Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: 2012 VW Golf VII.

Napisal/-a ~toMmy~ Sr jan 09, 2013 2:15 pm

S tem se strinjam, enostavno tehnika (ne samo avti) ni več proizvedena tako kvalitetno kot prej. Še največji problem vidim v tem, da tudi če bi bil pripravljen dat kakšnega tisočaka ali pa dva več za podoben avto, le da je bolj kvalitetno narejen, ga praktično ne dobiš, vsaj po tem kar slišim in berem ne.

Za primerjavo konkretno Golfa in konkurence med sabo, bi jih pa morali parkirat na kup in bi se potem videle razlike. So ene stvari pri VW-ju, ki so (ceni in "ugledu" primerno) izvedene boljše in vsaj po občutku delujejo bolj kvalitetno, ampak jih je težko "pokazat" preko foruma.

Sama osnovna oblika armature in položaj sedenja sta meni super, ker dajeta bistveno bolj "limuzinski" vtis kot prej.

Jaz recimo pogledam dosti testov od Carbuyer-ja, ker se mi zdijo zelo korektni, avte ponavadi "analizirajo" na podoben način in zapeljejo po istih cestah. Zanimiv je predvsem komentar notranjosti ;)

http://www.youtube.com/watch?v=RxXnm0gfB1A

Pa preden se kdo zapiči, da gre za pristranski test ali kaj podobnega, naj pogleda še teste konkurentov. =P
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Sr jan 09, 2013 5:20 pm

~toMmy~ je napisal/-a:
Jaz recimo pogledam dosti testov od Carbuyer-ja, ker se mi zdijo zelo korektni, avte ponavadi "analizirajo" na podoben način in zapeljejo po istih cestah. Zanimiv je predvsem komentar notranjosti ;)

http://www.youtube.com/watch?v=RxXnm0gfB1A

Pa preden se kdo zapiči, da gre za pristranski test ali kaj podobnega, naj pogleda še teste konkurentov. =P

Meni so tudi njihovi testi všeč! Dejansko povejo in pokažejo tisto, kar povprečnega voznika tudi zanima. :) Tudi dolžina mi je všeč.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Sr jan 09, 2013 9:55 pm

Prvih nekaj primerov v Nemčiji o zaribanih mašinah pri golfu 7 in sicer v kombinaciji 2.0 TDI 150KM in DSG menjalnik!!! in to vsi pod 1000 km!

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Sr jan 09, 2013 10:28 pm

Link? :roll:

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Sr jan 09, 2013 10:31 pm

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr jan 09, 2013 11:42 pm

Končno so porihtali ta motor v nulo in zdaj spet piz*****? :roll:

P.S.: Upam, da je kakšna banalna stvar in ni problem v sami zasnovi motorja...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če jan 10, 2013 12:16 am

DAS AUTO :lol:

pol pa naj še keri napiše da so 1.9 dci slabi motorji, mislim da ima VAG skozi leta z 2.0 TDI več okvar in tudi hujših....... :roll: s tem da je VW & CO. v cenovnem rangu kot da je zlat za razliko od renoja. Na koncu pa še kupiš večji klump :lol: :lol: :lol:
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če jan 10, 2013 12:20 am

No ja, raje nebi o dCi-ji in problemih o katerih sem slišal direktno od kolegov... potem pa pridemo do kakšnih opevanih JTD-jev, raznih TDCI-jev, CDTI-jev, CDI-jev itd. Vse sama vrhunska roba zadnja leta! ;) Ni šans, da se pokvarijo, razen če jih voziš! :mrgreen:
Slika

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Če jan 10, 2013 12:42 am

samo za razliko od TDI , so vsi tile kaj si jih naštel cenejši! :mrgreen: razn CDI
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če jan 10, 2013 12:58 am

Tole bo pa še zelo zanimivo.... spet :mrgreen:
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
lancia hf
Uporabnik

Napisal/-a lancia hf Če jan 10, 2013 1:00 am

TrijoAdijo je napisal/-a:Tole bo pa še zelo zanimivo.... spet :mrgreen:

2X :EE
SlikaSlikaSlikaSlikaSlika

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če jan 10, 2013 6:26 am

tu ni problem motor, ampak DSG

~toMmy~ je napisal/-a:No ja, raje nebi o dCi-ji in problemih o katerih sem slišal direktno od kolegov... potem pa pridemo do kakšnih opevanih JTD-jev, raznih TDCI-jev, CDTI-jev, CDI-jev itd. Vse sama vrhunska roba zadnja leta! ;) Ni šans, da se pokvarijo, razen če jih voziš! :mrgreen:

podpis pod to :!:
Zadnjič spremenil sašo5, dne Če jan 10, 2013 6:27 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Če jan 10, 2013 6:27 am

lancia hf je napisal/-a:
TrijoAdijo je napisal/-a:Tole bo pa še zelo zanimivo.... spet :mrgreen:

2X :EE

3X

pismu ni dost, da kolnem svojega tsi-ja, zdaj še gledam kako se vozijo v kištah motorji (bencinarji in dizli) in menjalniki nazaj v fabriko :shock: :evil: :twisted: Navdušenje nad sedmico ob tem vztrajno hlapi :roll:
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
J.McLane
Moderator foruma

Napisal/-a J.McLane Če jan 10, 2013 7:44 am

sašo5 je napisal/-a:tu ni problem motor, ampak DSG

Najprej so mislili da je DSG ampak potem se je izkazalo da gre za motor. Popravilo - menjava celega motorja - ampak verjetno zato da bodo lažje zanalizirali kaj je šlo narobe:
http://www.motor-talk.de/forum/golf-vii ... st35796218
Prius (prodan): Slika
Prius (2018):Slika
Hilux (prodan): Slika
Subaru XV Bi-Fuel: Slika

Uporabniški avatar
arijan
Novinec

Napisal/-a arijan Če jan 10, 2013 11:05 am

Oooo :o Pa ne da je kaj crknlo v novem golfu.. Kjer je bilo vse tako preračunano, preverjeno in testirano!
Le kam gre ta svet... =P

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če jan 10, 2013 12:57 pm

arijan je napisal/-a:Oooo :o Pa ne da je kaj crknlo v novem golfu.. Kjer je bilo vse tako preračunano, preverjeno in testirano!
Le kam gre ta svet... =P

Lol, ker ni že iz nedavne zgodovine kristalno jasno, da se ob prihodu na trg pojavljajo (hude) težave z nekaterimi novimi motorji pri VW-ju? :lol:
Slika

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Če jan 10, 2013 12:58 pm

Zdaj vem zakaj rabljeni Golfi držijo ceno. Zato, ker je vsak novejši model slabši od prejšnjega, kar se tiče kvalitete in vzdržljivosti. :mrgreen:

Ok šalo na stran, kot pri vseh znamkah tudi tu menim, da gre za porodne krče novega modela. Očitno pri tem tempu, ko novi avti prihajajo ven čedalje hitreje, proizvajalci enostavno nimajo šans predvideti vseh možnih problemov in na trg pošiljajo premalo testirane izdelke. In tisti filmčki o testiranju sedmice so le dober PR, realnost je drugačna. Zanima me samo kdaj bodo ugotovili, da to hitenje ni pravi pristop, s katerim si samo kvariš ime in ugled? Pismo, da imam veliko raje model v zrelih letih, kjer so odpravljene vse takšne in drugačne napake. Je*eš ti to eksluzivnost, ker si prvi na vasi z nekim novim modelom avta, to je vse kratkega roka.

Me pa še ena stvar vizualno moti pri VII sedaj, ko dnevno videm vsaj po 2 na AC: Zadek mi deluje čudno, ker so kolesa pomaknjena precej navznoter. Rabil bi ene konkretne distančnike oz. drugačno zasnovo, da bi izgledal lepše. Mogoče bi pomagale tudi serijsko širše gume, ker te, ki jih videvam imajo očitno 'comfortline' paket. Tega pri prejšnjih modelih ni bilo, kolesa so se vedno zdela bolj navzven, zadek je zgledal - kako bi se izrazil - suvereno, skladno in lično. Sedaj se pa vidi, da je avto pridobil tistih nekaj cm v širino, podvozje s kolesi pa kot, da je ostalo enako (vem, da ni ampak optično mi tako deluje). :huh:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če jan 10, 2013 1:22 pm

Na vw uradni strani imajo trenutno 149 (6 bencinarjev, 143 dizlov) novih golfov na razpalogo, cene pa od 18 jurjev za trendline do 19 jurjev za comfortline in 21 jurjev za highline. Ne vem kdaj jim bo to vse uspelo prodat :D

uros11
Poznavalec foruma

Napisal/-a uros11 Če jan 10, 2013 1:36 pm

Kar sem ga 1x videl, se mi zdi, kot da ima zadaj linijo s strehe navzol podaljšano, da so lahko pokrili večjo širino avta. Kar se mene tiče, ni baš lepo, zlasti pa ne skladno. Moja VI je FTW (dokler dela). Drugače pa je stara modrost, da se do prve revizije nobenega modela ne kupuje in ima bolj smisel kupiti model v zadnjem letu izdelave in motor, ki je preživel vse popravke in izboljšave. Kot npr 140 KM TDI 2.0. ali pa moj, ki je šel naslednji mesec po nakupu iz prodaje, 110 KM TDI 2.0.

Na komentarje v smislu, da se tudi VW-ji kvarijo, se pa ni za ozirati - take lahko spuščajo samo razni nedorasli pubertetniki.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če jan 10, 2013 1:38 pm

Polo78 je napisal/-a:Zdaj vem zakaj rabljeni Golfi držijo ceno. Zato, ker je vsak novejši model slabši od prejšnjega, kar se tiče kvalitete in vzdržljivosti. :mrgreen:

Ok šalo na stran, kot pri vseh znamkah tudi tu menim, da gre za porodne krče novega modela. Očitno pri tem tempu, ko novi avti prihajajo ven čedalje hitreje, proizvajalci enostavno nimajo šans predvideti vseh možnih problemov in na trg pošiljajo premalo testirane izdelke. In tisti filmčki o testiranju sedmice so le dober PR, realnost je drugačna. Zanima me samo kdaj bodo ugotovili, da to hitenje ni pravi pristop, s katerim si samo kvariš ime in ugled? Pismo, da imam veliko raje model v zrelih letih, kjer so odpravljene vse takšne in drugačne napake. Je*eš ti to eksluzivnost, ker si prvi na vasi z nekim novim modelom avta, to je vse kratkega roka.

Me pa še ena stvar vizualno moti pri VII sedaj, ko dnevno videm vsaj po 2 na AC: Zadek mi deluje čudno, ker so kolesa pomaknjena precej navznoter. Rabil bi ene konkretne distančnike oz. drugačno zasnovo, da bi izgledal lepše. Mogoče bi pomagale tudi serijsko širše gume, ker te, ki jih videvam imajo očitno 'comfortline' paket. Tega pri prejšnjih modelih ni bilo, kolesa so se vedno zdela bolj navzven, zadek je zgledal - kako bi se izrazil - suvereno, skladno in lično. Sedaj se pa vidi, da je avto pridobil tistih nekaj cm v širino, podvozje s kolesi pa kot, da je ostalo enako (vem, da ni ampak optično mi tako deluje). :huh:

Jaz ravno zaradi teh poporodnih krčev sploh ne razmišljam, da bi kupil čisto nov avto. Je pa pri Golfih že kar tradicija to, recimo 1.4, 2.0 TDI PD in 1.2 TSI.

Kar se zadka in koles tiče, je kot prvo problem v 15", kot drugo tudi v samem odmiku, jaz imam recimo na mkV 16" OZ-jke s "pravim" ET-jem in pol cole so širše od originalnih, pa zgledajo (iz tega vidika) bistveno bolje od originalnih 16". Se pa ne strinjam, da je to "nov" problem, mogoče je bilo prej le manj očitno. No pa tudi na vseh ostalih novejših avtih so vstopne dimenzije bolj kot ne porazne, ker so vsi bolj ali manj "napihnjeni".

P.S.: Je pa definitivno problem tudi to, da je avto večji od predhodnikov in 15" zgledajo še toliko manjše. Po drugi strani je pa lažji, daljši in širši, tako da bi lega z njimi vseeno morala bit boljša kot prej ter nenazadnje gre za relativno gledano izredno poceni gume (195/65 R15), ki so po svojih lastnostih za povprečnega voznika čisto dovolj.
Slika
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov