Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Re: Novi Chrysler 300C

Napisal/-a carloabarth Ne dec 05, 2010 10:47 am

Me je pa kul, vsaj ne deluje tako kičasto kot s prejšnjo BBQ masko. :D Kar se tiče pa luči, ki se odpirajo oz. so skrite, to so prerasli že vsi od porša do ferrarija, še mazda jih ne uporablja. Samo ena stvar več, ki se lahko pokvari. 8)
Fiat klub Slovenija

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Ne dec 05, 2010 11:20 am

Škoda res. Prej je bil pravi tank, zdaj pa je tank s helokitty sprednjim delom... Lep avto so šli zajebat.....

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Ne dec 05, 2010 11:40 am

xandrej je napisal/-a:... s helokitty sprednjim delom...

:D

Nekaj podobnega sem jaz imel v mislih (mogoče ne glih hello kitty no...). Drugače pa bi ga rad v živo videl. Zaenkrat še nisem čist sprijaznjen s tem kar vidim, ampak vseeno pa opažam, da mi je na drugi pogled že malo lepši kot na prvi. Mogoče se ga bo treba navadit.
Drugače pa, če sem prav zasledil, bi se cene naj začele pri 33.000 USD za Touring, 40.000 USD za Limited in 42.000 USD za 300C...

Nekdo je omenil, da imamo "svoje" neprimerno boljše in ob bok postavil Megana... Vsak pač naj ima svoje prepičanje, ampak Megana tukaj ob bok postavljat je pa res bedasto.
Slika

Uporabniški avatar
89gasper
Novinec

Napisal/-a 89gasper Ne dec 05, 2010 12:57 pm

carloabarth je napisal/-a:Me je pa kul, vsaj ne deluje tako kičasto kot s prejšnjo BBQ masko. :D Kar se tiče pa luči, ki se odpirajo oz. so skrite, to so prerasli že vsi od porša do ferrarija, še mazda jih ne uporablja. Samo ena stvar več, ki se lahko pokvari. 8)

zdaj luči katere se dvignejo(corvetta, mazda,...) mi niso poznane.

vendar to kar je med drugim uporabljal chrysler v 80ih je meni neverjetno kool. se pravi fiksni zarometi, ki jih pokrivajo pokrovi.
pri mojem le baronu je to tako simpl narejeno, da bolj biti ne more. motorček kateri poganja odpiranje/zapiranje žarometov je prav tako neverjetno preprost. vedno imaš možnost na motorčku ročno odpret, zapret pokrove, lahko pa vse skupaj tudi odklopiš iz motorčka in imaš pokrove stalno odprte.

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Napisal/-a modri D. Ne dec 05, 2010 1:32 pm

RENO911 je napisal/-a:Gre za facelift, ne pa novega 300C. Druge luči pa maska malo spremenjena z drugimi lučmi še ni nov avto. Sploh pa v čem bi sploh bil point kupit ta avto, če imamo svoje neprimerno boljše. So mogoče cenejši? Nov mi zgleda za max. 18k, vprašanje če je v ZDA 25k$ (rang naš megan), tu pa se piše kot da gre za avto ranga 80k€ oz 110k$.

1. V mojem postu ni ničesar o novem avtomobilu. Ne mešaj hrušk in jabolk :)
2. Vsak kupi, kar želi - tud sam ne razumem nekaterih avtomobilov na tržišču, sam če ti sede, ga mej, ne? Ta avto na cesti zgleda bolj kul kot vsa nemška konkurenca skupaj (sploh karavan ki je kot vesoljska ladja) in če ljudem to odgovarja, ne vidim razloga, zakaj ga ne bi kupli.
3. Ne vem kje si ti te cene najdu, 300C je bil vedno precej precej cenej (in roko na srce, tudi cenen) od konkurence (E, 5, A6), ne pa 2x dražji! V ZDA je ta avto drobiž napram naši ceni, pa že tu je ugoden (no, kakor za koga glede na to kaj dobiš).

cruiser1 je napisal/-a:Se kar strinjam s tabo! 300c bi si zaslužil boljše oblikovanje in detajle. Tale izmišljeni koncept, ki spominja na chryslerje iz 80'tih bi bil lahko dobra osnova za novi model oziroma facelift.

Zadek od tega zgleda pa že skoraj kt novi El Camino (tist pa je avto!) :D

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Ne dec 05, 2010 3:06 pm

Ta prenovljeni obraz je tudi za moj okus bistveno slabši kot prej...

Slika

Škoda...

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Ne dec 05, 2010 10:07 pm

"FROM GANGSTA TO PAŠTETA"
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po dec 06, 2010 1:57 pm

Medtem, ko je Chryslerju še v tzv. "poroki stoletja" uspelo z Daimlerjem ustvariti pravo kultno mojstrovino skozi model 300C, je njegov naslednik, blago rečeno, zelo bled poizkus nadaljevanja uspešne zgodbe. Kot bi se novi lastniki na Apeninskem polotoku bali za svoje designerske ljubljenčke, američanom pa prepuščali svojevrstno italijansko-ameriško razmišljanje pri oblikovanju ("parlo americano").
300C je bil velik prodajni hit preko luže ( http://www.mojavto.net/novice/novica-212.html ), dandanes jih je moč videti na cestah veliko število. Dosegel nekaj nagrad: "The 300C was the 2005 Motor Trend Car of the Year and was on Car and Driver's Ten Best list for 2005 and 2006. It also won the North American Car of the Year and Canadian Car of the Year Best New Luxury Car awards." (vir: Wiki). Občutnejši padec prodaje je model doživel po začetku gospodarske krize (143,647 v letu 2006 vs. 38,606 leta 2009).

Na potrošniško najbolj razvajenem evropskem kontinentu je bil zelo dobro sprejet, kot odlična oblikovna alternativa v razredu, kjer kraljuje sveta nemška trojica (BMW, Audi, MB). Zanimiv je podatek iz leta 2007, nemške prodaje v višjem srednjem razredu (brez omenjene trojice z drastično večjim številom prodanih enot), kjer Chrysler drži visoko pozicijo med konkurenco:
Chrysler 300C 259 Gesamt 2007: 2998 -3.4%
Citroën C6 244 Gesamt 2007: 1751 +78.7%
Jaguar S-Type 143 Gesamt 2007: 1231 -8.2%
Volvo S80 84 Gesamt 2007: 1928 +16.1%
Lexus GS 70 Gesamt 2007: 664 -31.6%
Peugeot 607 41 Gesamt 2007: 488 -47%
Renault VelSatis 11 Gesamt 2007: 124 -60.5%

Evropski kupec je model prvenstveno sprejel zaradi Mercedesove tehnologije (podvozje na osnovi W210 MB E razred), Mercedesovega dieselskega V6 motorja ( http://en.wikipedia.org/wiki/Mercedes-Benz_OM642_engine ), MB avtomatskega menjalnika ter evropskemu kupcu zelo prepričljive označbe: MADE IN AUSTRIA. Ugaja z veliko količino SERIJSKE opreme, kakovostjo izdelave, manj z izborom notranjih materialov. Ugaja prvenstveno zaradi nedolgočasnosti pojave med sebi enakimi.

~toMmy~ je napisal/-a:Nažalost zadnja leta večina ameriških avtomobilov deluje vse bolj ceneno.

Nedolgo nazaj bil vožen v modelu: http://www.chevrolet.com/assets/pdf/en/ ... _final.pdf - o cenenosti kakšnega takšnega in še marsikaterega ameriškega modela je težko govoriti...
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Po dec 06, 2010 2:47 pm

Dodge magnum, PICK UP??? :lol: Bumbarji :roll:

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po dec 06, 2010 3:06 pm

cruiser1 je napisal/-a:Dodge magnum, PICK UP??? :lol: Bumbarji :roll:

Vem ja, sem takoj opazil v članku :huh:
Ko bi novinarji vsaj malo pogooglali prej... :tipk ( http://en.wikipedia.org/wiki/Dodge_Magnum ), viden tudi v marsikaterem Hollywoodskem filmu / nadaljevanki,... ( http://www.imcdb.org/vehicles_make-Dodg ... agnum.html ).

Osebno mi je bil Magnum še lepši od 300-ke
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Po dec 06, 2010 3:23 pm

CHAN je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:Dodge magnum, PICK UP??? :lol: Bumbarji :roll:

Vem ja, sem takoj opazil v članku :huh:
Ko bi novinarji vsaj malo pogooglali prej... :tipk ( http://en.wikipedia.org/wiki/Dodge_Magnum ), viden tudi v marsikaterem Hollywoodskem filmu / nadaljevanki,... ( http://www.imcdb.org/vehicles_make-Dodg ... agnum.html ).

Saj bi bila tu že čisto navadna logika dovolj! Če se gre za 300C potem je logično, da je magnum zelo podobno vozilo in ne tovornjak :roll: . Verjetno pa novinar tudi 300Cja ne pozna, zato pa je tako, kot je. Sicer sem pa navajen takih cvetk. Sploh pri nas in tudi tu na forumu nekateri tako radi pametujejo o ameriških avtomobilih čeprav se jim tudi približno ne sanja kaj in kako. Za povprečnega slovenca je pa Dodge itak in samo pick up, oziroma ameriški pick up je zagotovo Dodge! Kaj druge pač ne obstaja :lol:

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Re: 2010 Chrysler 300C

Napisal/-a carloabarth Sr dec 08, 2010 6:23 pm

Sedaj deluje avto veliko bolj uglajeno in ne kičasto, je pa res, da bo potrebno za značko lanče narediti še marsikaj na obliki in pa sami kvaliteti materialov v notranjosti. Sedaj deluje avto veliko bolj evropsko in pa če ga postaviš ob bok svetim nemškim kravam nekako enakovredno. 8)

Najboljši ameriški približek okusu in pa željam evropejcem je cadillac CTS ...

Slika

... predvsem vozni dinamiki in pa deloma tudi obliki, ki kljub vsemu ostaja dovolj ameriška, kar pa ni slabo.
Zadnjič spremenil carloabarth, dne Sr dec 08, 2010 9:24 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Fiat klub Slovenija

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Sr dec 08, 2010 9:13 pm

carloabarth je napisal/-a:Sedaj deluje avto veliko bolj evropsko in pa če ga postaviš ob bok svetim nemškim kravam nekako enakovredno. 8)

Ravno zaradi tega je dolgočasen, brezvezen, mevžast.

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth Sr dec 08, 2010 9:20 pm

cruiser1 je napisal/-a:
carloabarth je napisal/-a:Sedaj deluje avto veliko bolj evropsko in pa če ga postaviš ob bok svetim nemškim kravam nekako enakovredno. 8)

Ravno zaradi tega je dolgočasen, brezvezen, mevžast.

Ja američani počasi dojemajo, da njihov trg ne zadostuje za kakšne hude prodajne številke, zaradi tega so avtomobili vse bolj podobni evropskim.
Fiat klub Slovenija

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Sr dec 08, 2010 9:31 pm

carloabarth je napisal/-a:Ja američani počasi dojemajo, da njihov trg ne zadostuje za kakšne hude prodajne številke, zaradi tega so avtomobili vse bolj podobni evropskim.

Pa ravno stari 300C, ki je tako tipično ameriški je bil prodajni uspeh! Poglej eno stran nazaj. ;) Se pa strinjam! Ameriški avtomobili imajo vse bolj nek globalni dizajn (za vse okuse), instant dolgočasno sranje brez izstopanja, izvirnosti, duše...

EDIT:
Še to! Evropski kupci ameriških avtomobilov ponavadi iščejo prav to drugačnost le teh! Ameriški avto, ki zgleda, kot audi ali fiat jim ni zanimiv. Je pa res, da mislijo na to žalost nalepiti Lancino značko in niti ne ciljajo na evropske kupce, ki želijo ameriški avto, ampak na povprečne evropejce, ki želijo evropski avto.

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Sr dec 08, 2010 9:58 pm

carloabarth je napisal/-a:Sedaj deluje avto veliko bolj uglajeno in ne kičasto, je pa res, da bo potrebno za značko lanče narediti še marsikaj na obliki in pa sami kvaliteti materialov v notranjosti. Sedaj deluje avto veliko bolj evropsko in pa če ga postaviš ob bok svetim nemškim kravam nekako enakovredno. 8)

Kar se tiče oblike je še vedno dovolj samosvoj oz. nekako ameriški, da ga ni moč zamenjati za nemško trojico. Kar pa ne pomeni nujno, da ne bi lahko bil še boljši, ker se mi zdi bolj zadržan kot predhodnik, kar je škoda.
Izdelava in kvaliteta materialov itd.: bomo videli. Upam, da bo notranjost vrhunska, pa še bodo imeli veliko dela s konkurenco, sploh v Evropi, ki je čisto by d mimu najbolj zahteven avtomobilski trg na svetu.

Lp
Sir Issac Newton: "To, kar vemo je le kaplja v morje."
Blaise Pascal: "Človekova veličina je v misli."
James Dean: "Dream as if you`ll live forever and live as if you`ll die today."
Spock: "Live long and prosper."

Slika

slehernik
Nov uporabnik

Napisal/-a slehernik Sr dec 08, 2010 10:07 pm

carloabarth je napisal/-a:Ja američani počasi dojemajo, da njihov trg ne zadostuje za kakšne hude prodajne številke, zaradi tega so avtomobili vse bolj podobni evropskim.

Bod no resen :roll:

USA TOTAL LIGHT VEHICLE SALES (1.1. - 1.11.2010), brez Kanade in Mehike
9,570,721

http://online.wsj.com/mdc/public/page/2 ... autosalesD

EU27*+EFTA TOTAL LIGHT VEHICLE SALES (1.1. - 1.11.2010)
11,628,571

http://www.acea.be/images/uploads/files ... L-1010.pdf

Ameri imajo svoj trg zasičen, kar ti lepo pove VW Jetta na osemnajstem mestu kot prvi evropejec, zato hočejo še drugje prodajat. Ne pa zato ker bi bil njihov trg majhen proti evropskemu.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr dec 08, 2010 10:10 pm

No Crusier če si pa zdaj napisal, da so kupci Lancie povprečni evropejci si pa ustrelil eno lepo cvetko :). Jaz bi rekel da je Lancia Thesis ene 100-krat bolj posebna kot katerikoli Chrysler 300C, pa sploh ne pretiravam. Za tiste ki ne bodo razbrali - to pomeni, da je tudi 300C zelo poseben, saj je Thesis še vedno ene 1000-krat bolj poseben kot kakšen nemški konkurent. Vsaj če sodimo po prodajnih cifrah :P (no če sodimo po tem je slabih 30.000 Thesisov kolko so jih anredili v 8-ih letih, njegova posebnost še malo večja, ampak pustimo to). Lancia je pač zelo daleč od "mainstreama". Pa pustimo razne Muse pa Ypsilone... ki so zame itak neka modna gluparjenja vodilih v Fiatu in z bistvom Lancie nimajo nič.

Se pa dogaja to kar sem predpostavil. Novi 300C ni všeč ljubiteljem Chryslerja, ljubitelji Lancie pa ga ne bodo niti povohali. Že stotič, te dve znamki ne moreš mešat med sabo, platforme si lahko delijo, rebagde-at ene kot druge pa ne moreš, ker sta znamki absolutno preveč različni. Upam res, da Lancia propade, pa naj se to sliši še kako grdo. Z raznimi Musami, Ypsiloni, Phedrami so s poti skrenili že dolgo nazaj.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Sr dec 08, 2010 10:43 pm

lizard je napisal/-a:No Crusier če si pa zdaj napisal, da so kupci Lancie povprečni evropejci si pa ustrelil eno lepo cvetko :). Jaz bi rekel da je Lancia Thesis ene 100-krat bolj posebna kot katerikoli Chrysler 300C, pa sploh ne pretiravam. Za tiste ki ne bodo razbrali - to pomeni, da je tudi 300C zelo poseben, saj je Thesis še vedno ene 1000-krat bolj poseben kot kakšen nemški konkurent. Vsaj če sodimo po prodajnih cifrah :P.

Se pa dogaja to kar sem predpostavil. Novi 300C ni všeč ljubiteljem Chryslerja, ljubitelji Lancie pa ga ne bodo niti povohali. Že stotič, te dve znamki ne moreš mešat med sabo, platforme si lahko delijo, rebagde-at ene kot druge pa ne moreš, ker sta znamki absolutno preveč različni. Upam res, da Lancia propade, pa naj se to sliši še kako grdo.

Res je, da kupci Lance niso čisto povprečni. Nisem čisto tako mislil. Pač tale novi chrysler/lancia proba ciljat na vse kupce, povprečne američane in povprečne evropejce. Poizkušajo zadovoljiti vse okuse in ravno to je največja napaka! Tudi jaz sem že rekel, da tole ne bo nobenemu všeč. Tudi jaz raje vidim, da chrysler propade, kot pa da na trg pošiljajo skropucala.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov