Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Napisal/-a modri D. Po jan 11, 2010 12:05 pm

Noter je zelo lep (vendar, če se ne motim, je dizajn precej pobran iz ameriških Fordov), zunaj je pa 5-vratni katastrofa (predvsem zadaj), 4-vratni pa izgleda zadaj kot Samsung SM5. Jst bi tud raj vidu (sj ne morm verjet, da bom tole napisu), da bi se zgledoval po Golfu in nardil evolucijo aktualnega modela, ki mu nič ne manjka.

:jao:

Lp, D.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Po jan 11, 2010 1:39 pm

Iz določenih pogledov je prav grozljiv. Pričakoval sem Kinetic design. Sicer obline so taprave, sam določeni detalji ga popolnoma uničijo. Notranjos je pa fantazija.

goranTNT
Novinec

Napisal/-a goranTNT Po jan 11, 2010 2:01 pm

Potem sem jaz eden redkih kateremu notranjost ni ravno po okusu. Ni vse v luckah in displayih.... Sploh pa da se taki notranjosti rece fantazija. Uff.....

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Po jan 11, 2010 2:03 pm

modri D. je napisal/-a:Noter je zelo lep (vendar, če se ne motim, je dizajn precej pobran iz ameriških Fordov)

Ceed je napisal/-a:INotranjos je pa fantazija

sej nista resna, a ne :? ?

notranjost je grozna... kot da bi padla iz enga korejca... iz kakega bratranca Daewoletovega Cruza al pa unga plavega Aveota... tiste "toasterske" odprtine za ventilacijo, plave igle na števcih, gaziljon knofov po volanu... 19 komadov tak na hitro&na prbližno prešteto. 19!!! :huh:... iskreno upam, da je tista deseterica gumbov spodaj, fiksno prbitih za volanom in ne na njemu samem, ker kdo se bo pa znašu v tej poplavi, ko enkrat malo zarotiraš volan.... in naj mi sam še enkrat kdo viha nos nad citroenovim fiksnim volanom in "nepreglednostjo" knofov na njem! tisto je nepregledno, tole je pa fantazija?

in tudi v tej top varianti materiali ne zgledajo prav nič posebnega... kako zgleda pa plešasta verzija, brez "šargopirgastih" LCDjev, usnja, avtomatske klime..... brrrr... Kia Rio se mi mota po glavi!

sicer pa... vsake oči majo svojga malarja....mojmu malarju je ob pogledu na tole "kantica iz roke padla" od razočaranja...=P
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Antiznačkar
Novinec

Napisal/-a Antiznačkar Po jan 11, 2010 2:03 pm

Katastrofa - tako zunanjost (no ta je za prebavit) kot notranjost (katera je res katastrofalna v pravem pomenu besede) :? ;)

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Po jan 11, 2010 2:37 pm

drugmirko je napisal/-a:
modri D. je napisal/-a:Noter je zelo lep (vendar, če se ne motim, je dizajn precej pobran iz ameriških Fordov)

notranjost je grozna... kot da bi padla iz enga korejca... iz kakega bratranca Daewoletovega Cruza al pa unga plavega Aveota... tiste "toasterske" odprtine za ventilacijo, plave igle na števcih, gaziljon knofov po volanu... 19 komadov tak na hitro&na prbližno prešteto. 19!!! :huh:... iskreno upam, da je tista deseterica gumbov spodaj, fiksno prbitih za volanom in ne na njemu samem, ker kdo se bo pa znašu v tej poplavi, ko enkrat malo zarotiraš volan.... in naj mi sam še enkrat kdo viha nos nad citroenovim fiksnim volanom in "nepreglednostjo" knofov na njem! tisto je nepregledno, tole je pa fantazija?

V bistvu so v korejcih armaturke vedno manj korejske tukaj pa ravno obratno... :lol:

Je pa treba priznat, da pri fordu skoz neki žonglirajo in skačejo oz iščejo nek trend, ker nihče ne more rečt da je notranjost prepoznavna. Od prvega focusa, ki je bil noter kolaž ostrih linij/trikotnikov in ovalov!!! potem inkarnacije aktualnega, ki je bila spet nekaj čisto drugega in skoraj nemško dolgočasna (čeprav ravno prav zanimiva) je tole še en zasuk v drugo smer. Tale zelo spominja na armaturno iz ix35 s to razliko, da so reže večje in več je šajni plastike.

Za takele oblikovalske eskapade škoda da ne obstaja smeško, ki bi ponazarjal "histerični WTF smeh".
Zadnjič spremenil Templar, dne Po jan 11, 2010 2:42 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
vanmarkus
Nov uporabnik

Kraj: Izola(ribarija)

Napisal/-a vanmarkus Po jan 11, 2010 2:37 pm

ročna in menjalnik so v nepraktičnem položaju
nekje piše da sem pameten

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Po jan 11, 2010 2:44 pm

Ne se jezit! NIsem rekel, da ker je meni ql mora bit vsem. Res ne vidim kaj je tako groznega v notranjosti, deluje mi zelo sodobo in drugačno od tega kar je bilo v fordovih klasikah.
Tipk ima pač toliko kolikor jih je potreba, zanimivo je, da bi vsi imeli radi vso možno tehnologijo v avtu, pa brez nikakršne tipke. Toliko zabit, da si ne bi mogel zapomniti za kaj služi tistih par tip na volanu, pa spet nisem.

Uporabniški avatar
RaVeN
Novinec

Napisal/-a RaVeN Po jan 11, 2010 2:50 pm

Resnično upam, da to ni končna verzija Focusa, ker meni osebno je katastrofalen. Zunanjost in notranjost. Zunanjost ko sem jo prvič pogledal, sem mislil da gledam terenca, tako mi izstopajo gume. Prvi odbijač in pa zadnje luči so pa tudi poglavje zase.

Notranjost pa takšna kot ste nekateri že rekli ala Korean stil. Kratko in jedrnato, da bo ta avtomobil uspešen na evropskem tržišču bo potreboval resnično odlično reklamo. :D
Zadnjič spremenil RaVeN, dne Po jan 11, 2010 2:51 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Po jan 11, 2010 2:51 pm

Ceed je napisal/-a:Ne se jezit! NIsem rekel, da ker je meni ql mora bit vsem. Res ne vidim kaj je tako groznega v notranjosti, deluje mi zelo sodobo in drugačno od tega kar je bilo v fordovih klasikah.
Tipk ima pač toliko kolikor jih je potreba, zanimivo je, da bi vsi imeli radi vso možno tehnologijo v avtu, pa brez nikakršne tipke. Toliko zabit, da si ne bi mogel zapomniti za kaj služi tistih par tip na volanu, pa spet nisem.

Sej ne rečem da mi je armaturka grdo grda kot recimo v kakih novih seatih ali BMWjih ampak se mi zdi resnično nekaj čisto drugega kot sem pričakoval od te znamke.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

eld0
Nov uporabnik

Kraj: Postojna

Napisal/-a eld0 Po jan 11, 2010 3:20 pm

Ste mi pa smešni vi Citroenarčki in Hyundaički, kje je pa sedaj ostro oko da razločite da je dosti stvari uporabljenih iz aktualnega focusa.

Dodatek: Če bojo obvolanske komande tako kot pri odstoječem, bojo zelo praktične.
Zadnjič spremenil eld0, dne Po jan 11, 2010 3:54 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
hp6715s
Novinec

Napisal/-a hp6715s Po jan 11, 2010 3:40 pm

Upam, da je to photoshop...
Števec pa kaže milje in display kaže Farenheite. Notranjost je tipično ameriška.

himi

Napisal/-a himi Po jan 11, 2010 3:58 pm

Čeprav smo pričakovali nasprotno, Fiesta ostaja najlepši ford. Mene zunanji dizajn novega focusa ne prepriča. Notranjost je boljša, zelo športan in moderna. Upam, da nas v vožnji ne bo tako razočaral, kot nas je dizajn.

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Po jan 11, 2010 4:30 pm

zgleda da sem edini tukaj, ki mi je avto resnično všeč. nekaj novega, drugačnega. zanimiv obrat glede na zdajšnega focusa. bočna linija pa je izrazito vzeta iz novega c-max.a

notranjost mi je prav tako zanimiva, dost razgibana in ne brezvezno monotona kot pri nekaterih konkurentih.

Uporabniški avatar
BBS
Uporabnik

Kraj: Kočevje

Napisal/-a BBS Po jan 11, 2010 4:31 pm

Na teh zadnjih slikah deluje velik kot novi BMW GT 5.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Po jan 11, 2010 4:32 pm

Lepši ne more bit..

LP!
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Po jan 11, 2010 4:34 pm

BBS je napisal/-a:Na teh zadnjih slikah deluje velik kot novi BMW GT 5.

resnično zgleda ogromen, čeprau je na velikosti pridobil zelo malo:D

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Napisal/-a modri D. Po jan 11, 2010 4:54 pm

drugmirko je napisal/-a:

in tudi v tej top varianti materiali ne zgledajo prav nič posebnega... kako zgleda pa plešasta verzija, brez "šargopirgastih" LCDjev, usnja, avtomatske klime..... brrrr... Kia Rio se mi mota po glavi!

sicer pa... vsake oči majo svojga malarja....mojmu malarju je ob pogledu na tole "kantica iz roke padla" od razočaranja...=P

Meni je noter lep zato, ker so mi je všeč oblika notrajosti američanov ter osvetlitev (dobro, kazalke števcev so res žive). Predvsem pa se mi dopade, da ni tko hudičevo kičast kot aktualni Titanium. Reže za zrak me ne motijo, gumbov je pa res miljon (pa postavitev stikal klime je tud vrhunska - ne vem, kdo bo tam kej vidu). Še vedno sem pristaš Renaultove ergonomije - 2 tipki na volanu za tempomat, obvolanska ročica za radio in minimalistično vse ostalo. Sovražim tipke na prečkah volana (npr. ergonomija v Bmw-jih mi je obupna). Marsikateri avto ima veliko tehnologije, pa je večina stvari tam, kjer mora bit (Laguna, Jaguar XF, ...) Najnižji nivo zaslončka v avtu je sredina volana za moje pojme (kar pomeni, da mora bit klima pozicionirana nad avdio sistemom).

Lp!

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Po jan 11, 2010 4:58 pm

eld0 je napisal/-a:Ste mi pa smešni vi Citroenarčki in Hyundaički, kje je pa sedaj ostro oko da razločite da je dosti stvari uporabljenih iz aktualnega focusa.

Dodatek: Če bojo obvolanske komande tako kot pri odstoječem, bojo zelo praktične.

no... na pogled niti ni kej dosti uporabljenih istih stvari... razen, če misliš na kake knofe in ročke, ki se jih na teh slikah niti ne vidi:

Slika
Slika

generalna oblika armature in vse njene bistvene značilnosti od odprtin za ventilacijo, ureditve števcev, organizacije centralne konzole in volana pa je popolnoma drugačno!

in še zmeraj trdim, da je 19 knofkov, ki potujejo nakrog skupaj z volanom popolnoma neuprabna zadevščina! zato mislim in upam, da je tistih deset naspodnji strani volana fiksnih! da bi razumel o čem govorim naredi preizkus s kako standarno in vsem znano napravo, ki jo uporabljaš vsak dan vsaj 10x in jo lahko uporabljaš tudi brez gledanja.... naprimer mobitel! tipkovnica je standardna in vsemže samoumevna.... probej torej mobitel obrnit na glavo in odtipkat svojo številko. še če boš gledal v knofe bo težko, na slepo je pa takorekoč nemogoče....
živeo drugmirkooooo!!!!
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov