Nova vozila v prodaji, konceptna vozila in vsa vozila, o katerih lahko (zaenkrat) le sanjamo...

xxseby
Novinec

Kraj: medvode/pirnice

Re: 2012 Kia Cee'd

Napisal/-a xxseby So maj 04, 2013 9:46 am

yashica je napisal/-a:
xxseby je napisal/-a:Sam eni mate pa odgovore na vse :DDD .......... grem po :pop: k tole je bolš k španske telenovele

Ne no :) Ti, ki si limonadno usmerjen tega ne boš nikoli razumel =P

Veronika.borghesi je napisal/-a:takoj zaženejo vik in krik, ko je treba kupiti nov stroj za preoblikovanje pleha. :lol:

Kaj ne bodo zagnali vik in krik, če je treba zmanjševat proizvodne stroške, plačat reklamni oddelek, pokrit stroške reklamacij in ob tem še ustvariti rekorden dobiček :mrgreen: Potem zmanjka za obline in glavni za dizajn gre tja kjer je oblika no.1 =P

Razumel česa?? kako imeti "odgovor" na vse? Spet dokazal svoje se opravičujem za metaforo z limonadami oops
Just checking....... ;)

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Kraj: Ljubljana in Portorož

Napisal/-a Veronika.borghesi So maj 04, 2013 2:19 pm

Kaj ne bodo zagnali vik in krik, če je treba zmanjševat proizvodne stroške, plačat reklamni oddelek, pokrit stroške reklamacij in ob tem še ustvariti rekorden dobiček Potem zmanjka za obline in glavni za dizajn gre tja kjer je oblika no.1

Brez cekinov ni zabave in Schreyer očitno ve, kje je zabava. :D Stara zgodba... :lol:
Lep in s soncem obsijan dan vam želi

Veronika

Manar
Nov uporabnik

Napisal/-a Manar To jun 18, 2013 6:04 pm

Kdo ve, kdaj pridejo GT razlicice v nase prodajne salone?

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik To jun 18, 2013 6:13 pm

Na žalost niso nič kaj posebne... :(

Ok, je pa res, da sem sedel v njih proti koncu dneva v ženevi, ko sem prej sedel v lexusih & co. Mislim, da ji še najbolj zamerim "slabo" usnje na volanu, ker na top model bi lahko dali vsaj usnje kvalitete, ki ga ima Opel v navadni astri, ne pa tisto grobo sranje.

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack To jun 18, 2013 6:15 pm

Manar je napisal/-a:Kdo ve, kdaj pridejo GT razlicice v nase prodajne salone?

Jaz bi rekel da enkrat po koncu te akcije z DDV-jem, začetek julija ali kaj podobnega. V Romuniji je že na voljo, začetna cena je 20,650 EUR.

Manar
Nov uporabnik

Napisal/-a Manar To jun 18, 2013 8:34 pm

Hvala za info. Smešno pa, da si od vseh držav ravno Romunijo najdu. :-)
Kolikor sem razumel, je akcijska cena 19.650eur. Če bo taka cena tudi v SLO in če bo tudi za GTja ponujeno brezobrestno financiranje, govorimo o realni ceni 15-16k. V tem primeru upam stavit, da bo GT prodajni hit. ;)

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a INFINITI Sr jun 19, 2013 10:16 am

Nemški Autobild je testiral GT-ja in so ga zelo dobro ocenili.

Pohvalili so dizajn, zunanji športen izgled, ki ne deluje kot cenen aftermarket, kvalitetno notranjost, dober in odziven motor, recaro sedeže....

http://www.autobild.de/bilder/fahrberic ... 49496.html
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Napisal/-a Veronika.borghesi Pe jun 21, 2013 7:02 am

Pa še lep je :D Če ga hvalijo Nemci, ni zgolj dober, je še kaj več...
Slika

Veronika

Marek_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Marek_ Pe jun 21, 2013 8:52 am

Vseeno predrag

zany
Uporabnik

Napisal/-a zany Pe jun 21, 2013 6:48 pm

Res je lepa zverinca :)

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory So jun 22, 2013 2:12 pm

Če bo pa tudi pri nas okoli 20k€ bo pa to zelo pošteno. Tistih 27k€ na SLO ceniku je bila pa res kar malo huda.

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb So jun 22, 2013 5:55 pm

Kako naj bo ta 20k, če je MAXX 23? Cena bo najmanj 25k.

Uporabniški avatar
danatory
Novinec

Napisal/-a danatory So jun 22, 2013 6:54 pm

MAXX je z razlogom MAXX. Moral bi biti MAXXMAXX. En kup nepotrebne opreme. Npr. tudi Golf 2.0TDI je hitro na ceni GTI z nekaj dodatki. Bo čisto odvisno, kakšne pakete nam bodo ponudili.

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Ne jun 23, 2013 12:02 am

Po tri tedenskem lastništvu in dobrih 1000km novega Pro Ceed 1.4 bencinarja nekaj dobrih lastnosti :) :
  • Veliko opreme za svoj denar, varnost
  • Atraktiven videz
  • Delovanje opreme (radio, gumbi, klima) zelo podobno VW grupi, tako da nisem rabil nekega privajanja
  • Dokaj solidna poraba (glede na prejšnjega Polota), tam okoli 6,5 nekaj mestne vožnje nekaj avtoceste
  • Udobna notranjost

Slabe lastnosti, ki sem jih opazil:
  • Menjalnik se včasih malo zatika, predvsem iz ler v prvo ali iz prve v drugo
  • Čuden visok zvok menjalnika v peti prestavi, zvok je podoben zvoku turbota, se pojavi samo pri določenih obratih in je zelo moteč :evil:
  • Slaba izolacija podvozja, napram prejšnjemu Polotu (ki ni višek udobja) se počutim, kot da bi imel luknjo spodaj, ker se sliši vse, točno lahko veš na kako grobem asfaltu se voziš ta trenutek, to in zvok menjalnika sta trenutno zame največji hibi :evil:
  • Zdi se mi da se začenja pojavljati čriček nekje na desni strani
  • Nekajkrat ko sem izvlekel ključ iz ključavnice avto tega ni zaznal in je še vedno piskal in ni ga bilo možno daljinsko zakleniti, potrebno je ponovno vstaviti ključ in nato zopet izvleči
  • Radio ob seek-u včasih poišče iste postajo, namesto naslednjo
  • Luknji za pijačo v sredini sta neuporabni, ker ne moreš uporabljati menjalnika
  • Lučka v prtljažniku dela kadar se jih zahoče, večinoma pa ne
  • Kozmetične malenkosti:
    • Na desnem spodnjem robu pri zadnjem kolesu je nek manjši madež črne barve, ki prekriva dejansko barvo
    • Tam kjer se stikata steklo in armatura gleda ven nekaj milimetrov pene
    • Na nekaterih mestih karoserije so prozorne nalepke, ki ščitijo lak, ampak se mi zdi da po nekaj časa ne bodo več tako prozorne in se bodo začele limati stran ali pa vsaj robovi

To je zaenkrat to ;)
V splošnem sem dokaj zadovoljen, ampak predvsem te nadležni zvoki iz podvozja in menjalnika mi parajo živce, ne vem pa kaj se da tu sploh narediti v okviru garancije.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne jun 23, 2013 6:46 am

Za vse napake, veš kje je servis kar se slabe izolacije kolotekov tiče kupiš Izolacijski material in predele dna, kolotekov, prtljažnega prostora dodatno izoliraš... za še boljši učinek lahko še vrata in strop.

Kupiš samolepilni butyl-Silent Coat debeline 2mm (teža 3,15kg/m2) in velikosti plošč 37,5cm×26,5cm. Pri radiovili je 4€ po kosu oziroma paket 40 komadov pride 110€.

Izgleda takole:
Slika

Vozil sem tako novi ceed kot i30 in se mi na splošno zdi, da sta napram staremu modelu, v smislu dušenja zvoka, precej napredovala . Po občutku hrupa sta precej blizu vw golfu mk6. Res pa je, ko sem se z novim i30 peljal v dežju, da je bil bobnenje vode izpod koles precej bolj zaznavno kot v mojem golfu.

En picajzlasti anglež se je ob prihodu novega i30 zapičil v neposredno primerjavo zvočne izolacije z golfom mk6 in prišel do teh zaključkov:
Slika

Vozil je po enakih odsekih in enakih vremenskih pogojih, uporabljena je bila enaka merilna naprava.

Opomba: Present car na razpredelnici je prva generacija i30.
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Ne jun 23, 2013 7:52 am

@LeQuack; ali imaš 17" platišča?

Mislim, da so za ta zvok krive nizke pnevmatike. Meni se na splošno zdi avto zelo, zelo tih, sploh za ta cenovni rang. Ta zvok, če misliva istega mi je celo všeč, tudi pri visokih hitrostih se dobro izkaže.

Uporabniški avatar
Veronika.borghesi
Novinec

Napisal/-a Veronika.borghesi Ne jun 23, 2013 10:07 am

comfortably numb je napisal/-a:@LeQuack; ali imaš 17" platišča?

Mislim, da so za ta zvok krive nizke pnevmatike. Meni se na splošno zdi avto zelo, zelo tih, sploh za ta cenovni rang. Ta zvok, če misliva istega mi je celo všeč, tudi pri visokih hitrostih se dobro izkaže.

Prav zato je na vseh novih pnevmatikah podatek o njihovi hrupnosti. Ko daš gor zimske, je pa hrupnost še večja. Sicer pa, ali ni neka povezava med oprijemom in hrupom v smislu bolj kot so oprijemljive, bolj so glasne. :D

Veronika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne jun 23, 2013 10:30 am

Veronika.borghesi je napisal/-a:
comfortably numb je napisal/-a:@LeQuack; ali imaš 17" platišča?

Prav zato je na vseh novih pnevmatikah podatek o njihovi hrupnosti. Ko daš gor zimske, je pa hrupnost še večja. Sicer pa, ali ni neka povezava med oprijemom in hrupom v smislu bolj kot so oprijemljive, bolj so glasne. :D

sprijazni se da je kia glasna, ni to zarad ultra super duper lepljivih pnevmatik :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

če bi blo kar si napisala res, pol je velik kandidatov za super oprijem v kategoriji šrot gum =P
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
LeQuack
Novinec

Napisal/-a LeQuack Ne jun 23, 2013 10:37 am

Imam 16" original alu platišča s tistimi pnevmatikami, ki so prišle gor, to so Hankook Ventus Prime2 v dimenziji 205 55. Možno je, da so malo bolj glasne ampak ni samo to. Recimo, če zapelješ čez lužo imam občutek, kot da bi prevozil kos železa ali kaj podobnega, ves zvok se iz koloteka prenese očitno.
Mogoče je res, da v decibelih vse skupaj ne deluje toliko glasno, kot je nekdo zgoraj dal primer. Objektivno testiranje včasih zavaja, predvsem ker človeku neke frekvence in zvoki bolj ugajajo ali bolj motijo kot drugi. Recimo če nekdo poje ali glasneje govori je lahko jakost ista kot če drgne z nohti po tabli, pa je za človeka slednje dosti bolj moteče.

Glede izolacije bi bilo sicer super dodati še nekaj dodatnega, to sem že slišal da dostikrat delajo tudi avdio entuziasti, ampak nekako imam občutek da to ne bo dobro shajalo z garancijo. Ker kolikor imam izkušnje se že tako branijo z vsemi štirimi takih popravil, če jim daš pa razlog, kot je nepooblaščeno vgrajena dodatna oprema, potem bo to zmeraj krivec za vse težave. Motor slabo dela? Zihr so nekaj uničili ko so dajali izolacijo gor. V tem smislu pač. Če bi bil rabljen avto je pa čisto druga pesem.

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica Ne jun 23, 2013 10:57 am

Odstranjevanje notranjega dela plastičnih oblog okrog kolotekov, pragov in talne tapiciringe in ponovna namestitev po lepjenju zvočne izolacije, nima nobene zveze z napako na motorju, menjalniku, zanič končniki, rokami, rjo na pločevini.... lahko ti težijo samo ob reklamiranju čričkov v predelih, ki si jih podiral in nič več.
Da mi nekdo reče, da ni garancije, ker sem dodatno zvočno izoliral izpostavljene predele ali dodatno zaščitil podvozje avtomobila je zanj bolje, da je hitrejši šprinter od Bolt-a :twisted:
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura
Vrni se na Vozila prihodnosti

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov