Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Re: 2012 Kia Cee'd

Napisal/-a Veronika.borghesi Ne apr 07, 2013 9:03 am

Pomojem je ta cena za top opremljenega, če ne je to predraga zadeva. Razen če majo namen imet v ponudbi le z enim paketom opreme. Zanimivo je to, da tega avta še najmanj dva mesca ne bo ( niti izdelovat ga še niso začel s tem motorjem) pa že kar cena.

Mogoče pa zgolj testirajo odziv trga. Ceno pa lahko, če imaš seveda manevrski prostor, vedno spremeniš navzgor oziroma navzdol - kar je bolj verjetno. :lol:

Nima vse kar ima Maxx. Manjka navigacija. Lahko bi naredili malo bolj špartansko različico ter posledično veliko cenejšo. Je pa res, da dobiš 1600€, če jim pripelješ staro KIO oz. 1800€, če je avto na zalogi.

Ali so takšni avtomobili kot je GT sploh na zalogi, ali pa se jih naroča zgolj individualno za znano stranko in skladno z njenimi zahtevami v smislu dodatne opreme in barve? :DDD
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

lukp
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lukp Ne apr 07, 2013 11:41 am

danatory je napisal/-a:Nima vse kar ima Maxx. Manjka navigacija. Lahko bi naredili malo bolj špartansko različico ter posledično veliko cenejšo. Je pa res, da dobiš 1600€, če jim pripelješ staro KIO oz. 1800€, če je avto na zalogi.

http://www.kia.si/userfiles/attachments ... 00f02d748a

Sedaj imajo financiranje brez stroškov, obresti in pologa do 84 mesecev (Pro_ceed od 139€/mesec).Vsi razen Pro_ceeda do 60 mesecev.

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Napisal/-a Veronika.borghesi To apr 09, 2013 7:22 am

Sedaj imajo financiranje brez stroškov, obresti in pologa do 84 mesecev (Pro_ceed od 139€/mesec).Vsi razen Pro_ceeda do 60 mesecev.
Zasebno sporočilo

Ali lahko kdo napiše kako dejansko potekajo zadeve pri financiranju, ali so kakšne cake ali večji zadržki? Koliko dejansko plačaš takšnega pro_cee'da, če ga dobiš že za 139 eur na mesec.

Veronika

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan Sr apr 10, 2013 6:06 pm

Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr apr 10, 2013 9:47 pm

Ta napihnjena armatura/sredinska konzola mi je vsakič vse bolj čudna...
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Sr apr 10, 2013 10:13 pm

Za to ceno ji fali vsaj 50KM,še teh 200 potrebuje do stotke,enako kot moja s 30 manj,beda no.Čez pol leta bo itak 5000 popusta,pa še takrat bo predraga.Enostavno,če iščeš nekaj v rangu cca 250KM,kar kia niti ni,moraš res bit nor na kio,da greš to kupit,pa nimam nič proti njej,ampak,kar je res,je res. :roll:
ps-novi golf GTI-od 25 695 eura in 30KM več,6,4 do 100,halo KIA :shock:
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Če apr 11, 2013 6:45 am

Kdo bo dal za Kio taksen denar? GOLF GTI ima podobno ceno kot ze omenjeno

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Napisal/-a Veronika.borghesi Če apr 11, 2013 7:19 am

Kako je pa z opremo pri GTI-ju? Recimo za podoben paket.

Veronika

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Če apr 11, 2013 7:48 am

Veronika.borghesi je napisal/-a:

Golf pri tej različici zagotovo ni špartansko opremljen,razlike verjetno so,kar še zmeraj ne opravičuje postavljene cene kie in ne samo proti golfu,ampak tudi fokusu,meganu,leonu,alfi...,ki vsi po vrsti imajo tudi močnejše motorje.Bodimo realni,avto je močno precenjen,realno je vreden cca 21000,če pa ima opreme za nekaj tisoč evrov več kot drugi,pa naj ponudijo tisto,ki bo naredila ceno bolj konkurenčno.Ne rabiš nujno usnja,kamere,el.pomika in gretja sedežev,senzor za dež in tlak v gumah...(če sploh to ima v tej ceni).
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Če apr 11, 2013 8:05 am

Veronika.borghesi je napisal/-a:

Malce sem se poigral z najbližjimi ter "najbližjimi" konkurenti ter kako so podobno opremljeni (kakšne Kiine opremske opcije ni moč dobiti pri nobenem od naštetih modelov, kot npr. ogrevan volan) cenovno pozicionirani napram Kii Cee'd GT (brez raznih popustov, jokerjev, etc):

1. VW Golf GTI (162kW/220KM): primerljivo opremljen, dvovraten model - cca 30.800 eur. A vendarle je Golfov motor močnejši (za 16KM), na papirju z boljšimi performansami ter dodatno možnostjo DSG menjalnika (slaba dva tisočaka dražji) in močnejšega motorja s 169 kW (dobrega tisočaka dražji):
2. Renault Megane Coupe, motorno bi bil primernejši v različici GT Tce 190 s 139kW oz. 190KM - primerljivo opremljen ter s standardnim Renault popustom: cca. 22.200 eur. Da o brutalni različici RS 265 ne govorim (osnovna cena 25.080 eur).
3. Opel Astra GTC 1.6 XHT - ok, sicer je šibkejša ("zgolj" 170KM) - cca 26.400 eur.
4. Ford Focus ST - brutalna različica z 250 KM - primerljivo opremljen: cca. 27.800 eur.
5. Novi Seat Leon 1.8 TFSI DSG (180KM) - cca. 27.700 eur, a vendarle z DSG menjalnikom!

Na prvi pogled je cena Kie Cee'd GT absolutno predraga! In kot je že omenil pred mano @xxl, kupec tovrstnega tzv. hothatcha ne pogleduje pri nakupu po usnju, vzvratni kameri, panoramskemu steklu, etc. Večje vprašanje je, kako se bo Cee'd GT izkazal na cesti ter kako prepričljive bodo njegove vozne lastnosti. A vendarle (na prvo žogo), četudi ob izvrstnih lastnostih, bi bil avto (z isto opremo!) zanimiv zgolj ob ceni 19.900 eur (podobno, kot je postal zanimiv prvi ProCee'd ob akcijski ceni 9.990 eur).
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI Če apr 11, 2013 12:39 pm

Absolutno je predraga.
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Manar
Nov uporabnik

Napisal/-a Manar Če apr 11, 2013 3:09 pm

Forum spremljam že zelo dolgo, ampak kot bralec in ne komentator. :) Povečini ga je fajn prebirati, obstajajo pa tudi izjeme (beri Veronika in podobni). :) Oglašam se zato, ker imam pripombo glede vaših izračunov in sicer se mi zdi da pozabljate na pomembno predpostavko pri realnem izračunu cen - to je financiranje. Nažalost skoraj vsi avto kupimo na kredit/leasing. :)
Ko ceni za GTja odšteješ jokerja prideš na 25k. Če pri tem upoštevaš še brezobrestno financiranje prideš na dejanskih 20k. Če namreč katerikoli avto za 20k kupiš na leasing (kar velja za 90% Slovencev), te avto dejansko pride 25k. In tudi GT te dejansko pride 25k. Enako velja tudi za vse ostale ceede in druge modele Kie pri trenutni akciji z brezobrestnim financiranjem. Če si postavljen pred dejstvo, da boš moral kupiti avto na leasing/kredit, ker pač nimaš 15k na lagerju, te golf(astra...) za 12k realno stane 15k, ceed za 15k pa 15k - trenutno je torej avto brez brezobrestnega financiranja za 12k = kia za 15k ...ampak očitno je to že višja matematika za večino... ;) Če pa imaš denar na lagerju, sem skoraj prepričan, da si lahko izboriš popust v višini obresti...

Vsi avti ki jih je naštel Chan torej ob predpostavki, da jih ne boš skeširal stanejo caa. 20% več, kar pomeni več kot 30k, GT še vedno samo 25k. Če imaš denar stanejo toliko kot pravi Chan, a v tem primeru bi jaz zahteval pri GT-ju popust v vrednosti obresti, ki jih avtohiši ne bo potrebno plačati namesto tebe. Če se s tem ne strinjajo jih pošlješ v tri krasne. Simple as that. :)

Tole velja za akcije pri katerikoli avtohiši, sem sem napisal zato, ker sem ravno na ceniku od ceedov videl, da imajo brezobrestno financiranje...

Lp

P.S.: Sem šel pogledat kdaj sem nazadnje kaj napisal na forumu in ugotovil, da je bilo to pred 3mi leti, pisal pa sem prav o istem - brezobrestnem financiranju. :D :D Zanimivo, da se mi ne da biti aktiven pri nobeni drugi stvari, ko pa je treba računati številke in dejanske vrednosti, pa eksplodiram, najdem uporabniško ime in geslo ter se oglasim. Nič, se slišimo čez 3 leta :lol:

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Če apr 11, 2013 4:49 pm

A nima kijino brezobrestno varcevanje zgornji limit pri 20k?

Manar
Nov uporabnik

Napisal/-a Manar Če apr 11, 2013 6:41 pm

[quote="MBtouran"]A nima kijino brezobrestno varcevanje zgornji limit pri 20k?[/quote]

Misliš leasing in ne varčevanje verjetno. :D A veš, da ne bi vedel...bo povedal kdo, ki se se bo dejansko pozanimal. Jaz sem hotel povedati nasplošno, da mora kupec kateregakoli avtomobila v obzir vzeti tudi brezobrestno financiranje kot en ogromen popust in dejansko dosti nižjo ceno od objavljene. Bom še podkrepil s številkami, predpostavil pa bom da, je obvezen 20% polog in tako tudi tvoja predpostavka da je limit financiranja pri 20k ne igra vloge. Če avto vzamemo na leasing na 60 mesecev in je obvezen polog 20% so cene avtomobilov naslednje (cene sem vzel od chana. leasing pa izračunal prek summit info izračuna):
-Proceed GT: 25.500,
-Megane GT: 25.800, Megane RS: 29.000,
-Astra GTC: 30.700,
-Focus ST: 32.300,
-Leon 1.8 TFSI: 32.000,
-Golf GTI: 35.800.

Tako zame če bi slučajno kupoval tak tip vozila in za toliko denarja takoj odpadeta Leon in Astra, saj sta 5k+ dražja, ne nudita pa niti boljših preformansov, niti več opreme, pa še starejša modela sta. Z GTIjem se ga tudi težko primerja ker je razlika 10k+. Če bi jih imel, je odločitev lahka. Vzamem GTIja :) Podobno velja tudi za Focusa. Tudi Megane RS je po preformansih v prednosti, razlika v ceni pa je že manjša. Če bi spraskal skupaj, bi verjetno vzel slednjega. Se mi zdi najboljše razmerje med ceno in tem kaj dobiš. Ceeda GT bo pa pomoje kupil tisti, ki mu bo zmanjkalo špage za pravega hothacha (isto velja za megana GT) in kia fani ala Veronika :)

P.S.: Večina vas pravi, da je realna cena ceeda GT 20-21k. Točno toliko tudi realno stane, ko pa ga vzameš na leasing pride 25k. Če bi računal leasing na 7 let in brez pologa, pa stane manj kot 19k ;)
Za frajerje, ki avto keširajo pa post ne velja in naj ga ne upoštevajo. :) Njim predlagam naj se v primeru če želijo ceeda GT zapodijo v salon in zahtevajo popust v višini obresti leasinga - 4k. Če ga ne dobijo gredo k konkurenci. :)

Manar
Nov uporabnik

Napisal/-a Manar Če apr 11, 2013 7:04 pm

[quote="Veronika.borghesi"][quote]Sedaj imajo financiranje brez stroškov, obresti in pologa do 84 mesecev (Pro_ceed od 139€/mesec).Vsi razen Pro_ceeda do 60 mesecev.
Zasebno sporočilo[/quote]

Ali lahko kdo napiše kako dejansko potekajo zadeve pri financiranju, ali so kakšne cake ali večji zadržki? Koliko dejansko plačaš takšnega pro_cee'da, če ga dobiš že za 139 eur na mesec.[/quote]

Takšnega ceeda dejansko plačaš 139*84=11.676eur. Cake ali večji zadržki pa so, da moraš biti kreditno sposoben. Si morš mislit? :) Če vzameš kredit za avto, ki stane 9k na 84 mesecev, ga boš dejansko plačal približno isti denar. Če si torej brez denarja in moraš tako ali tako vzeti kredit/leasing, novi najcenejši proceed stane caa 9k. To je pa že fulll poceni ane? :idea: No sedaj pa dosti zastonj nasvetov oziroma nerganja z moje strani.

LP

Uporabniški avatar
MBtouran
Uporabnik

Napisal/-a MBtouran Če apr 11, 2013 7:05 pm

Leon ni stari model, ampak cisto nov

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Če apr 11, 2013 7:06 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Ta napihnjena armatura/sredinska konzola mi je vsakič vse bolj čudna...

Meni pa niti ne in se mi zdi na splošno notranjost zelo ok! Edino kakšen gumb več mi fali na sredinski konzoli. :mrgreen:
Avto je oblikovno dokaj lep. Prednji konc še posebej. Ampak se še vedno ne morem navadit zadka.
Jaz jim privoščim uspeh.
Navsezadnje prodaja tako Kie kot Hyundai-a v evropi raste. In prav je tako! Dokazal so, da znajo naredit zelo solidne avtomobile kateri se zlahka postavijo ob bok evropski konkurenci.
Problem tega Pro ceeda je edin cena. Tudi meni se zdi (pre)visoka cena.

Uporabniški avatar
King1
Mojster foruma

Kraj: Vzhodno od Domžal

Napisal/-a King1 Pe apr 12, 2013 5:40 am

tomzzi je napisal/-a:Avto je oblikovno dokaj lep. Prednji konc še posebej. Ampak se še vedno ne morem navadit zadka.
Jaz jim privoščim uspeh.
Navsezadnje prodaja tako Kie kot Hyundai-a v evropi raste. In prav je tako! Dokazal so, da znajo naredit zelo solidne avtomobile kateri se zlahka postavijo ob bok evropski konkurenci.
Problem tega Pro ceeda je edin cena. Tudi meni se zdi (pre)visoka cena.

Se strinjam...

lp

Uporabniški avatar
CupraR
Mojster foruma

Napisal/-a CupraR Pe apr 12, 2013 11:39 am

MBtouran je napisal/-a:Leon ni stari model, ampak cisto nov

Novi stari 2.0TFSi 310ABT pa je 24k.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi So apr 20, 2013 11:10 pm

Morda se ponavljam a moram ponovno zapisat vtise...
Danes sem imel priložnost od blizu pogledat pro ceeda. Črnega. In tudi po ogledu v živo ostajam istega mnenja. Spredaj in z boka lep avto. Žal pa vse pokvari zadek.
Ni tistega takojšnjega navdušenja. Nič posebnega.
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 20 gostov