Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter So jun 16, 2007 12:01 pm

Lignage je napisal/-a:Ni mi jasno zakaj si jo sodobni Citroën srednjega razreda ne zasluži in zakaj je potrebno na Citroëna tiščati audijevsko rit :?:

Lignage, citroen ša ni naredil take riti kot Audi in tale na C5 ji je še najmanj podobna

Drugače pa sta sprednji del in notranjost tega citroena zares lepi, mogoče bo pa karavan lepši zadaj
Slika

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! So jun 16, 2007 1:08 pm

Če je avto všeč audijašu, potem bo res kriza :shock: ;)

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage So jun 16, 2007 10:58 pm

Tomcatter je napisal/-a:
Lignage je napisal/-a:Ni mi jasno zakaj si jo sodobni Citroën srednjega razreda ne zasluži in zakaj je potrebno na Citroëna tiščati audijevsko rit :?:

Lignage, citroen ša ni naredil take riti kot Audi in tale na C5 ji je še najmanj podobna

Če ni audijevska, je pa volkswagnovska...

Slika

Je neelegantna, prav nič ne izgleda francosko in je preobilna. :(

lp, mm

Uporabniški avatar
im nobody
Mojster foruma

Kraj: laško

Napisal/-a im nobody So jun 16, 2007 11:44 pm

passat
passat 1.9 tdi 110,235 nm
Na levi pas...do konca gas
viewtopic.php?t=72616&postdays=0&postorder=asc&start=60

Uporabniški avatar
Mick Jerry
Uporabnik

Kraj: okolica Lj.

Napisal/-a Mick Jerry Ne jun 17, 2007 12:04 am

Joie de vivre! je napisal/-a:Če je avto všeč audijašu, potem bo res kriza :shock: ;)

Ojej, kaj je potem z C6, kateri mi je kar precej všeč.

Ali pač nisem tipičen audijaš? :lol:

Glede C5, res je čudn. Iz teh slik tudi meni ni všeč, niti malo.
Slika

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Ne jun 17, 2007 2:21 am

Na cesti se bo takoj videlo, da gre za C5. Tudi za trenutnega C5 se takoj ve, da je C5, njegovi proporci so enostavno cepetovski in ne spominjajo na noben drug avto. Prvotni C5 mi je vedno bolj kul avto, čeprav sem l. 2001 čezenj govoril zelo grde besede.

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Ne jun 17, 2007 9:39 am

Lignage je napisal/-a:
Tomcatter je napisal/-a:

Če ni audijevska, je pa volkswagnovska...

Slika

lp, mm

he, he... mene tudi, predvsem strešna linija, asocira na Passata ampak ne na tega ki si ga nalimal, temveč na prejšnjega:

Slika

tudi prtlažnik je prbližno taka škatla kot na Passatu :P . in za zdejšnji, še posebej prvi C5 se tudi strinjam, da ma samosvoje proporce. v bistvu ma vse predispozicije, tudi v dizajnerskih potezah, da bi bil hudo cool avto.... sam nekje v procesu od lista papirja do proizvonega primerka se je izgubila ostrina in jasnost dizajna... avto ma vse potrebne poteze za markanten izgled, pa vendar se te nekako ne sestavijo v harmonično kompozicijo, ki bi zafunkcionirala kot celota!

tudi tale bodoči mi ma za zdej podobno "krizo identitete"! čeprav mislim, da bodo te velikanske podolgovate luči v živo delovale zelo markantno, ker imajo dobro razmerje med višino in širino, tanka črta žmigavca ali pozicije pod njimi pa jim daje dinamiko! in tudi streha z zelo položno sprednjo šipo deluje dokaj agresivno.... evo, na tej slikici se lepo vidi o čemu govorim:

Slika

čeprav me še zmeraj zelo moti, da je avto veliko bolj konvencionalen in ziheraški, kot sem pričakoval :( ! če se za novega Citroena ne da napisat "It's the most radical and futuristic of all", pol to ni Citroen :P ! za C4, C4Picasso, C6, C2, XM, CX, BX, SM, Xsara Picaso in nebroj drugih se da! in zato je Citroen to kar je! seveda, pa dodatno dozo za mojo nejevoljo in odklanjanje tega avtomobila prinese tudi dejstvo, da najbrž res nebo mel hidravlike :x :cry: :x !
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Po jun 18, 2007 1:15 am

drugmirko je napisal/-a:
...čeprav me še zmeraj zelo moti, da je avto veliko bolj konvencionalen in ziheraški, kot sem pričakoval :( ! če se za novega Citroena ne da napisat "It's the most radical and futuristic of all", pol to ni Citroen :P ! za C4, C4Picasso, C6, C2, XM, CX, BX, SM, Xsara Picaso in nebroj drugih se da! in zato je Citroen to kar je! seveda, pa dodatno dozo za mojo nejevoljo in odklanjanje tega avtomobila prinese tudi dejstvo, da najbrž res nebo mel hidravlike :x :cry: :x !

Se strinjam. Tudi sam menim, da bi avto lahko bil in bi moral biti oblikovan bolje. Glede na zanimive predhodnike, ki jih je avto imel v preteklosti, bi lahko zlahka napisali, da so pri Citroënu ta razred nekoliko zanemarili. Upam da se avta ne bo prijelo ime francoski passat :?

Glede sprednjega dela in markantnega videza se popolnoma strinjam, kot sem že omenil; Toda vseeno ne bi rad videl, da se bi tele sprednje luči in nevzporedne reže, ki bi bile po možnosti še zažrte v luči, znašle na prenovljenem C4, kar bi bila ogromna škoda, za odlično oblikovanega C4.

Krivdo, da je novi C5 v rit takšen kot je, bi lahko pripisali Jeanu Pierre Ploue; Sicer res da je sodeloval pri oblikovanju C4, C3 in C2, vendar kot izgleda tam k sreči ni imel prostih rok, pri novem C5 jih pa je...

O čem govorim... Človek ponoči sanja Audije in Volkswagne; podnevi pa ustvarja Citroëne - to ni zdravo za Citroën :(

V intervjuju, ki si ga lahko preberemo v CITROËN MAGAZINU iz decembra leta 2004, je namreč izjavil, da ga zelo pritegne oblikovanje Audija in VW-a.

Človek se ne zaveda, da ustvarja francoski avto :!:

Očitno obstajamo zunaj ljudje, ki bolj cenimo znamko Citroën, kot nekateri znotraj te znamke. Take izjave si ne bi smel na noben način privoščit.

Drugače pa je tudi ta novi C5 bolj podoben 407 kot se nam sprva zdi...

Slika

Tisti detajl, ki sem ga obkrožil z rdečo, je zelo zelo Peugeotovska zadeva. Še bolj je to izrazito na nekaterih Peugeotovih konceptih...

Slika

lp, mm

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po jun 18, 2007 2:11 am

Meni je pa dizajn všeč, čeprav mi je žal, da nima maske pod odbijačem bolj športne po vzoru nekaterih (večine) PS-jev (in tudi C4 Picassoja). Če primerjamo s prvim C5, ko se je pojavil in bil že takoj oblikovno zelo neposrečen (predvsem sprednje luči so bile, čeprav tedaj modne ter vsaj malo zanimive, takrat ene najgrših, skupaj s kakšnim tedanjim korejcem) ter je deloval okorno, neelegantno (še posebno po Xantiji, facelift je marsikaj zelo popravil), ima ta nek pridih drugačnosti - za Citroena - kar ni nujno napak. Vsekakor bo (vsaj po teh bogih fotkah sodeč) izžareval čvrstost/kompaktnost ob hkratni eleganci (spr. luči so tokrat ene najlepših od vseh avtov sploh in bodo odlično definirale izgled :D - ne vem, pa, kako bodo delovale reže pod lučmi v realnosti, počakajmo) - točno to, kar Citroen trenutno potrebuje. Resda (samo) za Citroen ziheraško, a še vedno precej bolj sveže, zanimivo in lepše od večine konkurence. Tudi zadnje luči, ki sicer niso nek dosežek, a so korektne in zanimive, bodo povdarjale "čvrstost" karakterja.

Zdi se tudi, da so zmanjšali sprednji previs (in povečali zadnjega?), da bo torej teža bolje razporejena, avto pa bolj okreten - s tem so ga tudi dodatno distancirali od C6, in 407. :D

Motijo pa nekatere neskladne podrobnosti v notranjosti - poleg tega, kar je o armaturi dejal že dr. Mirko in s čimer se strinjam - npr čisto pravokotni zračnik + stikalo za vklop 4 smerokazov, ki pobijata sosednjo/spodnjo zavito linijo in prav motita oko - kot da bi zračnik pobrali z enega precej starega avta in dodali naknadno. Lahko je to predvsem problem slabe fotke. Morda pa zračnik še ni dokončna verzija - tako ali tako še kakšen manjka (ali pa bo imel nekakšne perforacije za "soft flow" AC-ja in je ta zračnik namenjen samo šusu v glavo :lol: ).

Zaradi takih nedoslednosti bo (predvsem enobarvna?) armatura morda delovala nekako razsuta, nekonsistentna, skoraj neskladna. Tudi notranji del volana bi lahko bil malce manjši oz malce bolj okrogel (samo kote bi mu malo zmehčali).

Na kratko - spredaj eleganca, zadaj moč, od strani oboje 8) . Mislim, da bo na cesti dizajn boljši od velike večine. Ni pa to C6 eksperiment/inovacija, kar je razumljivo.

Kar se pa hidravlike tiče - o tem ne upam niti razmišljat. :roll: :x :cry: :x

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Po jun 18, 2007 7:59 am

Lignage, esem in drugmirko, dolgotvezite za popizdit, tako da se opravičujem, če sem spregledal kaj že napisanega.

Glede na mobi slike C5 deluje totalno P407, nizka karoserija, dolg in nizek sprednji previs, kratka in visoka rit... Da nismo dobili novega Saxota?

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Po jun 18, 2007 7:33 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Lignage, esem in drugmirko, dolgotvezite za popizdit, tako da se opravičujem, če sem spregledal kaj že napisanega.

Glede na mobi slike C5 deluje totalno P407, nizka karoserija, dolg in nizek sprednji previs, kratka in visoka rit... Da nismo dobili novega Saxota?

ja, okej, bom drugič sam napisal ...."vaaa kk je hudi, jst b to mev" al pa kej enako povednega v negativno smer in se ne bom trudu argumentirat zakaj se mi kej zdi tako kot se mi zdi! :twisted: :P :P ;)

na, tu maš še eno žlehno na njegov račun :mrgreen: :

Slika
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Po jun 18, 2007 7:44 pm

Lignage je napisal/-a:Če ni audijevska, je pa volkswagnovska...

ahh dej no, kaj pa tisto "čudovito" zadnje steklo, in stranske šipe ki linijo zaključijo navzgor :?: :P
Slika

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko To jun 19, 2007 11:35 am

tukej je majhen sljik CePetke in tretje Lagune versus ktero se bo tepel na tržišču! in če ju pogledam, takole odeta v nemodno srebrno, ki po moje nobenemu niti ne paše kej preveč, mi je C5 vseeno lepši od Lagune! pa mi Laguna s poštenih slikic sploh ni napačen voz :pivo

Slika

mimogrede... francozeljni po svojih forumih širijo novice, da naj bi hidravlična opcija uporabnika mahnla po žepu za ene 800 evrov. se ne sliši neka jaka para... nekej takega kot opcijska steklena topla greda na strehi od C4ke! sam po drugi strani... tudi steklenostrešnih C4 glih nisem vidu kej preveč na cesti :|
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage To jun 19, 2007 6:37 pm

:ue

Slika

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter To jun 19, 2007 6:43 pm

Lignage je napisal/-a::ue

me neither :P
Slika

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko To jun 19, 2007 7:20 pm

ja.... sicer je fajn, da so se na strani pokazale razgibane linije in izbokline okrog koles ne blatnikih, avto definitivno deluje bolje kot pa na prvih slikah, kjer je vse zgledalo flah ko deska! tudi rit ni taka grozna omarca....
je pa res, da je oblikovna svaštara.... na njemu lahko najdete linije C6tke, Passata, Audija, BMWja....nekdo je nekje pod tole spodnjo slikico napisal "Chrysler Sebring?" :P

sicer mislim, da ni tak hudo, da bi ga s Chryslerjem obmetavali, in še vedno sem prepričan, da bo samosvoj in markanten avto. nisem pa prepričan, da mi bo kdaj lep... tak, citroenovsko lep...

Slika

sicer so pa zadnje forumske, da je to 1:1 design evaluation maketa in da obstaja marginalna možnost kakih sprememb... recimo najlažje na odbijaču. da bog da res :pray: ...
:mrgreen:
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage To jun 19, 2007 11:35 pm

Mene tale najnovejša citroënova stvaritev bolj žalosti kot ne...

Pa tista črta po dolžini celega avta :jao: Tudi primerjati ga s Sebringom ni odveč... :?

Pa še nedolgo nazaj smo govorili, kako so Nemci neizvirni, ker naj bi vsi kopirali dizajn Mercedesa CLS. Zdaj je pa to naredil prav Citroën. Mu je blo res to treba :?:

Sem pa prepričan, da bo avto zato nekaterim toliko bolj všeč.

Laguna pa izgleda obupno medla, vsaj zgoraj na naslovnici. Bomo videli kako bo izgledala v resnici...

Še nekaj slik...

http://www.mijnalbum.nl/Foto-SD48HPFV.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-FAKC4XY3.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-Y3U4ZUDS.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-L8Q3SD4S.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-CNYZA4XW.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-6NQ77SAM.jpg
http://www.mijnalbum.nl/Foto-BGXDDAA4.jpg
http://img161.imageshack.us/img161/1007 ... aitmo0.jpg

lp, mm

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Sr jun 20, 2007 9:54 am

Lignage je napisal/-a:Pa tista črta po dolžini celega avta :jao: Tudi primerjati ga s Sebringom ni odveč... :?

Misliš bočna linija? Po mojem bi jo morali potegnit vse do do koncev sprednjih luči... sicer pa nevem kaj se jokate.. sprednji del ni kej preveč drugačen od novega picasa, zadek je pa tipični citroen... poseben bi se reklo :P
Slika

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Sr jun 20, 2007 10:00 am

ma meni tele luči delujejo neka mešanica, so kot pri audiju, a od strani, kot bmwjeve.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov