Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Mumbley
Novinec

Napisal/-a Mumbley Če jul 28, 2005 9:50 am

Tudi prejšnji Golf je končal tako in to na predstavitvi novinarjem. Ni pa ga vozil novinar temveč testni voznik, ki so ga tam zato poslali da jih očrni.

Uporabniški avatar
cypena
Nov uporabnik

Napisal/-a cypena Če jul 28, 2005 10:04 am

nebivedu je napisal/-a:
cypena je napisal/-a:glede brezveznosti losovega testa naj povem,da se meni ne zdi nekaj,kar v realnost ni možno, sej je že en prej to povedal.
če ti nekaj plane na cesto,tik pred tebe, nimaš časa zavirat,lako samo obviječ,če je šansa.meni se je enkrat to že zgodilo in sem ga na srečo obvil brez prevračanja in to v yugotu:)

Yugo tut ne preživi losovega testa - sprobano pr 60km/h se je pr nas probal sosed umaknit srni na zelo grobem asfaltu. Sicer nobenemu nič, ker so bile njive, ampak prestrašeni pa vsi notr (mož, žena in 2 otroka).

men je pri 120 km/h ratal po vseh kolesih mimo pridt.
v glavnem, hotel sem povedat,da ta test ni čisto brezveze,kakor so nekateri rekli

Uporabniški avatar
don CONSIGLIO
Don med moderatorji

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a don CONSIGLIO Če jul 28, 2005 12:49 pm

No, kot sem že v mojem prvem postu omenil, menim, da je potrebno najprej dobit link do uradne novice. Tukaj je prevod v angl. z Babelfishem in pripadajoči link:

"cheap fliers" from Romania Estimate with the driving dynamics test Large opinion With a driving dynamics test, with which the General German Automobile Association examines the handling of different cars in the medium range, a Dacia Logan estimated itself. The Romanian cheap car should, as evaded the other test candidates also, with speed 65 to one master. An actually uncritical situation, which places all too large requirements owing to ESP today neither against the chassis nor against the driving arts of the driver. Not so with the Logan. It does not have ESP. The fact that it came to the estimate is in opinion of the General German Automobile Association experts a tuning problem. Also without ESP a vehicle in such a situation may not tilt maximally centrifuges, but under any circumstances. With the Dacia despite correct tire pressure the rim hooked itself in the bitumen, which led to the estimate. More badly still than the estimate the fact is according to opinion of the General German Automobile Association technicians that the A-column in such a way specified (roof prop between windshield and side window) on the driver's side gave way. In case of emergency that would limit the survival area of the passengers dangerously.

http://www.adac.de/mitgliedschaft_leist ... ocation=33

@jakaracman: point mojega pisanja je bil glede pomanjkanja dejanske aktivne varnosti (dobro podvozje, dobre zavore - ne slabe + ABS,...). Glede pasivne varnosti pa sem že poudaril, da je danes že zelo dobra (predvsem zaradi tega, ker se zelo dobro prodaja). Ko sem govoril o tem, da varnost ne mora biti optional, sem mislil predvsem na aktivno varnost.

@vsi, ki opravičujete dogodek z nizko ceno vozila: če se pri avtomobilih ne bi gledalo predvsem na varnost, bi lahko naredili avto za precej manj kot 5000 €.

@vsi, ki trdite, da je losov test brezveze: če zaviraš med spremembo smeri te bo itak obrnilo (izguba lege zadka). V vsaki šoli varne vožnje te bodo naučili, da ne spuščaš plina in da pod nobenim pogojem ne zaviraš. Če imate vi pametnejše predloge, potem z njimi na dan ;)

LP,
don CONSIGLIO
Slika

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Če jul 28, 2005 1:29 pm

zgleda da je avto dosti boljši kot sem predvideval.

Uporabniški avatar
Neelix
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a Neelix Če jul 28, 2005 1:59 pm

Na hitro sem prebral novico na www.autobild.de in zasledil, da se je kolo z felno zataknilo za asfalt in ga je obrnilo.

Torej: zraven slabe vozne dinamike še zanič gume!!!!
Slika

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM Če jul 28, 2005 3:45 pm

nevem zakaj se nekaj kregate tukaj

vsak avto se da prevrnit

ok saleen, mclaren in te široke nizke zadeve je res skorajda nemogoče na streho postavit
ampak avto lahko res skoraj vsaki na streho prevržeš(če veš)

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Če jul 28, 2005 4:28 pm

don CONSIGLIO je napisal/-a:@vsi, ki trdite, da je losov test brezveze: če zaviraš med spremembo smeri te bo itak obrnilo (izguba lege zadka). V vsaki šoli varne vožnje te bodo naučili, da ne spuščaš plina in da pod nobenim pogojem ne zaviraš. Če imate vi pametnejše predloge, potem z njimi na dan ;)

Seveda zaviras ... In redko te obrne ... Sicer pa: prvi refleks je zaviranje.
Logan pa se je ocirtno prvrnil zato, ker je feltna zapela ob asfalt (gumo je prevec zvilo). Torej ni z avtom v principu nic narobe, le drug pritisk v gumah rabi.

Sicer pa: normalno varen avto za manj kot 5000 EUR? Le kako?
Slika

Uporabniški avatar
Quik
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a Quik Če jul 28, 2005 5:15 pm

Timex je napisal/-a:a meglenko na voznikovi strani so hotl pršparat pa so jo prej vzel vn? :lol:

zato se je pa prevrnu k ni bil vec uravnotezen :D

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Po avg 01, 2005 9:58 pm

evo, nisem samo jaz bil skeptičen... čeprav še zmerej ni nekih konkretnih informacij o vsemu skupej. verjetno je že malo passe...

upam,da vam ex bratski jeziki še služijo...:

http://www.bug.hr/autonet/kolumna/20050728.asp
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic Po avg 01, 2005 10:14 pm

Neelix je napisal/-a:Na hitro sem prebral novico na www.autobild.de in zasledil, da se je kolo z felno zataknilo za asfalt in ga je obrnilo.

Torej: zraven slabe vozne dinamike še zanič gume!!!!

Za romunski trg 100%. ;)

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Po avg 01, 2005 11:35 pm

Po prebranem članku v Autobildu sem še bolj prepričan, da nemški novinarj. tega avtomobila ne morejo živega videti.

LP,
Joie

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR To avg 02, 2005 6:54 am

To pa zato ker je več kot uspešno nodomestil njihovega trabanta. :twisted:
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! To avg 02, 2005 12:43 pm

Nemci premalo seksajo, spijejo premalo vina, ves čas žrejo currywurst, ni čudno, da se toliko obremenjujejo z avtomobili ;) .

Še malce zares: sem prepričan, da so Nemci odvisni od varnosti. Očitno so jih vsakodnevni crash testi pošteno pognali strah v kosti.
Pred kratkim sem bral članek v AutoBildu, ki je predstavljal Lado 1200 in prvo srečanje ljubiteljev Lad. Članek je bil napisan v simpatično ironičnem slogu, vendar ves čas so omenjali varnost, češ da v takem avtu se pa ni za peljati predaleč. Presranci sterilni, povrh vsega pa še kratkega uma.
Če obsodijo vsak avto, ki nima vsaj 4* na NCAP-u, zakaj potem ne kamenjajo še koles in motociklov, ki nimajo nobene zvezdice NCAP in povzročijo veliko smrtnih žrtev?

LP,
Joie

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Sr avg 03, 2005 12:42 pm

heh... do zdej sem po netu našu sledeče resnice ali polresnice okrog tega testa:

-Logana so preobuli v slabše gume
-za na povrh so mu eno kolo zamenjali z ožjim, rezervnim kolesom(ali pomožnim, odvisno od prevoda)
-testirali so ga pri 100 km/h in ne na običajnih 65 km/h
-prva dva poizkusa pri tej hitrosti je preživel

tudi če pol od tega ni res je tale ADAC test se bolj fishy...

evo, če znate nizizemsko si prečitajte (babelfish bolj kurčevo prevede):

http://www.autointernationaal.nl/HTML_frames/start/nieuws.html
je pa treba malo scrolnit dol po pageu...
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
rok46
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a rok46 Sr avg 03, 2005 1:10 pm

drugmirko je napisal/-a:heh... do zdej sem po netu našu sledeče resnice ali polresnice okrog tega testa:

-Logana so preobuli v slabše gume
-za na povrh so mu eno kolo zamenjali z ožjim, rezervnim kolesom(ali pomožnim, odvisno od prevoda)
-testirali so ga pri 100 km/h in ne na običajnih 65 km/h
-prva dva poizkusa pri tej hitrosti je preživel

tudi če pol od tega ni res je tale ADAC test se bolj fishy...

evo, če znate nizizemsko si prečitajte (babelfish bolj kurčevo prevede):

pizde ene nemške :twisted: :twisted:

Lp
Slika

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Sr avg 03, 2005 7:48 pm

drugmirko je napisal/-a:evo, če znate nizizemsko si prečitajte (babelfish bolj kurčevo prevede):

Tole bom pa jutr dsal kolegici prevest, ker tekoce govori nizozemsko ...
Slika

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Sr avg 03, 2005 8:32 pm

v tolazbo vsem tistim, ki zdaj ne morejo spat...

po temeljitem opazovanju vseh treh slik, je kolega, ki se ukvarja z grafiko in slikami, na vsaki nasel neskladnost, ki vec kot ocitno kaze na shopanje :P
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Sr avg 03, 2005 9:32 pm

fantje da naute tople vode odkril
če ga je adac prevrnu ga je prevrnu
če ga ni bi sigurn zanikal
lahko je bla res romunska verzija
losov test je pr 63 km/h in ne 100
torej adac SIGURN nebi govoru da so ga prevrnil na losovem testu, če ga dejansko nioso opravljal- oz. je bil hudo prirejen
mislm uglavnem da se mal buče prodajajo
lp

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Sr avg 03, 2005 10:18 pm

Misliš, da Renault ni nikoli delal losovega testa na tem modelu? Ko Nemci dobijo v roke nenemški avto, so z njim neizprosni. Berite AutoBlöd in vse vam bo jasno.

LP,
Joie

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če avg 04, 2005 6:23 am

Nemci itak samo svoje povzdigujejo po ostalem pa pljuvajo - sej slovenci pa nismo nč drgačni - še hujši smo, pljuvamo še po tistem, kar ne moremo imet.
Old subarus never die, they just get faster!
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov