Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 To dec 01, 2009 5:49 am

Zunanjost je pričakovana evolucija predhodnikove + zadnji oblikovni elementi pri Audiju. Vendar pa moram reči, da glede na to, da gre za limuzino, dolgo preko 5 metrov, kar pomeni veliko svobode izražanja zaradi same velikosti seveda (pustimo avantgardo, to je Audi, ne francoz ali pa italijan) in tu mi je od nemške konfekcije še vedno najbolj všeč S-klasa, je res elegantna in ji ne BMW ne Audi ne sežeta do kolen kar se mene tiče - zunanjost.

Sprednje luči so najnovejši prikaz totalnega Audijevega fetiša za LED diodami - položaj se je eskaliral. :P Ok, šalo na stran, zanimivo, kako se bodo pa te obnesle v praksi bommo pa videli.

Notranjost mi je pa všeč, res všeč po dolgem času pri Audiju, ker do sedaj so copy paste od sedanjega A6, ki je prišel leta 2005 če me spomin ne vara :huh: :bonk :nae :jao: , s malimi oblikovnimi varijacijami, pa ne da so grde, ampak ker so vse enake, ampak tale od A8 mi je pa carska in končno ni copy paste A6 ipd. ampak je ena lepa evolucija predhodnikove, ki je bila že prej edina taka v poplavi enakih manjših bratov, z izjemo A3. Lepša od notranjosti serije 7, vsaj zame. Mogoče tam tam s S-klaso, vendar na drugačen način, je težko ubesedit. ;) :

http://photos.leftlanenews.com/photos/imageresizeronfly/phpThumb.php?src=/photos/content/september2009/audi-a8-13.jpg&w=2400
http://photos.leftlanenews.com/photos/imageresizeronfly/phpThumb.php?src=/photos/content/september2009/audi-a8-30.jpg&w=2400

Tehnološko bo to vse prej kot podhranjen avto tko da tu ne bi izgubljal besed, bo pa zanimiva primerjava s novo 7 in S. :EE

MacTron: bo počasi treba zamenjati avatar a ne :?: ;)

Lp
Sir Issac Newton: "To, kar vemo je le kaplja v morje."
Blaise Pascal: "Človekova veličina je v misli."
James Dean: "Dream as if you`ll live forever and live as if you`ll die today."
Spock: "Live long and prosper."

Slika

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan To dec 01, 2009 7:13 am

Predvidljiva in rahlo dolgočasna evolucija trenutnega Audijevega sloga. Lepši od razreda S in nove sedmice a daleč za nekaterimi nenemškimi predstavniki tega razreda. Z LED diodami izgleda sprednji del veliko grše.
Ureditev notranjosti pa je prijetno presenečenje.

Opis avta in velika galerija fotografij tudi tukaj:
http://www.autoblog.com/2009/11/30/2011 ... -in-miami/

Veliko opisanih zadev je seveda del dodatne ponudbe.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To dec 01, 2009 7:53 am

uff....sedanja oblika je fenomenalna ta, ki prihaja oz. ki je bila predstavljena mi je nekako "cenena" pa predvsem z tisto predstavno ročico so "falili"

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar To dec 01, 2009 8:09 am

ja tale mi ni ušeč, neka zjokana verzija A6, sedanji A8 je še kr zmaga

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK To dec 01, 2009 10:01 am

martin_krpan je napisal/-a:Predvidljiva in rahlo dolgočasna evolucija trenutnega Audijevega sloga. Lepši od razreda S in nove sedmice a daleč za nekaterimi nenemškimi predstavniki tega razreda. Z LED diodami izgleda sprednji del veliko grše.
Ureditev notranjosti pa je prijetno presenečenje.

Opis avta in velika galerija fotografij tudi tukaj:
http://www.autoblog.com/2009/11/30/2011 ... -in-miami/

Veliko opisanih zadev je seveda del dodatne ponudbe.

Pravis, da je lepsi od razreda S in bmw7....za katerimi nemskimi predstavniki je pa dalec zadaj?
:)

Uporabniški avatar
AudiFreak
Uporabnik

Kraj: Ried im Innkreis

Napisal/-a AudiFreak To dec 01, 2009 10:05 am

Iz teh "računalniških" slik je težko dat končno oceno. Do zdaj se je izkazalo, da je v živo še vsak avto bil lepši kot na slikah. Notranjost je pa fenomenalna. Tehnološko je pa tudi lepo napredoval napram sedanji osmici. 800Nm. :twisted:

BOKI81
Novinec

Napisal/-a BOKI81 To dec 01, 2009 10:33 am

Ja pričakovana oblika in nič drastičnega. Sedanja osmica.. vendar malo polepšana in še bolj uglajena.

Moje mnenje da je bil največi bum sedanja osmica (no sedaj bivša) ki je bila napram tisti do leta 2002 res nekaj novega in svežega.

No kakor kol je pa treba reč da je lepa 8)
Lp

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec To dec 01, 2009 11:09 am

jajca- če pustimo notranjost iz slik ne mormo vedet a gre za A4, A6 al pa A8
teli audiji so si pa res preveč podobni
lp

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ To dec 01, 2009 11:14 am

Razočaranje, na zdajšnjega bi dal LEDice pa bi zunaj zgledal lepše in aktualnejše kot ta spaka.
Notranjost je pa Audijevsko vrhinska.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To dec 01, 2009 11:43 am

Nič posebnega in izvirnega kar se oblike tiče. Zadek skoraj enak A4-ki. Če ne bi tam pisalo A8, bi pomislil, da gre za prvega. In ja, res imajo prevelik fetiš na ledice.

Nevem, ampak vsi novi Audiji me za razliko od npr. BMW-jev puščajo hladnega, da o drugi "konkurenci" niti ne govorim... :?
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
Car-t-maN
Novinec

Napisal/-a Car-t-maN To dec 01, 2009 11:50 am

Oki tole je pa zame osebno polom od zunajnosti. Spredaj zgleda k da se joka od uzadi pa kot ena velika A4... in celotn je nekak čudn. Sej drgač pa ni treba posebej bit majster da ugotovis da je podaljšana A4-ka s primesmi A6-ke.
Notr so pa kr konkretno naredil sam čeprov je MB S za moje mnenje še vedno veliko lepši tako zunaj kakor notri. Glede tehnike je pa BMW pomoje boljši k pa A8.
Pod črto: Razočaranje na celi črti, saj so mi do sedaj bili audiji A8 vedno všeč - do sedaj!
Avto ni avto če nima trikrake zvezde na nosu

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi To dec 01, 2009 11:52 am

Lep avto, lepa Lucy.
Meni so šle kocine pokonci. Dobesedno. :lol:
Ena varianta - 6 l porabe in 159 g Co2/100 km, če se ne motim...V takšnem avtu.
Brez besed.

Komaj čakam, da ga vidim na cesti. 8)

S--LINE
Nov uporabnik

Napisal/-a S--LINE To dec 01, 2009 12:26 pm

Notranjost res vrhunska meni najlepša med trojico, tud prestavna ročica se mi zdi kul. Zunanjost pa me je malo razočarala nekako ji manjka športnosti Kar se pa tiče teh svetil pa počakajte še kako leto ali dve in bodo tudi vse ostale znamke na teh LED lučeh. V notranjosti se mi dopade tudi ambientna osvetlitev BOMBA.

goranTNT
Novinec

Napisal/-a goranTNT To dec 01, 2009 12:40 pm

Spet "audijev" ogromni previs cez prvo premo...to majo zgleda u krvi :)

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid To dec 01, 2009 12:55 pm

Meni isti dolgčas kot novi bmw7, S klasa zgleda razred višje
Slika Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To dec 01, 2009 1:14 pm

goranTNT: Si pa se v letu 2005 in nazaj, ce tako mislis... A4 B7 je se imela malo daljsi
previs, z B8 pri A4, A5 se je to skrajsalo.

Nekateri od vas ne vedo necesa in sicer: kaj mora imeti vsak zastavonosa pri katerikoli znamki?... vse znacilnosti vseh modelov v sortimanu in se za svoj stil nekaj svojevrstnega. Ne vem, kako nekateri lahko tako netehnicno odgovarjajo in to se vidi pri komentarjih za katerokoli znamko.

Vsi, tako BMW in Mercedez, imajo svoj zascitni znak (maska) in ne razumem, cemu mislite, da bodo to pri zastavonosi spreminjali? Da pokvarijo vso idejo prejsnjih modelov...
Nikjer - ne pri Kiji, ne pri Renaultu ne pri Citroenu (razen novega osvezenega loga), ne pri katerikoli znamki. Dajmo malo bolj zrele odgovore, ne pa na principu nerazgledanosti.

Prav tako se to tice tudi odgovorov glede Full LED zarometov... to je prihodnost in tega se zaveda celotna avtomobilska industrija (tema od tem je v splosnem, naceli smo jo pa v letu 2006). http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=46914
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To dec 01, 2009 1:47 pm

Polo78 je napisal/-a:Nevem, ampak vsi novi Audiji me za razliko od npr. BMW-jev puščajo hladnega

res je, vendar je poanta v temu, da Audija treba vozit in vozit se družit z njim, da ti pod kožo zleze oz. bi rekel noben avto se tako ne "zlije" z voznikom, da praktično rata celota oz. "kot eno"....

Lahko mi verjameš, probal vse "živo" tudi najbližjo konkurenco, vendar vedno je v meni nekaj govorilo: "ni to zame" pa bi lahko kupil praktično "kaj bi hotel" ampak nekako vedno sem na "krogih" pristal....pa so mi tud sive lase delali :lol: sedaj, ko sem pa že "pol siv" pa zadnji (marca bo dve leti) nekako "uboga" ......pa ne mislim na mehaniko, ker ta v 1/2 milijona km prevozenih z audijim ni NITI 1X ZAKAZALA, dočim deli, ki jih delajo kooperanti in so praktično 1 eur vredni, pa so znali dejansko delat sive lase.....
rec. primer klimavega sedeža na B5(1997) ...že me je držalo, da bi vse skupaj zašvasal :P

Uporabniški avatar
Somebody_new
Novinec

Napisal/-a Somebody_new To dec 01, 2009 2:02 pm

Zadnje luči bi se lahko vsaj malo razlikovale od drugih.
TIGR

goranTNT
Novinec

Napisal/-a goranTNT To dec 01, 2009 2:05 pm

Mactron poglej BMW7 in A8 bocno pa ti bo vse jasno. Razlika med vsemi bmw in audi modeli je vec kot ocitna. Sicer pa meni ni treba takoj si pa v letu 2005.... Jaz tebe ne napadam ti mene ne, Audi gor al dol.

Uporabniški avatar
Car-t-maN
Novinec

Napisal/-a Car-t-maN To dec 01, 2009 2:58 pm

@MacTron - saj je pravilno da pri zastavonošu uporabijo use svoje značilne elemente - samo tako čudno so dali ledice da je groza. Še enkrat: od spredaj zgleda ko da joka oz. da bo glih začel jokati!
Neki tazga: http://www.funnyanimalsite.com/pictures/Sad_Puppy_Eyes.jpg
Avto ni avto če nima trikrake zvezde na nosu
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov