Martina Navratilova je napisal/-a:Kako naj se dvigne nivo debate, ce tvoje znanje ni na nivoju.
Lancer je bil letnik 97! Vazen je tudi podatek da so ga ravno takrat nehali izdelovat oz pradajat pri nas. Edini nadomestek vsaj priblizen je pac carisma (tudi bla pozno testirana ne vem zakaj in je dobila isto tock kot naprimer 406 istega letnika). Saj sem ti napisal da se je podobno zgodilo bmwju in saabu ravno zaradi starega modela ki so ga testirali. A ne znas brat?
Pri vseh drugih znamkah se je od takrat kaj spremenilo glede varnosti. Pri Mitsibushiju so pa s svojim Lancerjem nekam neopazni. S svojo ponudbo so totalno nefleksibilni. Na naših tleh imajo tudi izjemno bogato ponudbo različic, paketov opreme in motorjev

http://www.mitsubishi.si/modeli_doprema_lancer_sw.asp ...pa niti ni drag, ...res čudno da jih ni več na cesti, ker je tako blazno kvaliteten. Lancerja na cesti vidiš samo testnega, od avtohiše... kupi pa ga redkokdo.
Martina Navratilova je napisal/-a:Drugace pa vsi vemo da obstajajo hude kritike na evropske NCAP teste tudi med evropskimi proizvajalci ki pa se kljub temu prilagajajo.
EuroNCAP je zagotovo organizacija, ki ima pomembno vlogo, saj na nek način sili proizvajalce, da vlagajo v razvoj in posledično proizvajajo varnejše avtomobile in zato je njen obstoj več kot upravičen, še posebej v tem času, ko je pomemben samo še dobiček. Brez Euroncapa bi bile stvari mnogo slabše, zato so kritike čez EuroNCAP stvar, ki se zdi povsem odveč. Prilagoditev standardom euroNCAP je minimum, ki bi ga bi moral biti sposoben zagotoviti vsak proizvajalec. Kritike s strani proizvajalcev, če so res, se zdijo zato povsem normalne. Če razumeš....
Martina Navratilova je napisal/-a:Povej mi cigava je bila platforma in motorji za s40/carisma v startu? Medtem ko se je opiral je mtoriziral volva?
Volvo S40 danes obstaja, Carisme pa ni več. Če bi bili res tako razvojno naravnani bi bili tudi danes še v polnem zamahu. Poleg tega pa je Mitsibushi pri svojih dizlih rad naslanjal na Renaultovo znanje: (http://de.wikipedia.org/wiki/Mitsubishi_Carisma)
nebivedu je napisal/-a:
In kdo pravi, da so NCAP zvezdice tiste, ki določajo kvaliteto avta. Zaleti se z peugeotom 206 ali C3 ali cliotom v moj 17 let star avto, pa bomo porem videli zvezdice od peugeota ali citorena ali renaulta. Moj avto (386cm dolg avto) ima samo eno zvezdico na Ncapu, če bi imel pa še opozorilo, da nisi pripet z varnostnim pasom, bi imel pa 2 zvezdice.
Me pa zanima kaj bi ostalo od cliota ali C3 ali p206, ko bi se čelno zaletel vame?
Ali pa vprašaj policista na šišenski cesti v škodi oktaviji, ko je vanju priletela ženska z dolgo vitaro(približno enaka teža avtov in enaka dolžina). Vitara se je ospeljala z mesta nesreče, škodo so odpeljali na odpad, ker je bila totalka.
Ne moreš ocenjevati avtomobilov po tem kok imajo zvezdic, ker te zvezdice so ena izmed večjoh bedarij. Dacia logan ima samo 3 zvezdice, clio ima 5 zvezdic, če pa ju čelno zaletiš, bi bil pa rajši v dacii. Vsaj po nesreči, ki sem jo včeraj videl(točno ta dva avtomobila), pa je bil clio totalno razsut in so rezal ven voznika, iz dacie pa je voznik izstopil z manjšimi poškodbami. Zaletela sta se pa čelno.
To so buče, kar si ti napisal. In velike.
Zate je tisti avto bolj varen, ki je manj zbit. Potemtakem je zate najvarnejši kakšen star Moskvič.
lp, mm