Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
benf1
Novinec

Kraj: Šentjernej

Re: 2013 Citroën C4 Picasso II.

Napisal/-a benf1 Po feb 11, 2013 5:52 pm

Na tistih prvih popačenihspy fotkah je zgledal katastrofalno, zdaj pa mi je sprednji del čedalje bolj všeč. Zadaj je klasičen, močno me spominja na VW, s strani mi pa nikakor ni všeč. Zdajšni C4 Picasso je zame najlepši enoprostorec in upam da se bom tudi na novega 'navadil' :D

Uporabniški avatar
jmiki
Nov uporabnik

Kraj: Dravograd

Napisal/-a jmiki Po feb 11, 2013 9:43 pm

rečem lahko samo: Creative technologie :)

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Pe feb 15, 2013 8:03 am

SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Po feb 18, 2013 8:05 pm

Mi je postal zelo všeč! Morda zadaj "preveč klasičen" glede na sprednji konc a zelo všečen.

Dr. MadMan
Nov uporabnik

Napisal/-a Dr. MadMan To feb 19, 2013 7:43 am

No na teh slikah je že bolj sprejemljiv, čeprav bi mu nos lahko bolj razpotegnili. Zanimivo je, da pri poplavi cestnih fotk ni še nobene fotke notranjosti.

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 To feb 19, 2013 11:27 am

če so že odpredi šli v take dizajnerske vode, bi pa lahko tudi stransko linijo malo boljše naredili. ne pa da je avto odspredi eksotika, s strani pa kot pa čist povprečni enoprostorec.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ To feb 19, 2013 11:31 am

Patrik_A3 je napisal/-a:če so že odpredi šli v take dizajnerske vode, bi pa lahko tudi stransko linijo malo boljše naredili. ne pa da je avto odspredi eksotika, s strani pa kot pa čist povprečni enoprostorec.

Se strinjam, ampak to bi znalo v veliki meri že malo kroma (ki bi se "navezoval" na tistega spredaj) rešit. Je pa res tak vtis zaenkrat, spredaj nekaj posebnega, zadaj solidno, bočna linija pa kot da ni od istega avta.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko To feb 19, 2013 6:40 pm

eh... se mi zdi, da bo na tem avtu kroma še veliko preveč... :(.
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage To feb 19, 2013 10:11 pm

drugmirko je napisal/-a:eh... se mi zdi, da bo na tem avtu kroma še veliko preveč... :(.

Če pogledaš te zadnje fotografije, ki sem jih dodal v temo, boš videl da gre, kot kaže, za osnovnejšo različico, kjer je kroma manj, pa tudi zadnje luči so drugačne kot pri tistem bolje opremeljenem na prejšnji strani.

Prve fotografije notranjosti: http://www.highmotor.com/nuevo-citroen- ... erior.html

Uporabniški avatar
_T_O_M_O_
Novinec

Napisal/-a _T_O_M_O_ Sr feb 20, 2013 12:21 am

Jaz moram reči da bolj kot ga gledam, bolj mi je všeč. Treba je seveda še počakat notranjost, ampak mislim da citroen ne bo razočaral. Meni je glih to njihovo nekonvencionalno oblikovanje tako zanimivo. Dobr res da kdaj naredijo grd avtomobil, C5 prva generacija, C3 prva generacija, kdaj je kakšen preveč "konservativen" npr. mk2 C5, pa imajo kar nekaj zelo všečnih modelih ki so marsikateremu grdi, meni pa odlični (prva gen. C4, C2, C3 picasso in na koncu še nekaj najlepšega, kar je ustvarila francoska avtomobilska industrija C6 :DDD Tako da verjamem da bo tale C4 picasso prav tako odlično drugačen.

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Sr feb 20, 2013 9:55 am

Dr. MadMan je napisal/-a:Zanimivo je, da pri poplavi cestnih fotk ni še nobene fotke notranjosti.

...ker je zmeraj pokrita s plahto ;) ... kar je lepo videt tudi na fotkah v Linageovem linku.

Lignage je napisal/-a:Če pogledaš te zadnje fotografije, ki sem jih dodal v temo, boš videl da gre, kot kaže, za osnovnejšo različico, kjer je kroma manj, pa tudi zadnje luči so drugačne kot pri tistem bolje opremeljenem na prejšnji strani.

Prve fotografije notranjosti: http://www.highmotor.com/nuevo-citroen- ... erior.html

vem, da bodo bolj "plešaste" verzije bolj "drugačnega" videza, kot je to običajno ločeno samo s količino kroastih lajšt... na koncu koncev so tudi tiste prve, popačene fotke, ble ravno fotke teh, osnovnejših Picassov... nekaj časa sem celo upal, da bodo zaradi tega top modeli imeli full led sprednje žaromete in bili brez tistih "multiplastih" luči...
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr feb 20, 2013 12:15 pm

Kaj pa vem, meni so te "multiplaste" luči odlično izpeljane, ker te zgornje "kromirane" vlečejo vso pozornost nase in teh "srednih", ki same po sebi niso nek presežek, ne bodejo v oči oz. jih praktično spregledam (kot luči).
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Andro992
Nov uporabnik

Napisal/-a Andro992 Sr feb 20, 2013 1:44 pm

Meni pa tele luči Juke stile niso kej preveč všeč. Je pa res da tele na citroenu zgledajo mnogo bolje kot pri nissanu.

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Pe feb 22, 2013 8:39 am

evo "iznutrice".... in po vsem tistem "nabijanju" po blogih in forumih o "elegantni, izčiščeni in minimalistični armaturi" z "touch screeni in najmanj gumbi kar je mogoče", moram reč.... da nisem glih kej posebej impresioniran! :? :(

Slika

čeprav je treba reč, da bi vseskupaj na kakšni boljši fotki in/ali v kakšni boljši barvni kombinaciji lahko zgledalo čist ok... pač nisem glih fan armatur v barvi "dojenčkovega govna" :mrgreen: =P
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Pe feb 22, 2013 10:40 am

evo... klele je (tik pod vrhom pagea) še video celega avta, vključujoč notranjost, na kateri -moram priznat- vse skupej in kljub barvi, deluje bolje, kot pa na tisti fotki zgoraj...

http://www.caradisiac.com/Avant-Geneve- ... xtor=AD-20

v bistvu... če pustimo "estetiko&osebne okuse" ob strani je treba reč, da na tem videu avto kot celota v vseh pogledih deuje eno orenk štengo NAD trenutnim Picassotom! upam, da bo tudi proizvodna različica ohranla kej od tega "up class feelinga", ki ga je videt iz videa... če nič drugega, je na spy fotkah spredaj videt vsaj veliko bolj "konkretne" sedeže in že to je "pol zmage". če mene vprašate... =P
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Pe feb 22, 2013 2:30 pm

Armatura ima pa čisto japonski izgled... :|

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Pe feb 22, 2013 2:36 pm

Zunanjost mi je vedno bolj všeč. Po tej fotografiji in posnetku notranjosti pa lahko rečem le, da mi ne izgleda napačno. Mi je pa prav moteča tista ogrooooooomna luknja na vrhu, kjer je števec in tisti zaslon. Preveč veliko mi izgleda vse skupaj. Je pa pri citroenu zadnje čase res opaziti vložen trud v svoje izdelke, kar odlično nakazuje že DS linija, zdaj pa tudi ta izdelek. Cenovno verjetno ne bo več tako zelo dostopen kar je ob vseh izboljšanjih tudi normalno. :D

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Pe feb 22, 2013 2:55 pm

Mogoče še malo privajanja na armaturo, ampak kot celota je pa res odličen, mogoče ne po mojem okusu, je pa definitivno Citroen s to oblikovalsko ofenzivo na pravi poti in si vsaj v mojih očeh postopoma vrača tisti "ugled", ki ga je imel nekoč.
Slika

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Pe feb 22, 2013 10:10 pm

evo tudi srednje šugave slike notranjosti produkcijskega Picassa... takisto v farbi "dojenčkovega govna":

http://3.bp.blogspot.com/-K91mdmFWLBk/U ... 600/48.jpg

kot je videt je praktično identična "konceptni" minus šivano usnje po senčniku "instrument displeja"... in v bistvu mi ratuje vse bolj všeč.

pak tudi slikica rdečega, povsem tovarniško prefarbanega Picassa... nič fotošopa:

http://3.bp.blogspot.com/-yrM-txa4pdE/U ... 1600/5.jpg

...low spec model, brez 3D lamp in nič kromolajšen okrog oken... pa vseeno zgleda še kar spodobno... =P
živeo drugmirkooooo!!!!
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost