Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi So jan 21, 2006 10:18 am

Ne vem, no..jest sem sedela v novi Sonati, obcutek je izjemen! Ce bi imela tistih 5,5 milijona, bi si jo omislila in imela vso opremo. Vso. So ljudje, ki so skeptiki glede novosti, in so entuziasti, ki pograbijo prav se, kar je novega. Sama se pristevam v skupino skeptikov, ki pa imajo odprta vrata za novosti. Hyundai ni vec nov. Hyundai je ze zdavnaj dokazal, da je to zelo rastoca in kvalitetna znamka..da nima "duse" kot ti pravis, je pa mislim da problem v tebi, ker to duso menjas s tradicijo, ki jo Hyundai pac ne more imeti, ker je "mlada" znamka. Zal pa se ne morem strinjati s trditvami, kot npr. da se ne more primerjati z evropskimi znamkami ravno zaradi manjkajoce tradicije...Hja, to je nekako tako, kot bi rekli, da se Amerika ne more primerjati z Evropo. To zal ni res. Na marsikaterem podrocju nas pustijo za seboj, na marsikaterem pa mi njih. Enako je z znamkami. Zal rezultati kazejo, da je cenovno bolj smotrno zaupat Hyundai-u kot pa recimo Citroenu, ali Peugeotu... Duso ima pa vsak avto, ki ga vzljubis. Meni osebno so "brezdusni" VW-ji, nekomu pa je to alfa in omega. Posplosevanje sklicajoc se na "dusnost" je, milo receno, trapasto. Nekomu se zivljenje ustavi v Toskani, drugemu je to nocna mora, ker potrebuje mestno zivcnost, hitenje, drazljaje...potrebuje Tokio. Dom je, kjer se ti pocutis doma. Pa naj bo to Fiat, Peugeot, BMW, Hyundai itd...
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar So jan 21, 2006 10:26 am

jorgeus je napisal/-a:Ne vem, no..jest sem sedela v novi Sonati, obcutek je izjemen! Ce bi imela tistih 5,5 milijona, bi si jo omislila in imela vso opremo. Vso. So ljudje, ki so skeptiki glede novosti, in so entuziasti, ki pograbijo prav se, kar je novega. Sama se pristevam v skupino skeptikov, ki pa imajo odprta vrata za novosti. Hyundai ni vec nov. Hyundai je ze zdavnaj dokazal, da je to zelo rastoca in kvalitetna znamka..da nima "duse" kot ti pravis, je pa mislim da problem v tebi, ker to duso menjas s tradicijo, ki jo Hyundai pac ne more imeti, ker je "mlada" znamka. Zal pa se ne morem strinjati s trditvami, kot npr. da se ne more primerjati z evropskimi znamkami ravno zaradi manjkajoce tradicije...Hja, to je nekako tako, kot bi rekli, da se Amerika ne more primerjati z Evropo. To zal ni res. Na marsikaterem podrocju nas pustijo za seboj, na marsikaterem pa mi njih. Enako je z znamkami. Zal rezultati kazejo, da je cenovno bolj smotrno zaupat Hyundai-u kot pa recimo Citroenu, ali Peugeotu... Duso ima pa vsak avto, ki ga vzljubis. Meni osebno so "brezdusni" VW-ji, nekomu pa je to alfa in omega. Posplosevanje sklicajoc se na "dusnost" je, milo receno, trapasto. Nekomu se zivljenje ustavi v Toskani, drugemu je to nocna mora, ker potrebuje mestno zivcnost, hitenje, drazljaje...potrebuje Tokio. Dom je, kjer se ti pocutis doma. Pa naj bo to Fiat, Peugeot, BMW, Hyundai itd...

Respect! :bow
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI So jan 21, 2006 10:32 am

Tako dobrega komentarja že dolgo ni bilo na spregled - svaka čast punca! ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! So jan 21, 2006 10:59 am

Nedvomno, Hyundaji so zelo kvalitetni avtomobili in bolj zanesljivi od denimo francoskih, ponujajo veliko za denar in so nasplošno dobra izbira za racionalne ljudi. Za emocionalne ljudi še vedno trdim da ne. Mislim, da le malo ljudi vznemiri pogled na elantro ali accenta...

Je pa nekaj povsem normalnega , da vam bomo lastniki in ljubitelji tradicionalnih znamk očitali brezdušnost vaših ljubljencev, vi pa boste storili vse, da boste to ovrgli.

Tudi če pustimo debato o duši, me Korejci še vedno motijo predvsem zato, ker so - še enkrat - azijski židje. Prodajajo vse kar je možno, kupijo nič. Dokler se to ne bo spremenilo, bom preziral vse s tega polotoka. Kakšen argument imate proti temu?

LP,
Joie

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec So jan 21, 2006 11:52 am

Joie de vivre! je napisal/-a:Nedvomno, Hyundaji so zelo kvalitetni avtomobili in bolj zanesljivi od denimo francoskih, ponujajo veliko za denar in so nasplošno dobra izbira za racionalne ljudi. Za emocionalne ljudi še vedno trdim da ne. Mislim, da le malo ljudi vznemiri pogled na elantro ali accenta...

Je pa nekaj povsem normalnega , da vam bomo lastniki in ljubitelji tradicionalnih znamk očitali brezdušnost vaših ljubljencev, vi pa boste storili vse, da boste to ovrgli.

Tudi če pustimo debato o duši, me Korejci še vedno motijo predvsem zato, ker so - še enkrat - azijski židje. Prodajajo vse kar je možno, kupijo nič. Dokler se to ne bo spremenilo, bom preziral vse s tega polotoka. Kakšen argument imate proti temu?

LP,
Joie

majster zdej se pa odloč
a so korejci fašisti al židje- oboje ne morjo bit
dejstvo pa je zakaj manj kupijo- ker jih druge države tako nategujejo da morajo izdelati in prodati 100 hyundai getzov, da si lohka kupjo 1 cliota
delovna sila in nasplošno proizvod je tako slabo plačan, da si ljudje ne moreje kupovati avtomobilov kot v bolj ''razvitih'' državah
lp

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! So jan 21, 2006 12:06 pm

To je slab argument, ker je korejski GDP primerljiv s slovenskim.

Uporabniški avatar
tuscani
Novinec

Kraj: Pivka

Napisal/-a tuscani So jan 21, 2006 1:57 pm

Joie ne vem zakaj si tako sovražno naravnan do korejcev so razvita država in delajo dobre avtomobile in še marsikaj drugega in zato tudi mislim da ne rabijo dost stvari uvažat.
Njih se ni za bat sploh ne,za bat se je kitajcev ki jim cel svet s svojo ekonomsko politiko omogoča da se vedno bolj razvijajo in če se bo tako nadaljevalo bodo kmalu preplavili cel svet s svojimi cenenimi izdelki,med njimi bodo tudi avtomobili.Raj se na njih huduj ker boš mogoče še doživu da ti bodo s kalašnikom potrkali na vrata.
Tako kot se zdaj večina tekstila in elektronike naredi tam se bo v prihidnje naredilo še marsikaj drugega.Oni bodo obogateli in se razvili mi bomo postali pa reveži zapomni si to,začelo se je že končalo pa se ne bo dobro za nas ker speči velikan se prebuja.
Tako da raje bojkotiraj njihove izdelke kot pa korejske ali japonske. :evil:
Customize your Korean http://www.TuscaniCustoms.com http://WWW.NEWTIBURON.COM

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch So jan 21, 2006 2:40 pm

marko stare je napisal/-a:
Dejch je napisal/-a:HajdukS a si se vozu v tem Coupeju drgac? Jz sm se, ga je mel fotr od frenda. Peljal smo se na morje, na morju in nazaj, ter potem se vsake toliko casa po morju. Stvar je enostavno bila za en drek, hlajenje je delal k se je sprdnl, avto je zakuhu 2x, avto totalno neudoben, notranjost se za tiste case prazgodovinska, vleku ni nikamor, njim je potem se zaribal, ptrljaznik nikakav, sedezev se ni dal podret, plastika je civkala huj kot kater zjahan 50 let star avto itd. V glavnem avto ni bil vredn pol kurca nic, vazn, da bos ti za vsak azijski drek rekel, da je boljsi od vecine evropskih. :) K sem se takrat vsedel v Alfo 75 sem bil svetlobna leta naprej. :)

Drugmirko: Sicer ne vem kje ti zivis, toda Alfa ne zrejo olja ze dolgo dolgo casa. Da pa ima 50l manj prtljaznik (159) pa nekako ne vidim kot nek problem, je namrec sportna kompaktna limuzina. Zanimivo, da noben BMW 3kim Hondi accord itd. ne ocita, da imajo mali gepek, ce pogledas da ima Passat za vec kot 100l vec prostora. :)

:rofl :bonk

Res argumentiral si vse. Pomoje se sedel nisi v temu kupeju in klamfas idiotizme v stilu smajlijev.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! So jan 21, 2006 3:06 pm

tuscani je napisal/-a:Joie ne vem zakaj si tako sovražno naravnan do korejcev so razvita država in delajo dobre avtomobile in še marsikaj drugega in zato tudi mislim da ne rabijo dost stvari uvažat.

Imaš prav...

Korejci na vse mogoče omejujejo uvoz tujih avtomobilov in to se mi zdi enostavno barabinsko.

Uporabniški avatar
tuscani
Novinec

Kraj: Pivka

Napisal/-a tuscani So jan 21, 2006 3:15 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:
tuscani je napisal/-a:Joie ne vem zakaj si tako sovražno naravnan do korejcev so razvita država in delajo dobre avtomobile in še marsikaj drugega in zato tudi mislim da ne rabijo dost stvari uvažat.

Imaš prav...

Korejci na vse mogoče omejujejo uvoz tujih avtomobilov in to se mi zdi enostavno barabinsko.

Oni so pametni ker ščitijo svoje gospodarstvo in s tem svoja delovna mesta pohlepni zahodnjaki pa uvozijo vse neglede na kvaliteto in posledice za domače gospodarstvo samo da je ceneje in da je dobiček večji.To je najbolj pomembno, ampak ta pohlep bo naš rabelj.
Customize your Korean http://www.TuscaniCustoms.com http://WWW.NEWTIBURON.COM

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS So jan 21, 2006 3:25 pm

jorgeus je napisal/-a:Ne vem, no..jest sem sedela v novi Sonati, obcutek je izjemen! Ce bi imela tistih 5,5 milijona, bi si jo omislila in imela vso opremo. Vso. So ljudje, ki so skeptiki glede novosti, in so entuziasti, ki pograbijo prav se, kar je novega. Sama se pristevam v skupino skeptikov, ki pa imajo odprta vrata za novosti. Hyundai ni vec nov. Hyundai je ze zdavnaj dokazal, da je to zelo rastoca in kvalitetna znamka..da nima "duse" kot ti pravis, je pa mislim da problem v tebi, ker to duso menjas s tradicijo, ki jo Hyundai pac ne more imeti, ker je "mlada" znamka. Zal pa se ne morem strinjati s trditvami, kot npr. da se ne more primerjati z evropskimi znamkami ravno zaradi manjkajoce tradicije...Hja, to je nekako tako, kot bi rekli, da se Amerika ne more primerjati z Evropo. To zal ni res. Na marsikaterem podrocju nas pustijo za seboj, na marsikaterem pa mi njih. Enako je z znamkami. Zal rezultati kazejo, da je cenovno bolj smotrno zaupat Hyundai-u kot pa recimo Citroenu, ali Peugeotu... Duso ima pa vsak avto, ki ga vzljubis. Meni osebno so "brezdusni" VW-ji, nekomu pa je to alfa in omega. Posplosevanje sklicajoc se na "dusnost" je, milo receno, trapasto. Nekomu se zivljenje ustavi v Toskani, drugemu je to nocna mora, ker potrebuje mestno zivcnost, hitenje, drazljaje...potrebuje Tokio. Dom je, kjer se ti pocutis doma. Pa naj bo to Fiat, Peugeot, BMW, Hyundai itd...

sam en popravek, po pokvarljivost je hyundai dalec pred peugeotom in citroenom in se bolj primerja z mb, audijem al pa bmw-jem. ;)

Blue Coupe
Nov uporabnik

Kraj: dolenjska

Napisal/-a Blue Coupe So jan 21, 2006 4:11 pm

Ne vem kaj tak kritizirate hyundaija k je cist u redu.
Moj fotr je meu leta 1989 prvega hyundaija to je biu pony seveda, pol je mel nissan sunny, celo dva zapored sam druga letnika, pol je mel primjero 2.0 pol je meu almero zdej ma pa cist ta novo almero mami mi vozi že 15 let use modele od nissan micre moj prvi auto je bil nissan sunny zdej mam pa hyundaija coupeja 99 letnik pa morm rect da bimam cez nobenga kej rect k to je pa res cist uredu auto, aja pa de brat moj ma nissan sunny pa kolk vem je kr zadovoln!!!!!!!!!!!!!!! sam jst tak pravim da usak ma pač svoj ukus kaj bo vozu, 100 ljudi 100 cudi a ne :D :D :D :D :D :D
Priponke
Fotografija132.jpg
tole je pa moj

Uporabniški avatar
marko stare
Novinec

Napisal/-a marko stare So jan 21, 2006 4:42 pm

Dejch je napisal/-a:
Dejch je napisal/-a:HajdukS a si se vozu v tem Coupeju drgac? Jz sm se, ga je mel fotr od frenda. Peljal smo se na morje, na morju in nazaj, ter potem se vsake toliko casa po morju. Stvar je enostavno bila za en drek, hlajenje je delal k se je sprdnl, avto je zakuhu 2x, avto totalno neudoben, notranjost se za tiste case prazgodovinska, vleku ni nikamor, njim je potem se zaribal, ptrljaznik nikakav, sedezev se ni dal podret, plastika je civkala huj kot kater zjahan 50 let star avto itd. V glavnem avto ni bil vredn pol kurca nic, vazn, da bos ti za vsak azijski drek rekel, da je boljsi od vecine evropskih. :) K sem se takrat vsedel v Alfo 75 sem bil svetlobna leta naprej. :)

Drugmirko: Sicer ne vem kje ti zivis, toda Alfa ne zrejo olja ze dolgo dolgo casa. Da pa ima 50l manj prtljaznik (159) pa nekako ne vidim kot nek problem, je namrec sportna kompaktna limuzina. Zanimivo, da noben BMW 3kim Hondi accord itd. ne ocita, da imajo mali gepek, ce pogledas da ima Passat za vec kot 100l vec prostora. :)

Res argumentiral si vse. Pomoje se sedel nisi v temu kupeju in klamfas idiotizme v stilu smajlijev.

glede na tvoj besedni zaklad in kulturo ..so še smajli preveč :!: mislim da ti škodijo svetlobna leta v alfi. :!:

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter So jan 21, 2006 4:48 pm

Jst bi samo to reku glede hyundaja. Nisem ljubitelj korejskih in japonskih avtomobilov, ampak vem da je hyundaj zelo dobra znamka in da so avtomobili kvalitetni. Kar pa me moti je to, da trenutno nimajo tako dobrih motorjev kot ostali, ampak so njihovo ceno že dosegl. Zdej sm gledal Grandeur-ja al karkol že je in se mi zdi da je za golega 40.000eurov preveč :!: Raja Audija, Bmwja al Mercedesa za ta dnar vzamem.

Coupe pa mislim da je konkurenca celciji, in če Hyundaj pokaže sedaj kaj zares dobrega mislim da ne bo imel problemov.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! So jan 21, 2006 5:18 pm

tuscani je napisal/-a:

Imaš prav...

Oni so pametni ker ščitijo svoje gospodarstvo in s tem svoja delovna mesta pohlepni zahodnjaki pa uvozijo vse neglede na kvaliteto in posledice za domače gospodarstvo samo da je ceneje in da je dobiček večji.To je najbolj pomembno, ampak ta pohlep bo naš rabelj.

Pametni, ker jim mi to dovoljujemo. Tako pametni smo nekoč bili tudi mi, če se še spomniš. Poleg stoenke in jugota se je dalo dobiti še kvečjem "domači" dijano ali katro.

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS So jan 21, 2006 5:27 pm

tuscani je napisal/-a:

Imaš prav...

Pametni, ker jim mi to dovoljujemo. Tako pametni smo nekoč bili tudi mi, če se še spomniš. Poleg stoenke in jugota se je dalo dobiti še kvečjem "domači" dijano ali katro.

Hohoho, dovoljujemo? kaj pa naj bi jim mi lahko prepovedovali? :roll:

Pa to ni res da se je dalo dobit samo jugota, stoenko, to je veljalo pac za manj premozne (katerih je bilo takrat veliko), bili pa so seveda zelo ugodni glede na druge avte.

Uporabniški avatar
Dejch
Stalni uporabnik

Napisal/-a Dejch So jan 21, 2006 6:57 pm

Dejch je napisal/-a:

glede na tvoj besedni zaklad in kulturo ..so še smajli preveč :!: mislim da ti škodijo svetlobna leta v alfi. :!:

Nakladaš...

Moj besedni zaklad in kultura tukaj nimata veze. Posebej, ko drugi pluvajo po drugih znamkah te to nic ne moti, ker pa je to tvoj preljubi Hyundai, je pa velikega pomena.

Ne zalim znamke in to tudi sam veš, toda ta coupe o katerem sem govoril, je bil enostavno zgrešen model in, ker ga je nekdo primerjal z Alfo 75, sem povedal, kako sem se jaz takrat pocutil v obeh avtomobilih in se marsikdo drug.

Novega coupeja nisem nikoli spluval in tudi nasplosno nikoli izrekel slabe besede glede te znamke. Tako da, preden pises o kulturi in besednemu zakladu se malo bolje pozanimaj o tej osebi, preden obsojas brez karkšne koli osnove, ter si preberi pozorno post in na kaj se nanaša. Vsaka znamka naredi zgrešene modele in od Hyundaija je meni bil tisti Coupe, ko sem se cez 4 leta pelal v takratnem Accentu, sem bil drugacnega menja.

Zdaj pa premirje, ker se kregati ne mislim za prazen nic.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! So jan 21, 2006 7:49 pm

HajdukS je napisal/-a:
tuscani je napisal/-a:

Imaš prav...

Hohoho, dovoljujemo? kaj pa naj bi jim mi lahko prepovedovali? :roll:

Pa to ni res da se je dalo dobit samo jugota, stoenko, to je veljalo pac za manj premozne (katerih je bilo takrat veliko), bili pa so seveda zelo ugodni glede na druge avte.

Jaz bi uvedel načelo recipročnosti in jim omejil izvoz, ko jih j***.

Kitajci niso problematični, saj tuje internacionalke nadzorujejo veliko večino njihovega trga, domači proizvajalci so še vedno povsem marginalni.

Srednji razred je vozil fičote, jugote, stoenke, dijane in katrce, privatniki, profesorji in podobni so vozili golf enke, GS-e, kadette ipd. L. 1980 je bilo imeti doma golfa 1 tako kot sedaj audija A6.

LP,
Joie

m.a.t.e.j.
Nov uporabnik

Napisal/-a m.a.t.e.j. So jan 21, 2006 8:35 pm

Hajduk.Glede bencinskih motorjev z neposrednim vbrizgom-leta 1939 je s tovrstnim vbrizgom za letala delal BMW. Po vojni je Mercedes naredil prvi serijski avto z neposrednim vbrizgom. In sicer slo je za Mb Gullwing. Tako da me ne presenca da so kasneje zaceli omenjeni motor vgrajevati v mitsubishi galant (1996) se prej pa v toyoti leanburn. Tako da to poglavje so zaceli nemci. Zdej razmisljati o tem zakaj niso pri audiju ze prej zaceli vgrajevati bencinski motor z neposrednim vbrizgom lahko samo ugibamo. Glede na to da je audi naredil prvi korak v prestizni razred (audi v8 (1988) z osemvaljnim motorjem, 250 konjev, s stalnim stirikolesnim pogonom) jim ni kaj za ucitat. Upam pa da so ti imana kot so Rudolf Diesel (macedes 170d l.1937), Ferdinand Porsche (Auto Union AG), Wankel (NSU spider l.1963)itd sploh kaj pomenijo. Udrihat enega na drugega je brez veze. Vsak ima svoje zelje, poglede... Danes gledano tovrstne motorje prakticno ze vsi uporabljajo. Ni nobena posebnost.

informator
Nov uporabnik

Napisal/-a informator So jan 21, 2006 8:43 pm

Dejch je napisal/-a:
Dejch je napisal/-a:

Nakladaš...

Moj besedni zaklad in kultura tukaj nimata veze. Posebej, ko drugi pluvajo po drugih znamkah te to nic ne moti, ker pa je to tvoj preljubi Hyundai, je pa velikega pomena.

Ne zalim znamke in to tudi sam veš, toda ta coupe o katerem sem govoril, je bil enostavno zgrešen model in, ker ga je nekdo primerjal z Alfo 75, sem povedal, kako sem se jaz takrat pocutil v obeh avtomobilih in se marsikdo drug.

Novega coupeja nisem nikoli spluval in tudi nasplosno nikoli izrekel slabe besede glede te znamke. Tako da, preden pises o kulturi in besednemu zakladu se malo bolje pozanimaj o tej osebi, preden obsojas brez karkšne koli osnove, ter si preberi pozorno post in na kaj se nanaša. Vsaka znamka naredi zgrešene modele in od Hyundaija je meni bil tisti Coupe, ko sem se cez 4 leta pelal v takratnem Accentu, sem bil drugacnega menja.

Zdaj pa premirje, ker se kregati ne mislim za prazen nic.

Malce poglejte kaj napišete!

Pa prosim da se zdaj umirite in nehate en drugega citirati! V nasprotnem primeru bo ukrepanje!
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov