujem popusta na Golfa recimo v povprečju?

Manj kot pri Oplu! =P

Bolj resno pa tako kot si napisal...odvisno je v veliki meri od prodajalca do prodajalca in tudi same opremljenosti vozila! Dejstvo je pa, da v kolikor nisi dolgoletna stranka in nimaš kakšnih poznanstev na tako visok popust, kot ga je napisal sašo5 lahko kar pozabiš...realno lahko pričakuješ tam okoli 6-7 %.

tomzzi je napisal/-a:Če ni dobrega popusta na to ceno potem itak odpade.

Pa se ja ne misliš spustiti v nakup "najbolj dolgočasnega in nevpadljivega vozila...nekaj, kar se hitro izgubi v sivem povprečju?!" =P

tomzzi je napisal/-a:Pa še nekaj mi ni jasno. Eni primerki na avtonet imajo pri Comfortline multifunkcijski volan. Drugi pa so brez le tega? Ista oprema. Gledam pa tehnične podatke in opremo v pdf-ju potegnjene iz VW strani in je multifunkcijski volan le pri Highline opremi serijsko?
Serijsko ima Comfortline usnjen volan, medtem ko ima Highline serijsko multifunkcijski volan. Je pa za Comfortline na voljo poseben paket za 680 EUR v katerem imaš multifunkcijski volan, parkirne senzorje in senzor za dež (zato imajo nekateri Comfortline na avto.net navaden usnjen volan, nekateri pa multifunkcijo).

tomzzi je napisal/-a:TSI so vsi novi ali le 1.4?

Čisto vsi motorji (tako bencinarji, kot tudi dizli) so bili zaradi prilagoditve na MQB dodobra nadgrajeni oziroma na novo razviti...vsi motorji imajo tako po novem jermen in tudi vsi motorji imajo vse periferne dele (izpuh, elektronika, hladilni sisitem,...) vgrajene na enakem mestu.

tomzzi je napisal/-a:Ni ravno poceni tale Golf. Pa glede na to, da so začel šparat na kakovosti materialov nekje bi lahko bila cena kaj nižja kot je.
Kaj če bi ti počasi že nehal s tem nabijanjem o šparanju pri kakovosti materialov na podlagi internetnih slik in se spokal v salon v živo preverit kako stvari stojijo...potem pa iz prve roke napiši kaj vse te moti! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
PogachnyK
Stalni uporabnik

Napisal/-a PogachnyK Po jan 07, 2013 5:29 pm

@sonic

Sej so avti tud po 200k €, pa moraš ravno tako bencin notr ulivat :D :D , pa čeprav je bil 200k €

Šalo na stran, sploh sem osebno prvič slišal, da se adblue (mirno lahko rečemo scavnica) vliva v osebne avtomobile.., Kolikor vem, naj bi se zopet opustila uporaba sečnine, saj naj ne bi bilo željenih učinkov...

ON:

Je na forumu že kaki lastnik sedmice?, Kaka mnenja s prve roke (vožnja, kvaliteta....?)
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po jan 07, 2013 5:33 pm

OFF, tudi sam moram pri mazdi na servisu na 120kkm nekaj baje uliti ( no na sevisu če sem natančen), pa nimam pojma ne kaj ne zakaj, vem samo da je drago baje. Se komu sanja kaj več kot prodajalcu?
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po jan 07, 2013 5:48 pm

maniaxxx je napisal/-a:OFF, tudi sam moram pri mazdi na servisu na 120kkm nekaj baje uliti ( no na sevisu če sem natančen), pa nimam pojma ne kaj ne zakaj, vem samo da je drago baje. Se komu sanja kaj več kot prodajalcu?

Ne vem kaj se sploh obremenjuješ. Do takrat boš že vsaj dva avta zamenjal :mrgreen:

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po jan 07, 2013 5:49 pm

maniaxxx je napisal/-a:OFF, tudi sam moram pri mazdi na servisu na 120kkm nekaj baje uliti ( no na sevisu če sem natančen), pa nimam pojma ne kaj ne zakaj, vem samo da je drago baje. Se komu sanja kaj več kot prodajalcu?

PSA (citroen peugeot) sistem - za delovanje FAP filtra (drugo ime za DPF) se v ta vozila doliva neke vrste olje_baje med 120 in 150 t.km

PS baje da pri mazdi 3 to je, pri 6 (2,2 motor) pa tega ni.....je DPF kot pri normalnih avtih, brez vzdrževanja...

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po jan 07, 2013 5:51 pm

peroRS je napisal/-a:

Ne vem kaj se sploh obremenjuješ. Do takrat boš že vsaj dva avta zamenjal :mrgreen:

:twisted: :evil:
sašo5 je napisal/-a:

PSA (citroen peugeot) sistem - za delovanje FAP filtra (drugo ime za DPF) se v ta vozila doliva neke vrste olje_baje med 120 in 150 t.km

eolis al kak se ji že reče...kr neki uglavnem :twisted: .

Hvala za odgovor
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Napisal/-a Tattoo- Po jan 07, 2013 5:56 pm

PogachnyK je napisal/-a:Je na forumu že kaki lastnik sedmice?, Kaka mnenja s prve roke (vožnja, kvaliteta....?)

Jaz imam narejenih že nekaj čez 6.000 km! :mrgreen:
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Po jan 07, 2013 5:58 pm

peroRS je napisal/-a:

Kruta a resniča tastar. :mrgreen: Mogoče pa se med tema dvema najde kak šwabska zadeva z ljudskim privdihom v 0.8 ttssssi ( seveda rdeč i ) izvedbi za boljše zmogljivosti, čez ovinke. =P =P =P

lp

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Po jan 07, 2013 5:58 pm

Tattoo- je napisal/-a:
PogachnyK je napisal/-a:Je na forumu že kaki lastnik sedmice?, Kaka mnenja s prve roke (vožnja, kvaliteta....?)

In? =P

lp

p.s. kvaliteta plastike?

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po jan 07, 2013 6:02 pm

Verjetno imaš 1,6 motor od PSA, serije MZ-CD 1.6 (Y6), pri katerem je potrebno dotakati adativ EOLYS zaradi izvedbe filtra DPF. To ti mora pisati v navodilih za uporabo. Pri Mazdi se baje dotaka na 60.000km.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Napisal/-a Tattoo- Po jan 07, 2013 6:04 pm

King1 je napisal/-a:In?

lp

p.s. kvaliteta plastike?

Vredu...nudi vse tisto, kar jaz rabim od avta! ;)

P.S.: Spredaj mehka gumirana, zadaj trda...saj so že "haterji" povedali vse o tem! :mrgreen:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po jan 07, 2013 6:04 pm

peroRS je napisal/-a:
pskoda je napisal/-a:Ko kupiš VW-ja s temi p....jami bi že skor mogel iti na kakšno dodatno šolanje, izobraževanje za uporabo avta :mrgreen:

Saj pri drugih ni nič boljše, kvečjemu slabše s temi DPF-ji, FAP-i ipd. zadevami ;)
Jaz sem do sedaj s tem nisem srečal, zato začetno neodobravanje :mrgreen:

Meni je znano iz Actrosov, kjer so na začetku tudi vsi nekaj jamrali čez ta sistem, zdaj pač natočijo in mir, sploh ni nič takšnega. Je pa lepo razloženo, zakaj se ta sistem uporablja (v težjih dizelsko gnanih avtomobilih). Pri nas zaradi (zastarele) zakonodaje niti nima smisla, v nekaterih državah pa verjamem, da so ga zelo veseli. Sodi pa k ostali "neizbežni" eko krami.

tomzzi je napisal/-a:Jaz še vedno nisem dobil odgovora na moje vprašanje... Koliko lahko kaj pričakujem popusta na Golfa recimo v povprečju?
Vem, da je to odvisno od prodajalca do prodajalca in same opreme ampak recimo povprečno. Se da dobit kakšne 2.000€ popusta?

Ker kolikor gledam po avtonet se mi zdi 105KM dizel Comfortline opreme precej drag. Tam cca 20k€ za 105 konjski dizel pa še ne najvišja oprema... Se mi zdi "rahlo" predrago.
Če ni dobrega popusta na to ceno potem itak odpade.
Pa še nekaj mi ni jasno. Eni primerki na avtonet imajo pri Comfortline multifunkcijski volan. Drugi pa so brez le tega? Ista oprema.
Gledam pa tehnične podatke in opremo v pdf-ju potegnjene iz VW strani in je multifunkcijski volan le pri Highline opremi serijsko?
TSI so vsi novi ali le 1.4?
Ni ravno poceni tale Golf. Pa glede na to, da so začel šparat na kakovosti materialov nekje bi lahko bila cena kaj nižja kot je.

Kot prvo moraš upoštevat, da ima VW v Sloveniji drugačno tržno "politiko" od večine konkurence, ni "standardiziranih" velikih popustov čez cel cenik (že takoj ko pride nov model na trg). Tudi cene na avtonetu so po mojih izkušnjah večinoma višje kot dejanske, ni kot pri nekaterih napisana zelo nizka cena in pod opombami, da je treba doplačat še to pa ono in da velja samo ob financiranju. Konkretno za popuste pri Golfu ne vem, ampak po moje bi pri takšnem moral dobit kakšnih 1500€ z malo vztrajnosti. Pogovori se s trgovcem (v več salonih) pogajaj se za ceno, pokaži, da toliko nočeš dat, vzemi katalog, pusti telefonsko in počakaj, da te pokličejo z boljšo ponudbo (mene so že dvakrat samoiniciativno). Jaz bi sicer še malo počakal, da se pokažejo morebitne poporodne težave in da se prodaja "ustali" - mogoče pridejo večji popusti in kakšen dodaten ugoden "podpaket" opreme.

Sama oprema je poleg osnovnih treh stopenj precej prilagodljiva, tako da ni tisti multifunkcijski volan nič nenavadnega.

Motorji so že zaradi nove platforme vsi novi/temeljito prenovljeni in vsaj tisti prvi (poglej moj post na 22. strani) imajo vsi poleg širokega razpona navora zdaj tudi širok razpon max. moči, 1.6 TDI recimo 3000-4000 obratov in na račun tega ter nižje teže/manjšega zračnega upora so tudi pospeški in končna zelo prepričljivi. Posnetki na yt to vsaj po občutku potrjujejo.

Glede šparanja na materialih... tistega zgornjega dela zadnjih vrat se za razliko od sprednjega praktično nikoli ne dotikaš (razen pri čiščenju), stvari, ki se jih dotikaš oz. imaš pogled direktno usmerjen v njih, so pa več kot konkurenčne. Imam pa tudi raje serijsko odprtino za "smuči" (beri lopato, metlo,...), kot da je tam mehka plastika.

Kar se same cene tiče... če malo preračunaš stroške na recimo 5 let, boš zdaj sicer plačal več, ampak s porabo (sklepanje: spritmonitor + poraba 6-ke vs. konkurenca + še nekoliko nižja poraba 7-ke), vzdrževanjem (načeloma nižje kot pri večini) in prodajno ceno (po dosedanjih primerjavah so srednje cene 5-6 let starih Golfov tega ranga cca. 1000-1500€ višje od cenejše konkurence) prišel nekje na isto. Mogoče ne boš prišparal, ampak definitivno ga ne boš (kaj dosti) preplačal.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po jan 07, 2013 6:06 pm

Tattoo- je napisal/-a:

Kateri motor ima tvoja sedmica :?:
1992 Fiat Uno 60 SX

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Po jan 07, 2013 6:12 pm

yashica je napisal/-a:

Verjetno imaš 1,6 motor od PSA, serije MZ-CD 1.6 (Y6), pri katerem je potrebno dotakati adativ EOLYS zaradi izvedbe filtra DPF. To ti mora pisati v navodilih za uporabo. Pri Mazdi se baje dotaka na 60.000km.

Točno tega imam, pri prodaji so rekli da se doliva( menja) na 120kkm. Ma bojo že povedal na servisu mafija zagamana :twisted:

Aja...mene pa ne boste prašal za kvalieto plastike? =P =P =P

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po jan 07, 2013 6:13 pm

yashica je napisal/-a:
Tattoo- je napisal/-a:

Če se ne motim je enkrat napisal, da ima 1.6 TDI :)

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Napisal/-a Tattoo- Po jan 07, 2013 6:18 pm

yashica je napisal/-a:
Tattoo- je napisal/-a:

1.6 TDI + ročni menjalnik...

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Napisal/-a King1 Po jan 07, 2013 6:18 pm

Tattoo- je napisal/-a:
King1 je napisal/-a:In?

lp

p.s. kvaliteta plastike?

Vredu...nudi vse tisto, kar jaz rabim od avta! ;)

P.S.: Spredaj mehka gumirana, zadaj trda...saj so že "haterji" povedali vse o tem! :mrgreen:

Hvala za prijaznost. ;)

lp

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po jan 07, 2013 6:24 pm

Tattoo- je napisal/-a:
yashica je napisal/-a:
Tattoo- je napisal/-a:

1.6 TDI + ročni menjalnik...

Kako se ti pa kaj zdijo zmogljivosti (predvsem pri višjih obratih - prehitevanja ipd.) v primerjavi s prejšnjo generacijo, glede na to da na papirju zgleda vse skup precej boljše?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po jan 07, 2013 6:31 pm

maniaxxx je napisal/-a:Aja...mene pa ne boste prašal za kvalieto plastike? =P =P =P

Koga zanima reciklirana plastika iz Yamaguchija =P In to v temi kjer je govora o gumirani mehkobi oblog :mrgreen:

@Tattoo- prrvidevam, da je 105-konjski. Srečno vožnjo in nič problemov ti želim.
Zadnjič spremenil yashica, dne Po jan 07, 2013 6:32 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
1992 Fiat Uno 60 SX
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov