Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Če jan 24, 2008 2:40 pm

Je pa meni osebno zanimivo kako se je razvil Audi. Iz povprečne serije 80/100, ki je bila daleč za konkurenco (tako BMWjem in še posebej Mercedesom), pač nekaj povprečnega, v malce več kot 10 letih v skoraj izenačen položaj, tudi po ekskluzivnosti in kljub temu, da imajo ogromno skupnega z VWjem, precej manj prestižno Škodo (kar vsekakor zbija nekaj na imidžu) ... v položaj, ko kljub malce manjši manjši ekskluzivi zaradi zgoraj napisanega konkurirajo s podobnimi cenami in sedaj v primeru A4/A5 celo diktirajo cenovne postavke (predvsem opreme) napram 3er in C klasi.
Verjetno je tudi to razlog da bosta BMW in MB čedalje bolj sodelovala pri skupnem razvoju saj bosta posamezno težko parirala celotnemu VAG koncernu (recimo nek motor VAG vgrajuje v 3/4 svojih modelov - od Škode do Audija - MB in predvsem Mercedes večinoma samo v svoje in to se na stroških precej pozna, ekskluziva se seveda ohranja a so stroški za razliko od VAG principa precej višji). ;)

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Če jan 24, 2008 5:20 pm

No ko smo že pri imidžu in skupnih razvojih. Cena gor ali dol če imam 100k€ in jih hočem zagonit za imidž se mi zdi smiselno da me pri Audiju(če že hočete) ali Lancii ali kateremkoli drugem avtomobilu za katerega plačam težke denarje ne žalijo s tem da mi dajo noter ENAK motor, ENAK menjalnik (ne glede na to kakorkoli je že dober) kot je v avtomobilu za tretino cene razliko pa mi "pokrijejo" z značko in dvema kvadratoma ustnja, ki so postranske pritikline za razliko od motorja in menjalnika glavna dela avtomobila.

Ne pravim da Audi ali katerakoli druga znamka zaradi tega ni prestižna ampak meni se to zdi neumno do ljudi ki to kupujejo in očitno samo zaradi značke.

Ne gre tu za kritiko proizvajalcev ki pač pa za samo logiko kupovanja zaradi imidža.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če jan 24, 2008 5:33 pm

če že toliko opevate prestiž pozabljate, da se pravi prestiž skriva v 2 avtomobilih in sicer maybach in rolls royce phantom ;)

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Če jan 24, 2008 6:00 pm

Za foro, ko smo ravno omenili Škodo. Za ceno 28k € dobite novega A4 2,0 TDI (143PS) z opremo - nič od nič. Za 25k € pa dobite Octavio RS 2,0 TDI (170PS) in malo morje opreme... Kaj bo potem kdo kupil? Jaz osebno veliko raje RSko :oops:
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Če jan 24, 2008 6:24 pm

normalno da rs-ko.

škoda so itak dobri avti za malo denarja.

isto golf gti ali octavia rs...

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 Če jan 24, 2008 6:32 pm

V tem primeru vsekakor raje Škodo. ;) Ampak ni poanta tukaj. Audi cilja na drugo filozofijo (podobno kot kupci BMWjev ne razmišljajo o recimo Ford Mondeu ali MBjevi o Citroenu C5).
Vsaj v tujini. :P Pri nas je žal še vedno v največji meri vodilo samo znamka, pa četudi brez kosa dodatne opreme in plastičnim volanom. ABM brez solidne motorizacije in zadovoljive dodatne opreme pač ni ABM in je kupljen IZKLJUČNO zaradi značke. Za 35k EUR kupim raje odlično opremljenega Passata (kot primer da ne bo zbadanja), večina bi jih kupila golega A4.

Glede Rolls Royca in Maybacha. Kljub podobni ceni mislim da ni primerjave. Rolls Royce je meni osebno vsaj en nivo višje, še posebej po samem (retro) dizajnu. Maybach je pa ladjica, ki bo kmalu videti precej zastarela. Verjetno je tehnično Maybach boljši a v tem klasu ni pomembno ali ima avtoradio 13 ali 15 zvočnikov, ali ima motor 450 ali 500 konjev. Tukaj se gledajo druge reči. Sam dizajn Phantoma je impozanten (tudi čez 20 let), Maybach pa zeh-zeh po prvi zamenjavi modela.

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Napisal/-a [SlasH] Če jan 24, 2008 6:58 pm

Veliko se omenja Thesis..Saj ne rečem, da ni dober avto, samo pojem lepote pa po mojem mnenju tudi ni.

Se strinjam glede Škode: dobri avtomobili za zmerno vsoto denarja.
Let there be rock!

Uporabniški avatar
podgurc
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a podgurc Če jan 24, 2008 7:05 pm

Če bi izbiral med A4 pa octavio bi ziher izbrau octavio. S podobno motorizacijo in opremo bi prišparal veliko denarja proti audiju. Podobno bi naredil tudi pri starem Leonom in staro A4. Razlogi so isti kot pri škodi. Če pogledam pa notranjost audijev se mi kar dopade ampak se mi zdi vseno malo zasstarela proti novi laguni ki ima meni osebno perfektnega.
Se pa tudi strinjam z nekaterimi trditvami da MB izgublja svoj imidž ki ga je nekoč imel.
Včasih je bil bolj rezerviran za kašne šefe ali pa za tiste ki so prišli iz tujine domov.
Pa tudi oblika mi je bolj boga, ker naprimer novi audiji so mi pa zelo lepi vsi povrsti.

Uporabniški avatar
De_Tomaso
Uporabnik

Napisal/-a De_Tomaso So jan 26, 2008 3:14 am

Ne da se mi replicirat na vsa mnenja v tej temi, kakor tudi večina ne bo delila mnenja, ki ga bom napisal sedaj. Pa ga bom zaradi sebe vseeno napisal.

Ekskluzivnost, indivudualnost in ostale bla bla v tej temi me spravljajo v smeh. Črn 530D opremljen z 1000 in 1 stvarjo po okusu lastniga bo na prvem semaforju vedno le še ena 5tka pa čeprav za tistega, ki sedi noter povsem individualna.

Če pa sedi v QPju, pa čeprav enakem kot 90% ki jih pride iz traka, pa je to izjava lastnika o njem samem. In skoraj enako velja za Thesis. In na koncu itak šteje samo kaj ima kdo v glavi, ko vozi te avtomobile.

Sam moram rečt, da to od blizu gledam in vidim, kako to nekateri razumejo in kako nekateri ne bodo nikoli. Služben avto, ki stoji na dvorišču je S430. Vikend avto, ki je v garaži pa je AR 147 GTA kompresor, ki je zelo hitro nasledila 911. Zakaj. Ker naj bo 911 še tako invidualno opremljena, ima že vsak drug uspešen manager v sloveniji S klaso za čez teden in 911 za čez vikend. Če pa imaš 147 za vikend pa magari je 2X slabša ali boljša od 911 pa je to izjava o samem lastniku. In sicer, da si upa biti izven črede. Da ni čredna ovca in zna mislit po svoje. Spet pa je tako, da nekateri to razumejo takoj, nekateri pa ne bodo nikoli razumeli.

Barva usnja in sijaj armature še ne zagotovita izstopanja iz črede, pa če sta še tako individualna. ;) Pogum izbirati drugače pa.

Da sam ne vozim serije 5, ker jih je kot listja in trave, verjetno ne rabim pripisat ne.

Sicer pa je pri vseh stvareh v življenju enako. Ljudje smo v večini čredne živali. In če je Agatha Cristie najbolj brana, potem bo že dobra za brat in jo bomo še mi brali. Audi vsi pravijo da je super duper, bomo pa še mi kupili. ;) Malraux, Kaminski, Lermontov in podobni pa so itak samo za čudake, množice pa nikoli ne slišijo za njih. Tako je in tako bo. Žalost pa je, da bo morda takšen svet in tisti, ki smo drugačni ostalih, ostal nekoč brez tako drugačnih stvari kot so C6, Thesis, 166, Vel Satis in ostalega, kar je za nas čudake.
Vprašanje podnebnih sprememb zaradi naše potrošnje ni vprašanje stroškov, ampak vprašanje naše morale.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis So jan 26, 2008 9:59 am

Car-t-maN je napisal/-a:tako da je zelo veliko odvisno od zgodovine in mercedes ima največjo zgodovino od vseh!

od vseh ima največjo zgodovino FORD na splošno gledano ;)

Uporabniški avatar
Car-t-maN
Novinec

Napisal/-a Car-t-maN So jan 26, 2008 2:04 pm

adis je napisal/-a:
Car-t-maN je napisal/-a:tako da je zelo veliko odvisno od zgodovine in mercedes ima največjo zgodovino od vseh!

od vseh ima največjo zgodovino FORD na splošno gledano ;)

Ne nima ker je mercedes sploh prva znamka oz. so naredili prva dva avtomobila (daimler in benz) ford je poznan po PRVEM SERIJSKEM avtomobilu
Avto ni avto če nima trikrake zvezde na nosu

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis So jan 26, 2008 2:07 pm

off: prvi tako imenovani avto ki je bil gnan z lastnim pogonom je bil narejen že leta 1769 z strani Nicolas-Joseph Cugnot-a ;)

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard So jan 26, 2008 5:23 pm

No ne bi vedel, ker si nobenga še nisem lastil. V Sloveniji je z vsemi servisi precej slabo saj smo na novo "odprta" država. Ampak ima BMW definitivno boljšo mrežo po svetu kot Alfa. BMW sem vzel kot primer uveljavljene premium znamke, Alfo pa kot znamko ki spet postaja premium. Govoril sem torej da ne glede na okvaro hitra odprava problema izboljša zadovoljstvo z znamko in da ga ista okvara pri drugi znamki s problematičnim servisiranjem zmanjša. Torej sta avto več ali manj enako dobra a imata zaradi tega precej drugačen imidž. Posledično je torej za dober imidž potrebno poleg odličnega izdelka še mnogo drugih stvari ki ga naredijo premium, na katere pa znamke ki hočejo spet postati premium rade pozabljajo.

Med drugim so pri Alfi v Veliki Britaniji precej rekonstruirali prodajno in servisno mrežo in je povečanje prodaje če se ne motim okoli 40% YTD, kar je več kot odličen rezultat.

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 So jan 26, 2008 10:52 pm

Kupi avto ki ti odgovarja, se ti dopade in je vglavnem po tvojih željah.

Vse ostalo (kaj bo sosed reku, sem ovca, bom car...) pozabi in ne vzemaj v zakup. Res je včasih težko odmislit sosede in vse gobce samo jz vem da se bom pri nakupu avta zmeraj držal tega.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

Uporabniški avatar
Tomcatter
Uporabnik

Napisal/-a Tomcatter Po jan 28, 2008 4:54 pm

Dr.M3 je napisal/-a:Tomcatter: tvoje zagovarjanje ABM (posebej Audija) je včaih malce bolestno.

ps: le zapelji se z Alfo 159 (vsaj solidno opremljeno in motorizirano) in boš videl, da ima sam avtomobil precej premium občutek. ;) Ali bi morala tudi Alfa dvigniti ceno (še posebej dodatne opreme) za pristen premium občutek hehe

Smo imeli doma 159 karavana za kak tedn tko da sem z avtom kar dobro seznanjen, in oprosti mi ampak navkljub vsemu ne smatram alfo kot premium znamko zato ker je ta model zelo dober. Mi je recimo 159 dosti bolj všeč kot Jaguar S-type, ampak jaguar je premium in alfa ni. end of story. (in vem da ni ista klasa preden spet nekdo nima drugega za delat kot detajle izpostavljat, ampak s S-typom imam izkušnje, z X nimam in ne verjamem da je boljši)

In nisem nič zagovarjal Audija ali katerega drugega nemca, povrhu pa sploh ne vidim da so napadeni, ampak zvezda, propeler, in krogci so drugo kot alfa. Že ko sem bil mlajši so bile te znamke nekaj posebnega (in sem ziher da spadam med večino populacije), alfo pa sem smatral kot "navaden" avto v isto kanto kot volvo, ford, opel, renault, vw itd., ker je bila mentaliteta okoli mene takšna in ta ni vključevala avtofanatikov s priokusi kot jih imamo vsi na tem forumu. In še nikdar nisem slišal da bi kdo človeka opisal: "Z Alfa-Romeo se je pripeljal" ali kaj podobnega kot se ljudje "zgražamo" (smo fouš) nad vozniki ABMov. In ta nedostopnost in foušija meni pomeni premium znamka, čeprav s prihodom modelov dostopnim "navadnim" ljudem izgubljajo na ugledu.

Lahko pa tudi da ljudje drugače dojemamo premium znamke, ampak jaz do sedaj v življenju nisem videl primera da bi kdo smatral Alfo kot premium in se mi vaše mišljenje zdi dokaj nenavadno.
Slika

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Po jan 28, 2008 6:53 pm

Tomcatter, Alfa Romeo je premium znamka in pika! Je predmet poželenja in ljudje zanjo plačajo več, čeprav bi za isti denar lahko dobili več avtomobila. Enako velja za ABM. Torej Alfa povsem ustreza definiciji premium.

Zdaj pa konec tega prepucavanja.

Nadaljujmo z novim izzivom: poleg višjega razreda tudi v srednjem dominira ABM, edina izjema je VW Passat. Se tudi njim obeta temna prihodnost?

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po jan 28, 2008 7:25 pm

srednji razred je še kar zanimiv predvsem zaradi novih oblik pri oplu in fordu...ti imajo še kar lepo prihodnost...

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Po jan 28, 2008 7:40 pm

adis je napisal/-a:srednji razred je še kar zanimiv predvsem zaradi novih oblik pri oplu in fordu...ti imajo še kar lepo prihodnost...

Po moje pa tudi oblika ne more več pomagati. Vse Vectre in Mondeoti so bili zelo lepi, ko so prišli na trg, vendar prodajne številke konstantno padajo.

Uporabniški avatar
Spyker
Poznavalec foruma

Kraj: okolica Ljubljane

Napisal/-a Spyker Po jan 28, 2008 7:48 pm

Zanimivo branje :) Predvsem iz stališča drugače mislečih uporabnikov. Tko da sem proti temu da se tema zaklene.

Sam še ena pripomba... glede tega da je Alfa edina, ki se je približala ABM-u. Kaj pa Lexus, lizard? :)

Lp
Če je ravno, ni zabavno.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 9 gostov