Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Sr jan 21, 2009 6:49 pm

esem je napisal/-a:Ne vem, ima pa Minijev osnovni enake podatke. Morda ga je BMW optimiziral ali dodal kakšen nadzor ventilov?

hmm... mogoče je pa res nov... sam malo me čudi, ob vsej tej novi tehnologiji in variabilnem tajmingu ventilov niso zvlekli iz njega nič več moči kot pri prastarem 1.4i 16v...
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Sr jan 21, 2009 11:54 pm

drugmirko je napisal/-a:
esem je napisal/-a:Ne vem, ima pa Minijev osnovni enake podatke. Morda ga je BMW optimiziral ali dodal kakšen nadzor ventilov?

hmm... mogoče je pa res nov... sam malo me čudi, ob vsej tej novi tehnologiji in variabilnem tajmingu ventilov niso zvlekli iz njega nič več moči kot pri prastarem 1.4i 16v...

Ja, res je nov, je 1.4 VTi (95 KM), tastar 1.4i 16V je imel (le) 90 KM. Več konj, navor se mi ne da brskat,....
Kakorkoli že, ja to je nov motor in kolikor je meni znano ni ta motor BMW nič optimiral ta motor ali pa dodal kakšen nadzor ventilov, vsaj ne da bi jaz vedel, pa ne da sem kakšen PSA insajder ali pa strojnik, inžinir,.... Motor je tak kot v Mini-ju. ;)
Lp
Sir Issac Newton: "To, kar vemo je le kaplja v morje."
Blaise Pascal: "Človekova veličina je v misli."
James Dean: "Dream as if you`ll live forever and live as if you`ll die today."
Spock: "Live long and prosper."

Slika

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Če jan 22, 2009 12:37 pm

CITROENAR ŠT 1 je napisal/-a: Motor je tak kot v Mini-ju. ;)
Lp

ja.. pol je nov motor. aleluja! je bil že cajt, da zamenjajo metuzalema iz Ax-a :P . sam škoda, da mu niso podarili še kakega konja več... 1000-1300 kil je težak ruksak za 95 konjev :(
:D
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Ne jan 25, 2009 10:40 pm

drugmirko je napisal/-a:
CITROENAR ŠT 1 je napisal/-a: Motor je tak kot v Mini-ju. ;)
Lp

ja.. pol je nov motor. aleluja! je bil že cajt, da zamenjajo metuzalema iz Ax-a :P . sam škoda, da mu niso podarili še kakega konja več... 1000-1300 kil je težak ruksak za 95 konjev :(
:D

Ja, če hočeš več moči pa nabaviš 1.6 VTi (120 KM), ali pa turbince. ;)
Lp

Slika

Uporabniški avatar
mistervegas
Uporabnik

Kraj: Ptuj, okolica

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Sr apr 08, 2009 3:02 am

Le kakšna bo pa Citroenova verzija tega "cross over"ja? I wonder :bere
Upam, da bo oblikovno kaj bolje izpiljen kot 3008 (govorim zgolj o zunanjosti seveda) :pray: .

Lp

Slika

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Po jun 01, 2009 9:44 pm

Peugeot 3008 je dobil 5 zvezdic na crash testih po novem sistemu. Lepo :clapclap :

http://www.euroncap.com/results/peugeot/3008/361.aspx

Adult occupant
The passenger compartment remained stable in the frontal impact and the protection offered to both driver and passenger was rated predominantly good. However, the passenger airbag was found to have been torn slightly during deployment, allowing it to vent in a way other than designed. Peugeot attributed the tear to incorrect splitting of the airbag cover in the dashboard and an improved design is now in production. Peugeot's tests indicated that the tear would not have influenced the characteristics of the airbag and that the protection offered was unaffected. Dummy readings indicated good protection of the knees and femurs and Peugeot showed that similar protection was provided to occupants of different sizes or those sat in different positions. Maximum points were scored in the side barrier impact but protection of the chest was marginal in the side pole test. Protection against whiplash injuries was also marginal, the car scoring no points in the most severe of the three whiplash tests.

Child occupant
Forward movement of the 3 year old in the frontal test was not excessive. The passenger airbag can be disabled to allow a rearward-facing child restraint to be used in that seating position. However, information provided to the driver regarding the status of the airbag is not sufficiently clear.

Pedestrian
The bonnet provided poor protection in all areas which might be struck by an adult's head. For a child's head, the protection offered was predominantly poor but was good in some areas towards the centre of the bonnet. The bumper provided good protection to pedestrians' legs.

Safety assist
Electronic stability control is fitted as standard equipment, as is a seatbelt reminder system for both front and rear seats. A speed limitation device is standard on some variants and optional on others.

Lp

Slika

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Po jun 01, 2009 9:56 pm

CITROENAR ŠT 1 je napisal/-a:Le kakšna bo pa Citroenova verzija tega "cross over"ja? I wonder :bere
Upam, da bo oblikovno kaj bolje izpiljen kot 3008 (govorim zgolj o zunanjosti seveda) :pray: .

Lp

Ni nobenih novih informacij o Citroënu na isti osnovi zato sem ga pobrisal iz naslova, ker močno dvomim da bi bil res?

Peugeotu 3008 je torej alternativa C4 Picasso, novemu Peugeotu 5008, ki je sedemsedežna različica 3008, pa sedemsedežni C4 Grand Picasso.

In, ...5008: Prve fotografije...

Slika
Slika
Slika

Vir: http://paultan.org/archives/2009/06/02/new-peugeot-5008-7-seater-mpv-first-details/

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Po jun 01, 2009 10:14 pm

Ne Lignange, ne bo držalo: 3008 je Cross Over in ni konkurenca C4 Picassoju (MPV - po naše enoprostorec) vendar pa je 5008 pravi enoprostorec in je konkurenca C4 Grand Picassoju tko da... ne mešat, ker ni isto. ;) Samo za oris. 8)

Lp

Slika

BlazR
Novinec

Napisal/-a BlazR Po jun 01, 2009 10:15 pm

Izgleda mn zabuhlo kot 3008 kr je nedvomno dobro. Spredni del mi je tut bolj ušeč, čeprou se mi luči zdijo preveč odrinjene na rob. Zadnji del je pa podobn 308sw, ki mi ni preveč ušeč, in je zgleda bil snovan bolj z praktičnega kot estetskega vidika.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Po jun 01, 2009 10:18 pm

@CITROENAR ŠT 1: Sej sem napisal alternativa in ne konkurenca in tako bi bilo najbolj prav med proizvajalcema znotraj istega koncerna.

Mi je pa tale 5008 čisto brezveze. Nekdaj je bila ločnica med Citroëni in Peugeoti jasna zdaj pa delajo drek :?

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Po jun 01, 2009 10:34 pm

Lignage je napisal/-a:@CITROENAR ŠT 1: Sej sem napisal alternativa in ne konkurenca in tako bi bilo najbolj prav med proizvajalcema znotraj istega koncerna.

Mi je pa tale 5008 čisto brezveze. Nekdaj je bila ločnica med Citroëni in Peugeoti jasna zdaj pa delajo drek :?

Pardon, sem slabo pogledal. "Nekdaj je bila ločnica med Citroëni in Peugeoti jasna zdaj pa delajo drek" Sicer bo čas pokazal, ampak se ne strinjam, samo poglej VW koncern, imajo polno avtomobilov, ki so si med sabo konkurenčni, pa jih to še ni ustavilo in prav je tako. Znamke je treba razvijat, res je, vsaka mora imeti ene svoje značilnosti, ampak mislim, da tu ne mešajo dreka.
Kaj bi ukinil C4 samo zato, ker je konkurenca 308 in obratno,... :?:

Mislim, da ni kake hude bojazni tako da,... Je pa to samo moje mnenje. ;)

Prosil bi vas ljudje, če komentirate 5008 v temi (je smiselno):
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=70052

Lp

Slika

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Po jun 01, 2009 10:42 pm

CITROENAR ŠT 1 je napisal/-a:Kaj bi ukinil C4 samo zato, ker je konkurenca 308 in obratno,... :?:

Dokler sta bila 307 in C4 je bilo čisto ok. Prvi je imel klasični izgled, drugi pa je bil dinamičnejši. 308 te tradicije žal ni nadaljeval.

Konkurenca in premalo različnosti med izdelki znotraj enega koncerna je vsaj zame slaba stvar :?

CITROENAR ŠT 1 je napisal/-a:Prosil bi vas ljudje, če komentirate 5008 v temi (je smiselno):
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?t=70052

Zgodba o 5008 se je začela tukaj, ko smo že dodajali fotografije zakamufliranega 5008, vendar še nismo vedeli, da se bo tako imenoval, zato sem spremenil naslov teme in ime avta dodal v naslov, da bi se tema tukaj nadaljevala. Naj moderatorji zdaj rešijo!

lp

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Po jun 01, 2009 11:02 pm

Lignage je napisal/-a:
Dokler sta bila 307 in C4 je bilo čisto ok. Prvi je imel klasični izgled, drugi pa je bil dinamičnejši. 308 te tradicije žal ni nadaljeval.

Konkurenca in premalo različnosti med izdelki znotraj enega koncerna je vsaj zame slaba stvar :?

lp

V tem slednjem se strinjam in po eni strani bi se res lahko bolj razlikovali, ampak mislim, da je dovolj razlik, da jih ne bojo zamenjali. Sprednja maska je res bolj Picasso inspired bi rekli.
Bo čas pokazal.
Kar se C4 in 308 tiče kljub dejstvu, da je 308 zdaj tudi dinamičen je pa tu dovolj razlik med dvema in sploh ni bojazni za zamenjavo. Kar poglej kaj delajo pri Citroenu - Ds linija, menim, da tudi to rešuje omenjeni problem (vsaj delno).
Ostajam optimističen. ;)

Lp

Slika

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Po jun 15, 2009 2:32 pm

Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Po jun 15, 2009 3:52 pm

par dni nazaj malo poštefnal po enem takem premiumu.... carski avto 8) ! sicer je res malo "ružnjikav" s sprednje strani ampak, v živo zgleda definitivno boljše kot na slikah.
v bistvu zgleda naravnost odpuleno! not je pa sploh carski!

če bi kupoval avto iz te SUV/Crossover navlake, bi definitivno bil prvi na listi! ...heh... prvi na listi bi bil tudi, če bi kupoval karkoli karavanastega iz razreda 308ce! ker, čist mimogrede, 308SW proti njemu zgleda glomazno, ko "beached whale" :P
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Po jun 15, 2009 4:11 pm

drugmirko je napisal/-a:par dni nazaj malo poštefnal po enem takem premiumu.... carski avto 8) ! sicer je res malo "ružnjikav" s sprednje strani ampak, v živo zgleda definitivno boljše kot na slikah.

če bi kupoval avto iz te SUV/Crossover navlake, bi definitivno bil prvi na listi! ...heh... prvi na listi bi bil tudi, če bi kupoval karkoli karavanastega iz razreda 308ce! ker, čist mimogrede, 308SW proti njemu zgleda glomazno, ko "beached whale" :P

Jao ko bi vsaj ta zadeva imala 4x4, tako pa se mi zdi neuporaben. Za mesto je lahko tudi na tleh. Drugače pa gleda kar OK

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko To jun 16, 2009 8:55 am

mihaing je napisal/-a:Jao ko bi vsaj ta zadeva imala 4x4, tako pa se mi zdi neuporaben. Za mesto je lahko tudi na tleh. Drugače pa gleda kar OK

ma dej no... kdo za boga milega od vseh teh mestnih pustolovcev pa rabi 4x4? za "plezanje po divjini" pločniških robnikov pred lokalnimi kafiči, kamor se podajajo povprečni vozniki/ce Tiguanov, Kug, Q5tk, Ravov in podobne SUV navlake ni treba met štirikolesnega pogona, vrjemi. če pa rabiš terenca za vsakdanje življenje pa itak ne greš kupit nič od te salonske navlake! takrat greš prej in najmanj po eno orenk plezalno in vzdržljivo Lado Nivo ! :P

torej za "mestna brezpotja" je avto čist v redu! ma kup elektronskih programov za vožnjo po spolzkih površinah, kot so sneg, blato, pesek ipd. in to je vrh glave zadost za vse asfaltne raziskovalce lokalnih kafičev in trgovin! pa še "pol tone" železja od pravega 4x4 pogona ti ni treba konstantno vleč s sabo! ... je ceneje... za kupit, za tankat in za vzdrževat!
praktičen je pa tudi čist zadost! v primerjavi z navadno 308co ma, pri ušivih 8 cm več, veliko več pretljažnika! in v primerjavi s 308SW je prav mestno kompakten! če torej vsak tretji dan me vlačiš s sabo "treh biciklov in psa", je tole ravno pravšnje!
pa še glih prav butasto zgleda :P !

mogoče je pa stvar v tem, da so v zadnjih desetletjih avtomobili v posameznih razredih zrasli za en meter! in tale 3008 je s svojimi 4.35m tako vellik, kot so včasih bli avtomobili srednjega razreda! za tiste, ki se spomnete... 3008 je za današnje razmere "majhen", pa ma samo centimeter manj, kot jih je včasih mel Renault 18! (za tiste rojene po časih prodaje osemnajstice... gre za prednika Lagune ;) !
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek To jun 16, 2009 9:24 am

drugmirko je napisal/-a:par dni nazaj malo poštefnal po enem takem premiumu.... carski 308SW proti njemu zgleda glomazno, ko "beached whale" :P

ima pa tudi neprimerno vec prostora :P
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic Sr jun 17, 2009 11:05 pm

mihaing je napisal/-a:
drugmirko je napisal/-a:par dni nazaj malo poštefnal po enem takem premiumu.... carski avto 8) ! sicer je res malo "ružnjikav" s sprednje strani ampak, v živo zgleda definitivno boljše kot na slikah.

Jao ko bi vsaj ta zadeva imala 4x4, tako pa se mi zdi neuporaben. Za mesto je lahko tudi na tleh. Drugače pa gleda kar OK

lol, in kdo dejansko kup terenca/suva/crossoverja/kamjon za vožnjo po terenu? pomoje par promilov vseh kupcev, pa še to dvomim...
Drugač pa, notranjost zgleda res dobr, med tem ko mi je zunanjost mal... češka... Morm ga v živo vidt :)
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov