Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan To maj 27, 2008 5:45 pm

Maserati pripravlja osvežitev svoje limuzine za boj z Panamero in Rapidom. Fotografije skoraj razkritega osveženega modela:

Slika
Slika
Slika

Nov model pride 2012.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Po jun 23, 2008 1:01 pm

Maserati Quattroporte facelift uradno.

Slika
Slika
Slika

Primerjava s starim:
Slika
Slika
Slika
Slika
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Po jun 23, 2008 1:13 pm

martin_krpan je napisal/-a:Slika

He he he...LED-ice once again...in to pri proizvajalcu, ki je pojem za estetiko! :lol:

Sedaj pa esem in lizard na drevo in jokat!
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po jun 23, 2008 1:20 pm

zadnje luči kot nubira wagon, spredi ledice ne pašejo.
Pred FL se mi dost bolj dopade :evil:
LP Rok

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Po jun 23, 2008 1:31 pm

HAHAHA kok sm se nasmeju ko sm te ledice vidu :lol: :lol:
pa čeprav mi osebno zdaj dosti bolje zgleda... nič več kot riba na kopnem
Slika

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Po jun 23, 2008 2:20 pm

Avto postaja všeč Tomcatterju - nas mora skrbeti? :twisted: ;)

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry Po jun 23, 2008 3:10 pm

Tattoo- je napisal/-a:
martin_krpan je napisal/-a:Slika

He he he...LED-ice once again...in to pri proizvajalcu, ki je pojem za estetiko! :lol:

Sedaj pa esem in lizard na drevo in jokat!

Takoj ko sem videl slike en post višje, sem rekel: ''Jebenti, LEDice in Maserati na isti sliki, napoved Tomcatterja in Tattooja se uresničuje!!!'' :)

Esem, lizard, kakšno mnenje o tem?
Tele ledice so najbrž pojem vrhunskega dizajna, na A4 pa so najbrž samo obrtniški izdelek, kajne?
Je pa res da so na temule Maseratiji v ravni vrsti, kar pripomore k visoko dognanemu dizajnu, Audi je pač švabska rižota.

:lol:
Slika

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Po jun 23, 2008 4:26 pm

Ej fantje niso mi všeč ledice ;) Izgleda, da bojo vedno bolj popularne :?. Pozitivno je vsaj to da so v ravni črti.

Drugače pa definitvno uspešno polepšan.

tattoo: Ti pa malo težko prenašaš besede čez Audijev dizajn a ne? Ubošček.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Po jun 23, 2008 4:37 pm

Zdaj se boste obešali na te luči... Luči so bile vedno stvar mode, trenutno je moden Audi, vsaka mu čast, 20 let nazaj je bila trendsetter Honda s svojim prozornim steklom, nato Lexus itd., nekdo pač mora biti. Na QP to ne vpliva prav nič, avto ostaja PERFEKTEN.

Sploh pa se mi zdi, da so tele ledice prej žmigavci kot kake dnevne luči, kaj pravite? Ker drugje žmigavca ne vidim, tisto oranžno ob strani pa so side markerji za ameriški trg...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po jun 23, 2008 4:38 pm

Mick Jerry je napisal/-a:...
Esem, kakšno mnenje o tem?
...

Moje prvo mnenje je, da tako zahtevanje pozornosti in priznanja deluje malce otročje. Ampak, ker vas čevelj očitno ne bo nehal žulit, za začetek samo ponavljam citat (kasneje bom morda dodal slike - še nisem našel pravih):

esem je napisal/-a:Tistemu vijuganju ledic pri Audijih se po domače reče "rižev narastek" - žal deluje na oko poznavalca slabše kot dotična hrana na želodec. :P

Povdarek je na povdarjenem - vijuganju torej. Valjda je vsakemu poznavalcu jasno, da ledice so prihodnost in ponekod že sedanjost. Tu lahko Audija samo pohvalim (malo me moti edino, ker samo ledice zame še niso FL - malo prepoceni je vse skupaj.) in ledic samih po sebi niti pri Audiju nikoli nisem kritiziral. Moti me samo takšno vijuganje, ki je zame rižasto.

Tudi vijuganje je lahko estetsko oz povdari določene elemente dizajna ali linijo itd. A kaj povdarjajo take (tako izpeljane)vijuge pri A4? Živahnost, "lepršavost" morda - toda to je tu v protislovju s siceršnjo resnostjo, natančnostjo, minimalizmom. Zato meni deluje malo kičasto, kar se za premium avto tipa A4 nikakor ne spodobi in celo spominja na rižasto, kar je smrtni greh (ne samo take vijuge, tudi taka kritika le-teh) in verjamem, da močno boli.

Če bo kdo bolje spal, naj le verjame v svoj prav.

lp

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Po jun 23, 2008 4:43 pm

mislm da to niso dnevne luči in v led izvedbi ni nič narobe .. če samo pogledaš bmw 5 serije nove .. se mi zdi da prov fajn sedejo gor ...

če so žmigavci .. superca.. mi je pa maserati eden boljših italijanskih športnikov...
v njem lahko vsaj pelješ več kot 1 osebo na enkrat ;) ...

Uporabniški avatar
burka
Stalni uporabnik

Kraj: Zasavje

Napisal/-a burka Po jun 23, 2008 4:46 pm

To ze...ampak pri bmw-ju poudarijo linijo in stvar zelo lepo izpade, pri a4 pa je esem cisto dovolj podrobno opisal situacijo ;)

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Po jun 23, 2008 5:57 pm

lizard je napisal/-a:tattoo: Ti pa malo težko prenašaš besede čez Audijev dizajn a ne? Ubošček.

Lepo, da si tako pokroviteljski, ampak drugič take otročje izraze lahko prihraniš kar za sebe! ;)

In ne boš verjel, niti malo težko ne prenašam besede čez Audije oziroma njihov design...mi je pa resnično smešno kako nekateri radi pljuvate čez nemce, ko predstavijo kakšno novost in to označite za "obrtniški izdelek", "kič", "slab okus" ali kar je še podobnih neumnosti...ko pa se ti isti elementi pojavijo na italijanskih avtih je pa to višek estetike in dobrega okusa! :roll: Dvoličnost.press

Meni LED diode ne motijo ne na R8 / S8 / S6 / A5 / A4, niti me ne motijo na Lancii Delti ali Quattroporteju...QP se mi zdi s prenovo še občutno lepši, kot pa je bil pred prenovo! ;) Prav tako pa odkrito povem, da so mi všeč tako (določeni) italijanski kot nemški ali japonski avtomobili...
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Po jun 23, 2008 7:07 pm

Tattoo- je napisal/-a:Lepo, da si tako pokroviteljski, ampak drugič take otročje izraze lahko prihraniš kar za sebe! ;)

Če se prav spomnil si ti začel z nekim jokom in drevesom.

Tattoo- je napisal/-a:In ne boš verjel, niti malo težko ne prenašam besede čez Audije oziroma njihov design...mi je pa resnično smešno kako nekateri radi pljuvate čez nemce, ko predstavijo kakšno novost in to označite za "obrtniški izdelek", "kič", "slab okus" ali kar je še podobnih neumnosti...ko pa se ti isti elementi pojavijo na italijanskih avtih je pa to višek estetike in dobrega okusa! :roll: Dvoličnost.press

Meni LED diode ne motijo ne na R8 / S8 / S6 / A5 / A4, niti me ne motijo na Lancii Delti ali Quattroporteju...QP se mi zdi s prenovo še občutno lepši, kot pa je bil pred prenovo! ;)

Dvoličnost? No vsaj jaz nisem nikoli govoril ko je šlo skoraj za iste elemente bodisi na nemških ali italjanskih avtih to kar trdiš ti.
Problem je bil le v tem, da eni pač ne vidijo jasne razlike med denimo prednjimi LED lučmi od A4ki in zadnjimi od Maseratija 3200 GT.

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Po jun 23, 2008 8:05 pm

Men so te kvazi LED luči kar nekaj. Ja marsikomu zgledajo lepo sam to je totalno brezveze. Sam za okras so tam. NAj bojo carji in naredijo komplet prve luči z LED tehnologijo pol se jim bom pa klanjal. Tako kot vsi ostali proizvajalci :):)
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Po jun 23, 2008 8:56 pm

Dajte oni z ledicami it zdaj drkat... Maserati je maserati in audi NIKOLI nebo maserati ŽAL. Tak je to...

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Napisal/-a modri D. Po jun 23, 2008 9:14 pm

Zame še vedno prva izbria v svoji ligi ... No, sej prov v svoji ligi je edina izbira ;) Se mi pa vseeno zdi, da bi lahk Italijani mal preslišal tole led modno muho... Sicer je še vedno lep, sam vseeno... Zadnje luči se mi zdijo pa kot kaka svečka na pokopališču... Ne vem no :D Mislim da bi bil še vedno lahko svež tud brez teh ledic... Vsaj samo utripajo, ko zavijaš, in ne svetijo vedno :twisted:

Lp!

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass To jun 24, 2008 9:17 am

Meni so zadnje luči super, saj nekako optično pomanjšajo zadek, ki zato izpade še bolj sexy. Avto je bomba, tudi led žmigavci so lepo izvedeni in integrirani v linije avtomobila.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica To jun 24, 2008 10:33 am

maserati je s 3200 uvedel ledice (za zadnje luci) med prvimi (tega je ze kar nekaj let) tako da uporaba ledic tudi za druga svetila pomeni vse prej kot modno muho...

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass To jun 24, 2008 11:10 am

Ja, ampak VAG je imel pa prvi spredaj ledice! :lol: :roll:
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost