Osebno bi se odločil za CC verzijo

sonic je napisal/-a:Glede Golf V vs Golf VI: lahko da so pri novem prenovili tudi podvozje, tega pač nisem utegnil preizkusiti, ko sem pred časom imal priložnost malo zapeljati šestico. Spremembe karoserije so minimalne, spremembe notranjosti (cockpita) pa še manjše. Ko sem se usedel noter in malo vozil, je bil občutek (osnovna oblika kabine, ergonomija, postavitev vseh kontrol itd) identičen kot v mojem golfu V. Saj drugače ne more biti, ker je edina razlika v malo drugačnem volanu, vse ostalo pa je le spolirana verzija V-tke. Kar ni slabo, ker to (vsaj zame) pomeni spet odlično zasnovano kabino, zaradi katere je avto užitek voziti.
Polo78 je napisal/-a:sonic je napisal/-a:Glede Golf V vs Golf VI: lahko da so pri novem prenovili tudi podvozje, tega pač nisem utegnil preizkusiti, ko sem pred časom imal priložnost malo zapeljati šestico. Spremembe karoserije so minimalne, spremembe notranjosti (cockpita) pa še manjše. Ko sem se usedel noter in malo vozil, je bil občutek (osnovna oblika kabine, ergonomija, postavitev vseh kontrol itd) identičen kot v mojem golfu V. Saj drugače ne more biti, ker je edina razlika v malo drugačnem volanu, vse ostalo pa je le spolirana verzija V-tke. Kar ni slabo, ker to (vsaj zame) pomeni spet odlično zasnovano kabino, zaradi katere je avto užitek voziti.
Vidiš, jaz sem pa ravno tu opazil precejšen napredek pri VI. Če me je V pustil povsem hladnega, ko sem prvič sedel v njem zaradi plastik-fantastik občutka, me je pa za razliko VI kar navdušil. Zdi se mi nekako bolj dodelan kot celota (boljši materiali, oblika armaturke, boljši sedeži itd.). Za ergonomijo pa verjamem, da je ostala enaka.
Tule pri passatu pa je na zunaj malo več sprememb (za moj okus na slabše), notri se mi pa po prvih slikah zdi, razen določenih detajlov, precej enak prejšnjemu, se pravi obratna zgodba kot pri Golfu, vsaj skozi moje oči.
Se je pa (končno) tudi pri VW-ju premaknilo nekaj na boljše, nekaj kar bi morali uvesti že kakih par let nazaj in sicer: 4-letno splošno jamstvo za vse modele, brez omejitve kilometrov in brez doplačila! Malo sem se poglobil v "drobni tisk" tega 4-letnega jamstva in nisem zaznal nekih pasti. Izključene so le kake malenkosti, ki jih sicer zajema 2-letna garancija, medtem ko so tiste glavne stvari, ki bi lahko eventuelno povzročile večje stroške pa so krite, kot pri garanciji. Skratka, tale korak je za pohvalit!
Uf, tole pa ne izgleda preveč posrečeno. Uradne slike (seveda hudo retuširane) izgledajo neprimerno bolje... Vsekakor pa temnomodra očitno ni njegova barva.Ceed je napisal/-a:Pričakovano zadržan in pričakovano uničen zadaj.
Prvi golfi V (zlasti tisti na spodnji lestvici opreme) res izgledajo malo plastični, predvsem pa so mnogi imeli tisti grozen 4-kraki volan. Kasneje so zadeve malo izboljšali. In se popolnoma strinjam da pri VI so pa glede drobnih detajlov in splošnega 'nobel' vtisa res naredili dober job. Sicer na praktično nespremenjeni obliki notranjosti (kar seveda ne pomeni da je to slabo - don't fix it if it ain't broken), le zelo so zadevo spolirali. V bistvu je golf VI glede tega pač do konca izpopolnjena V-tka.Vidiš, jaz sem pa ravno tu opazil precejšen napredek pri VI. Če me je V pustil povsem hladnega, ko sem prvič sedel v njem zaradi plastik-fantastik občutka, me je pa za razliko VI kar navdušil. Zdi se mi nekako bolj dodelan kot celota (boljši materiali, oblika armaturke, boljši sedeži itd.)
sonic je napisal/-a:Ceed je napisal/-a:Pričakovano zadržan in pričakovano uničen zadaj.
Vsekakor pa temnomodra očitno ni njegova barva.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov