Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
N3kliknM3
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a N3kliknM3 Sr jul 22, 2009 10:32 pm

Notranjost je res pomojem lepša, sam zunaj pa na teh slikah izgleda popačen :S

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Če jul 23, 2009 7:31 am

@Gosic A maš to 90KM?

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Če jul 23, 2009 8:29 am

Ne, 115KM.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Če jul 23, 2009 10:32 am

lej gosic, brat ma isto tako kio pa ma porabo 6.4 povprecno, js mam astro dizel pa mam povprecno se visjo, tako povprecno kot jo mas ti dosezem samo z voznjo 90 po ravnem v 6 prestavi....lahk greva enkrat en za drugim pa da vidiva, ce mas res tako porabo ti castim kosilo ;)
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Če jul 23, 2009 11:17 am

Moj passat 115 KM ima porabo 6 litrov, golf 90 KM jo je imel 4,2, 4,5, drugače do 5 litrov. Odvisno od vožnje. Če tiščite, bo jasno 6 ali 7 litrov ali več. Take primerjave so čudne. Pejte še vi po isti poti kot Gosič, bo poraba tam tam. S testnim golfom sem jo imel okrog 5 litrov itd. Vsak vam bo naštel primerov kolikor hočete. Če pa vozite dizla, kot da je bencinar oz. brez občutka potem pa bo 6 do 7 litrov... saj je vse jasno. Pa ves čas po mestu ali po klancih. Relacija dosti prinese noter. Ali pa imate zjahane avte, vendno gas do daske. Dajte no malo razmišljat, kakšen je vaš način vožnje, potem pa primerjajte jabolke in hruške.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Če jul 23, 2009 11:25 am

glede na to da imam dizla šele 2 tedna verjamem da ga ne znam optimalno vozit, zato sem pa rekle če greva po isti potim eden za drugim, pol bo primerjava realna recimo, predvsem mi je cudna ta poraba, ker imamo v druzini identicen avto s skoraj 2 litra vecjo porabo, če pa ma res tako mu pa vsaka čast...

Kar se golfov in porabe 4 litre tiče ne bom verjel nikoli, ker ima kolegica ze drugega golfa in oba imata poabo okoli 6, seveda se pogovarjamo o neki normalni voznji, ne cijazenju po ravnini. Je pa normalna voznja zelo relativen pojem ja....
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Če jul 23, 2009 11:42 am

speadfreek, ne se sekirat, zgleda je v našem kocu v luftu nekaj, da majo avti višjo porabo :lol:
pa grem stavit, da je na tem vašem ceedu CE tablica, pol pa veš kolk je ura :wink:
se pa da s cijazenjem porabo res na nizko spravit, ampak pol je vlak cenejša izbira.

Tale novi ceed se mi pa še manj dopade kot stari. Če bi masko dali v barvo avta bi blo mogoče boljše
LP Rok

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Če jul 23, 2009 11:48 am

Drocky je napisal/-a:speadfreek, ne se sekirat, zgleda je v našem kocu v luftu nekaj, da majo avti višjo porabo :lol:
pa grem stavit, da je na tem vašem ceedu CE tablica, pol pa veš kolk je ura :wink:
se pa da s cijazenjem porabo res na nizko spravit, ampak pol je vlak cenejša izbira.

Tale novi ceed se mi pa še manj dopade kot stari. Če bi masko dali v barvo avta bi blo mogoče boljše

Se popolnoma strinjam, neki je v luftu tle pri nas :P , pa se niti ne sekiram, ker kot si rekel, če bi se sekiral, bi se vozil z vlakom....

Pa stavo bi zgubil drugače, ceed ma KR tablico, je pa res da je šofer Celjan :P

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Če jul 23, 2009 12:22 pm

Bobu bob - od voznika je odvisno, koliko bo motor pokuril. Liter na 100 pa ni nobena takšna razlika, da bi bila omembe vredna. Ameriška ladja, ki pokuri 20 do 30 litrov, pa ne gre nikamor ali pa en dizel ali bencinar, ki pokuri 5,6,7 litrov, to je razlika. V decimalke pri porabi pa se ne bi spuščal, ker to meji že na paranojo. lp

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če jul 23, 2009 12:59 pm

speedfreak je napisal/-a:lej gosic, brat ma isto tako kio pa ma porabo 6.4 povprecno.....

saj "goskič" ma tud porabo 6,4, samo on v kontra bere, pa mu "pride" 4,6 :P

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če jul 23, 2009 1:26 pm

sašo5 je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:lej gosic, brat ma isto tako kio pa ma porabo 6.4 povprecno.....

Slika

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Če jul 23, 2009 3:35 pm

sašo5 je napisal/-a:

:P :P maš pivo v dobrem Sašo ;)

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Pe jul 24, 2009 8:12 am

Kako malo je potrebno da so otroci srečni. Če sta vidva pač lesena in vama poraba goriva ni važna potem se ne čudim. Komur pa je važna, pa bo že znal vozit dizla, če ga je kupil STRIKTNO samo zaradi manjše porabe goriva. Ker je moje vozilo znamka Kia, še ne pomeni da tak dosežek ni možen. Seveda pa bom požel oz sem ga že verjetno tudi pri samih moderatorjih, ki so razni fani ala seat,vw,bmw itd kup posmehovanja. Dokler si nerazjasnite pojmov glede značkarstva, ki je prevzelo in še vedno prevzema marsikatero Balkansko mišlenje, marsikateri tukaj je močan zaveden Slovenec, marsikdo je bil skin v mladosti in point tega je da mišlenje in obnašanje je pa isto in tega se nemorte znebit. Kar se tiče porabe, je odstopanja računsko za okoli 2dl/100km. Glede vožnje pa, dizel se ni nikoli še enako vozil kot bencinar in očitno vidva tega nedojameta. Moja vožnja se vedno začne z ogrevanjem do delovne, torej do max 1900rpm/min. Po avtocesti, ker imam krajše relacije se peljem 90-100, poraba je od 4.0-4.8. relacije pa za v Ljubljano imam klanec navzdol, za nazaj klanec na vzgor, tako da se to nekako izniči. Če imam daljše vožnje po avtocesti, pa se nevozim skos 100km/h, da nebo kdo začuden. Na vsake toliko časa ga stisnem do 4000rpm/min. Glede na finančno stanje in problemi, take kot jih ima verjetno vsak v živlenju,take ali drugačne se lih igrati z svojim vozilom nemorem, ker si tega enostavno nemorm privoščit. In seveda sedaj pa naj pade še nekaj smešnih, da se bomo skupaj smejali, kako Kia računalnik dela v kontra. In tudi ura v Kia avtomobilih dela kontra in sicer : 00.00, 23.59, 23.30, 22.00......tako da je vedno pravi čas. :bere

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx Pe jul 24, 2009 8:24 am

Gosic je napisal/-a:Kako malo je potrebno da so otroci srečni. Če sta vidva pač lesena in vama poraba goriva ni važna potem se ne čudim. Komur pa je važna, pa bo že znal vozit dizla, če ga je kupil STRIKTNO samo zaradi manjše porabe goriva. Ker je moje vozilo znamka Kia, še ne pomeni da tak dosežek ni možen. Seveda pa bom požel oz sem ga že verjetno tudi pri samih moderatorjih, ki so razni fani ala seat,vw,bmw itd kup posmehovanja. Dokler si nerazjasnite pojmov glede značkarstva, ki je prevzelo in še vedno prevzema marsikatero Balkansko mišlenje, marsikateri tukaj je močan zaveden Slovenec, marsikdo je bil skin v mladosti in point tega je da mišlenje in obnašanje je pa isto in tega se nemorte znebit. Kar se tiče porabe, je odstopanja računsko za okoli 2dl/100km. Glede vožnje pa, dizel se ni nikoli še enako vozil kot bencinar in očitno vidva tega nedojameta. Moja vožnja se vedno začne z ogrevanjem do delovne, torej do max 1900rpm/min. Po avtocesti, ker imam krajše relacije se peljem 90-100, poraba je od 4.0-4.8. relacije pa za v Ljubljano imam klanec navzdol, za nazaj klanec na vzgor, tako da se to nekako izniči. Če imam daljše vožnje po avtocesti, pa se nevozim skos 100km/h, da nebo kdo začuden. Na vsake toliko časa ga stisnem do 4000rpm/min. Glede na finančno stanje in problemi, take kot jih ima verjetno vsak v živlenju,take ali drugačne se lih igrati z svojim vozilom nemorem, ker si tega enostavno nemorm privoščit. In seveda sedaj pa naj pade še nekaj smešnih, da se bomo skupaj smejali, kako Kia računalnik dela v kontra. In tudi ura v Kia avtomobilih dela kontra in sicer : 00.00, 23.59, 23.30, 22.00......tako da je vedno pravi čas. :bere

Ja gosicm glih mene si nasu okol znackarstva, mene ki ne maram vw, doma imamo kio, skin tud nisem, niti nisem bil, totalno neutralen vsaj glede porabe, samo ravno zato, ker imamo kio doma ti tezko verjamem da imas tako porabo, sploh pri stiskanju na 4000 obratov, ampak ti pač trdiš svoje, meni se pa ne da ta TDI sindrom zdravit, konec koncev sam plačuješ svojo nafto. Pa ja , na nek način se mi j**e za porabo, dizla sem kupil ker je edin pameten motor bil v mojem trenutnem avtu, osebno imam raje bencinarje, kljub temu da delam 30kkm in več na leto.

Uporabniški avatar
N3kliknM3
Novinec

Napisal/-a N3kliknM3 Pe jul 24, 2009 2:41 pm

Back to topic?!???

UPDATE PICS:
http://ceedclub.hu/

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Pe jul 24, 2009 3:11 pm

Sem mislil da je že iz celja, ko sem tablico na hitro pogledal. :lol:
Men se dopade.

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Pe jul 24, 2009 8:09 pm

Wow, iz teh slik se mi zdi kar dobro uspel. Vidim pa, da je nekaj novih lepih barv.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 So jul 25, 2009 7:02 pm

OFF: Glede porabe, je 4,6 l/100 km povsem z lahkoto možno doseči s pravilno vožnjo dizla, ki jo je obrazložil @Gosic, ki niti slučajno ni penzionistična ampak povsem dinamična. Sam imam povprečje po prevoženih 9.000 km pri Proceed-u 2.0 crdi 6,6 l/100 km. Vožnje so pa mešan cikel (največ avtoceste in mesto, relacij bolj malo). Najnižja izračunana poraba dosedaj je bila pa 3.8 l/100 km (relacija Sl.Bistrica-Ptuj) in to z 2.0 motorjem!! Zato res nevem zakaj se ne bi dalo z 1.6 crdi imeti 4,6 l/100 km?! :roll: Je pa poleg pravilne vožnje dizla tudi zelo pomembno, KJE se vozimo. 6 do 7 litrov po mestu, je tudi za 1.6 crdi povsem dostojna poraba (za 2.0 bi za po mestu veljalo nekje od 7 do 7,5).

ON: Na zadnjem linku res izgleda bolje, mislim pa da gre za opremo z dodatkom "sportspack" (zatemnjen zgornji del luči). Meglenke bi bile pa res lahko okrogle.
Antiznačkar po prepričanju

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ So jul 25, 2009 10:15 pm

SportPack ima samo SW. Luči s črno podlago bodo zdaj imeli vsi paketi opreme.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne jul 26, 2009 6:30 am

Gosič : Če delaš pol tako lepo z ženo kot z avtom ti bo hvaležna še v grobu! :D

Glede porabe pa verjamem!
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost