Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Ne sep 20, 2009 11:47 pm

Res, več fotk ko vidim, bolj me navdušuje. To je kvantni preskok glede na predhodnico. :pivo :vrum :wink:

Lp
Sir Issac Newton: "To, kar vemo je le kaplja v morje."
Blaise Pascal: "Človekova veličina je v misli."
James Dean: "Dream as if you`ll live forever and live as if you`ll die today."
Spock: "Live long and prosper."

Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po sep 21, 2009 12:06 am

himi je napisal/-a:Motorji:
Bencinarji:

2.4 GDI (direktni vbrizg) 201 konj

Je ta GDI zaradi sodelovanja z MItsubishijem?

martin_krpan je napisal/-a:... bočna linija pa je fenomenalna. I40 z obliko osramoti številne avtomobile, ki so skonstruirani specialno kot kupe-limuzine.

:tomidelej: Točno tako!

himi

Napisal/-a himi Po sep 21, 2009 10:58 am

Ni, vsi Hyundaijevi motorji so plod lastnega razvoja in znanja.

Uporabniški avatar
GregaST
Novinec

Kraj: Medvode

Napisal/-a GregaST Po sep 21, 2009 2:59 pm

Stari V6 3.0 v sonati letnik 1997 je bil mitsubishijev motor!

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Sr okt 07, 2009 5:23 pm

First test, courtesy of Global AutoNews

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

http://www.global-autonews.com/content/ ... 7&id=33389
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

himi

Napisal/-a himi Sr okt 07, 2009 5:37 pm

Tkole na prvi pogled je avto izredno lep. Tudi, kar se motorizacije tiče, vsaj na papirju izgleda eden boljših avtomobilov.

Me pa motita dve stvari in sicer, "nožna" ročna zavora - Hyundai, obstajajo že drugačne bolj sodobne rešitve, kot npr avtomatska ročna zavora, ki jo imajo vsi po vrsti, od Renaulta, VW ja.... Če pa že mora bit old-school ročna, je pa bolje da je postavljena med sedeži - tako izgleda nekoliko bolj evropsko.

Drugo kar mi ni všeč, je pa krom, ki poteka pod stranskimi šipami in se zajeda v "havbo".
Samo to so že take malenkosti...

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Sr okt 07, 2009 5:57 pm

Jaz je tudi ne morem videt, te nožne "ročne" zavore.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr okt 07, 2009 6:41 pm

a to je ta pedal zraven ročke za odpiranje havbe?
Slika

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Sr okt 07, 2009 6:44 pm

Armatura je zelo podobna z Kio VG. Avto pa je lepotec. Aja pa strička za ventilacijo sedaj nebo al kako?

mihaing je napisal/-a:Samo se res vidi kdo od vas je ljubosumen ker vozite nemški ali francoski avto, in ugotavljate da značka vseeno ni vse. Hyundai in Kia premagujeta velike ovire evopejskih glav.

Dobro da samo hyundai "kopira", ko pa VW, Škoda, Audi, Seat ali peugeot, citroen in podobno PA RESNIČNO NIMAJO NIČESAR ENAKEGA ALI SKOPIRANEGA :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Nekateri imate debilne izjave, še več pa jih potrebuje optika.

P.S. aja in po vašem naj žaromete in žmigavce dajo na streho da za vas nebo kopija???

A ne kupuješ lih ti sedaj golfa VI z vso opremo, nevem kak motor, nek jaki in pa za veliko denarja? :roll:

BlazR
Novinec

Napisal/-a BlazR Sr okt 07, 2009 7:56 pm

himi je napisal/-a:Tkole na prvi pogled je avto izredno lep. Tudi, kar se motorizacije tiče, vsaj na papirju izgleda eden boljših avtomobilov.

Me pa motita dve stvari in sicer, "nožna" ročna zavora - Hyundai, obstajajo že drugačne bolj sodobne rešitve, kot npr avtomatska ročna zavora, ki jo imajo vsi po vrsti, od Renaulta, VW ja.... Če pa že mora bit old-school ročna, je pa bolje da je postavljena med sedeži - tako izgleda nekoliko bolj evropsko.

Drugo kar mi ni všeč, je pa krom, ki poteka pod stranskimi šipami in se zajeda v "havbo"

Glede oblike se strinjam, da je odlična. Vidm pa tut, da očitno nism edini ki, ga moti tisti krom. Sj če bi se končal pri vzvratnem ogledalu, bi biu čisto vredu, to, da pa sega do sprednih luči, bo pa vsaj v nekaterih barvah precj grdo izpadl.

To, da je pa ročna neevropska je pa tudi opravičljivo glede na to, da je to izvedba za korejski ali japonski trg-pisave ne ločm lih. Lahko torj, da bojo poleg tega, da bojo sonato preimenoval v i40, za evropo nrdil tut še kšno mjhno spremembo.

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Sr okt 07, 2009 9:01 pm

BlazR je napisal/-a:To, da je pa ročna neevropska je pa tudi opravičljivo glede na to, da je to izvedba za korejski ali japonski trg-pisave ne ločm lih. Lahko torj, da bojo poleg tega, da bojo sonato preimenoval v i40, za evropo nrdil tut še kšno mjhno spremembo.

Se strinjam.

Kar se pa tiče tiste kromirane linije, ki gre mnogim tako v nos, si pa ne morem pomagati, da se ne bi spomnil na tegale:
http://image.hotdog.hu/_data/members2/398/835398/images/citroen-c-metisse-concept-722498.jpg
Slika
pa ne namigujem na kopiranje, pač pa da je lahko tudi nekonvencionalno lahko lepo, poleg tega lahko da bodo tudi to linijo popravili za evropski trg. ;)

Lp
Sir Issac Newton: "To, kar vemo je le kaplja v morje."
Blaise Pascal: "Človekova veličina je v misli."
James Dean: "Dream as if you`ll live forever and live as if you`ll die today."
Spock: "Live long and prosper."

Slika

Uporabniški avatar
stench
Poznavalec foruma

Kraj: bilo kuda, kiki svuda

Napisal/-a stench Sr okt 07, 2009 9:40 pm

Hud je zunaj in znotraj.
Me je pa na hitro spomnil na CLSa
Slika

BlazR
Novinec

Napisal/-a BlazR Sr okt 07, 2009 10:39 pm

Sj men se ideja podaljšane kromirane letvice zdi čis zanimiva, pri tem citroenovem konceptu avto popestri, samo izvedba pri i40 mi ni všeč. Na prvi pogled mi izgleda, kot bi biu spoj med motornim pokrovom pa stranico površno narjen.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Če okt 08, 2009 7:05 am

Volvovega možička bodo imele samo tiste z enoconsko klimo.

himi

Napisal/-a himi So okt 31, 2009 9:04 am

Malo sem brskal po netu, če se kje že najdejo kake predelave nove Sonate. Ker je nova Sonata že naprodaj v Južni Koreji, kjer baje podira prodajne rekorde, sem šel malo čekirat korejske spletne strani in našel tole zadevo.

Sicer čist u izi tuning, malo nižanja in druge felge, pa zgleda res ubijalsko!! Kako se vam zdi?

Slike:

Slika

Slika

Pa še ena serijska Sonata:

Slika

Uporabniški avatar
Speedfighter
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a Speedfighter So okt 31, 2009 10:19 am

martin_krpan je napisal/-a:First test, courtesy of Global AutoNews

Slika

"First test", pa jim je ratal že vso plastiko na vratih porajsat še predn so uspel slikat avto... :roll:

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar So okt 31, 2009 11:21 am

himi je napisal/-a:

Ni, vsi Hyundaijevi motorji so plod lastnega razvoja in znanja.

Mislim da je 2.4GDI razvit skupaj z MB in mitsubishijem. Je bila novica pred par leti, da so skupaj podpisali namero o sodelovanju pri razvoju 3 motornih osnov po sistemu downsizeinga oz naj bi šlo za 1 mali dizelski motor(ki se že vrti v i20) en mali GDI motor za mestne avtomobile in vozila SMART ter za male mestne avtomobile za prodajo v Aziji (kako je s tem ni jasno) ter en srednji 2.4 blok z GDI in možnst adaptacije z turbino oz kompresorjem za srednjevelike limuzine in manjše SUVe.

Mi je pa vedno zanimivo ko folk posta slike nekaterih drugih znamk, ki pa so prišli ven kot slike prototipov šele ko je nekdo naredil že predserijski model in potem reče, da je ta s predserijskim modelom kopiral od tistega ki je šele prejšnji mesec naredil risbo... :bonk

Treba je vedet, da so avtomobilski oblikovalci dosti sorodne duše da obstajajo trendi avtomobilskega oblikovanja in da je logično da so avtomobili iz istega obdobja podobne oblike. Istočasno pa je migracija oblikovalcev med posameznimi znamkami pogosta poleg tega, da včasih avtomobilske tovarne najamejo zunanje oblikovlaske hiše, ki pa na koncu oblikujejo avtomobile za več RAZLIČNIH znamk in je LOGIČNO, da so si avtomobilo podobni. Dosti se pozablja, da je avto ponavadi že večinoma dorečen še preden pridejo ven prve slike in prototipi, in da slika, ki jo javnost vidi letos, bila na risalnih deskah pred vsaj letom in pol nazaj hranjena v strogi tajnosti. Avtomobila po tem ko so osnovne poteze zarisane in so šla naprej naročila za izdelavo orodij ni mogoče več bistveno spreminjat, to pa je ponavadi vsaj leto pred serijskim modelom, in ne moreš zdaj avtomatsko obdolžit nekoga da je kopiral. Razvoj avtomobila traja cca 3-4 leta in v tem času je jasno, da se marsikaj spremeni, istočasno pa verjamite, da nimajo časa prerisovat slik konceptov z namenom kopiranja oz ustvarjat kopije(kitajci so izjema). Resne znamke, ki prodajo nekaj MIO avtomobilov na leto se s tem ne morejo ubadat.
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n So okt 31, 2009 12:37 pm

Speedfighter, če si mislil na plastiko spodaj, ni ubistvu nč posebnga. Če nč ne misliš, kako boš z nogami šel v avto, se tole kaj hitro zgodi.

Če si pa mislu tisto bolj na vrhu, pa tudi meni ni jasno, kaj so počeli.....
Slika

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic So okt 31, 2009 1:49 pm

himi je napisal/-a:Malo sem brskal po netu, če se kje že najdejo kake predelave nove Sonate. Ker je nova Sonata že naprodaj v Južni Koreji, kjer baje podira prodajne rekorde, sem šel malo čekirat korejske spletne strani in našel tole zadevo.

Sicer čist u izi tuning, malo nižanja in druge felge, pa zgleda res ubijalsko!! Kako se vam zdi?

Slike:

Slika

Slika

Pa še ena serijska Sonata:

Slika

Kir avto je to ej :shock: :shock: Lepši mi je kot cavanza

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ So okt 31, 2009 2:34 pm

Hudo.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten