AgitatoR je napisal/-a:Koliko debate o nekem povprečnem avtu.
Kaj če bi moderatorji naredili seznam, kdo ima največ postov v tej temi.
Stavim, da je velika večina anti-VAG-ovcev

Zgleda, da jim je ta povprečen avto zelo zanimiv, če toliko komentirajo

AgitatoR je napisal/-a:Koliko debate o nekem povprečnem avtu.
Patrik_A3 je napisal/-a:pa oldiči 70+ še tudi vedno prisegajo na dober stari vw emblem" .
peroRS je napisal/-a:Patrik_A3 je napisal/-a:pa oldiči 70+ še tudi vedno prisegajo na dober stari vw emblem" .
Ki ga btw imaš v podpisu. Zgleda, da ti je kljub temu ful všeč.
peroRS je napisal/-a:AgitatoR je napisal/-a:Koliko debate o nekem povprečnem avtu.
Kaj če bi moderatorji naredili seznam, kdo ima največ postov v tej temi.
Stavim, da je velika večina anti-VAG-ovcev![]()
Zgleda, da jim je ta povprečen avto zelo zanimiv, če toliko komentirajo
Patrik_A3 je napisal/-a:jaz mislim da anti vag-ovcev ni. So samo ljudje, kateri se razlikujejo in NE ŽELIJO zapravit ogromno težko zasluženega denarja samo zato ker je avto znamke VW, kvalitetna ravna pa je itak že dan danes, roko na srce, skor pri vseh enaka! Razlika je še samo v tem, da je tale golf, drag zaradi vw značke, je pa totalnoma povprečen, tako kot dacia logan, ki tudi ne vzbuja pozornosti ko jo vidiš na cesti. .
peroRS je napisal/-a:Patrik_A3 je napisal/-a:pa oldiči 70+ še tudi vedno prisegajo na dober stari vw emblem" .
Ki ga btw imaš v podpisu. Zgleda, da ti je kljub temu ful všeč.
Sicer pa še eno dejstvo glede teh osovraženih Golfov. Ko malo berem komentarje, opažam da je velika večina že bila na testni vožnji z Golfom![]()
Ne vem, ampak jaz zase lahko povem, da ni teorije, da bi šel v salon fehtat za test nek avto, ki ga ne prenesem. Zato med drugim tudi Golfa nikoli v življenju nisem testiral.![]()
Ok ne štejem 100m po parkingu s 5-ko in 3km po LJ obvoznici s 6-ko, nujno zlo v okviru šihta
AgitatoR je napisal/-a:Kakšna druga znamka mora hudo in z vsakim detajlom opravičiti ceno. Golf je pa kar avtomatsko 'drag'.
lancia hf je napisal/-a:Pa saj ni problem v sami znački ampak v kupcih, ki toliko plačujejo zanj.
peroRS je napisal/-a:lancia hf je napisal/-a:Pa saj ni problem v sami znački ampak v kupcih, ki toliko plačujejo zanj.
Edini problem, ki ga jaz v tem vidim je, da se eni tako zelo obremenjujete, kar drugi počnejo s svojim denarjem.
Če je nekdo pripravljen odšteti 20.000€ za Golfa (ali pa katerikoli drug avto) pa naj da toliko. Njegov izbor.
Meni je tudi neumnost npr., ko eni zapravijo 600-700€ za telefon, sam lej če imajo tako željo pa naj dajo![]()
Se pa strinjam, da še vedno obstaja velik procent tistih, ki kupijo najosnovnejšega Golfa za 15.000€ na radkapah in potem mislijo, da so boga za brado prijeli ker imajo VW.
Čeprav ima lahko nekdo drug Opla, Citroena, tudi Škodo () za 30.000€, komentar je pa v smislu "saj je zelo dober avto, sam me moti značka na nosu, jaz imam fauve".
![]()
maniaxxx je napisal/-a:
Znanka, oziroma poznam eno, ki pravi, škoda pa ja ni avto, da bi ji bilo sram imeti škodo. Imajo doma seveda BMW-ja....
lancia hf je napisal/-a:Imam jaz sodelovca (imel same nove Golfe) in dva kolega en je imel dokaj nove Audije drugi nove Polote in še 3 leta nazaj so zatrjevali, da bi raje hodili peš kot se vozili z italiani.
Sedaj ko so vsi trije finančno "zaribali" se sodelovec vozi z 11 let starim Stilotom kolega, ki je bil tako nor na Audije z 10 let staro Alfo drugi pa z 4 leta starim Fiatom
Tako da zarečenga kruha se največ poje.
maniaxxx je napisal/-a:peroRS je napisal/-a:lancia hf je napisal/-a:Pa saj ni problem v sami znački ampak v kupcih, ki toliko plačujejo zanj.
Edini problem, ki ga jaz v tem vidim je, da se eni tako zelo obremenjujete, kar drugi počnejo s svojim denarjem.
Če je nekdo pripravljen odšteti 20.000€ za Golfa (ali pa katerikoli drug avto) pa naj da toliko. Njegov izbor.
Meni je tudi neumnost npr., ko eni zapravijo 600-700€ za telefon, sam lej če imajo tako željo pa naj dajo![]()
Se pa strinjam, da še vedno obstaja velik procent tistih, ki kupijo najosnovnejšega Golfa za 15.000€ na radkapah in potem mislijo, da so boga za brado prijeli ker imajo VW.
Čeprav ima lahko nekdo drug Opla, Citroena, tudi Škodo () za 30.000€, komentar je pa v smislu "saj je zelo dober avto, sam me moti značka na nosu, jaz imam fauve".
![]()
Znanka, oziroma poznam eno, ki pravi, škoda pa ja ni avto, da bi ji bilo sram imeti škodo. Imajo doma seveda BMW-ja....
starega nekaj let, compacta, ki je vreden par jurjev, kar jih je tudi šokiralo ko so ga hoteli menjati, so mislil da bo več vreden glede na ceno novega.![]()
Danes si za nekatere frajer v BMW, audiju ali čemu podobnemu, četudi je stra par let in vreden manj od novega avta kakšne manj zveneče znamke...to je meni osebno bolano
~toMmy~ je napisal/-a:O tem kaj si kdo misli o kakšnem avtu lahko debatiramo še sto let, jaz sem imel "čast" slišat in videt že toliko idiotov, da bi lahko mirne duše pljuval čez skoraj vsako znamko, če bi se lotil posploševanja, kot nekateri...
Ni pa nekdo, ki bo izjavil, da je samo VW/BMW/Audi/... "avto", nič večji trot od nekoga, ki pogleda samo cene iz oglasov, malo preleti opremo in je npr. Ceed zelo poceni in Golf izredno drag, precenjen, daš "ogromno denarja" samo za značko itd. Zdaj res ne vem, a ste nekateri tako površni ali vam pa čisto preprosta matematika in malo brskanja po internetu predstavljata takšne težave.
Torej imaš namen kupit malo bolj opremljen avto tega razreda, dizel, ki ni ravno nepremičnina, delaš 24k km letno, recimo da ga čez 5 let prodaš. Izbiraš med pregovorno poceni in pregovorno dragim avtom.
1. Ceed 1.6 CRDi EX Style + doplačilo za močnejšo verzijo motorja (primerljiv z 1.6 TDI 105 KM) + doplačilo za pripravo vozila - Joker = cca. 18.500 € (Australian Open ponudba)
2. Golf 1.6 TDI Comfortline + 1700€ dodatne opreme, da je (najmanj) enakovredno opremljen (težko je direktno primerjat) - 5% popusta = cca. 19.500 €
Ok, Ceed je v tem primeru 1000€ cenejši. Pogledaš porabo na spritmonitor.de, malo preračunaš (upoštevaš, da je pri 7-ki kak deci nižja, kot pri 6-ki) in ugotoviš, da v 5 letih z Golfom prišparaš cca. 1000€, mogoče še več zaradi rasti cen goriva.
Torej po petih letih in 120k km si na istem.
In potem precenjenega Golfa prodaš za 1000 do 2000 € več.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov