Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS So apr 01, 2006 9:51 am

ni sporten. :D Ce bi dobil tak menjalnik na ksni spodobni znamki bi ga odnesu nazaj u salon in reku da ma konstrukcijsko napako. :roll: Se dobr da obstaja daewoo/chevrolet da maste vsaj od nekoga bolsi avto. Zdj ga pa pluvite in se tolazite.

Glede picassotove uvrstitve na 1. mesto: dokaz da statistika vcasih ne pokaze prave slike. maste ksne podatke za c4, c5 c8

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Ne apr 02, 2006 8:02 am

v bistvu ni ascona ampak vectra:D

m.a.t.e.j.
Nov uporabnik

Napisal/-a m.a.t.e.j. Ne apr 02, 2006 11:33 am

Hajduk. Jaz te razumem in vem kaj hoces ostalim povedati. In ti deloma dam za prav. Ampak da se popolnoma ne strinjam je pa to da ti pozabljas da so imeli najvec zaslug pri razvoju avtomobilizma prav francozi, nemci, italijani, anglezi. Mogoce ne bi bilo slabo ce bi si mal prebral kaksno literaturo o zgodovini. Kje npr. segajo zacetki avtomob. v evropi in kje na japonskem. Takratne inovacije, pridobitve, tehnika ki so jo takrat uporabljali. In se in se bi lahko nasteval. Tako da glede kopiranja bi se jaz na tvojem mestu mal zadrzal. Je pa japonska izredno napredna drzava.

Druga zadeva. Mene zanima kdo od vas je pripravljen dati 15 mio SIT (ce ne vec) za avto. In kdo kupuje avtomobile znamke mercedes, audi, lexus, bmw. Kaj pomeni imidz podjetja. Pa ne glede tudi ce bi jaz kot fizicna oseba imel 5 mio SIT bi ZELO resno razmislil kateri avto si bom kupil. Verjetno bi zbiral cim manjsi avto glede na to da nimam familije. Kaksno mazdo 3, civic, corolla, c4, ... 15 mio sit bi po moje prej porabil za kaksen nakup stanovanja.

Se nekaj. Primerjava honda accord vs audi a4. Vzel sem si cas da sem si pogledal ce tvoje trditve res drzijo glede opreme. In ti moram povedati hajduk da si me razocaral. Oprema je povsem enaka kot pri modelu accord. S tem da pri hondi nimas 6 stopenjskega rocnega menjalnika (2,0). Pri opremi confort je za doplacilo ksenon, sportno usnjeni sedez, navigacija, meglenke, sportno podvozje. Ne vem zakaj si tok presenecen nad dvo podrocno nastavitev klime. Pri audiju a4 to nastavitev uporabljajo ze leta 2001 (ce ne ze prej). Popravte ce se motim. Pa mislim da je bilo takrat kot doplacilo. Danes je to serijsko. Pa rezervni deli pri hondi niso glih po godu. Tako da za ceno se tudi nekaj skriva. Je pa res da za to ceno honda ponuja najvec od konkurence. V voznjo pa ne dvomim. Samo se eno primerjavo glede cen ki se gibljejo v nemciji. Pa racunajte da so vsi opremljeni kar se da dobro (zlata sredina).

SAAB 2,0 T (210) 32.500,00 EUR
AUDI A4 2,0 T FSI (200) 30.700,00 - 33.000,00 (QUATTRO) EUR
1,8 T (165) 27.900,00 EUR
MERCEDES C 200 kom (163) 30.500,00 EUR
BMW 3 2,0 (150) 25.850,00 EUR
2,0 Si (173) 32.150,00 EUR
ALFA 159 1,9 JTS (160) 28.500,00 EUR
SKODA RS 2,0 T (200) 25.990,00 EUR
LAGUNA 2,0 T (170) 26.500,00 EUR
2,0 T (205) 30.250,00 EUR
HONDA ACCORD 2,0 (155) 24.900,00 EUR (5 stop. rocni m)
2,4 (190) 28.300,00 EUR
SUBARU LEGACY 2,0 (163) 25.700,00 EUR
OPEL 2,0 T (175) 26.650,00 EUR

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Ne apr 02, 2006 12:13 pm

1.) nisi dovolj natancno pregledal opreme ocitno (potovalni racunalnik, elektricne sipe...)

2.) japonska je bila med 2. svetovno vojno primerljivo razvita glede na evropske drzave

3.) zadnjih 20 let je pa najbolj tehnolosko razvita drzava na svetu in ce kdo koga kopira kopiramo mi njih.

4.) ne pogovarjamo se o japoncih ampak o korejcih tko da dost offtopica.

Uporabniški avatar
djoti
Novinec

Kraj: anhovo

Napisal/-a djoti Ne apr 02, 2006 12:25 pm

[quote="HajdukS"]1.) nisi dovolj natancno pregledal opreme ocitno (potovalni racunalnik, elektricne sipe...)

2.) japonska je bila med 2. svetovno vojno primerljivo razvita glede na evropske drzave

3.) zadnjih 20 let je pa najbolj tehnolosko razvita drzava na svetu in ce kdo koga kopira kopiramo mi njih.

4.) ne pogovarjamo se o japoncih ampak o korejcih tko da dost offtopica.[/quote]

3. tretja točka 90% NE drži

debatirajmo raje o daewoju
Fiat Stilo 1.9 JTD

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS Ne apr 02, 2006 12:45 pm

djoti je napisal/-a:
HajdukS je napisal/-a:1.) nisi dovolj natancno pregledal opreme ocitno (potovalni racunalnik, elektricne sipe...)

oprostite za offtopic sam to me res zanima. Djoti kira pa je po tvoje najbolj razvita drzava tehnolosko na svetu? Francija? :D

Uporabniški avatar
djoti
Novinec

Kraj: anhovo

Napisal/-a djoti Ne apr 02, 2006 12:48 pm

ne zato kera je najbolj razvita država (jasno je da je japonska) ampak me moti tisto da kdo od koga kopira ;)
Fiat Stilo 1.9 JTD

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Ne apr 02, 2006 12:55 pm

djoti je napisal/-a:ne zato kera je najbolj razvita država (jasno je da je japonska) ampak me moti tisto da kdo od koga kopira ;)

Korejci od japancev. :D Je že res, da so se stvari v začetku v evropi razvijale, sama izdelava je pa šlampasta. Evropska, se razume. Drugače si ne morem predstavljat, ker vsaj, kar se okvar motorja tiče, vse evropske firme klonejo pred japonci.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne apr 02, 2006 1:55 pm

marko01 je napisal/-a:v bistvu ni ascona ampak vectra:D

Tako kot je Racer/Nexia kopija/na osnovi Kadetta E je Espero na osnovi Ascone C.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Po apr 03, 2006 3:00 pm

HajdukS je napisal/-a:
djoti je napisal/-a:
HajdukS je napisal/-a:1.) nisi dovolj natancno pregledal opreme ocitno (potovalni racunalnik, elektricne sipe...)

oprostite za offtopic sam to me res zanima. Djoti kira pa je po tvoje najbolj razvita drzava tehnolosko na svetu? Francija? :D

Vsaka država je nekaj prispevala h tehnološkemu razvoju civilizacije. Japonci npr. pranje riti preko monete, Francozi pa Airbus A-380.

LP,
Joie

Uporabniški avatar
Falco'
Poznavalec foruma

Napisal/-a Falco' Po apr 03, 2006 4:04 pm

:roll:
[OO-(||||)(||||)-OO]

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS To apr 04, 2006 7:34 am

Joie de vivre! je napisal/-a:Vsaka država je nekaj prispevala h tehnološkemu razvoju civilizacije. Japonci npr. pranje riti preko monete, Francozi pa Airbus A-380.

LP,
Joie

NEWSFLASH: airbus ni francoski. :roll:

...japonska je tehnoloski biser proti franciji. :D Aja pa res si neverjetno smesen. Si kdaj razmisljal da bi bil komedijant al pa klovn (avte mas ze taprave)

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! To apr 04, 2006 7:43 am

Moj zgornji stavek je bil zgolj komentar, smešen ali ne, na petelinje boje, kdo je bolj tehnološko razvit. Japonska in Francija in Nemčija in ZDA in še kdo, vsi so tehnološko visoko razviti, vsak po svoje.

HajdukS, hrepeniš po japonski tehnologiji, po duši pa si Balkanec par excellence. Če si kaj dedca, užali mene, avtomobile pa raje pusti pri miru.

LP,
Joie

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS To apr 04, 2006 8:18 am

Joie de vivre! je napisal/-a:Moj zgornji stavek je bil zgolj komentar, smešen ali ne, na petelinje boje, kdo je bolj tehnološko razvit. Japonska in Francija in Nemčija in ZDA in še kdo, vsi so tehnološko visoko razviti, vsak po svoje.

HajdukS, hrepeniš po japonski tehnologiji, po duši pa si Balkanec par excellence. Če si kaj dedca, užali mene, avtomobile pa raje pusti pri miru.

LP,
Joie

Tvoj komentar je kazal predvsem tvojo ignoranco, neznanje in neduhovitost.

To da zdj tuki jokas kok sm balkanec in enacis vse spet v enem drugem postu bos delal pa neverjetne razlikeje pa tipicno za ta forum. :D

aja, pa zahteval bom opozorilo za zaljenje, da vidim kok so kj admini fer. (ceprav jst se zavedam tega da sm za balkana, tebe to ocitno bolj boli ampak to bo zarad ksnih drugih kompleksov) :D

PS: pa ne hrepenim po japonski tehnologijo, jo kr mam.

Uporabniški avatar
ShowDown
Novinec

Napisal/-a ShowDown To apr 04, 2006 8:27 am

Mislim da si ti njega prvi začel zbadat. Sicer pa sta oba totalno offtopic. S tem postom vred.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! To apr 04, 2006 8:47 am

Jaz mislim da ni off-topic. Naslov je sicer povezan z Daewoojem, ampak debata o tehnološki razvitosti in prihodnjem razvoju se mi zdi smiselna.

Naj še enkrat povzamem svoje trditve:

-Japonci so vsekakor svetovna tehnološka velesila. Vendar še zdaleč ne edina. In ne največja. Sploh pa ne zadnjih 20 let.
-Tudi Francija je tehnološka velesila.
-Japonski avtomobili so tehnološko dovršeni, čeprav moramo veliko večino avtomobilskih inovacij pripisati prav evroatlantskim proizvajalcem
-Korejski avtomobili niso slabi oz. so vedno boljši. Vseeno imam pravico, da jih ne maram in maral jih ne bom vse dokler bodo veljale naravnost fašistične uvozne dajatve za ameriška, evropska in japonska vozila.
-HajdukS, tebe ne poznam, vendar po zadnjih "trenjih" bi si upal trditi, da imaš precej občutljive živce. Sploh pa, če si me že prijavil, naj moderatorji presodijo, kdo je koga.

LP,
Joie

Uporabniški avatar
HajdukS
Stalni uporabnik

Napisal/-a HajdukS To apr 04, 2006 8:59 am

Upoma da bojo presodili da sm jst tebe. Ubistvu komaj cakam ban s tega smrdljivega bednega neuporabnega foruma.

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY To apr 04, 2006 10:55 am

tvoja beseda, moj ukaz... še en korak bližje izginotju
Slika

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko To apr 04, 2006 11:11 am

lejte.... vse lepo in prav, japonci so perfektni izdelki in kod pri vseh, tudi pri njih velja, da eni bolj drugi manj. ampak, generalno gledano kvalitetnejši kot marsikteri main stream evropski izdelek, da o kakih rusih, kitajcih, korejcih, indijcih ipd niti ne govorimo...

korejci so zelo dobro na isti poti, ki so japonci že prehodili. fajn in vredno spoštovanja vsakega povprečnega ljubitelja avtomobilov! bi pa rekel, oziroma citiral nekej, kar za večino spada v sfero osebnega okusa, lepo pa opiše jedro zgornjega spora (no, vsaj zame...). v enem cajtengu... mislim da EVO, je enkrat pisalo nekej takega za šlampasto in pokvarljivo Alfo GT V6:

"howl from its V6 engine. In a tunnel, at 4000rpm, it was more sonorous than any music. It was like having your soul licked by angels."

kupiš si Toyoto, Mazdo, Lexusa... perfektno narejeni stroji, nigdar se ne pokvarijo, o njih pišeš in govoriš vse najlepše... ampak v njih ti nikoli ne bo na pamet padlo kej takega kot je zgornji stavek!
jaz si japonca nebi kupu iz preprostega razloga...brezvezni in dolgočasni so mi! v bistvu z večine celo grdi! ampak mi na kraj pameti ne pade, da bi zaradi tega dvomu v kvaliteto njihove tehnologije ali izdelave.

pri okusih velja pač tista.... sto ljudi, sto čudi.... bi blo pa lepo, če bi se končno naučili spoštovat mnenja drugih in zdravo&žlehno zajebancijo preden se razvije v kej žaljivega in nekorektnega...
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage To apr 04, 2006 11:36 am

drugmirko je napisal/-a:lejte.... vse lepo in prav, japonci so perfektni izdelki in kod pri vseh, tudi pri njih velja, da eni bolj drugi manj. ampak, generalno gledano kvalitetnejši kot marsikteri main stream evropski izdelek, da o kakih rusih, kitajcih, korejcih, indijcih ipd niti ne govorimo...

korejci so zelo dobro na isti poti, ki so japonci že prehodili. fajn in vredno spoštovanja vsakega povprečnega ljubitelja avtomobilov! bi pa rekel, oziroma citiral nekej, kar za večino spada v sfero osebnega okusa, lepo pa opiše jedro zgornjega spora (no, vsaj zame...). v enem cajtengu... mislim da EVO, je enkrat pisalo nekej takega za šlampasto in pokvarljivo Alfo GT V6:

"howl from its V6 engine. In a tunnel, at 4000rpm, it was more sonorous than any music. It was like having your soul licked by angels."

kupiš si Toyoto, Mazdo, Lexusa... perfektno narejeni stroji, nigdar se ne pokvarijo, o njih pišeš in govoriš vse najlepše... ampak v njih ti nikoli ne bo na pamet padlo kej takega kot je zgornji stavek!
jaz si japonca nebi kupu iz preprostega razloga...brezvezni in dolgočasni so mi! v bistvu z večine celo grdi! ampak mi na kraj pameti ne pade, da bi zaradi tega dvomu v kvaliteto njihove tehnologije ali izdelave.

pri okusih velja pač tista.... sto ljudi, sto čudi.... bi blo pa lepo, če bi se končno naučili spoštovat mnenja drugih in zdravo&žlehno zajebancijo preden se razvije v kej žaljivega in nekorektnega...

Nekaj v tem smislu sem tudi jaz hotel napisati. So mi pa recimo nekateri japonski avtomobili tudi všeč (novi Accord, 5-vratna Nissan Primera, pa recimo nekateri Mitsubishiji: prejšni Galant; škoda da novi, ki se prodaja na ameriški celini ne premore več te elegance. Mogoče bi še kakšnega našel).

lp, mm
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov