Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

dennisCe
Novinec

Re: 2014 Opel Corsa E

Napisal/-a dennisCe So jan 17, 2015 12:56 pm

vse super itd ampak me preveč spominja na mojo E, da bi jo kupil.. ker ne vem če bi naredil ravno veliko (razen luknje v denarnici)

Reaper85
Novinec

Napisal/-a Reaper85 Ne jan 18, 2015 11:44 am

Kot se mi je zdelo, bo res na voljo tudi manj omejena inačica 1.4 Turbo motorja. Tole piše v PDF katalogu:
Sedeži OPC Recaro so za doplačilo na voljo z motorjem 1.4 turbo s 110 kW (150 KM) od aprila 2015.

Še vedno pa mislim da bosta 100 in 150KM motorja popolnoma enaka, kot sta bila prej 1.4T 120 in 140KM, in 1.6T 150 in 192KM.
Res pa da tako omejenega kot 1.4T 100 še ni bilo, in kar kliče po čipanju. Sedaj že resno razmišljam da bi ga dal kot prvega na seznam, čeprav bi še vedno raje imel rabljenega Clia III RS 2.0 ali DS3 1.6 THP 155.

Oprema je pri tem motorju možna samo tretja od štirih, Color Edition, pa tudi drugače ponuja največ glede na ceno. Cosmo je pa na voljo samo pri 1.0T motorjih, ampak je precej dražja, 2.750€ več pride pri 115KM modelu.
Je pa treba pazit, ker pri prvih treh opremah ni klimatske naprave, tako da je nujno treba vzet še Paket Cool za 850€, ki vključuje alarmno in klimatsko napravo (samo klima začuda pride 900€). Se pravi skupaj 13.140€.
Dimenzija pnevmatik pa pri Color že po defaultu ni slaba, 195/55/16, res pa da s samo 90€ doplačila dobiš (samo črna platišča) 215/45/17.

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe Po jan 19, 2015 11:35 pm

Poročam o testni vožnji:

- zadeva je nekoliko napredovala predvsem pri vozni dinamiki in v notranjosti čeprav ima slednja močan pridih modela D.
Po preizkušeni zadevi lahko rečem, da je serija E facelift in nič več. Kar ne moreš mimo konstrukcije avta, ki temelji na D tako zunaj kot znotraj.

lp,d

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe To jan 20, 2015 10:34 am

Zanimiva se mi pa zdi primerjava novega Peugeota 208 in nove Corse.

- izdelava je pri pugiju res veliko let nazaj: prestavna ročica (zgornji del) narejen iz takšne plastike, da skoraj ne moreš verjeti.
- izdelava volana zelo površna (vidi se neobdelana plastike) prav tako drugod v notranjosti.

Torej če primerjamo kakovost izdelave je nedvomno D verzija pred pugijem, da o E verziji ne govorimo.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI To jan 20, 2015 10:49 am

dennisCe je napisal/-a:Poročam o testni vožnji:

- zadeva je nekoliko napredovala predvsem pri vozni dinamiki in v notranjosti čeprav ima slednja močan pridih modela D.
Po preizkušeni zadevi lahko rečem, da je serija E facelift in nič več. Kar ne moreš mimo konstrukcije avta, ki temelji na D tako zunaj kot znotraj.

lp,d

Tudi jaz sem jo slučajno uspel peljati in govoriš totalne neumnosti, oz nimaš pojma kaj beseda facelift sploh pomeni.

Avto ima novo šasijo, nove menjalnike, nove motorje in novo podvozje. Notranjost je popolnoma drugačna in zelo všečna - dovolj razgibana da ni monotona in dovolj resna da ni otročja; touch diplayi in ne gumbi, tudi uporabljeni materiali sploh niso sorodni prejšnji corsi - delujejo zelo trpežno in niso dolgočasni. Podvozje precej bolj uglajeno požira neravnine, hkrati pa je zelo lepo odzivno in se jo da lepo sukati. Motor je tudi precej uglajen (mali turbo). Od asistenc ima vse živjo + gretje volana sedaj pozimi je dobra poteza. skratka za mestno raketico - špica avtek.
To da ji slike delajo krivico bi se strinjal - tisto vdolbino na havbi spredaj so naredili zelo lepo in v živo dizajn res prepriča.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe To jan 20, 2015 11:16 am

INFINITI je napisal/-a:

lp,d

Tudi jaz sem jo slučajno uspel peljati in govoriš totalne neumnosti, oz nimaš pojma kaj beseda facelift sploh pomeni.

Avto ima novo šasijo, nove menjalnike, nove motorje in novo podvozje. Notranjost je popolnoma drugačna in zelo všečna - dovolj razgibana da ni monotona in dovolj resna da ni otročja; touch diplayi in ne gumbi, tudi uporabljeni materiali sploh niso sorodni prejšnji corsi - delujejo zelo trpežno in niso dolgočasni. Podvozje precej bolj uglajeno požira neravnine, hkrati pa je zelo lepo odzivno in se jo da lepo sukati. Motor je tudi precej uglajen (mali turbo). Od asistenc ima vse živjo + gretje volana sedaj pozimi je dobra poteza. skratka za mestno raketico - špica avtek.
To da ji slike delajo krivico bi se strinjal - tisto vdolbino na havbi spredaj so naredili zelo lepo in v živo dizajn res prepriča.

Če imaš corso E dlje časa bi vedel o čem govorim. lp

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI To jan 20, 2015 11:25 am

dennisCe je napisal/-a:
INFINITI je napisal/-a:

lp,d

Če imaš corso E dlje časa bi vedel o čem govorim. lp

Še enkrat - ne veš kaj pomeni beseda facelift
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

dennisCe
Novinec

Napisal/-a dennisCe To jan 20, 2015 1:15 pm

še enkrat: gre za prenovo (facelift) in nikakor za nov model. Razen, če več veš od prodajalca, ki prodaja opla že 15let.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI To jan 20, 2015 3:47 pm

dennisCe je napisal/-a:še enkrat: gre za prenovo (facelift) in nikakor za nov model. Razen, če več veš od prodajalca, ki prodaja opla že 15let.

Vem več , ampak OK dej ime tega prodajalca in avtohiše, ki to trdi in tako predstavlja novo corso, pa kje in kdaj je to bilo - me prav zanima kaj mu bo Opel slovenija rekel na to. Čeprav dvomim v tvoje fiktivne lape, ker vsak trgovec je imel pod mus spoznavanje in učenje nove generacije Corse. Prvič pa sem jo videl skupaj z njimi v produkcijski različici (ne koncept ali predprodukcijsko različico) lani na Vranskem.

Tudi če nisi opazil kaj sem iz lastnih izkušenj zapisal gor imaš tukaj še uradno verzijo.
http://www.opel.si/izkusnja-opel/opel-n ... hmark.html

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda To jan 20, 2015 4:00 pm

Kaj ima sploh to veze ali je facelift ali ni. V vsakem primeru so naredili ogromen napredek naprem prejšni oz večji kot kateri koli VW sploh golf, ki je res samo facelift in passat je skoraj isti pa sta oba višjega cenovnega razreda kot corsa, da ne govorim o polotu copy-paste
Lp

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik To jan 20, 2015 4:45 pm

Puste tega denisa, tak ne loči kamna od ženske. Najboljše je le tisto kar ima on...

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko To jan 20, 2015 9:38 pm

Indel je napisal/-a:Če bi bil facelift tako kot nekateri govorijo potem ne bi imela črke E, bi bila še kar Opel Corsa C.

Corso C so delali od leta 2006-2014. Če bi Opel ta model E imenoval facelift bi se jim smejala celotna industrija da bi po 9 letih proizvodnje rekli to je pa facelift. Facelift Corse C je bil narejen med 2006 in 2014, ampak eni to ne razumejo.
Saj abecedo smo se v prvem razredu učili A, B, C, D :?: No namesto da se Oplu smeji konkurenca se pa lahko mi nekomu smejimo tukaj na forumu :mrgreen:

ja... čist natančno, Corso C so delali do leta 2006. Corso D pa so delali v času, ki ga omenjaš. razlika med njima pa je bistvena, saj gre v vseh pogledih za dva popolnoma različna avtomobila, ker so s Corso D prešli na novo platformo... Corsa C- platforma gamma, Corsa D- platforma SCCnekej (v glavnem isto, kot Punto, razvito skup s Fiatom)...

tale Corsa E je narejena na ISTI platformi, kot Corsa D... koliko so jo spreminjali, ne vem... najbolj zanesljiv podatek za to ali je platforma kaj bistveno menjana (kar običajno naredijo za novi model) je medosna razdalja... in mogoče tudi širina avta... tista, med pragoma, ne zunanja, zunanja je odvisna od "dizajnerskih domislic" in "oblike špeglov"...
ali gre za novi ali za resneje fejsliftan model se da do neke mere ugotovit tudi iz oblike, naklonov in razdalje med stebrički... tega, razen pri novem modelu, tudi ne spreminjajo... no, mogoče obliko/izgled C (in/ali D) stebrička... tam so dizajnerski posegi velikokratni tudi pri "fejsliftih".
pa še ena stvar se pri fejsliftu običajno NE spreminja kej bistveno. če sploh se... to so izrezi vrat! vse ostalo... odbijači, blatniki, haube, luči, izbokline in "faldi" po karoseriji (vključno s tistimi na boku=vratih)... se! vsemu temu se da do skoraj do neraspoznavnosti spremenit obliko tudi pri fejsliftu.... vratom pa praktično ne! vrjetno zato, ker bi to pomenilo prevelik poseg v strukturno celico vozila. zato to običajno počnejo samo takrat, ko model dizajnirajo "iz nule".... ;)
in če pogledam slike, so na Corsah D in E spremenjene praktično vse zgoraj omenjene "spremenjljive" stvari, medtem ko so si stebrički in izrezi vrat sumljivo podobni... :? :

Slika

Slika

sori za šugave fotke ampak nisem našu nič boljšega, pa še tardečo sem moral fejst povečat in za lažjo primerjavo flipnit v levo. zgleda, da se (vsaj pri predstavitvenih fotkah) prekleto trudijo, da Corse E ne bi poslikali z iste strani in pod istim kotom, kot so Corso D, ker se tako te stvari manj opazijo =P :twisted:
enako je tudi s trivratno (oziroma, sem obupal)... zato primerjava od spredaj bočno... sej se vrata in stebričke vseeno vidi dovolj dobro in pod približno enakim kotom gledanja:

Slika

Slika

medosnih razdalj in fotk izrezov zadnjih vrat pa se mi niti približno ne da več guglat... poiščte si jih sami. ampak, nekako mam blagi filing, da tudi tam ni nekih bistvenih razlik ;) . zato jaz te Corse nimam za povsem nov model ampak za ekstenziven fejslift Corse D.... oziroma, nekakšno "Corso D Mk2" :D .

me pa prav nič ne moti, če jo oni sami ali kdorsiže bodi razglaša za nov model. mene zaradi zgoraj povedanih stvari pač ne bodo prepričali... pa tudi smejal se jim ne bom! na koncu koncev je (brez kašnega pretiranega smejanja) nekaj podobnega že parkrat uspelo Volkswagnu! ki je mogoče prav zaradi tega vmes postal največji "mamoj*b" avtomobilskega sveta, saj so se na podoben način "prešlepali" od leta 2004 do 2012 pri Golfu in od leta 2005 do leta 2014 pri Passatu, čeprav so cel cajt prodajali "nove" modele... v vmesnem času pa razvili res novo&ultra napredno platformo, na kateri od leta 2012 naprej, kot po tekočem traku lansirajo model za modelom...
Passatu "B7" je celo ratalo (še enkrat) postat evropski avto leta!!! pa je v bistvu bil manjši "fejslift", kot pa je tale Corsa E! Corsa je poleg spremenjenih detajlov zunanje podobe dobila tudi par novih motorjev in popolnoma spremenjeno notranjost! če je to komu smešno... meni ni! ;)
no, mogoče mi je malo smešno, da gre tvoja "Corsina abeceda" A, B, C, E 8) :mrgreen: in pa to, da so ji tisti farboviti LCD displej namontirali v "višino kolen"... =P ampak, tudi za to razlog najbrž tiči v Corsi D in njenem ustroju...
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr jan 21, 2015 12:07 am

Fora je, da se je prvotno Corsa E planirala za 2016 (mogoče še kako leto kasneje) kot skupen projekt s PSA - torej novi C3 in Corsa E bi bila na isti platformi. Ker pa je potem ta projekt propadel, se je ta manjši facelift do prihoda nove (prave) generacije spremenil v precej obsežno prenovo. Če bi šli v razvoj povsem nove, bi na njo verjetno še par let čakali, pa tudi sama Corsa D je bila že v primerjavi z ostalimi rahlo zastarela. Se mi zdi, da če po propadlem projektu naredili katero drugo potezo, kot so jo, bi bilo slabše.
Slika

Uporabniški avatar
E=mc^2
Novinec

Napisal/-a E=mc^2 Sr jan 21, 2015 5:36 pm

Tale Corsa je res obsežen facelift trenutnega modela z namenom, da se še malo bolj podaljša življenjska doba avta kot je običajno po faceliftu. Kot facelift vodi Opel to Corso pri dobaviteljih sestavnih delov, ki nas pa je v Sloveniji kar nekaj ;)
[povezava odstranjena]

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Sr jan 21, 2015 8:05 pm

Indel je napisal/-a:Zakaj nekateri tako radi citirate za vsako malenkost, samo plac jemljete, pa še nepregledno je. Napišite @indel pa je...

A, B, C, D :?: .... E Tako gre abeceda.

Tam sem se pa res zmotil, model Corse od 06-14 je Corsa D.

citiral sem te, ker si (sicer po nesreči) napisal tisto neumnost s Corso C in "abecedo", saj je sodeč po tvojem prvem stavku (kot tudi nadaljevanju), Corsa E naslednica Corse C, Corsa D pa sploh ne obstaja... =P ;)

moj post pa je, tako tebi, predvsem pa Infinitiju, razlaga (upam da dokaj racionalna), zakaj mislim, da Corsa E ni nov model ampak le zelo obsežen facelift....
sicer vrjamem, da so na tisti predstavitvi, katere se je na Vranskem skupaj s slovenskimi Oplovimi zastopniki udeležil Infiniti, na dolgo in široko razglabljali o novem modelu ampak, "marketingarji" to pač počnejo... predstavit izdelek v najsijajnejši luči jim je pač služba! ali, če hočeš drugače... če bi to, kar napletajo "marketingarji" zmeraj bilo res, potem bi Citroenov C4 Catus dejansko bil verzija C4-ke... pa ni! je preprosto samo "preoblečen" C-Elysse ali pa, če hočeš, "nategnjen" C3... ker... to je tisto, kar se pod njegovo zunanjostjo dejansko skriva ;) .

in da je moje razmišljanje pravilno potrjuje tako IcEm4n s postom o javno objavljanih bivših planih za skupni Corsa/C3, predvsem pa E=mc^2, ki je očitno "dobaviteljski insajder"... ;)
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če jan 22, 2015 2:01 pm

Se strinjam s tistimi, ki trdijo, da je Corsa E zgolj obsežen facelift modela iz leta 2006. Podobno kot sta bila npr. Golf VI in prejšnji Passat. S čimer seveda ni nič narobe kar se samega avta tiče, le marketinga se ne sme preveč poslušat ampak namesto tega pogledat gola (tehnična) dejstva, ki govorijo v prid zgornje trditve (npr. ista platforma, že omenjeni izrezi vrat na karoseriji itd., da se ne ponavljam za drugimi...). Za samo firmo, če pogledamo ravno primer VW-ja je tako morda celo bolje, da se z eno generacijo "prešlepajo" skozi celo desetletje, folk je itak površinski in pada predvsem na obliko, na razne el. bonbončke kot so touch screeni in ostale shiny-tiny zadeve, zelo malo pa se jih dejansko poglobi v tehniko... Tako imamo na eni strani dober posel, na drugi strani pa zadovoljno rajo, skratka volk sit in koza cela. :twisted:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Če jan 22, 2015 2:58 pm

Ja, nova paleta motorjev, kup kompliciranih pomagal - tudi samodejno parkiranje, novo podvozje je "le" del facelifta? :roll:

Pomoje je vaše razmišljanje napačno - tisto kar je dejansko bistvo in večinoma skrito očesu naredi ta avto novi. Pa pustmo zdej LCD diplay v notranjosti - to nima veze če je FL ali novi model. Tisto kar sem naštel. A kdo misli da je sposobnost samodejnega parkiranja recimo stvar enega senzorja pa nekega stikala. Dejte no - profil vrat je ratal merilo a gre za facelift al ne. To je da obdržijo stroškovnost proizvodnje in služi kvečjemu zato, da potem vse tisto kar JE novo ne opali končnega kupca po žepu.

Zame je tale corsa novi model in to popolnoma upravičeno.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Če jan 22, 2015 6:42 pm

A če bi šel ti renovirati oz. obnoviti hišo, od katere ostanejo le stene in beton (torej zamenjaš ves poden, streho, okna, vrata, notranjo opremo, ....), bi za to hišo na koncu rekel, da je nova ali da je obsežno prenovljena? :D :D
Slika

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Pe jan 23, 2015 7:00 pm

INFINITI je napisal/-a:Ja, nova paleta motorjev, kup kompliciranih pomagal - tudi samodejno parkiranje, novo podvozje je "le" del facelifta? :roll:

Pomoje je vaše razmišljanje napačno - tisto kar je dejansko bistvo in večinoma skrito očesu naredi ta avto novi. Pa pustmo zdej LCD diplay v notranjosti - to nima veze če je FL ali novi model. Tisto kar sem naštel. A kdo misli da je sposobnost samodejnega parkiranja recimo stvar enega senzorja pa nekega stikala. Dejte no - profil vrat je ratal merilo a gre za facelift al ne. To je da obdržijo stroškovnost proizvodnje in služi kvečjemu zato, da potem vse tisto kar JE novo ne opali končnega kupca po žepu.

Zame je tale corsa novi model in to popolnoma upravičeno.

lej...bistvo vsakega vozila oziroma tisto, čemur pravimo "avto" in je LASTNO vsakemu modelu posebej (še posebej novemu), je tole...(sicer nisem našu fotke Corsinega "frame-a", ampak bo tudi tale čist v redu za ponazoritev):

Slika

tole, kar je na zgornji sliki, je na novo razvito pri vsakem res novem modelu! in na tole se potem našraufa vse... vse od (novih ali starih) motorjev, podvozja in "velebne" zunanje "oblekice" (čitaj blatniki, odbijači. haube, luči...), na kateri potem mi pasemo oči! in tole je v pri Corsi E ostalo praktično identično tistemu v Corsi D ;) ... zato so profili vrat enaki, medosna razdalja identična, širina avta tudi in najbrž tudi višina (na katero pa itak vpliva že velikost koles)... in zato po mojem (in še čigavem) mnenju Corsa E ni nov model! no, mogoče so v izboljšanje čvrstosti spremenili kaj na sprednjem in zadnjem mostu in izboljšali kakšno drugo ojačitev, kej drugega pa ne...
je pa Corsa E zelo konkretno fejsliftana (zunanjost +notranjost) in mehansko posodobljena (motorji + podvozje)! kar pa je vseeno in v vsakem pogledu pohvalno ter spoštovanja vredno! marketingarji bodo pa v vsakem primeru trdili, da je avto nov! saj jim je to služba... :D
živeo drugmirkooooo!!!!

Reaper85
Novinec

Napisal/-a Reaper85 Pe jan 23, 2015 10:45 pm

Adam mi je precej všeč, Corsa E pa niti ne, je D precej lepša.
Sem gledal tudi tole, pa je sicer vse res, ampak še vedno nekaj fali:
http://www.youtube.com/watch?v=EdYa3B8xuyQ

Čeprav SRi oz. OPC Line sta pa že precej lepši:
http://www.youtube.com/watch?v=l7BslbPNRHU
http://www.youtube.com/watch?v=ZZyWCckpN_A

Sploh znotraj mi je všeč OPC Line, komaj čakam končno ceno z 1.4T 150 motorjem, ampak glede na to da je 1.4T 100 Color Edition samo 12k, več kot 15k nebi smela bit.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov