Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Re: 2009 Opel Astra

Napisal/-a ~toMmy~ Ne nov 13, 2011 4:37 am

Števec za gorivo recimo pri Golfu V brez potovalnega računalnika ne kaže realnega stanja goriva ampak "procente dometa", mogoče te je kaj takšnega zmotilo? Torej če imaš isto količino goriva in avto goniš, ti kaže manj, kot če ga voziš varčno. Praktično lahko dvigneš števec za količino goriva z bolj varčno vožnjo..
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Sr nov 30, 2011 6:08 pm

Pri Čehih na trg vstopa z 15 tisočaki.

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen90 Po dec 19, 2011 7:08 pm

~toMmy~ je napisal/-a:Števec za gorivo recimo pri Golfu V brez potovalnega računalnika ne kaže realnega stanja goriva ampak "procente dometa", mogoče te je kaj takšnega zmotilo? Torej če imaš isto količino goriva in avto goniš, ti kaže manj, kot če ga voziš varčno. Praktično lahko dvigneš števec za količino goriva z bolj varčno vožnjo..

Ne, mislil sem analogni števček ki kaže količino goriva v rezervoarju.

Ta mesec smo spet menjali del voznega parka, novim astram (direktno iz salona) po prvem pranju v avtopralnici rosijo vse 4 luči (sprednje in zadnje).

Največja cvetka je pa tipka Sport v Zafiri z avtomatskim menjalnikom. Človek bi pričakoval, da bo menjalnik vsaj odzivnejši, pa je na žalost to daleč od stanja v praksi. Vse kar prtisk na tipko Sport naredi, je to, da ob mirni vožnji s konstantnimi 90kmh v 5 prestavi, menjalnik prešalta v 3. prestavo in tam tudi ostane na zelo visokih obratih. Ne vem kako si to razlagajo oplovi inženirji, ampak jaz sem iz drugih avtomatikov navajen, da če voziš s konstantnim gasom, bo avto prešaltal v višjo prestavo. Tako bi se lahko iz Kranja v Koper lahko vozil s tempomatom na 90kmh v 3. prestavi. Očitno je to športna vožnja. Kar se tiče pa navadnega avtomatskega načina vožnje, je pa tudi katastrofa. Ko avto zahodiš, najprej menjalnik potrebuje svoj čas da prestavi v nižjo, potem pa svoje naredi še turbolag. Aja, a sem omenil da je poraba na AC s tempomatom na 140kmh 10,6 litrov v dobrih 80km, ko sem pa šaltal sam v programu manual, je pa ta po nadaljnih 100km padla na 8,5l.

Hecni so tile opli, jaz ga ne bi imel nikoli.

EDIT: Da ne bom tako kritičen, moram pa pohvalit company car, Astro SW 1.7 (neka abeceda, dizel uglavnem). Zadevica je delovni konj, vozi jo okoli 10 različnih voznikov z različnim načinom vožnje, nihče je ne špara, pa je poraba 5,6l. Pa dotični avto nima nobene izmed napak, ki sem jih prej omenjal pri drugih Astrah. Očitno je kvaliteta novejših avtomobilov padla, company je letnik 2008 s 140k km.
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po dec 19, 2011 7:27 pm

domen90 je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Števec za gorivo recimo pri Golfu V brez potovalnega računalnika ne kaže realnega stanja goriva ampak "procente dometa", mogoče te je kaj takšnega zmotilo? Torej če imaš isto količino goriva in avto goniš, ti kaže manj, kot če ga voziš varčno. Praktično lahko dvigneš števec za količino goriva z bolj varčno vožnjo..

Saj jaz govorim o "analognem" števčku, pač kazalček, ki kaže količino (pri Golfu V). Ta kazalček je sicer navidez analogen, z njim pa upravlja računalnik, njegov položaj je pa odvisen od količine, kot tudi načina vožnje in se obnaša tako, kot sem opisal, odvisno tudi od računalniško preračunanega dometa.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Po dec 19, 2011 7:45 pm

Ne vem ali bi ali ne bi uploadal... :mrgreen: Kvaliteta ni nič boljša kot prejšnja generacija oziroma v nekaterih pogledih je celo slabša. Avto je težji, več trde plastike... Se oglaši marsikater čriček. Ker je avto težek se to pozna pri zmogljivosti motorja in porabi. Pa še marsikaj drugega je bilo vmes. To so nekako izkušnje po cca 55k km prevoženih.

Se pa vozi dobro. Bolje kot prejšnja generacija. Lega je boljša. Zvočna izolacija je velik boljša. Več predalčkov je... Pa lepša je. :)

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Po dec 19, 2011 9:19 pm

Ker je avto nov, normalno.

Ford Fiesta Deluxe Limited...isto:
Slika
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Po dec 19, 2011 9:32 pm

tomzzi je napisal/-a:Ne vem ali bi ali ne bi uploadal... :mrgreen: Kvaliteta ni nič boljša kot prejšnja generacija oziroma v nekaterih pogledih je celo slabša. Avto je težji, več trde plastike... Se oglaši marsikater čriček. Ker je avto težek se to pozna pri zmogljivosti motorja in porabi. Pa še marsikaj drugega je bilo vmes. To so nekako izkušnje po cca 55k km prevoženih.

Se pa vozi dobro. Bolje kot prejšnja generacija. Lega je boljša. Zvočna izolacija je velik boljša. Več predalčkov je... Pa lepša je. :)

Kaj je pa bilo to marsikaj drugega? Mene je namreč testna takoj pozdravila z eno napako, pozneje pa se ji je pridružila še ena...
Slika

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen90 To dec 20, 2011 9:59 am

~toMmy~ je napisal/-a:
domen90 je napisal/-a:

Saj jaz govorim o "analognem" števčku, pač kazalček, ki kaže količino (pri Golfu V). Ta kazalček je sicer navidez analogen, z njim pa upravlja računalnik, njegov položaj je pa odvisen od količine, kot tudi načina vožnje in se obnaša tako, kot sem opisal, odvisno tudi od računalniško preračunanega dometa.

Samo jaz pravim da kaže narobe, ko je avto natankan. Torej če ga natankaš polnega, bi moral kazat polno.
Slika

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi To dec 20, 2011 6:37 pm

domen90 je napisal/-a:Samo jaz pravim da kaže narobe, ko je avto natankan. Torej če ga natankaš polnega, bi moral kazat polno.

In kaže polno :!: In vedno mi je pri astrah kazal točno. Tako pri Astrah H (bencinar, dizel) kot pri Astri J. Vsaj jaz še nisem doživel tega, da mi ne bi kazal pravilno.

@~toMmy~

mogoče kasnej napišem kaj več o napakah pri moji astri. Ničesar ne tajim in mislim, da je prav, da tudi ostali vidijo oziroma zvejo kje so problemi pri novih astrah. Najbolj me je zmotila pa ena stvar... Mogoč kasnej napišem več. Je avto z napakami a ni pa spet tako slab, da bi ga samo kritiziral. Kot celota je več kot ok in boljši "paket" od Astre H (oprema, izgled, vozne lastnosti...). So pa v nekaterih pogledih naredil korak nazaj. Design, šparanje? Kasnej.

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol To dec 20, 2011 9:15 pm

Kaj pa vas na dizajnu moti? Meni se zdi tako na cesti ko srečam nenormalno lep avto in eden redkih avtov ki v meni sploh dvigne zanimanje za novo vozilo.

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi To dec 20, 2011 9:46 pm

crxdelsol je napisal/-a:Kaj pa vas na dizajnu moti? Meni se zdi tako na cesti ko srečam nenormalno lep avto in eden redkih avtov ki v meni sploh dvigne zanimanje za novo vozilo.

My bad... Sem malce nerodno zapisal. Itak. da je lepa. Eden lepših hatchbackov trenutno za moje pojme. Hotel sem napisat, da je verjetno krivc za slabšo preglednost prav design... Ali se motim? Ali ima varnost tudi vlogo tukaj?

Jutri pa napišem več...

Edit:

ma zaenkrat ne bom objavljal fotke...

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To dec 20, 2011 10:29 pm

tomzzi je napisal/-a:
domen90 je napisal/-a:Samo jaz pravim da kaže narobe, ko je avto natankan. Torej če ga natankaš polnega, bi moral kazat polno.

In kaže polno :!: In vedno mi je pri astrah kazal točno. Tako pri Astrah H (bencinar, dizel) kot pri Astri J. Vsaj jaz še nisem doživel tega, da mi ne bi kazal pravilno.

@~toMmy~

mogoče kasnej napišem kaj več o napakah pri moji astri. Ničesar ne tajim in mislim, da je prav, da tudi ostali vidijo oziroma zvejo kje so problemi pri novih astrah. Najbolj me je zmotila pa ena stvar... Mogoč kasnej napišem več. Je avto z napakami a ni pa spet tako slab, da bi ga samo kritiziral. Kot celota je več kot ok in boljši "paket" od Astre H (oprema, izgled, vozne lastnosti...). So pa v nekaterih pogledih naredil korak nazaj. Design, šparanje? Kasnej.

Saj prav, da se pove in niti ne sprašujem provokativno, ampak informativno, z Opelom smo namreč imeli OGROMNO težav. Potem sem že nekako sprejel, da je verjetno Frontera bila bolj izjema kot pravilo in da naj bi bili novejši bolj zanesljivi... probam novo Astro 1.6T in najprej napaka na lučeh, potem pa pomanjkanje hladilne tekočine. :D
Slika

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol To dec 20, 2011 11:07 pm

tomzzi je napisal/-a:
crxdelsol je napisal/-a:Kaj pa vas na dizajnu moti? Meni se zdi tako na cesti ko srečam nenormalno lep avto in eden redkih avtov ki v meni sploh dvigne zanimanje za novo vozilo.

My bad... Sem malce nerodno zapisal. Itak. da je lepa. Eden lepših hatchbackov trenutno za moje pojme. Hotel sem napisat, da je verjetno krivc za slabšo preglednost prav design... Ali se motim? Ali ima varnost tudi vlogo tukaj?

Jutri pa napišem več...

Edit:

ma zaenkrat ne bom objavljal fotke...

Aja preglednost si mislil, jaz sem mislil dizajn na zunaj, vozil še ga nisem. Je pa res edini avto ki bi ga imel novega, vsi ostali v tem rangu se mi ne zdijo vredni glede na svojo podobno na zunaj. Me pa zanima kaj boš povedal o preglednosti...komaj čakam da slišim. Pomoje ima varnost tu vlogo. Do sedaj še noben avto ni imel oziroma jaz nisem imel v nobenem take lege da bi si z prednjim stebričkom zakrival kaj preveč kolesarje in pešce...pač normalno. Z corollo imam vedno probleme vsaki dan parkrat klejem bemu***mast, kak je lahko ravno taka lega v avtu da je pešec vedno za stebričkom sploh tisti na prehodu. Preglednost nazaj pa me pri nobenem avtu ne zanima ker se zanašam na špegle in ob priliki tiščanje glave skozi vrata/šipo pa naj zgleda kak zgleda to :D

probam novo Astro 1.6T in najprej napaka na lučeh, potem pa pomanjkanje hladilne tekočine.

Kaka napaka na lučeh ?
Kako pomanjkanje hladilne tekočine ? Tudi ob dolitju je šla v nič, je kaj spuščalo al je šlo samo za 1x-tno pomanjkanje ?

Dajte povedat kaj več prosim

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To dec 20, 2011 11:22 pm

Sej če se s testnimi avti dogaja kej tazga oz. podobnega, kot na spodnjem linku, a je kej čudnega, da se potem razne lučke pa opozorila prižigajo?

http://www.youtube.com/watch?v=ZsGR6o4dnxU
Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS To dec 20, 2011 11:25 pm

IcEm4n je napisal/-a:Sej če se s testnimi avti dogaja kej tazga oz. podobnega, kot na spodnjem linku, a je kej čudnega, da se potem razne lučke pa opozorila prižigajo?

http://www.youtube.com/watch?v=ZsGR6o4dnxU

Ko že misliš, da si videl vse :shock: :huh: :roll:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ To dec 20, 2011 11:53 pm

Kazalo je napako na AFL, za hladilno tekočino se je pa pojavila po cca. uri pa pol testne vožnje. Najbolj butasto se mi je zdelo to, da mi očitno zaradi tega ni uspelo dostopati do potovalnega računalnika. Toliko bolj so mi pa ostale v spominu, ker sem iz Opela (oz. Opelov) že vajen takšnih in drugačnih! :D
Slika

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R Sr dec 21, 2011 12:10 am

hjoooj, ko bi vsak povedal za vse težave z renoji, volkswagni, fiati...da ne govorimo o kakšnih bmwjih (recimo prve serije e60) pa so vsaj 5x dražji avtomobili (npr corsa proti bmw 5)...pa mislm da ko daš 50k EUR za avto te malo bolj boli lightshow na armaturi

Uporabniški avatar
crxdelsol

Napisal/-a crxdelsol Sr dec 21, 2011 12:39 am

pač ni vw pa tolk bolj boli ene :D

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr dec 21, 2011 5:14 am

C4V4L13R je napisal/-a:hjoooj, ko bi vsak povedal za vse težave z renoji, volkswagni, fiati...da ne govorimo o kakšnih bmwjih (recimo prve serije e60) pa so vsaj 5x dražji avtomobili (npr corsa proti bmw 5)...pa mislm da ko daš 50k EUR za avto te malo bolj boli lightshow na armaturi

Ja, ampak to je tema o Astri... :D

crxdelsol je napisal/-a:pač ni vw pa tolk bolj boli ene :D

Sicer je težko (iz slovničnega in pomenskega vidika) razbrat, kaj si želel povedat, ampak se da sklepat po tvojih predhodnjih postih, kjer vneto zagovarjaš Astro... No v bistvu se ne da sklepat... :D Kaj bi rad povedal, da me boli, ker VW nima toliko napak? :D
Slika

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr dec 21, 2011 6:15 am

Povedal bi rad da ene boli to, da ni VW ampak je Opel... in da zato pač kritizirajo tole Astro. Ne vem pa na koga je opazka letela...
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov