Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To feb 06, 2007 11:47 am

hm,paša za oči tale A7 :shock:

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter To feb 06, 2007 6:22 pm

Slabo to on špekulira :P
Slika

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 To feb 06, 2007 7:23 pm

Tale "špekulacija" mora imeti pa novo zasnovo pogona, če je še FWD oz. quattro.
Še vedno čakam da spravijo diferencial pred motor in se dokončno znebijo težkega nosa.

Zgleda pa lepo, konkurenca CLS mercedesu.
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage To feb 06, 2007 10:28 pm

Kaj ni škoda, ko nimamo namesto dobrostoječega Audija, rajše finančno zdravega Jaguarja. Svet bi bil bolj zanimiv. Pogled na Jaguarjevo ponudbo je mnogo bolj prijeten kot na Audijevo, ki se samo še širi z namenom da bo širša...

Zdaj pa resno ne vem več v čem je fora tega A5, A7...

Očitno se jim gre samo zato, da bodo pokrili vse številke od ena do deset, ker je pač vmes še nekaj prostora :ue

lp, mm

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter To feb 06, 2007 10:36 pm

Lignage je napisal/-a:Pogled na Jaguarjevo ponudbo je mnogo bolj prijeten kot na Audijevo, ki se samo še širi z namenom da bo širša...

...za razliko od jagurajeve, ki se niti ne more širit, ker se je pred leti meu za prepomembnega :lol:
Slika

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker To feb 06, 2007 10:41 pm

Lignage, po tvoji logiki je potem polovica Mercedesovih modelov brezveze na trgu :)
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage To feb 06, 2007 10:58 pm

Spyker je napisal/-a:Lignage, po tvoji logiki je potem polovica Mercedesovih modelov brezveze na trgu :)

Mercedesi so vseeno nekoliko bolj zanimivi, ponudba se ne zdi tako monotona in dolgočasna. Vseeno so sposobni nekaj minimalnega oblikovnega napredka, kar se recimo vidi sedaj na prehodu iz starega na novi C-razred. Poleg tega iznajdejo sem pa tja kako tržno nišo, kot je CLS ali R (ki pa mi je najgrši Mercedes zadnjega časa, pa vseeno). Tudi BMW premore svojo posebnost, indivudualnost...

Pri Audiju se pa zdi vse tako plastično...

Moram seveda priznati, da mi Audiji še nikoli niso bili všeč. (Edino malo všeč mi je bil v začetku devetdesetih Audi 80, pa še to verjetno zato, ker sta bila takrat njegova neposredna konkurenta videti precej slabše). Tako, da bom odprt tudi za meni nasprotujoča mnenja ;) lp, mm

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker To feb 06, 2007 11:03 pm

No sej to je pa stvar okusa, zanimivo mi je le to, da sedaj ko je Audi začel na trg pošiljati nove modele, tega nekateri ne razumejo, medtem ko nekateri drugi proizvajalci (neposredni konkurenti Audiju) pa počnejo isto ali pa že imajo več modelov na trgu, pa to nikogar ne moti :)

Bo pa slika veliko bolj jasna šele takrat, ko bodo ti prihajajoči Audijevi modeli dejansko zunaj, velja predvsem za A5 in A7.
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr feb 07, 2007 2:24 pm

Lignage je napisal/-a:
Spyker je napisal/-a:Lignage, po tvoji logiki je potem polovica Mercedesovih modelov brezveze na trgu :)

Mercedesi so vseeno nekoliko bolj zanimivi, ponudba se ne zdi tako monotona in dolgočasna. Vseeno so sposobni nekaj minimalnega oblikovnega napredka, kar se recimo vidi sedaj na prehodu iz starega na novi C-razred. Poleg tega iznajdejo sem pa tja kako tržno nišo, kot je CLS ali R (ki pa mi je najgrši Mercedes zadnjega časa, pa vseeno). Tudi BMW premore svojo posebnost, indivudualnost...

Pri Audiju se pa zdi vse tako plastično...

Moram seveda priznati, da mi Audiji še nikoli niso bili všeč. (Edino malo všeč mi je bil v začetku devetdesetih Audi 80, pa še to verjetno zato, ker sta bila takrat njegova neposredna konkurenta videti precej slabše). Tako, da bom odprt tudi za meni nasprotujoča mnenja ;) lp, mm

Audi...stvar okusa pač, nekaterim je všeč in nekaterim ni..tukaj ni prav nič slabega, kako bi pa bilo če bi bili vsem isti avtomobili všeč...:D
Me pa včasih pogreje kakšna opazka (najpogosteje kakega bmw-jaša) da je audi navaden šrot proti bmw-ju ali da naj Audija raje s Škodo primerjajo namesto z BMW-jem(pa ne da bi bila škoda slaba)...to mi pa meji že na omejenost... :roll: Pa četudi je prav meni zaradi določenih lastnosti mere BMW preferenca in referenca :mrgreen: med avtomobili...

Glede polnjenja segmentov in razredov sem pa že enkrat napisal pri BMW-ju(velja tudi za recimo AUDI)...Tudi meni se zdi to bedasto...mislim...BMW in terenec...joj prejoj(seveda za moj okus) se pa obenem zavedam da je to tudi način da tovarna preživi, saj lahko le na ta način odškrtne kupce konkurenčnim znamkam in je takšno polnjenje tržnih niš postalo neogibno...pika. Pač kupiš A4 ali pa BMW 3 z x pogonom če ga že nujno rabiš, namesto "terenca" X5...res pa je da so nekaterim pa ravno ti zelo všeč nenazadnje pa so tudi vrhunski skupek tehnike...meni pa pač ne sedejo...tako kot Q7 ne :)
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Sr feb 07, 2007 3:40 pm

Audi je bolj ljudski Mercedes, je bolj diskreten in odtod njegova popularnost.

Z A7 sicer ne vem na kakšne kupce merijo, vsekakor pa bo avto nekoliko prispeval k bolj prestižni sliki te znamke.

Uporabniški avatar
SpunkyRacer
Uporabnik

Kraj: Logatec

Napisal/-a SpunkyRacer Sr feb 07, 2007 6:03 pm

kr neki tale avdi....pa spredi je kot bmw..jao....sej pravim...važna je znakec na havbi...ne pa kvaliteta pod motorjem :?
Rally is not for fun, rally is for LIFE!

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Sr feb 07, 2007 6:26 pm

yugo_tuning je napisal/-a:kr neki tale avdi....pa spredi je kot bmw..jao....sej pravim...važna je znakec na havbi...ne pa kvaliteta pod motorjem :?

ti jih pa meces vn.....dej mau se zamisl
Slika

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Sr feb 07, 2007 6:50 pm

yugo_tuning je napisal/-a:kr neki tale avdi....pa spredi je kot bmw..jao....sej pravim...važna je znakec na havbi...ne pa kvaliteta pod motorjem :?

Jaz nobene slike ne vidim :shock:
A si s kvaliteto mislu na tiste yugece, ki majo propellerje in krogce na haubi :?:
Slika

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr feb 07, 2007 7:26 pm

esem je napisal/-a:novice o A 7
Ofenziva Audija z novimi modeli se nadaljuje. V letu 2009 naj bi prišel ven 4-vratni kupe A 7, baziran na platformi bodočega A 6. Ven naj bi prišel tudi VW kupe, baziran na passatovi platformi, morda si jo bosta A 6 in passat delila, kot je že bilo v preteklosti. A 7 se zdi dobra konkurenca CLS-ju. V citatu guglov prevod orig. texta, ki je tu
http://www.automotorundsport.de/news/au ... 131700.htm

Je to tvoj produkt ali zgolj prepisuješ ?

Sprašujem se : poznaš - če si ti napisal ali pozna, kdor je napisal - preprosta dejstva in načela platform pri omenjenih modelih ?

LP

Mojster Miha
Poznavalec foruma

Napisal/-a Mojster Miha Sr feb 07, 2007 7:43 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Audi je bolj ljudski Mercedes, je bolj diskreten in odtod njegova popularnost.

Z A7 sicer ne vem na kakšne kupce merijo, vsekakor pa bo avto nekoliko prispeval k bolj prestižni sliki te znamke.

Tebi očitno ni jasno kako je z popularnostjo oz prodajo določenih modelov (MB : BMW : AUDI) - stvari si še zdaleč ne da razlagat po načelih kmečke logike, ampak je treba poznat dejstva

MB razred S recimo se bolje prodaja kot A8 oz serija 7, klub dejstvu, da je tudi cenovno boljši (beri : cenovno manj ugodnejši nakup)

AUDI nikakor ni ljudski MERCEDES - je MERCEDES na drugačen način oz z drugačnim dojemanjem in pojmovanjem njegovih lastnostih - bistvena razlika je v tehnološki zasnovi in pripadajočih lastnostih

LP
Zadnjič spremenil Mojster Miha, dne Sr feb 07, 2007 7:56 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Sr feb 07, 2007 7:51 pm

Mojster Miha je napisal/-a:
Joie de vivre! je napisal/-a:Audi je bolj ljudski Mercedes, je bolj diskreten in odtod njegova popularnost.

Tebi tudi očitno ni jasno kako je z popularnostjo oz prodajo določenih modelov (MB : BMW : AUDI) - stvari si še zdaleč ne da razlagat po načelih kmečke logike, ampak je treba poznat dejstva

MB razred S recimo se bolje prodaja kot A8 oz serija 7 pa čeprav njegova cena še zdaleč ni "ljudska"

LP

Moral bi dopisati "v Sloveniji".

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr feb 07, 2007 10:54 pm

Mojster Miha je napisal/-a:....
Je to tvoj produkt ali zgolj prepisuješ ?

Sprašujem se : poznaš - če si ti napisal ali pozna, kdor je napisal - preprosta dejstva in načela platform pri omenjenih modelih ?

LP

Moj text je povzetek dela novice na neki angl/am strani. Ne spomnem se več, s katere strani je to (3 meseci se pač poznajo), čeprav sem malo poiskal po najpogostejših, a žal nisem našel. Se je pa ta stran sklicevala na novico (jo povzemala) iz A M und S, ki je (bila) na linku in (slabo) prevedena v citatu.

A M und S nekaj prčka po spletnem arhivu, združuje razne novice o podobnih temah in jih pri tem hkrati preimenuje - jim spreminja url naslov. Zato tedanji link ne dela več. Sem pa poiskal isto novico, združeno še z drugimi novicami (tako, da je vsebina delno dopolnjena in precej povečana - skratka drugačna - najmanj zaradi konteksta) in jo imaš tu: http://www.auto-motor-und-sport.de/news ... _14140.hbs . Ne razumem pa dobro, kaj te moti glede platform, morda lahko to skupaj razčistimo.

lp

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Napisal/-a Spyker Pe jul 27, 2007 3:00 pm

Uradna skica:

Slika
Če je ravno, ni zabavno.

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Pe jul 27, 2007 4:59 pm

na skici so res u ibr hude poteze (linie)
Slika

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Pe jul 27, 2007 5:57 pm

Prejšnji Audi A6 in Passat sta imela isto platformo.

O tem, da je Audi drugačen Mercedes bi tudi težko govorili, saj se današnji Audi A8 lahko primerja kvečjemu s starejšim modelom Mercedesa S-klase, ne pa s trenutnim, medtem ko pa trenutna 7-ica od BMW-ja zaostaja za trenutno A8-ico.

Mercedes je še vedno po kvaliteti, plusih, v ospredju, in to za en model, res pa moramo pozabiti nižje klase, ki so namenjene zgolj dobri prodaji in nabiranju denarja.

Pri Audiju se mi zdi posebej neracionalno uporabljanje teh oznak, saj za vsak model uporabi več številk, npr. lahko bi bila A4 in A4 coupe, tako kot je tudi A4 cabrio, sedaj pa sta A4 in A5.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov