Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a [SlasH] Po nov 02, 2009 10:17 pm

C4 mi je veliko lepši od DS4. DS4 deluje kičasto.
Let there be rock!

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Sr nov 04, 2009 1:09 am

[SlasH] je napisal/-a:C4 mi je veliko lepši od DS4. DS4 deluje kičasto.

Zate ne vem ampak zase bom pa rekel takole: menim, da bi bilo pametno počakati na bolj razkrite testne mule in seveda uradne fotke obeh in pustimo ta photoshop ugibanja bolj ob strani. Da smo si na jasnem, meni ta photoshop ugibanja, če je to res photoshop kar je objavljeno na prejšnji strani, niti slučajno niso všeč, pa tudi če bi bile res carske oblike - seveda pokomentiram stvar, ne vzamem pa zdravo za gotovo, da je to to.
Če se prav spomnim bo prišel DS 4 čez 2 leti, C4 II pa ne vem, mogoče 2011, mogoče že drugo leto, vsekakor je pa zaenkrat po mojem mnenju še malce prezgodaj sodit o obliki enega ali drugega. Je pa res, da so testne mule C4 že znane, a kaj ko so zakamuflirane, da ni nič videti. :roll:
Mislim, da pa ne bo tako grozno, vsaj sodeč po sedanjem DS 3, ki je prvi v liniji DS (Different Spirit) in se mi zelo dopade, čeprav nekaterim pa ni tako všeč. Na koncu koncev vsakomur svoje. ;)
Bomo videli kaj bodo spesnili pri Citroenu.

Lp
Sir Issac Newton: "To, kar vemo je le kaplja v morje."
Blaise Pascal: "Človekova veličina je v misli."
James Dean: "Dream as if you`ll live forever and live as if you`ll die today."
Spock: "Live long and prosper."

Slika

Uporabniški avatar
[SlasH]
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a [SlasH] Sr nov 11, 2009 10:57 pm

CITROENAR: Definitivno je potrebno počakati do uradnih fotk. Sem samo pokomenitral te špekulacije ;)
Let there be rock!

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Ne dec 13, 2009 6:04 am

Sem malo brskal po francoskih spletnih straneh in z izjemo ene par besed žal ne razumem kaj dosti, sem pa zato uporabil google toolbar - translate. Samo informativno, če bi se zdela kakšna informacija mogče malo.... čudna ipd. Evo, nekaj za vas, da se boste imeli o čem za pogovarjat :lol: :

Citroën C4 (B7)
Novi C4 bo kot kaže na žalost izgubil volan s fiksnim pestom, pa tudi za ostale prihodnje modele zadeva baje ne pride več v upoštev, baje, ker naj bi bilo predrago za proizvajat, pa tudi merilniki naj ne bi bili več na sredini kot sedaj, kar je moč videti celo pri slikah testne mule. :sadd
Oblika naj bi se glede določenih elementov naslanjala seveda na Hypnosa in celo na Audi A3 Sportback, s povdarkom na zadku :huh: . Baje hočejo biti všečni in ne preveč kontoverzni, kolikor je bilo mogoče razumeti očitno bolj germaniziran dizajn, verjetno na vižo kot so šli pri C5 in vemo kako je to izpadlo ane :twisted:
Head Up Display naj ne bi bil izključen :mrgreen:
Premiera NAJ bi bila na prihodnjem Pariškem avtosalonu 2010,... kaj več o tem:

October 4, 2009

One year after the saga of camouflaged prototypes of the last generation Citroen C3 and Peugeot 5008It was the turn of the vintage 2010's new PSA made its appearance: the Citroen C4 and the future sedan segment M2 in Peugeot 408.

The new C4 will have the onerous task of continuing what entammé first name: impinging on flat strips of the Renault Megane, the Peugeot 308 (with which it shares the same platform) or the VW Golf . In short, Jean Pierre Plou, chief designer of PSA, should renew its own creation (something difficult) with a C4 and C4 Sedan Coupe also 5-door, called DS4!
In recent spy photos of future compact Citroen, we can assume that it will resume the shell-shaped "mouth" of the last saloon to mark the rafters, the C5 II, and the won in the lower headlights.

Now, looking back, still heavily sheeted, we can see that the general shape of the current C4 is preserved, although it must evolve to become more square compared to the current model it is here to give one side more "Germanic" in the soul. The lights, with a white central part, should overflow slightly on the sides and underneath the gills of bumpers may be present, like the latest Citroën concept cars, including theHypnos the last World Cup in Paris.

The new C4 will logically few centimeters in length. And on the inside, the fixed-hub steering wheel will be dropped (on a future C4 and all future Citroën) due to production costs too high. The central counter with digital display will return to a more conventional front with the driver probably small needles for the gauges. A head-updisplay, as in C6 or Peugeot 3008 is not excluded. As can be seen on the second picture of this product, it will display a blue display.

Here above the photoshop posted last summer in the eBay Motors, which clearly reveal the (very) broad lines of the car. Always well informed, "AJ" C4 has a more massive, squat and aggressive, with a arrrière directly inspired by the Audi A3 Sportback. These images are trustworthy.
Finally, I almost forgot to tell you about the wheels we can already see from the spy shots. Aguis added note here two wheels photographed, one decidedly traditional, and the other ... crazy!

Future Citroen C4 should be presented at the Paris Motor Show in 2010! Hopefully it comes to competing with its rivals unversioned wagon, coupé-cabriolet or coupe (the DS4 with 5 doors, thus becoming a secondary "premium"), which currently does not seem in the cards. Side engines, expected changes of THP petrol and HDi diesel, with notable declines in consumption. The rates should remain the same at present, a few hundred dollars closely. Roll on next year!

http://le-blog-de-scooppix.blogspot.com/2009/10/scoop-citroen-c4-ii.html

Še eden izmed fotošopov(samo sprednja maska se mi zdi OK):
http://img201.imageshack.us/img201/350/c4illustrationavimagephdz7.jpg

Drugače pa za več informacij, linkov, slikc,... si poglejte malo to spletno stran:
http://www.planete-citroen.com/forum/showthread.php?t=98097

____________________________________________________________________________________

Citroën DS 4 (B75)

Citroen DS4: breathless

http://www.larevueautomobile.com/HD-Citroen-DS4-modele_Nouvelle-vue_actu-img_Citroen-DS4-1.jpg-image
oops :twisted:

It is now certain, future Citroën DS4 will be a revolutionary compact coupe, in its online, its technology and its gate count.

A new brand will create ...
It is already several months Citroën create buzz with its new range of cars, as the DS (= Differente Spirit). The real aim of the Chevron brand is to do as his Japanese colleagues, that is to say create a new mark clearly upscale. The positioning of the DS3 is to compete with the more upscale of urban, the Mini. The next Citroën DS 4 attacks, always with a different spirit, to Audi A3 and other Bmw 1 Series. To convince, Citroën is the package we offer future models using all the expertise of French luxury. The fundamentals of the new DS is in contrast to standards of his competitors. The New Citroen DS4 is further evidence.

The new Citroën DS4 ...
In 2008, Jean-Pierre Plou, boss style Citroën, spoke in an interview with a "cut with a surprising number of doors" ... He spoke of the DS4 because it will be in the same mold as the Mercedes CLS or Volkswagen Passat CC Sedan Coupe. The new DS4 translate this concept Coupe Family, and those in a lower category of compact or c'elle competition rages.

Style and even the style ...
To shade the statutory Bmw 1 Series and Audi A3, Citroen So put on this new concept of compact coupe. The design is resolutely turned towards the Sport grille with double bar melted with rafters, two ramps of diodes in the headlights and especially this beautiful roofline elusive. Inside the DS4 be typed lounge with a taste for the noble materials like leather, aluminum, carbon and wood cover up the surface, never to leave 1 cm ² of visible plastic. The other big surprise of the new Citroën DS4, will the arrival of the HYmotion4.

The HYmotion4 for the DS4 ...
The other major advantage of the beautiful DS 4 is the HYmotion4. This name is somewhat barbaric the surname chosen by PSA for its engines Hybrid. The difference to me how about you?? Announced consumption of less than 3 liters of diesel per 100 km. Furthermore, the DS4 hybrid be able to ride into power on more than 50 km, because batteries can also be loaded on the sector. Cherry ... is that the HYmotion4 give this Citroën DS4 4 wheel drive, because electric motors propel the rear wheels.

The Citroën DS4 will likely his first public appearance at the Paris in 2010.
Courégant - 2009-07-21

http://www.larevueautomobile.com/Citroen-DS4_Nouvelle_404

Hja, to da bo hibridna verzija, mogoče drži, vendar bo po moje kasneje, ker uradno od Citroena in PSA-ja kolikor so govorili o tem so vedno rekli, da bosta prva hibrida 3008 in Citroën DS5. Poleg tega pa so tile zaj***li tudi oznako, bo HYbrid 4 in ne HYmotion4 - vzrok je VW kolikor jaz vem. Drugače pa zna bit očitno DS 4 nekako 4 ali pa 5 vratni kupe in če bi bil tak bi bil :DDD :pivo

Čeprav tule je na naslovnici kao DS 4, ampak po moje bi znal biti bolj C4 II. Ne me pa za besedo držat. :arrow: http://www.izipik.com/images/200911/09/j3ji5ol2mpftmibrij-ds4.jpg

Se pa izplača spremljat o DS 4 tu:
http://www.planete-citroen.com/forum/showthread.php?t=106291

Upam, da je bilo kaj za pogledat.

Lp

Slika

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Ne dec 13, 2009 11:31 am

Novi C4 bo kot kaže na žalost izgubil volan s fiksnim pestom, pa tudi za ostale prihodnje modele zadeva baje ne pride več v upoštev, baje, ker naj bi bilo predrago za proizvajat, pa tudi merilniki naj ne bi bili več na sredini kot sedaj, kar je moč videti celo pri slikah testne mule.

Prej bi rekel da je bil volan z fiksnim pestom brca v temo. Namreč, še vedno deluje preveč futuristično oziroma nenavadno za običajnega voznika. Nekateri starejši ljudje se tega celo bojijo :shock:

Škoda

Uporabniški avatar
ESTEMP
Stalni uporabnik

Kraj: gorenjska

Napisal/-a ESTEMP Ne dec 13, 2009 12:32 pm

Sm vozil sestrinega c4 pa med voznjo sploh opazil nism,kar se volana tice.

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Po feb 01, 2010 2:20 am

ESTEMP je napisal/-a:Sm vozil sestrinega c4 pa med voznjo sploh opazil nism,kar se volana tice.

Kar se mene osebno tiče in kolikor sem imel priliko spoznati volan in preostali del sedajšnje C4-ke moram reči, da je vse prej kot bavbav in se mi zdi super pogruntavščina in seveda 100 ljudi 100 čudi, ampak moj nasvet vsem, ki se bojijo nečesa nekonvencionalnega bi bil: keep an open mind

Drugače pa je bil C4 II spet zasačen, tokrat na zimskih testiranjih na Švedskem:
http://carsspyphotos.com/new-2011-citroen-c4/

Komaj čakam na Pariz :twisted:

Lp

Slika

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Kraj: LJ

Napisal/-a drugmirko Sr feb 10, 2010 4:39 pm

prvi oficielni tizer za prihajajoči DS4:

Slika
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
gepl83
Uporabnik

Napisal/-a gepl83 Sr feb 10, 2010 8:52 pm

me pa res zanima kaj se skriva za tole sliko. Tole zgleda obetavno. Kar se volana s fiksnim sredinskim delom tiče me ne moti nič, bi pa rajši vidu, da c4 ne bi imel števcev na sredini, pa še digitalnih povrhu.
GQ

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Sr feb 10, 2010 9:07 pm

Mensezdi da bo tole prehudo !
Kdaj bo tale Pariški sejem ?

Uporabniški avatar
aygo
Novinec

Kraj: slovenija

Napisal/-a aygo Če feb 11, 2010 11:04 am

Nova slikca
Priponke
19466_295973902935_117555732935_3240524_2631194_n.jpg

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Če feb 11, 2010 1:28 pm

B|ind je napisal/-a:Mensezdi da bo tole prehudo !
Kdaj bo tale Pariški sejem ?

Pariđi bo jeseni... kolikor vem bodo takrat pokazali proizvodno verzijo DSa in novi C4.
tole zgorej je pa "konceptni" DS4, ki ga bodo pokazali zdej v Ženevi. in če so šušljanja po netu točna, se bo kaka slikica dotičnega pokazala že jutri 8)
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Pe feb 12, 2010 9:39 am

evo deca... to je kao to.... in za zdej me ni glih podrlo:

Slika

... ne vem al me moti sam farba al mi bolj ne pašejo njegova razmerja. mislim, da bo bolj to zadnje... kakorkoli, bom počakal na kej več fotk. mi pa za zdej ziher ni všeč grobo izbuljen zadnji blatnik!

pa še ena čudna stvar se je pojavla, sam za zdej nebi odpiral nove teme.... nekej imenovano Citroen by GQ!
tu so bolj zanimive slikice čudesa, ki je lahko drug koncept, lahko pa teaserji rendrov za DS4:

Slika
Slika
Slika

luč in detajl bočne linije so si sicer zelo podobni, je pa odprtina maske, maska sama in tudi tisti fake odprtina za zrak pod lučjo čist drugačna. bomo vidli kaj je to... ma pa že iz teh par zamegljenih fotk več j**c kot pa tale "zlati" DS4 =P
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Pe feb 12, 2010 9:48 am

Tisti teaser, ma kaj pa vem, če si mi tista stranska linija dopade :roll: , kot kaže so govorice o prototipnem DS4 v Ženevi še kako resnične, na C-forumu so našli celo en posnetek, ki sicer kaže kako naj bi/bodo izgledali novi Citroenovi saloni, vendar pa kaj pa se pojavi pri 1:44 :?: :twisted: :

http://www.dailymotion.com/video/xb5v9m_pub-citroen_creation

Hočete slikco: Slika
Več najdemo tu:
http://c-forum.forumpro.fr/c-scoop-f3/futur-modele-citroen-ds5-t1135-180.htm
Haha, eden je celo rekel, da je to DS 3, ampak to je preveliko za slednjega, torej, je ali DS4 ali pa DS5.

2. OK, nič "hudega" sluteč brskam in brskam naprej in najdem nekaj še bolj zanimivega :wink: , kot kaže se zna ta koncept imenovati GQ, ali pa napoveduje glede na svoje linije DS4 ali DS5 je pa druga, ker luči izgledajo nekoliko dugače kot na tostih 3 fotkah, ki sta jih pokazala drugmirko in Aygo, see for yourselfes:

http://c-forum.forumpro.fr/c-concept-cars-f4/geneve-2010-gq-by-citroen-t1367.htm

Te obline me jako spominjajo na konceptni Hypnos, kar ni nujno slabo ;) :pray:

Kaj porečete na to :?:

Lp

Slika

Uporabniški avatar
CITROENAR ŠT 1
Uporabnik

Napisal/-a CITROENAR ŠT 1 Pe feb 12, 2010 9:56 am

HAHA, si me prehitel za tistih 9 min., no ja, se zgodi :mrgreen: , medtem ko sem pisal svoj roman si ti svojega že postal gor, se strinjam, da obstaja možnost, da sta celo 2 koncepta, glede na to da je tisti, ki si ga ti pokazal v zlato-črni barvi, ta drugi, kao GQ ap v rdeči, še enkrat video o GQ-ju:
http://www.citroen.co.uk/Assets/microsites/gqbycitroen/flash/gqbycitroen.swf

Tisti zlati mi je zanimiv, ampak me pa malo moti, da ima zgolj 3 vrata glede na velikost, če to res napoveduje DS4 ali pa DS5.
Bosta čas in slike pokazala =P

Če rdečega obrobimo dobimo nekaj takega:
Slika

Lp

Slika

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Pe feb 12, 2010 10:15 am

Meni je lep z izjemo preveč na stran povlečenih žarometov.

Uporabniški avatar
drugmirko
Poznavalec foruma

Napisal/-a drugmirko Pe feb 12, 2010 12:10 pm

no.... pa je že boljše! s premiko kamere na stran in proti nazaj so se spremenila tudi razmerja! duh Lancie Delte je zginu in avto ne zgleda več debelajsasto prekratek za svoj sprednji konc ampak zgleda prav j*bačko nizek, ravno prav dolg in prekleto šmekerski! tak aristokratsko samozavesten, čistlih linij in za razliko od DS3, prav nič kičast!

Slika

Slika

Slika

svaka čast!
živeo drugmirkooooo!!!!

Uporabniški avatar
Lignage
Moderator foruma

Napisal/-a Lignage Pe feb 12, 2010 12:54 pm

Me že spet dajejo eni audijevski občutki, ko tole gledam :lol: ...predvsem zadnji del...

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe feb 12, 2010 1:35 pm

hehe, mene tud zadek na audije spominja
Slika

himi

Napisal/-a himi Pe feb 12, 2010 1:47 pm

Vaaaau! Kaj je dober! Neverjetno lep dizajn.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov