Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Pe jun 12, 2009 3:58 am

Da vas malo sprovuciram: kaj pa LED-ice? :P

Lp
Sir Issac Newton: "To, kar vemo je le kaplja v morje."
Blaise Pascal: "Človekova veličina je v misli."
James Dean: "Dream as if you`ll live forever and live as if you`ll die today."
Spock: "Live long and prosper."

Slika

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Po jun 21, 2010 6:26 pm

Prenovljeni IS s športnim paketom F-Sport (18 palčna platišča, športno nastavljeno podvozje, alu pedala, zadnji spojler). Motorja se niso dotikali.

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

http://www.autofun.cz/test-lexus-is-f-sport-5078/
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Pe jul 09, 2010 9:55 pm

No, končno so tudi zadnje luči malo bolj up to date. ;) motorne ponudbe.

Lp

Slika

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Pe jul 09, 2010 11:01 pm

Avto je hud ko poper, samo da pa pri tej ceni in rangu avta in tem času ne morejo dat PDCja, ki je vgrajen v odbijač in ne izbočen (tiste aftermarket za 30€ manj ven štrlijo), pa da je ura v sredinski konzoli kot leta 96 v lanosu in ˝gumb˝za gretje zicev izpred 15 let. Prav tako niti češko več ni, da prikazovalnik prestave med števci ni digitalen led zaslon, ampak zopet 20 let za časom. Te probleme ima terenski brat iste.
Slika

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan Sr jul 21, 2010 5:58 pm

IS je za modelno leto 2011 spet rahlo predrugačen. Med drugim je dobil LED dnevne luči. Na fotografiji IS s F-sport paketom:

Slika
Slika
Slika
Slika

http://www.autoguide.com/auto-news/2010 ... paint.html
Kobilica:

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Napisal/-a modri D. So jul 24, 2010 6:37 pm

Meni še vedno eden boljših predstavnikov v razredu.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 So jul 24, 2010 7:15 pm

mercedesova "ročna".... načičkana armatura z uro izpred dveh desetletij ..........to ne seže evropski konkurenci niti do kolen... :roll:

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois So jul 24, 2010 9:05 pm

uuu z uro so ga pa res v temo brcnili
Slika pugi.si

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk So jul 24, 2010 9:21 pm

Če se da izklopit tale ekran ponoči, so pa meni osebno te retro ure še vedno všeč. Tista nežna zelena, in točno veš, kadarkoli, kam pogledat za uro. Ker meni osebno je v VW/Audi, za uro pogledat, kot bi v Amsterdam šel po celem Red light district-u točno določeno uslugo iskat.
Nekateri pač ne maramo, da nam stroj za potovanje sveti kot ciganski voz. Če je nepregledna armaturna signalizacija pokazatelj evropske tehnološke nadvlade :roll:
LP
Martin
bl leti bl se zdi
To je posilstvo! Prav, kam pa greva?

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ So jul 24, 2010 9:29 pm

martk je napisal/-a:Če se da izklopit tale ekran ponoči, so pa meni osebno te retro ure še vedno všeč. Tista nežna zelena, in točno veš, kadarkoli, kam pogledat za uro. Ker meni osebno je v VW/Audi, za uro pogledat, kot bi v Amsterdam šel po celem Red light district-u točno določeno uslugo iskat.
Nekateri pač ne maramo, da nam stroj za potovanje sveti kot ciganski voz. Če je nepregledna armaturna signalizacija pokazatelj evropske tehnološke nadvlade :roll:
LP
Martin

nevem katere avte od WAG grupe si vozil, verjetno tam do 2004.. ker danes imajo v večini bela ozadja armature. pa naj si bo najbolj špartanska octavia do a4. poleg tega, ko za razliko od prenekaterega korejca in japonca zmanjšaš osvetlitev na minimum skoraj ne moreš več razbrat številk, tako temno je ozadje.
se pa strinjam v moji stari škatli passatu 2002 je res red-district area, še posebno okoli potovalnega računalnika :D

drugače pa res lep sprednji del, to moram priznati

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk So jul 24, 2010 9:43 pm

off topic oops
V čem je fora te bele in modre osvetlitve, govorim na splošno. Mene moti in to zelo, imam občutek, da mi bo učke ven vrglo. Ker kolikor vem, sta tista oranžna in zelena barva pogruntavščina sodobnega avtomobilizma (beri cca 30 let nazaj) in s tem povezanih raziskav o vplivu barv na človeško psiho itd. Potem pa pridejo z belomodro revolucijo in mene boli glava. Dobesedno.
LP
Martin
bl leti bl se zdi
To je posilstvo! Prav, kam pa greva?

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Če avg 05, 2010 5:06 am

modri D. je napisal/-a:Meni še vedno eden boljših predstavnikov v razredu.

Tudi meni. Mogoče to ni najbolj obsežen facelift v zgodovini avtomobilizma ampak bolje to kot nič. ;)

Lp

Slika

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar Če avg 05, 2010 11:55 am

še kakšno novo mašino da bojo v korak z časom rabijo :)

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan Sr sep 01, 2010 5:10 pm

Kobilica:

nalcoq4
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana - Bežigrad

Napisal/-a nalcoq4 Sr sep 01, 2010 6:42 pm

IS F zmaga ;)

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Napisal/-a martin_krpan To sep 07, 2010 5:25 pm

Kobilica:

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Sr sep 08, 2010 10:47 am

Prav zanimive (in stalno ponavljajoče) so mi kritike glede tiste digitalne ure na sredinski konzoli, češ to so imeli pa vsi daljnevzhodni avti že leta 1995. A to, ko ima pa BMW praktično že 30 let iste števce je pa ok? Ali pa Renaultovi položni števci, ki se že tudi vlečejo globoko iz 20. stoletja? Ali pa Mercedesova značilnost - analogna ura na armaturi, ki je tam tudi že od pamtiveka, to je vse ok, a ne!? In še bi se našla kakšna razpoznavna stvar, ki je že več deset let praktično enaka tudi pri EU avtih. Ampak ne, boste dejali, pri naštetih je to tradicija, pri vzhodnjakih gre pa za oblikovno oz. funkcionalno zastarelost, kajne?! :roll:

Sicer repliciram na mesec in več stare poste, ampak nekako ne morem mimo teh kritik, ki so mi smešne. Kot češ, super avto in vse, ampak ker ima na sredini to digitalno uro, mi ni všeč... :roll:
Antiznačkar po prepričanju

Andraz3d
Novinec

Napisal/-a Andraz3d Sr sep 08, 2010 12:13 pm

problem pri tej uri je, da se ne otrese filinga sparanja pri delih. Vsaj v evropskih oceh. Za amere je itak dost vseeno, ker je tam okus zelo v smeri kroma, blinga na celoma (ceprav manj kot vcasih) in je folk navajen, da avto zgleda kot sestavljen iz drugih avtov.

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Sr sep 08, 2010 1:28 pm

Polo78 je napisal/-a:Prav zanimive (in stalno ponavljajoče) so mi kritike glede tiste digitalne ure na sredinski konzoli, češ to so imeli pa vsi daljnevzhodni avti že leta 1995. A to, ko ima pa BMW praktično že 30 let iste števce je pa ok? Ali pa Renaultovi položni števci, ki se že tudi vlečejo globoko iz 20. stoletja? Ali pa Mercedesova značilnost - analogna ura na armaturi, ki je tam tudi že od pamtiveka, to je vse ok, a ne!? In še bi se našla kakšna razpoznavna stvar, ki je že več deset let praktično enaka tudi pri EU avtih. Ampak ne, boste dejali, pri naštetih je to tradicija, pri vzhodnjakih gre pa za oblikovno oz. funkcionalno zastarelost, kajne?! :roll:

Sicer repliciram na mesec in več stare poste, ampak nekako ne morem mimo teh kritik, ki so mi smešne. Kot češ, super avto in vse, ampak ker ima na sredini to digitalno uro, mi ni všeč... :roll:

wow, persen pomirja ;)

Tudi pri omenjenih znamkah se vlečejo določene značilnosti, ki so bolj ali manj posrečene (recimo mercedesova ura in bmw števci), AMPAK so vseeno oblikovane dosti bolj v koraku s časom. Me pa ura pri mercedseu sprva tudi ni potegnila, samo se je navadiš tako kot se bi tudi te digitalne ure iz 80ih navadil. Samo komentiramo, al moramo vedno pisat samo tisto kar nam je všeč.

Meni je drugače IS svetovne oblike in bi ga imel takoj (ura in gretje zicov dol ali gor).
Slika

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če sep 09, 2010 8:34 am

Sej to razumem, da ima vsak svoj okus, tu ni dileme. Tisti del, ki ga ne razumem je ta, zakaj se zadevo takoj označi za šparanje? A tista analogna ura pri Mercedesu je pa v smislu razvoja, proizvodnje ter vgradnje mogoče kaj dražja?

In če se smatra analogna ura na armaturki za enega od razpoznavnih elementov znamke, zakaj na drugi strani ne bi enako pomenila digitalna ura na sredinski konzoli pri Lexusu ali kaki drugi japonski/korejski znamki?! O tem govorim! Navsezadnje so ravno Japonci iznašli digitalno uro, natančneje eden večjih umov 20. stoletja g. Yoshiro Nakamatsu, zato povrh vsega še odpade očitek, da so od koga kaj kopirali (kar so tudi pogosti očitki).

In ko vidiš to uro v taki retro obliki pred sabo točno veš, da sediš v avtu, ki so ga skonstruirali poševnooki. :D Hočemo še več takih ur! :D

wow, persen pomirja ;)

Mogoče bi ga včasih res rabil, drugi bi pa včasih mogoče rabili cepivo proti dvojnim merilom. :lol:
Antiznačkar po prepričanju
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov