Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Ne maj 29, 2005 9:34 am

ThARippA je napisal/-a:Novejših še bomo še navadli pa bo - nad 6.gen so tudi vsi zmajevali z glavami ko je prišla ven (sploh nad za tiste čase ogromnimi sprednjimi lučmi), zdaj pa velja za enega najlepših civicov ever, luči v njegovem stilu pa par let kasneje pobrali praktično vsi pripadniki nižjega in nižjega srednjega razreda.

Sej problem nekaterih avtov je ravno v tem, da se jih moraš navajat :roll:
Isto je pri BMW-ju, se spomnim E30, ko sem bil še mulc...pa E36, ko nisem bil več...to je bla ljubezen na prvi pogled in traja še danes, pogledam pa E90, moram pa 2x v živo vidit..pol pa šele pravim...mater...pa sej je lep...ampak ni to to kar je bilo včasih...
Eni redkih avtov, ki za MOJ okus premorejo še tisto iskrico, so recimo Alfe...pa tudi tu ga že serjejo z faceliftom 147...še dobr da so popravli vtis s 159...
ahhh...sem že offtopic :oops: :lol:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Ne maj 29, 2005 10:19 am

exclusive je napisal/-a:Kar navadite se tega pogleda. :twisted:
Slika

Drugače je pa tut tale iz japonske revije hud (najbrž je to sedan tisti zgoraj pa Coupe/krajši model/HB skratka neki takega. Upam, da bo tut CC. 8) Sam tale zadnja slika ima zadnji konec ful podoben avtomobilom višjih razredov (Passat, Saab...) Ampak je kul.

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko To jul 19, 2005 4:50 pm

je*ate... pa kej ni nobenih die hard Honda fanov? še Protonovci vas posekajo, pa citroenovci vam morajo zdej že stare nove slike po forumu limat :P :

in, da se na Mitsu Eclipse temo... še en japanski uradak, ki mi ni preveč všeč (čeprav tale CRX naslednik še kr gre)

Slika

evo, še preostanek, za kerega zgornja trditev "drugumirku to ni lepo" drži dosti bolj:

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
SlikaSlika
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry Sr jul 20, 2005 11:09 am

Here we come America? Za moje pojme je oblika čist ameriška, ampak dobr naj bo.
Bi reku da so zadnje luči skopirane z nemškega avtomobila, pa raje ne bom. :lol:
Slika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Sr jul 20, 2005 12:57 pm

Kok je pa tole na zadnjih slikah nagraužno :nae
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Sr jul 20, 2005 1:08 pm

Mick Jerry je napisal/-a:Here we come America? Za moje pojme je oblika čist ameriška, ampak dobr naj bo.
Bi reku da so zadnje luči skopirane z nemškega avtomobila, pa raje ne bom. :lol:

Ima pa nemški avtomobil sprednje luči od kakega Japonskega se strinjaš?

Slika

;)

Uporabniški avatar
Kemični
Novinec

Kraj: Brežice

Napisal/-a Kemični Sr jul 20, 2005 2:00 pm

Ja peta pa sesta generacija sta bli zakon proti tem vsem. Pa mogoc se Type R iz sedme. Tole novo je pa :ne :bonk :noro Ni mi vsec.

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker Sr jul 20, 2005 2:05 pm

Slika

če bo tak, mogoč še honda fan postanem :P

Uporabniški avatar
B_M_W
Stalni uporabnik

Kraj: Prekmurje

Napisal/-a B_M_W Sr jul 20, 2005 2:27 pm

Ni prav lepa! :D
325i Coupe

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Napisal/-a Mick Jerry Sr jul 20, 2005 6:18 pm

xandrej je napisal/-a:
Mick Jerry je napisal/-a:Here we come America? Za moje pojme je oblika čist ameriška, ampak dobr naj bo.

Ima pa nemški avtomobil sprednje luči od kakega Japonskega se strinjaš?

Slika

;)

Se strinjam, vem da ima Passat luči, kiso zeelo podobne Legacyjevem, samo ne vem pa kdaj je Lešnik narisal Concept C na katerem je blo razvidno, kake luči bojo na Passaatu. Kdaj je bilo to in kdaj je prišel ven Legacy oz. koncept pri Subaruju, ki je nakazoval take luči?

Slicker: težko da boš postal Honda fan. Če že bo prišel ven tak, kot je na "tvoji" sliki, potem bo to zelo omiljena različica, brez hudih spojlerjev in 18" feltn. Ne pozabt, Honda je še vedno bila konzervativna, razen če se bo to zdaj spremenilo.Je pa res, da je ta zlato-rumen edin, ki mi je vsaj približno všeč. Drugi so mi, mi je prav žal, za bruhat.
Slika

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Sr jul 20, 2005 10:54 pm

Mick Jerry je napisal/-a:Se strinjam, vem da ima Passat luči, kiso zeelo podobne Legacyjevem, samo ne vem pa kdaj je Lešnik narisal Concept C na katerem je blo razvidno, kake luči bojo na Passaatu. Kdaj je bilo to in kdaj je prišel ven Legacy oz. koncept pri Subaruju, ki je nakazoval take luči?

Točno to. Passatove sprednje luči niso kopirali od Legacyja ampak so pobrane iz Volkswagnovega koncepta, nekateri pa še kar bluzijo da so kopirali :roll:
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Če jul 21, 2005 7:47 am

Če ni všeč obiskovalcem avtomobilzma.com, še ne pomeni da je avto grd. Sicer gornje slike prikazujejo ameriški kupe in limuzinsko varijansto, vendar sta oba avta meni jako po godu, nimam kaj reči. To bo brez skrbi še ena zanimiva honda. Veliko elementov namiguje na evropski accord, kar je povsem dobrodošlo.

LP,
Joie

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Pe jul 22, 2005 5:24 pm

jep Joie, se popolnoma strinjam! vsake oči majo svojga malarja... samo moj malar pa japonski dizajn redkokdaj skupej pridejo :P .

me pa zanima ena druga stvar.... je sicer bolj šugava slikica ampak.... na njej se jako lepo vidi, da so instrumenti razmeščeni po armaturi v eni taki razmetanki kot jo ma C4! malo jih je v bunki tik za volanom, malo so jih dali v tisti buhtelj na sredini armature pri sprednji špi in nekej jih je še na in okrog displeja na centralni konzoli armature!

no, takšno razmestitev so pri testiranjih Citroenovega C4, spoštovani avtomobilistični magazini, predvsem nemškega izvora (naši so jim pri tem veselo držali svečo :P ) razglasili za razmetano, konfuzno in nepregledno. me pa res zanima kaj bodo rekli, če bo kej takega osvanulo v Hondi! ker Honda je pa Honda tudi za švabe in NSX je NSX pa Accord je tudi za njih avto! (kar pa seveda ne pomeni, da Civic lahko zmaga v kakem testu kjer je tudi Golf al pa Astra :mrgreen: )

evo sljika:

Slika
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Napisal/-a Mick Jerry Pe jul 22, 2005 5:40 pm

Hmmm...

Sicer je blo zanimivo videt tole v C4, ki sm ga kr neki vozi, samo se mi je res zdelo malo razmetano. Mogoče bi se ga navadu če bi ga imel dlje časa. Sicer je armaturka zanimivo oblikovana, samo sem kar nekajkrat iskal hitrost in obrate drugje, kot bi bilo potrebno. :?

Tut tole v Hondi ne izgleda "obetavno". Sredinski ekran bo najbrž LCD oz. navigacija, pred volanom obratomer in smerniki, pri šipi pa hitrost in obratomer, če ne bo le-ta pri volanu.

Emmm... drugmirko zanimiva teza o novinrajih, še bolj pa o oblikovanju. Sem kar velik fan tistega kar vidiš v avatarju in podpsiu, pa vendar redko pridem skupaj z japonskim dizajnom.
Slika

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Pe jul 22, 2005 7:23 pm

točno tak! bi se preprosto moral navadit kje je kej!
za to je treba kak teden, kar je načeloma p*zdin dim glede na dolžino uporabe avta, ko enkrat pluneš gomilo lastnega keša zanj. žal veliko novinarjev pozablja ta aspekt. se recimo spomnem, kak je leta 1987 g.Česenj kurcal ročico za odpiranje havbe na Axu, ki ni bila vidna z aviona, temveč je bila skrita za spodnjim robom armature. vse kar je blo treba nardit je blo preprosto stegnt roko pod volan in hebl ti je naravnost padel v roko! je pa res, da sem ga prvič, ko sem odpiral havbo iskal ene pol minute. ampak takega izliva gnoja na francoze si pa res ni zaslužu... al pa volan z eno samo prečko... sem se v GSu ni Axu tak navadu nanj, da sem mel pol hude probleme vozit švabota s štirimi prečkami... so se mi nonstop prsti haklali v njih :mrgreen: ! pa recimo, ko se je pojavla Xantia s tisto ročo na armaturi pred sovoznikom... kaj vse so probali zagazit za njo... atlase, zemljevide, knjige, flaše... in na koncu ugotovili, da roča nima absolutno nobenega smisla ter, da se kej takega pr racionalnem in pedantnem nemcu že nebi moglo najt! pol, ko se je pa tak isti "one" znašu v Audiju A2 pa niti zuc... :roll:
se pa vseeno strinjam, da je tista gomila displejev v C4 preveč razmtana. vsej še kako funkcijo, parkirano na centralno konzolo bi lahko preselili na zgornji, centralni displej!

če zdej pustimo novinarsko pristranskost ob strani in se vrnemo k japanskemu dizajnu! sploh ne mislim, da je ves japonski dizajn slab! zdajšnji Accord mi je zelo lep avto! pa Subarujev Legacy tudi in še bi se jih našlo! pravim sam, da jih velikokrat odnese v en čuden futurizem, ki verjetno na kaki tokijski ulici zgleda hudo, meni pa ni preveč blizu. pa še nekej je značilno za tako oblikovanje; zelo hitro ga povozi cajt! pol pa čez kakih pet let zgledajo, ko.... ma tak, ko kake vesoljske ladje iz starih SF filmov... ko smo jih prvič gledali so sekali, par let kasneje pa zgledajo smešno in trapasto. temu jaz rečem "Blakeovih sedem" dizajn, sam me danes redko kdo razume :mrgreen:
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Pe jul 22, 2005 8:38 pm

mirc: ena volanska precka je vcasih bila pojem pasivne varnosti :P
se pa strinjam s tisto rocko iz xantije (so jo s fejsliftom tako ali tako skenslali). ampak atlasov in podobne navlake nisem videl v nobeni...je pa res, da je pri predivji voznji imela enak smises kot rocke v starejsih terencih ;)

pa nazaj k civicu...prve slike so mi bile hudo vsec, tanovejse, ki grejo vedno bolj v detajle, pa mi niso vec. ok, saj res, da so ameriski modeli vedno malenkost drugacni, ampak tisti sedan? :ne
zanimiva mi je pa notranjost, sploh zato, ker zgleda, da bodo klasicne analogne instrumente razmetali po celem vidnem polju :o (vsaj glede na velikost nadstreskov taho enot)
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic So jul 23, 2005 10:29 pm

Slika
Slika

Grdo, grše, civic (moje mnenje) ;)
Niso resni teli... :roll:

Uporabniški avatar
prstko
Novinec

Napisal/-a prstko So jul 23, 2005 11:50 pm

bomo vidl k pride vn ne morš dela že to govorit, čeprov men tud ne zgleda ne vem kaj sam v živo bo treba rnkrat vidt pol pa bomo vidl al je al ni

Uporabniški avatar
diablo_
Novinec

Kraj: www.vozimvolvo.si

Napisal/-a diablo_ Ne jul 24, 2005 12:50 am

Vcasih so delali tako nore futuristicne oblike, zdaj pa to :cry:

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Ne jul 24, 2005 2:08 am

Looks like some generic-crap;le kaj si mislijo hondini rižožeri v vrhu, ko odobrijo tako grdobijo :evil:
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Polo78 in 35 gostov