~toMmy~ je napisal/-a:Števec za gorivo recimo pri Golfu V brez potovalnega računalnika ne kaže realnega stanja goriva ampak "procente dometa", mogoče te je kaj takšnega zmotilo? Torej če imaš isto količino goriva in avto goniš, ti kaže manj, kot če ga voziš varčno. Praktično lahko dvigneš števec za količino goriva z bolj varčno vožnjo..
domen90 je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Števec za gorivo recimo pri Golfu V brez potovalnega računalnika ne kaže realnega stanja goriva ampak "procente dometa", mogoče te je kaj takšnega zmotilo? Torej če imaš isto količino goriva in avto goniš, ti kaže manj, kot če ga voziš varčno. Praktično lahko dvigneš števec za količino goriva z bolj varčno vožnjo..
Ne, mislil sem analogni števček ki kaže količino goriva v rezervoarju.
tomzzi je napisal/-a:Ne vem ali bi ali ne bi uploadal...Kvaliteta ni nič boljša kot prejšnja generacija oziroma v nekaterih pogledih je celo slabša. Avto je težji, več trde plastike... Se oglaši marsikater čriček. Ker je avto težek se to pozna pri zmogljivosti motorja in porabi. Pa še marsikaj drugega je bilo vmes. To so nekako izkušnje po cca 55k km prevoženih.
Se pa vozi dobro. Bolje kot prejšnja generacija. Lega je boljša. Zvočna izolacija je velik boljša. Več predalčkov je... Pa lepša je.
~toMmy~ je napisal/-a:domen90 je napisal/-a:~toMmy~ je napisal/-a:Števec za gorivo recimo pri Golfu V brez potovalnega računalnika ne kaže realnega stanja goriva ampak "procente dometa", mogoče te je kaj takšnega zmotilo? Torej če imaš isto količino goriva in avto goniš, ti kaže manj, kot če ga voziš varčno. Praktično lahko dvigneš števec za količino goriva z bolj varčno vožnjo..
Ne, mislil sem analogni števček ki kaže količino goriva v rezervoarju.
Saj jaz govorim o "analognem" števčku, pač kazalček, ki kaže količino (pri Golfu V). Ta kazalček je sicer navidez analogen, z njim pa upravlja računalnik, njegov položaj je pa odvisen od količine, kot tudi načina vožnje in se obnaša tako, kot sem opisal, odvisno tudi od računalniško preračunanega dometa.
domen90 je napisal/-a:Samo jaz pravim da kaže narobe, ko je avto natankan. Torej če ga natankaš polnega, bi moral kazat polno.
crxdelsol je napisal/-a:Kaj pa vas na dizajnu moti? Meni se zdi tako na cesti ko srečam nenormalno lep avto in eden redkih avtov ki v meni sploh dvigne zanimanje za novo vozilo.
tomzzi je napisal/-a:domen90 je napisal/-a:Samo jaz pravim da kaže narobe, ko je avto natankan. Torej če ga natankaš polnega, bi moral kazat polno.
In kaže polnoIn vedno mi je pri astrah kazal točno. Tako pri Astrah H (bencinar, dizel) kot pri Astri J. Vsaj jaz še nisem doživel tega, da mi ne bi kazal pravilno.
@~toMmy~
mogoče kasnej napišem kaj več o napakah pri moji astri. Ničesar ne tajim in mislim, da je prav, da tudi ostali vidijo oziroma zvejo kje so problemi pri novih astrah. Najbolj me je zmotila pa ena stvar... Mogoč kasnej napišem več. Je avto z napakami a ni pa spet tako slab, da bi ga samo kritiziral. Kot celota je več kot ok in boljši "paket" od Astre H (oprema, izgled, vozne lastnosti...). So pa v nekaterih pogledih naredil korak nazaj. Design, šparanje? Kasnej.
tomzzi je napisal/-a:crxdelsol je napisal/-a:Kaj pa vas na dizajnu moti? Meni se zdi tako na cesti ko srečam nenormalno lep avto in eden redkih avtov ki v meni sploh dvigne zanimanje za novo vozilo.
My bad... Sem malce nerodno zapisal. Itak. da je lepa. Eden lepših hatchbackov trenutno za moje pojme. Hotel sem napisat, da je verjetno krivc za slabšo preglednost prav design... Ali se motim? Ali ima varnost tudi vlogo tukaj?
Jutri pa napišem več...
Edit:
ma zaenkrat ne bom objavljal fotke...
probam novo Astro 1.6T in najprej napaka na lučeh, potem pa pomanjkanje hladilne tekočine.
IcEm4n je napisal/-a:Sej če se s testnimi avti dogaja kej tazga oz. podobnega, kot na spodnjem linku, a je kej čudnega, da se potem razne lučke pa opozorila prižigajo?
http://www.youtube.com/watch?v=ZsGR6o4dnxU
C4V4L13R je napisal/-a:hjoooj, ko bi vsak povedal za vse težave z renoji, volkswagni, fiati...da ne govorimo o kakšnih bmwjih (recimo prve serije e60) pa so vsaj 5x dražji avtomobili (npr corsa proti bmw 5)...pa mislm da ko daš 50k EUR za avto te malo bolj boli lightshow na armaturi
crxdelsol je napisal/-a:pač ni vw pa tolk bolj boli ene
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov