Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Re: 2012 VW Golf VII.

Napisal/-a maniaxxx Po jan 07, 2013 6:32 pm

yashica je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:Aja...mene pa ne boste prašal za kvalieto plastike? =P =P =P

Koga zanima reciklirana plastika iz Yamaguchija =P

@Tattoo- prrvidevam, da je 105-konjski. Srečno vožnjo in nič problemov ti želim.

Mene zanima, zakaj se avto rahlo sveti v mraku? :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Po jan 07, 2013 6:39 pm

maniaxxx obvezno opravi meritev radioaktivnosti, pravi naslov je http://surovina.si/kakovost_za_okolje/m ... ktivnosti/ :D =P
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po jan 07, 2013 6:40 pm

Vsaj veš, da je dejansko narejen na Japonskem! =P
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Po jan 07, 2013 6:42 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Vsaj veš, da je dejansko narejen na Japonskem! =P

Hirošima edition :mrgreen: ..pa vsaj najdem ga na temnem parkingu =P
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Po jan 07, 2013 6:45 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Kako se ti pa kaj zdijo zmogljivosti (predvsem pri višjih obratih - prehitevanja ipd.) v primerjavi s prejšnjo generacijo, glede na to da na papirju zgleda vse skup precej boljše?

Kar se zmogljivosti tiče so nekoliko boljše kot pri VI, ampak vseeno pa ne gre pričakovati čudežev...so za doseganje zmogljivosti drugi motorji v ponudbi (ali pa še pridejo)! ;) Meni osebno je 105 KM zadosti, ker se itak vozim večinoma sam ali v dvoje in v 90% samo po avtocesti in na tempomatu...

yashica je napisal/-a:@Tattoo- prrvidevam, da je 105-konjski. Srečno vožnjo in nič problemov ti želim.

Jup, 105-konjski...problemov pa niti ne bo moglo biti, ker bo šel že zelo kmalu v prodajo! :lol:
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Po jan 07, 2013 7:13 pm

@Tattoo-:

Pri Oplu in Hyundai-u dobim VEČ popusta sigurno. ;) =P Ker se gre za eno in isto ah. V bistvu ga nikjer ne bi dobil toliko kot v tej ah. =P
Samo Opla ne bi več vzel. Za Hyundai imam še pomisleke.
Glede materialov pa ne pišem na podlagi slik ampak na podlagi mnenj ljudi. Tudi tukaj je že kdo napisal svoja opažanja. Se bom pa na lastne oči prepričal.
To sigurno no. Sem pa tudi že zapisal par postov nazaj, da me ne moti če je dobro sestavljeno. Ajde pustmo zdaj te materiale, ker itak nobeden ni perfekten.
Glede volana je pa pol tako kot pri oplu. Velik si lahko sam skombiniraš. Mi je vse jasno.
Hvala ti za informacije.

EDIT: aja pa morda pa bom šel v nakup "najbolj dolgočasnega in nevpadljivega vozila...nekaj, kar se hitro izgubi v sivem povprečju?!"
V bistvu je to kar res saj mi osebno tako po videzu zunanjosti in notranjosti ni nekaj posebnega. Ni grd a tudi najlepši ne. Ampak "minus" točko komot lahko spregledam če me avto drugače prepriča!
Bomo vidli! Do nakupa oziroma menjave bo pa še nekaj časa preteklo. Se bo pa sigurno menjal avto. Zato že zdaj zbiram čimveč informacij.

@~toMmy~

Tudi tebi hvala za informacije. Zdaj koliko ga preplačaš... V to se še konkretno nisem spuščal. Zmotila me je edin visoka cena. Res pa je, da je Comfortline že kar dobro opremljen.
Samo če jaz prav vidim je senzor za dež in recimo notranje vzratno ogledalo s samodejnim zasenčenjem na voljo le kot dodatna oprema?
To je pri nekaterih v višjih opremah serijsko. Tu recimo manj dobiš kot pri konkurenci. Ampak ok ni najpomembnejša oprema. Pride pa prav.
Če odštejemo ta paket Comfort je že serijsko Comfortline dobro opremljen.

Hvala za informacije še enkrat. Pogledat in vozit ga bom pa šel. Samo čas si bo treba vzet. Verjetno konc mesca obhodim par avtohiš.

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind Po jan 07, 2013 11:07 pm

7-ka ima zadaj trdo plastiko, 8-ka bo še spredaj na vratih imela trdo, 9-ka pa bo še na armaturni imela trdo plastiko :mrgreen:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To jan 08, 2013 12:41 am

@tomzzi: No saj itak moraš na testno, da vidiš, če ti sploh odgovarja (bolj kot konkurenca). Glede financ pa pač ni tako črno-belo kot deluje na prvi pogled, kar se da dokaj enostavno preračunat. ;)
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 To jan 08, 2013 7:37 am

Tale norija s plastiko je zelo konstruktivna. Kaj imajo pa ostale znamke? Mahagonij?

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To jan 08, 2013 8:24 am

uros11 je napisal/-a:Tale norija s plastiko je zelo konstruktivna. Kaj imajo pa ostale znamke? Mahagonij?

Železo :mrgreen:

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To jan 08, 2013 1:50 pm

uros11 je napisal/-a:Tale norija s plastiko je zelo konstruktivna. Kaj imajo pa ostale znamke? Mahagonij?

Kadar ima kaka druga znamka kak kos trde plastike, se to vedno obesi na velik zvon, pripiše grajo ter zgraža. Sedaj ko jo ima v svojem paradnem modelu tudi "das Auto" pa bo očitno postalo to splošno sprejemljiv pojav. :roll:

Pa da ne bo pomote, mene trda plastika ni nikoli motila, zato to tudi ne bi bil eden od dejavnikov, če bi se zanimal za novega Golfa. Bolj ključna mi je kvaliteta izdelave. Pri prejšnjih VW-jih, ki sem jih imel priliko vozit ali bil z njimi vožen, je bila ta bolj tako tako. Posamezni črički ter škripanje so prisotni, zato zame osebno VW tudi na tem področju ni nek strašen sinonim za kvaliteto. Ni pa spet tako slabo, če sem objektiven, pri marsikaterem konkurentu je še slabše... Če so kaj napredovali pa bo pokazal čas.
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To jan 08, 2013 2:16 pm

Jeb...vas plastika. Vsak avto ma plastiko, tud taki po 50 jurjev so notri plastični. Pa ni to rols rojs da bo mel noter usnjeno armaturko, pa lesen volan. Je pa res da vsaka plastika ni "plastika".

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 To jan 08, 2013 2:42 pm

Polo78 je napisal/-a:

Kadar ima kaka druga znamka kak kos trde plastike, se to vedno obesi na velik zvon, pripiše grajo ter zgraža. Sedaj ko jo ima v svojem paradnem modelu tudi "das Auto" pa bo očitno postalo to splošno sprejemljiv pojav. :roll:

Pa da ne bo pomote, mene trda plastika ni nikoli motila, zato to tudi ne bi bil eden od dejavnikov, če bi se zanimal za novega Golfa. Bolj ključna mi je kvaliteta izdelave. Pri prejšnjih VW-jih, ki sem jih imel priliko vozit ali bil z njimi vožen, je bila ta bolj tako tako. Posamezni črički ter škripanje so prisotni, zato zame osebno VW tudi na tem področju ni nek strašen sinonim za kvaliteto. Ni pa spet tako slabo, če sem objektiven, pri marsikaterem konkurentu je še slabše... Če so kaj napredovali pa bo pokazal čas.

Sej te razumemo. :twisted: Seveda, da te trda plastika nikoli ni motila, če pa si čisto prevzet od nje. Vsaj v zadnjih dveh japoncih si jo imel oz. jo imaš na pretek. =P =P

lp

p.s. ta post ne vzemi resno. ;)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To jan 08, 2013 4:20 pm

Saj niti ni bistvo trda/mehka plastika, ampak sama izvedba. In če primerjam nekatere nove avtomobile tega razreda z Golfom V, je ravno izvedba določenih stvari, ki se jih vedno dotikaš (kakšen predal, ročke, tipke, ...) slabša, določene stvari delujejo bolj ceneno in manj trpežno, čeprav mogoče niso nič cenejše. Med tem so lahko kakšne zadeve, ki koga ne bodo motile, ampak jaz osebno z nakupom novega avta ne bi rad šel na "slabše", razen če je spet kaj drugega toliko boljšega kot pri konkurenci, da bi "kompenziral".
Slika

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic To jan 08, 2013 10:59 pm

Polo78 je napisal/-a:

Se strinjam !

PS: post jemli zelo resno ;)

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr jan 09, 2013 12:59 am

Te še prsti bolijo od odpiranja prtljažnika? :lol:
Slika

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr jan 09, 2013 5:36 am

Gosic je napisal/-a:
Polo78 je napisal/-a:

Se strinjam !

PS: post jemli zelo resno ;)

Kok si ti patetičen.

lp

p.s. post jemlji kakor želiš. ;)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr jan 09, 2013 6:29 am

očitno marsikdo od vas še ni pogledal Jette :arrow: to je šele katastrofa od "plastike" sploh na vratih, pa praktično isti cenovni razred

Definitivno, naj reče kdo kar hoče_vidi se šparanje in 20% cenejša izdelava od predhodnika(ov)

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Sr jan 09, 2013 7:41 am

Kje bi vzeli vi če bi hoteli narediti 100 kg lažji avto in za nižjo ceno, sprijaznite se da je Golf ljudski avto, če pa nekdo misli, da mora biti vsak naslednji avto, ki ga kupi boljši "na otip" naj se pa poslovi od Golfa in kupi nek premium nemški model. Drugače pa videz lahko velikokrat vara in nekaj zgleda cheap v resnici pa sploh ni, ampak je tam z določenim namenom (teža).
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr jan 09, 2013 1:15 pm

Ne gre se o nižanju teže, ampak zniževanju stroškov izdelave. Oče dela na CIMOSu in pravi, da je za proizvajalce postala najpomembnejša cena in ko "outsourcajo" razvoj in izdelavo določenega dela zahtevajo npr. 15% nižjo ceno kot je bila do zdaj, kar gre seveda na račun kakovosti. Vse več proizvodnje komponent se dodeli tistim, ki so cenejši in nimajo s proizvodnjo takšne komponente nikakršnih izkušenj in se bodo prihodnjih 15let učili kaj je vse pomembno za kakovosten pedal sklopke npr.
Poglejte kaj se dogaja z novimi BMWji 1 in 3, ki pridejo že v salone z popolnoma zarjavelimi konstrukcijami sedežev in ostalimi kovinskimi deli v notranjosti. Razlog? Zamenjava proizvajalca komponent, ki je bil cenejši od predhodnega?
Še dobro je ko se varčuje na stvareh, ki so na oko očitne že ob nakupu, večji problem je za stvari, ki so očem skrite... Bodite prepričani, da bo rjavenje, povešanje vrat, bledenje plastik itd. postalo nekaj čisto normalnega na par let starih avtomobilih v prihodnjih letih. Tako Golf kot Astra kot Focus, Ceed itd. bodo z novimi generacijami manj kakovostnejši, tudi če bodo imeli okrasne letvice iz slonovine in notranjost komplet iz napa usnja serijsko...
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov