Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Re: 2012 VW Golf VII./Jetta

Napisal/-a YOC So jan 21, 2012 4:26 pm

Ok, dejmo pustit to jajcanje in prepucavanje pa se držmo teme.

Torej Jetta in Golf MK7.

Hvala ;)

lp

YOC

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban So jan 21, 2012 6:18 pm

Za dobrim konjem (golfom) se vedno kadi =P

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf So jan 21, 2012 6:25 pm

ban je napisal/-a:Za dobrim konjem (golfom) se vedno kadi =P

Pri porabi 2L olja na 10000 km se pa ja mora :mrgreen: ;)
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 So jan 21, 2012 7:03 pm

Še Freud bi bil vesel vaših analiz duševnosti na temo avtomobila, ki je tono tristo plehovja. Če si bom lahko še naprej privoščil golfa, si ga bom privoščil še kdaj. Politično korekten avto s spedenanimi detajli. Dopade meni tako.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply So jan 21, 2012 7:24 pm

Dajmo dajmo, novi motorji - 1.4 TSI 180 KM, 2.0 TDI 180 KM, mogoče celo bi-turbo v GTD različici ....

To so podatki, ne pa to kdo ga bo vozil!

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic So jan 21, 2012 10:18 pm

Kaj VW-jevci nimate nobene ženske? Mi Kia-ši jo imamo ;)
:-P :-P :-P :-P :-P

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 So jan 21, 2012 10:46 pm

Mi imamo vsak svojo, ne vsi ene.

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic So jan 21, 2012 11:44 pm

jack86 je napisal/-a: In kaj bo drugacen od 5, pardon, 6?

Mogoce bodo letvice drugacnih linij. Ce bi 4, 5, 6 in 7-ko takole zamaskiral in jih vstric postavu, bi blo vse isto. :D

Pac, golf je povprecen avto za povprecne ljudi.
Zadnji stavek bi jaz drugače zapisal, v določenem smislu pa vsekakor drži.
Namreč v smislu, da večina ljudi dejansko ne potrebuje drugega (drugačnega) avta kot golfa.
'golfa' zapisano z malo, ker ni nujno samo VW Golf, lahko je tudi Megane, Focus, Astra, i30 itd., ampak nekako najboljši v tej druščini je ponavadi pač VW Golf, pa če je komu to všeč ali ne .. No, kot celoten razred avtov (predvsem pa nosilec razreda, hehe) je to pač najboljši kompromis med dovoljšnjo velikostjo za udobno vožnjo tako do bližnje štacune kot čez pol Evrope in dlje, hkrati dovolj kompakten za večino garaž in parkirnih prostorov, ter optimalno razmerje med varnostjo, udobjem in stroški. Tudi užitki v vožnji ne umanjkajo povsem (če v nosu le dovolj zmogljiv motor).

Skratka ko potrebuješ dobro prevozno sredstvo, je to še najboljša izbira. Nekateri ljudje (ali vsaj v določenih obdobjih) imajo kake druge potrebe in rabijo enoprostorca, ali terenca, karavana, pickupa. Ponavadi pa golf, realno gledano, povsem zadostuje.
Vedno pa je omejitev denar.
Če recimo jaz ne bi imel finačnih omejitev, gotovo ne bi kupoval golfa... bi pa kupil Golfa R, ki bi bil seveda le del voznega parka :D

In ja - strinjam se s tvojim namigovanjem o veliki podobnosti golfa V in VI. Kaj bi šele rekel, če bi šel primerjat Tourana pred 2010 in sedanjo generacijo, še manj razlik... Je pa res tudi to - korenite spremembe niso smiselne, če niso potrebne. Don't fix it if it ain't broken...
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Napisal/-a YOC Ne jan 22, 2012 10:05 am

@ sonic: se podpišem. (Ker se mi ne da razlagat istega =P )

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce Ne jan 22, 2012 10:11 am

VW je fajn avto, če je edini, ki ga greš pogledat v salon, imaš nek občutek kakovosti, ko se vsedeš vanj in malo potipaš.

Problem je, ko greš potem sedet še v Forda, Renaulta itd., potem vidiš da je VW malce dolgočasen. Ne v žaljivem smislu, odličen je za ljudi, ki želijo resnost v avtomobilu.

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Napisal/-a YOC Ne jan 22, 2012 4:52 pm

Čisto iskreno, ... nikoli nisem bil noben pretiran golf fan, niti sem si kdaj mislil, da ga bom kupil in to novega, ... ampak, ... ko sem se odločal za nov avto sem seveda pregledal ponudbo, šel skozi vse italijane, francoze, .. korejce sem pač izpustil pa pustimo zakaj, ... skratka golf ni brez razloga na samem vrhu (po sebi poimenovanega) razreda. Ne pišem tega kot veliki zagovornik znamke ampak dejansko skozi vse generacije se je ves čas razvijal, izpopolnjeval, ... medtem ko npr Focus, ki kot slovenski avto leta seveda ni slab, vedno poskuša nekaj novega pa nov stil pa nove prijeme, a kakorkoli obrneš, tistega optimuma v njem ne najdem. Enako pri Citroenu, ... Skratka, ko se poglobiš v detajle in obdelavo, vidiš, da so le ti pač pomembni in da zaradi stalnega napredka in evolucije namesto revolucije, golf pač sedi na nekem tronu v razredu, kar pa seveda ne pomeni, da določene rešitve pri konkurenci niso boljše. Enostavno je v celoti ZAME pač najboljša izbira za ta denar. Da bi se pa spuščal v debate o dolgočasnosti dizajna in podobnosti s petico, in o tem, da je to avto za stare in dolgočasne, pa nima smisla. Tudi če je komu i30 ali pa ceed lepši in za enak denar dobi več opreme, še ne pomeni da je zato boljša izbira za vse. Meni pač več pomeni, da mi avto žre 5 litrov, da je tih in ergonomsko udoben, da je obdelava dobra in trpežna in neobšlesana tudi po nekaj letih, ... kot pa da se sveti in utripa pred vhodom v srednjo frizersko na litostrojski, medtem, ko grejo mladoletne peroksidne pičoke na čik in trać.

lp

YOC

8)

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne jan 22, 2012 4:54 pm

YOC je napisal/-a:kot pa da se sveti in utripa pred vhodom v srednjo frizersko na litostrojski, medtem, ko grejo mladoletne peroksidne pičoke na čik in trać.

:cry :cry :cry

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Sr jan 25, 2012 4:16 pm

PS:
Slika
Slika
Slika
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Sr jan 25, 2012 4:51 pm

hehe točno tak je kot sem predvideval....FL 5ke oz 6ke
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Sr jan 25, 2012 5:59 pm

Če bo takšen ali vsaj nekaj takega, potem super :)

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Napisal/-a YOC Sr jan 25, 2012 6:00 pm

Pomoje spredaj ne bo čisto tak. Je tudi za VW premajhna sprememba. Zadaj je pa dost možno.

Uporabniški avatar
Tattoo-
Uporabnik

Kraj: Circuit de la Sarthe

Napisal/-a Tattoo- Sr jan 25, 2012 6:02 pm

maniaxxx je napisal/-a:hehe točno tak je kot sem predvideval...

Ti lahko predvidevaš marsikaj, jaz ti pa iz prve roke povem, da noben od teh PS-ov niti od daleč ne prikazuje MK7! :roll:

maniaxxx je napisal/-a:FL 5ke oz 6ke

MK7 bo nov avto (nova platforma, podvozje, notranjost,...) in ne samo FL...zunanjost bo še najmanj spremenjena, ampak vseeno daleč od teh PS-ov! ;)
There are only three sports: bull fighting, car racing and mountain climbing. The rest are mere games! - Ernest Hemingway

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr jan 25, 2012 6:17 pm

Tattoo- je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:hehe točno tak je kot sem predvideval...

Ti lahko predvidevaš marsikaj, jaz ti pa iz prve roke povem, da noben od teh PS-ov niti od daleč ne prikazuje MK7! :roll:

maniaxxx je napisal/-a:FL 5ke oz 6ke

MK7 bo nov avto (nova platforma, podvozje, notranjost,...) in ne samo FL...zunanjost bo še najmanj spremenjena, ampak vseeno daleč od teh PS-ov! ;)

Sej to je fajn, da bo končno neki novga, pa pod fl sm mislu, da bo ohranil vw oblikovne poteze, neke drastične razlike ne bo.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Sr jan 25, 2012 6:26 pm

No res upamo, da so te slike zgolj in samo ps-ji. Mislim, da je skrajni čas, da predstavijo vozilo, ki bo po domače trgalo gate ( oblikovno mislim). Če ne se lahko presneto bojijo konkurence iz celega sveta.

lp

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Sr jan 25, 2012 6:45 pm

King1 je napisal/-a:No res upamo, da so te slike zgolj in samo ps-ji. Mislim, da je skrajni čas, da predstavijo vozilo, ki bo po domače trgalo gate ( oblikovno mislim). Če ne se lahko presneto bojijo konkurence iz celega sveta.

lp

Mislim da se motiš, VW mora ostat zvest svojim tradicionalnim strankam, drugače ga je nasrkal....nisem ravno fan vw, iz takih ali drugačnih razlogov, ampak res je, da je en boljših, če ne najboljši predstavnik svojega razreda, predvsem pa ma izreden ugled, in tega mora ohraniti. Res pa je, da je konkurenca vedno večja, čeprav tipičen "Lojze", ki je imel vse golfe od 1ke naprej, drugega kot golfa niti pogledal ne bo, pa če napol zastojn talajo konkurente, to je pa največja prednost golfa pred konkurenco....
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov