Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
croma_man
Mojster foruma

Kraj: Celje

Napisal/-a croma_man Po jun 07, 2010 2:39 pm

niso več resni in ni to nadomestilo za velsatisa...konec zgodbe prej.
the brand with the three stripes :)

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Po jun 07, 2010 3:11 pm

croma_man je napisal/-a:niso več resni in ni to nadomestilo za velsatisa...konec zgodbe prej.

damn true

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Po jun 07, 2010 4:53 pm

Res je, da je generaliziran oz. germaniziran kot še noben Reno, ampak za razliko SM5ke mi je prav lep.

Uporabniški avatar
metallic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a metallic Po jun 07, 2010 6:22 pm

Bočna linija je zelo podobna laguni se mi zdi, spremenjen je sam sprednji del in zadnji del, tut notranjost pri sm5 je praktično identična kot pri laguni. Tko da to je dejansko laguna limo, kot je fluence megane limo. U glavnem katastrofa. :roll:

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Po jun 07, 2010 9:33 pm

metallic je napisal/-a:Bočna linija je zelo podobna laguni se mi zdi, spremenjen je sam sprednji del in zadnji del, tut notranjost pri sm5 je praktično identična kot pri laguni. Tko da to je dejansko laguna limo, kot je fluence megane limo. U glavnem katastrofa. :roll:

Sam če pa od strani primerjaš z Laguno pa boljše izgleda. So lepše vrata zaključena pri ogledalih in kljuke ne izgledajo kot da so jih na približno gor dal. Pa tudi zadaj boljše izpade...

A ni ta novi šef za oblikovanje iz Mazde prišel k Renaultu? Mislim da imam prav :)

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po jun 07, 2010 10:43 pm

Nekaj podrobnosti; dolžina 4,89 m, širina 1,83 m, višina 1,49 m. Renault Latitude temelji na isti zasnovi kot Novi SM5. Celovit seznam opreme, ki bo razkrit kasneje, daje poudarek inovacijam in potovalnemu udobju, na primer z dvofunkcijskim ionizatorjem zraka z dvojnim razpršilnikom dišav, troobmočno klimatsko napravo, masažnim voznikovim sedežem, zvočnim sistemom Bose Premium, prostoročno kartico Renault, itn. Širši javnosti bo prvikrat predstavljen na avtomobilski razstavi v Moskvi, z letošnjo jesenjo pa bo naprodaj predvsem v Aziji, Afriki, Rusiji, Turčiji, državah Perzijskega zaliva, Avstraliji in Mehiki. Evropska izvedenka Renaulta Latitude bo ena od novosti jesenske avtomobilske razstave v Parizu, kjer si bodo obiskovalci lahko natančno ogledali tudi njeno notranjost, na voljo pa bodo tudi že vse podrobnosti o serijski in dodatni opremi ter ponudbi motorjev. Specializirani novinarji bodo na prve preskusne vožnje povabljeni še pred koncem leta 2010, prodaja pa bo stekla kmalu po tem.

Kaj več pa: http://www.renault-klub.si/index.php
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage To jun 08, 2010 7:26 pm

Dajte no že popravit naslov teme... prosim... :)

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard To jun 08, 2010 7:51 pm

Lignage je napisal/-a:Dajte no že popravit naslov teme... prosim... :)

Lahko samo dopišejo: Da. Ker tole azijsko dizajnersko čudo nima veze z Renault limuzinami. Pa tudi oprema očitno ne bo na nivoju. Masaža samo na voznikovem sedežu? a nima že C5 tudi na sovoznikovem, pa je klaso nižji? Da ne omenjam, da je Thesis imel masažo, prezračevanje, gretje, adaptivno fukncijo na vseh sedežih in to pred 9-imi leti, S-klasa pa verjento še nekaj let prej. Pa takih stvari se bo verjento med opremo našlo še precej. To je samo dokaz, da avto ni na nivoju evropskih sodobnih limuzin, ampa korejskih (pa ne mislim nič slabega glede korejskih liumuzin, da ne bo kdo užaljen). Strašno. Ne vem kaj to sploh dajejo na trg.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Ne jun 20, 2010 3:13 pm

Kar se je govorilo so pri Renju potrdili, Latitude ni novi VelSatis ampak 4V izvedba neuspešne Lagune III. Ni še jasno, če bo 5V Laguna "izginila" iz prodaje, pride pa Latitude v EU prve mesece 2011.

http://es.autoblog.com/2010/06/17/el-re ... vel-satis/

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Ne jun 20, 2010 10:21 pm

Hjoj, k so ponavljal spodnji del odbijača od VW... :roll:

Uporabniški avatar
Sendx
Novinec

Kraj: Posavje - Dobova

Napisal/-a Sendx Ne jun 20, 2010 10:43 pm

Mene tudi spominja nekako na passata ali celo mogoče na phaetona, ampak tem pa še za enkrat nimajo prave konkurence, če se ne motim.

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Pe jul 09, 2010 8:01 pm

lizard je napisal/-a:
Lignage je napisal/-a:Dajte no že popravit naslov teme... prosim... :)

Lahko samo dopišejo: Da. Ker tole azijsko dizajnersko čudo nima veze z Renault limuzinami. Pa tudi oprema očitno ne bo na nivoju. Masaža samo na voznikovem sedežu? a nima že C5 tudi na sovoznikovem, pa je klaso nižji? Da ne omenjam, da je Thesis imel masažo, prezračevanje, gretje, adaptivno fukncijo na vseh sedežih in to pred 9-imi leti, S-klasa pa verjento še nekaj let prej. Pa takih stvari se bo verjento med opremo našlo še precej. To je samo dokaz, da avto ni na nivoju evropskih sodobnih limuzin, ampa korejskih (pa ne mislim nič slabega glede korejskih liumuzin, da ne bo kdo užaljen). Strašno. Ne vem kaj to sploh dajejo na trg.

Ma že nov C4 II ima na voljo masažo na sovoznikovem sedežu, da o DS4, C5 in višje niti ne razpravljamo.

Sem pa ene par tednov nazaj nekje bežno zasledil, mislim, da na neki francoski spletni strani, kjer je en vodja ne vem česa pri Renaultu (kar pomeni, da je potemtakem informacija kar uradna) rekel, da ta Latitude VMES MED LAGUNO IN UPOKOJENIM VEL SATISOM, tako da Lignage, mi je prav žal vendar pa no can do man glede spreminjanja naslova teme.

Če bom slučajno spet nekje našel ta isto informacijo postam link. ;)

Lp
Sir Issac Newton: "To, kar vemo je le kaplja v morje."
Blaise Pascal: "Človekova veličina je v misli."
James Dean: "Dream as if you`ll live forever and live as if you`ll die today."
Spock: "Live long and prosper."

Slika

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Re: Renault Vel Satis brez naslednika?

Napisal/-a Lignage Po dec 06, 2010 10:25 pm

Sem pa ene par tednov nazaj nekje bežno zasledil, mislim, da na neki francoski spletni strani, kjer je en vodja ne vem česa pri Renaultu (kar pomeni, da je potemtakem informacija kar uradna) rekel, da ta Latitude VMES MED LAGUNO IN UPOKOJENIM VEL SATISOM, tako da Lignage, mi je prav žal vendar pa no can do man glede spreminjanja naslova teme.

Vmes gor ali dol, avto je dolg 490 cm in je 2cm krajši od novega Audija A6. Če se pri Renaultu še tako trudijo to zanikat, so naredili prav to. Z Latitudom so hočeš ali nočeš zamenjali VelSatisa :)

Zamenjavo so pa pač naredili na tak način, kot se jim je to najbolj izplačalo. Tudi z razlogom, da bo na trgih, kjer se tovrstni avti še zmeraj prodajajo, imel dovolj ugodno ceno. Povsem logično, ane?

Pri nas ga naj bi začei prodajati naslednje leto marca in naj bi v osnovni izvedbi z 2.0 bencinskim motorjem stal 21.900 eur.
Zadnjič spremenil Lignage, dne Sr dec 08, 2010 6:57 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek To dec 07, 2010 8:54 am

Lignage je napisal/-a:
Vmes gor ali dol, avto je dolg 490 cm in je 2cm krajši od novega Audija A6. Če se pri Renaultu še tako trudijo to zanikat, so naredili prav to. Z Latitudom so hočeš ali nočeš zamenjali VelSatisa :)

Zamenjavo so pa pač naredili na tak način, kot se jim je to najbolj izplačalo. Tudi z razlogom, da bo na trgih, kjer se tovrstni avti še zmeraj prodajajo, imel dovolj ugodno ceno. Povsem logično, ane?

Pri nas ga naj bi začei prodajati naslednje leto marca in naj bi v osnovni izvedbi z 2.0 bencinskim motorjem stal 21.900 eur.

Zdaj naj pa nekdo končno že spremeni naslov teme v 2009 Renault Latitude! Hvala.

nekje sem zasledil, da je v nemciji menda sicer dobavljiv, ampak samo pri ene par prodajalcih, pa sem tam ga ni mozno kupit, ampak samo v lizing (poslovni najem) vzet...mislim :roll:
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Marek_
Poznavalec foruma

Re: 2009 Renault Latitude (naslednik Vel Satisa?)

Napisal/-a Marek_ To dec 07, 2010 6:58 pm

BTW je že v luki.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio To dec 07, 2010 9:49 pm

Lignage je napisal/-a:

Renault Latitude je dolg 4.89 m, širok 1.83 m in visok 1,49 m. Laguna III je, za primerjavo, dolga 4.695 m, široka 1.811 m in visoka 1.445 m. Latitude pa je še vedno limuzina, ki je bazirana na platformi D, katero si že delijo laguna III, nissan altima in murano. Medosna pri laguni meri 2.76 m, pri latitude pa 2.76 m.

Zame, navkljub včji dolžini, še ne spada v segment nad laguno.

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage To dec 07, 2010 11:06 pm

Eh, saj je Fiat Linea tudi zasnovana na grande Puntu pa je nasledila Fiat Mareo, pa še bi se našlo takih primerov iz zgodovine, če bi zdaj razmišljal...

Sicer pa verjamem, da renojevci le s težka tudi sebi priznajo, da so morali s tem korejcem naslediti VelSatisa kar je očitna kapitulacija. Ampak vseeno boljše kot nič, če še lahko računajo na dobro ali zadovoljivo prodajo vsaj na nekaterih trgih.

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Sr dec 08, 2010 10:19 am

Lignage je napisal/-a: Ampak vseeno boljše kot nič, če še lahko računajo na dobro ali zadovoljivo prodajo vsaj na nekaterih trgih.

evo, nasel...

http://www.autobild.de/artikel/vorstell ... 91704.html
Im Januar 2011 ist der Oberklasse-Vertreter zu haben – und zwar nur bei 50 ausgewählten deutschen Händlern. Und vorerst nur als Leasing-Fahrzeug, kaufen können Interessenten ihn nicht.

toliko o prodaji...
pa glede na to, da je lizing koncipiran na 4 leta z 10tkm na leto, ni zanimiv niti za podjetja :roll:
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK Sr dec 08, 2010 3:54 pm

Pride to v prodajo v Sloveniji ali ne?
Ker se mi zdi, da gre za najviski rang renault avtomobila in sploh ni nic oglasevanja o prihodu ali karkoli....cudno :roll: :roll:
:)

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Sr dec 08, 2010 4:02 pm

FLINK je napisal/-a:Pride to v prodajo v Sloveniji ali ne?
Ker se mi zdi, da gre za najviski rang renault avtomobila in sploh ni nic oglasevanja o prihodu ali karkoli....cudno :roll: :roll:
Baje marca za 21.900€ :DDD .Dokaj poceni za tak avto :D .
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov