Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage So maj 05, 2007 12:29 am

Joie de vivre! je napisal/-a:Meno vseeno čudi količina novih 4-vratnih accentov na cesti, 3- in 5-vratnih bi bilo še bistveno več, če bi jih sploh ponujali. Accent se je uveljavil kot nezahteven in hvaležen avtomobil tudi pri nas in me čudi, da ga ne tržijo bolj.

Za 3-vratnega Accenta trdijo, da bi bil predrag za na naš trg, ker ga proizvajajo v Koreji. 4-vratnega namreč proizvajajo v Turčiji. Razlog za neobstoj 5-vratnega Accenta je pa skoraj zagotovo v Getzu. Stvar je pač očitno taka, da je Accentu Evropa vse prej kot primarni trg.

Z več spretnosti bi bil lahko novi Accent prava uspešnica. Nasplošno je oblikovno privlačen. Primerjati ga z njegovimi predhodniki bi bilo izguba časa. Zanemarili so prodajo z avtom s katerim so si v preteklosti ustvarili dobro ime.

Korejci so se podali v ofenzivo prilagajanja trgu brez izjem od A do Ž, ...ponudba bo torej čez čas enaka kot pri ostalih evropskih proizvajalcih, kar pa pojem mnenju ni (povsem) dobra poteza.

lp, mm

himi

Napisal/-a himi Po maj 07, 2007 1:00 pm

Mislim, da so pri Hyundaiju malo zafurali novega Accenta. Ni mi jasno zakaj so ga šli pomanjšat, če pa že imajo Getza!

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY Po maj 07, 2007 4:32 pm

accent ni pomanjšan, to je zihr. mogoče samo vizuelno, ker so pač ubrali nove linije

definitivno pa je accent s 3 vrati namenjen za naš trg, a ga še niso predstavili (v avstriji še niso predstavili 4-vratnega, prodajajo pa 3-vratnega), bo pa prišel sčasoma.
Slika

himi

Napisal/-a himi Po maj 07, 2007 4:57 pm

Ma to je kr neki!
Zdaj bojo imel 2 modela v istem razredu, Accenta in Getza. Nobeden od njiju pa ni nič posebnega. Ok, oba sta vredu avta, ampak se že težko kosata s konkurenco ala Corsa, Clio, 207... Getz zato, ker je že kar nekaj let na trgu in se mu leta poznajo. Accent pa nekako ni prinesel nekega napredka napram Getzu.
Ne vem, mogoče bo Accent osnova avtomobilu, ki bo konkurent Dacii Logan. Sem nekje bral, da Hyundai razvija tak model.

Drugače pa Hyundai zadnje čase malo stagnira in trenutno nima nekih pravih rešitev za nadaljno rast prodaje.
Res je , da pride že letos na trg novi I30, sam pomojem ne bo neka huda uspešnica.
Novi Getz bo zunaj šele v 2008, elantre ne prodajajo več v Evropi.
Za Tuscona ne vem kako se prodaja. Ima pa veliko novih konkurentov, tako , da bi mu osvežitev prav prišla.
Edino Santa fe se prodaja nad pričakovanji, kar pa je razumljivo, saj je model čisto nov.

Uporabniški avatar
GregaST
Novinec

Kraj: Medvode

Napisal/-a GregaST Po maj 07, 2007 8:40 pm

Hyundai stagnira? Kaj pa nenormalno dobri odzivi na novega santa feja in seveda tudi super prodaja?

himi

Napisal/-a himi Po maj 07, 2007 10:46 pm

Ja res je. Hyundai ne blesti renutno. Že od lanskega leta, ko je bil na tri leta zapora obsojen njihov šef, pa od številnih stavk v podjetju, pred in po tem dogodku, ter močne korejske valute, katera je zmanjšala cenovno prednost avtomobilov pred tekmeci.
Seveda se najde tudi kakšna izjema. Ravno Santa fe je taka, kateremu prodaja skokovito raste. Pa da ne pozabim na njihov napredek v kvaliteti vozil in veliko raznih nagrad za njihove avtomobile.
Samo trenutno prodaja njihovih avtomobilov tega ne kaže. Številke so podobne lanskim, oz. so nekaj nižje. V Amerikiimajo za 5% manjšo prodajo kot lani, tudi v Evropi je podobno, najbolj je zaskrbljujoča prodaja na Kitajskem, kjer so bili še lansko leto nekaj mesecev celo na tretjem mestu (po prodaji avtomobilov) sedaj pa jih je že prehitela prva kitajska firma in so padli na rep deseterice.
Tudi dobiček iz prvega četrtletja se je ponovno zmanjšal (že petič zapored), sestrska Kia pa je že tretje četrtletje v minusu (-30 mio $)...

Jaz resnično upam, da jim bo uspelo te zadeve rešit in, da bojo čimprej dosegli njihov cilj. Biti med prvimi petimi proizvajalci vozil na svetu. Še bolj pomembno pa je to, da tega cilja ne bodo dosegli samo po številu prodanih vozil, ampak tudi po dobičku na koncu leta, kateri lahko edino zagotovi nemoten razvoj novih tehnologij in avtomobilov pri tem korejskem velikanu.

himi

Napisal/-a himi To maj 08, 2007 4:02 pm

V Belgiji bo stal I30, z enako opremo, od 300 do 500 Evrov več kot Kia Ceed.
Serijsko ima tam vgrajen tudi ESP, katerega Kia ima, ampak le ob doplačilu.
Izgleda, da bo kljub temu cenejši kot njegova nemška konkurenca.

Uporabniški avatar
sorento
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sorento To maj 08, 2007 4:39 pm

Lepo da bojo cene primerljive ceedovim, ker samo tako bo lahko konkuriral na trgu. Še eno tako unikatno akcijo užgejo pa so na konju ;) .

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage To maj 08, 2007 11:53 pm

himi je napisal/-a:Mislim, da so pri Hyundaiju malo zafurali novega Accenta. Ni mi jasno zakaj so ga šli pomanjšat, če pa že imajo Getza!

Accent je sedaj v Evropi samo še dopolnitev k ponudbi Getza. Na manj razvitih trgih v Evropi ga prodajajo samo kot štirivratnega, da bojo konkurirali Aveotu in še kakšni drugi majhni limuzini. Tukaj jaz osebno ne vidim, da bi bilo kaj narobe.

lp, mm

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Sr maj 09, 2007 12:11 am

sorento je napisal/-a:Lepo da bojo cene primerljive ceedovim, ker samo tako bo lahko konkuriral na trgu. Še eno tako unikatno akcijo užgejo pa so na konju ;) .

Pri nas še ni te percepcije, ampak Ceed vs i30 je mišljeno kot Leon Vs GolfV, pa folk ne razmišlja o višji ceni za golfa, je kr samoumevno. Enako misli Hyundai koncern porazdeliti vloge
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
traktor TDI
Novinec

Napisal/-a traktor TDI Sr maj 09, 2007 12:30 am

In kateri je kvalitetnejši? Ceed ali ta hyundai? Glede na to, da je razlika v ceni zanemarljiva (mislim kvaliteto izdelave).

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Sr maj 09, 2007 7:25 am

Kvaliteta izdelave je ista; kvaliteta materijalov je pa razlika v smislu kakšna plastika je, sedeži, hrup v kabini itd...
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Po maj 14, 2007 8:44 pm

Lignage je napisal/-a:
Joie de vivre! je napisal/-a:Meno vseeno čudi količina novih 4-vratnih accentov na cesti, 3- in 5-vratnih bi bilo še bistveno več, če bi jih sploh ponujali. Accent se je uveljavil kot nezahteven in hvaležen avtomobil tudi pri nas in me čudi, da ga ne tržijo bolj.

Za 3-vratnega Accenta trdijo, da bi bil predrag za na naš trg, ker ga proizvajajo v Koreji. 4-vratnega namreč proizvajajo v Turčiji. Razlog za neobstoj 5-vratnega Accenta je pa skoraj zagotovo v Getzu. Stvar je pač očitno taka, da je Accentu Evropa vse prej kot primarni trg.

Z več spretnosti bi bil lahko novi Accent prava uspešnica. Nasplošno je oblikovno privlačen. Primerjati ga z njegovimi predhodniki bi bilo izguba časa. Zanemarili so prodajo z avtom s katerim so si v preteklosti ustvarili dobro ime.

Korejci so se podali v ofenzivo prilagajanja trgu brez izjem od A do Ž, ...ponudba bo torej čez čas enaka kot pri ostalih evropskih proizvajalcih, kar pa pojem mnenju ni (povsem) dobra poteza.

lp, mm

3-vratni Accent očitno JE naprodaj tudi v Evropi, ravnokar preveril na nemški strani.

himi

Napisal/-a himi Po maj 14, 2007 9:45 pm

dobr zgleda...
Priponke
p070512003_165.jpg
p070512001_144.jpg

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY To maj 15, 2007 8:36 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:
Lignage je napisal/-a:

lp, mm

3-vratni Accent očitno JE naprodaj tudi v Evropi, ravnokar preveril na nemški strani.

no shi*

kaj sem rekel malo višje v postu? že na avstrijski strani (www.hyundai.at) bi to ugotovil :)
Slika

himi

Napisal/-a himi To maj 15, 2007 10:00 pm

Če se ne motim pride I30 tudi v različici cabrio-kupe!?

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage So jun 02, 2007 11:18 pm

Kaj je pa to :?:

Slika

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter So jun 02, 2007 11:25 pm

Uff, kia men dost lepše zgleda
Slika

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So jun 02, 2007 11:33 pm

šele zdele vidm, kok so tele zadnje luči ogromne. pr ceedu dost lep izpade zadek
Slika

Uporabniški avatar
Jackal81
Novinec

Kraj: SLP

Napisal/-a Jackal81 Ne jun 03, 2007 9:22 am

Izgled je za moje pojme super. To, da so pa velike zadnje luči je pa prej prednost kot slabost. Te vsaj ne bo kdo spregledal od zadaj.

Škoda je le, da pride i30 k nam šele enkrat v pozni jeseni, kar je zame osebno ravno malo prepozno (registracija starega mi ravno poteče konec julija in morem do takrat nabavit nekaj drugega). Poleg tega pa tudi ni za kupit avta, ki je šele prišel na trg, ker nočem biti poskusni zajček pri otroških boleznih avta.

Ker pač zdaj vozim Hyundaija sem pač šel malo pogledat kaj ponujajo drugega (Getz, Accent), pa sem bil kar malo razočaran. Getz je za mojo pojavo (198cm) v vsakem primeru premajhen, pa tudi kvaliteta izdelave me ni ravno prepričala. Za hec sem si ogledal še Accenta, kljub temu da mi ta avto že od zunaj ni všeč (4 vratna verzija, sama oblika). Notranjost pa je bila še hujša. Sedež je bil premehek, spet občutek cenenosti, zelo svetla barva notranjosti (temnejše se po prodajalčevih besedah ne da dobit), kar pomeni da se hitro umaže.

Po tem kar sem videl, moj naslednji avto 100% ne bo več Hyundai.
SlikaSlika
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov