HajdukS je napisal/-a:metallic je napisal/-a:Hm, že lep čas govorimo o tem, da so japonski veliki trije boljši od nemških, pa še noben ni predložil nobenih dejstev. Mogoče maš ti kej, HajdukS?
PS, dej mi razlož, kako je bil pol pred 5 leti IS dražji od primerljive 3 za celih 400k? Mogoče se pa omenjena cenovna politika ne obnese preveč?

pri nas je malo nerealno gledat cene lexusov, mogoce zato ker dejansko nikoli niso bili na nasem trgu? Ker nihce ne pozna Lexusa? In nenazadnje, tut ce ga mi poznamo (lexus)
ga nocemo ker ga ne pozna sosed. :D
Dejstva: Metallic, lexus, infiniti in acura so cenejsi od BMW,audi, mb; imajo boljso kvaliteto izdelave za manj denarja, tehnolosko bolj napredni za manj denarja, boljse opremljeni za manj denarja, hitrejsi za manj denarja.... u get the point?
http://www.caranddriver.com/article.asp ... le_id=9391 http://motortrend.com/roadtests/sedan/1 ... _6degrees/ da bos bolse vedel o cem govorim...
Pred časom sem imel čast prisostvovati predavanju enega izmed vodilnih ljudi toyote, ki je povedal da samo Toyota izdela več avtomobilov kot vst trije nemški veliki skupaj, pri čemer je številka vpoklicanih avtomobilov zaradi okvar manjša kot samo pri Mercedes Benzu

Prav tako ima Toyotav svetovnem merilu prijavljenih več patentov na poročju avtomobilske industrije kot BMW,MB ali AUDI posamično. Patenti se nanašajo tako na proizvodni proces kot na tehnologijo v avtomobilih. To ni zrastlo na mojem zeljniku, ampak je takšne podatke posredoval zgoraj omenjeni gospod.Na Ženevskem salonu sem poklepetal z vodjem prodaje Lexus Switzerland, ki trdi, da so z novim GS naredili preko 4 milijone testnih km, in verjamem da novi IS ne bo zaostajal, torej je zanesljivost vrhunska. Glede kvalitete izdelave in ergonomije pa samo tole: kapo dol. Pred kratkim sem imel možnost voziti novega GS300, pa sem se potem, ko sem se vsedel v našega A4 počutil, kot da sedim na klopci v kozolcu. Poleg tega je potrebno dodati, da se pri Lexusu doplačuje samo določene stvari: navigacija, kamera za vzvratno parkiranje, sončna streha... Pri GS je avtomatski menjalnik serijski, prav tako kot usnje.
P.S. cene Lexusov bodo pri nas zelo podobne avstrijskim.