Forum spremljam že zelo dolgo, ampak kot bralec in ne komentator.

Povečini ga je fajn prebirati, obstajajo pa tudi izjeme (beri Veronika in podobni).

Oglašam se zato, ker imam pripombo glede vaših izračunov in sicer se mi zdi da pozabljate na pomembno predpostavko pri realnem izračunu cen - to je financiranje. Nažalost skoraj vsi avto kupimo na kredit/leasing.
Ko ceni za GTja odšteješ jokerja prideš na 25k. Če pri tem upoštevaš še brezobrestno financiranje prideš na dejanskih 20k. Če namreč katerikoli avto za 20k kupiš na leasing (kar velja za 90% Slovencev), te avto dejansko pride 25k. In tudi GT te dejansko pride 25k. Enako velja tudi za vse ostale ceede in druge modele Kie pri trenutni akciji z brezobrestnim financiranjem. Če si postavljen pred dejstvo, da boš moral kupiti avto na leasing/kredit, ker pač nimaš 15k na lagerju, te golf(astra...) za 12k realno stane 15k, ceed za 15k pa 15k - trenutno je torej avto brez brezobrestnega financiranja za 12k = kia za 15k ...ampak očitno je to že višja matematika za večino...

Če pa imaš denar na lagerju, sem skoraj prepričan, da si lahko izboriš popust v višini obresti...
Vsi avti ki jih je naštel Chan torej ob predpostavki, da jih ne boš skeširal stanejo caa. 20% več, kar pomeni več kot 30k, GT še vedno samo 25k. Če imaš denar stanejo toliko kot pravi Chan, a v tem primeru bi jaz zahteval pri GT-ju popust v vrednosti obresti, ki jih avtohiši ne bo potrebno plačati namesto tebe. Če se s tem ne strinjajo jih pošlješ v tri krasne. Simple as that.

Tole velja za akcije pri katerikoli avtohiši, sem sem napisal zato, ker sem ravno na ceniku od ceedov videl, da imajo brezobrestno financiranje...
Lp
P.S.: Sem šel pogledat kdaj sem nazadnje kaj napisal na forumu in ugotovil, da je bilo to pred 3mi leti, pisal pa sem prav o istem - brezobrestnem financiranju.

Zanimivo, da se mi ne da biti aktiven pri nobeni drugi stvari, ko pa je treba računati številke in dejanske vrednosti, pa eksplodiram, najdem uporabniško ime in geslo ter se oglasim. Nič, se slišimo čez 3 leta